چگونه قیقاناخ درست کنیم؟

در این مطلب دستورالعمل تهیه قیقاناخ یا همان خاگینه را به شما آموزش داده‌ایم.

قیقاناخبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، قیقاناخ یا همان خاگینه غذای دسری گرم آذربایجان، که در واقع به عنوان شیرینی هم کاربرد دارد در تبریز به دست بانوان هنرمند در اشکال مختلفی تهیه می شود.

در ادامه با ما همراه باشید تا دستورالعمل تهیه این دسر خوشمزه را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم:
تخم مرغ ۲ عدد
ماست‏ ۳ قاشق غذا خوری
آرد ۳ قاشق غذا خوری
بیکینگ پودر ۱/۴ قاشق چای خوری
وانیل‏ کمی

مواد برای شیره:

شکر ۱ فنجان
آب ۱/۲ فنجان
گلاب ۱/۴ فنجان
زعفران آب کرده ۱ قاشق غذا خوری

مواد داخل خاگینه‎:‎
گردو ۵ عدد
پودر گل محمدی ‏۱ قاشق مربا خوری
پودر دارچین۱/۲ قاشق مربا خوری
پودر هل سبز۱/۴ قاشق مربا خوری

طرز تهیه:
اول شیره رو درست میکنیم، شکر رو توی قابلمه بریزید‎. ‎آب رو بریزید و بگذارید روی حرارت و ‏هم بزنید تا شکر توی آب حل بشه، چند جوشه بزنه کافیه، حرارت رو خاموش میکنیم، نمیخواهیم ‏شیره غلیظ بشه‎. ‎
گلاب و زعفران رو بریزید‎. ‎اگه عجله ندارید بگذارید توی یخجال تا خنک بشه و گرنه ‏بگذارید داخل فریزر، چون میخواهیم شیره موقع ریختن روی قیقاناخ خنک باشه‎. ‎
تخم مرغ‌ها و وانیل رو با چنگال کمی میزنیم تا از لختگی در بیاد‎. ‎ماست رو اضافه کنید. ماست ‏بهتره تقریبا سفت باشه، چون اگه رقیق باشه بیشتر آرد میبره و در نتیجه خاگینه سفت میشه‎. ‎‏ هم ‏بزنید تا یکدست بشه‎. ‎
سه تا قاشق آرد بریزید‎. ‎‏ بگینک پودر رو هم بریزید‎. ‎غلظت مایه مثل فرنی گرم باشد. اگه دیدید با سه ‏قاشق به این شکل در نیومد کمی هم آرد بریزید‎. ‎
تابه گرد نچسب ۲۵ سانت رو چرب کنید. از تابه کوچکتر استفاده نکنید، چون قیقاناخ ضخیم میشه و ‏رولتش جالب نمیشه‎. ‎
تابه گرم که شد دقت کنید داغ نشه فقط گرم باشه کافیه مایه رو یکنواخت توی تابه بریزید و در تابه ‏رو بگذارید تا بسته بشه، کمی طلایی بشه کافیه‎. ‎
برگردونید طرف دیگش هم طلایی بشه‎. ‎‏ اگه وسطش بالا اومد با چنگال سوراخ کنید تا هوای زیرش ‏خارج بشه تا یکنواخت سرخ بشه‎. ‎
حرارت رو خاموش کنید و در تابه رو بگذارید و کمی (حدودا یک ربع) استراحت بدید تا رولت نرم ‏و انعطاف پذیر بشه تا موقع رول کردن نشکنه‎. ‎
مواد داخل رو آماده میکنیم‎. ‎گردو را خرد کرده باید گردو‌ها دندان گیر باشن‎. ‎پودر گل سرخ وپودر ‏دارچین‎ ‎و پودر هل سبز رو با هم مخلوط کنید، اگه از پودر هل سفید استفاده می‌کنید از مقدار بیشتر ‏استفاده کنید، چون عطرش کمتره‎. ‎
مخلوط ادویه‌ها رو روش پخش کنید و گردو رو هم یک ردیف وسطش بریزید‎. ‎‏ از یک طرف رول ‏کنید. موازی با گردو‌ها رول کنید‎. ‎‏ و با خلال دندان محکم کنید‎. ‎

شیره خنک رو روی قیقاناخ بریزید. در مورد قیقاناخ حتما باید شیره یا کرپ خنک و یکی گرم ‏باشه، اگه هر دو گرم باشه شفته میشه و اگه سرد باشن شیره جذب قیقاناخ نمیشه‎. ‎
اگه عجله ندارید و میخواهید چند ساعت بعد خاگینه رو مصرف کنید نیازی به حرارت دادن نیست، ‏شیره رو روی خاگینه بریزید و تو این مدت چند بار از شیره روی قیقاناخ بریزید تا کم کم شیره ‏جذب بشه و برگردونید تا طرف دیگش هم شیره رو جذب کنه. با این روش کیفیت خاگینه عالی ‏میشه‎. ‎
اما روشی که در مواقع اضطراری! (مواقعی که عجله دارید) میتونید استفاده کنید. شیره رو روی ‏قیقاناخ بریزید و حرارت رو روشن کنید، حرارت باید کم باشه، بالا سرش وایسید و قاشق قاشق از ‏شیره روی قیقاناخ بریزید‎. ‎‏ از شیره با قاشق داخل خاگینه هم بریزید‎. ‎
بعد از چند دقیقه برگردونید تا طرف دیگش هم شیره رو بخودش بکشه‎. ‎‏ توی ظرف سرو بگذارید و ‏برش بزنید و از شیره بریزید و روش رو با خلال پسته، بادوم و گردو تزیین کنید‎.

منبع: سرآشپز پاپیون

انتهای پیام/

برچسب ها: خانه داری ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
اينكه هفت خوان رستم شد
آخرین اخبار