اسماعیلی خبرداد؛

جزئیات چرایی صدور حکم اعدام برای وحید بهزادی و همسرش

سخنگوی دستگاه قضا درباره چرایی صدور حکم اعدام برای وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی دو محکوم خودرویی توضیحاتی داد.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین اسماعیلی با حضور در بخش خبری ۲۱، به بیان توضیحاتی در مورد جزییات احکام اقتصادی اخیر پرداخت و در رابطه با چرایی صدور حکم اعدام برای وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی دو محکوم خودرویی، تصریح کرد: این مجموعه، یک مجموعه گسترده‌ای بود و دو متهم اصلی وحید بهزادی و نجوا لاشیدایی اقدامات متعددی انجام داده بودند.

وی با بیان اینکه این افراد با تشکیل شرکت‌های صوری و با حواله جات غیر واقعی، قاچاق ارز انجام داده بودند، گفت: نجوا لاشیدایی بیش از ۲۴۰ حساب به نام اشخاص مختلف حقیقی و حقوقی دایر کرده بود تا بتوانند در قالب این حساب‌های متعدد و بهره گیری از این افراد، به مطامع سودجویانه خودشان برسند.

سخنگوی قوه قضاییه افزود: این افراد متاسفانه در شرکت سایپا ارتباطات و مراودات برقرار کرده بودند و مدیریت خود آنجا که محکوم شد، مقصر بود.

وی ادامه داد: شرکت سایپا‌یی که ششصد نمایندگی داشت، فقط محصولاتش را در آن مقطعی که پرونده تشکیل شد، به ۱۵ نمایندگی می‌داد و ۹۳ درصد از تولیدات خودرو شرکت سایپا، در اختیار این پانزده شرکت قرار می‌گرفت.

اسماعیلی بیان داشت: در این مجموعه افرادی در حوزه شرکت‌های هرمی، قاچاق کالا و ارز، صرافی‌های غیرمجاز، خرید سکه و ارز، خرید خودرو و همچنین پولشویی با هم ترکیب شده بودند و پرونده بیش از ۵۰ متهم داشت که ۳۴ نفر از آن‌ها نهایتا محکومیت پیدا کردند.

سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: شبکه مذکور یک شبکه و باند گسترده‌ای بود که متاسفانه دست به اعمال مجرمانه زدند و قوه قضاییه نیز چاره‌ای جز اجرای قانون و مجازات قانونی در مورد مرتکبین نداشت.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا صرف ثبت نام برای دریافت انبوه محصول در بازار‌های خودرو یا سکه می‌تواند منجر به حکم اعدام شود، افزود: موضوع ما صرف ثبت نام نیست. قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، شقوق مختلفی دارد که بر این اساس وقتی نظام توزیع کشور از طریق ارتکاب اعمالی خاص، دچار مشکل می‌شود، در مورد اینگونه اعمال جرم انگاری شده است.

سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: وقتی در بازار خودرو، ۹۳ درصد خودرو را یک مجموعه در اختیار می‌گیرند، توزیع مایحتاج عمومی کشور دچار اختلال می‌شود و مصداق اخلال است.

اسماعیلی ادامه داد: این افراد که به مجازات اعدام محکوم شدند، صرفا بابت اخلال در نظام خودرویی نبود؛ بلکه در نظام ارزی و سکه و خرید و فروش سکه اخلال داشتند و مرتکب پولشویی گسترده شده بودند. همچنین شرکت هرمی و اخلال در اقتصاد کشور از ناحیه شرکت‌های هرمی نیز در پرونده آن‌ها وجود داشت و حساب‌های متعدد بانکی نیز بود.

سخنگوی دستگاه قضا یادآور شد: مجموعه اعمال مجرمانه‌ای که این دو نفر انجام داده بودند، دادگاه را به این نتیجه رساند که عملکرد آن‌ها مصداق افساد فی‌الارض است و چاره‌ای جز مجازات اعدام نخواهد بود.

اسماعیلی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه این برخورد‌ها چقدر می‌تواند پیشگیرانه باشد، اظهار کرد: قانون و اجرای قانون و مجازات صحیح و سریع و قاطع اثر بازدارنده دارد؛ اما تنها با مجازات، جامعه اصلاح نمی‌شود.

وی افزود: مجازات لازم است؛ اما کافی نیست و باید ساختار‌های فسادزا از بین برود. دلالی‌ها، رابطه‌ها، رانت‌ها و اشکال مختلفی که زمینه بروز جرم می‌شود، هم باید از بین برود؛ ولی اجرای مجازات هم لازم است.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: کلیه دستگاه‌های حاکمیتی باید ساختار‌های فسادزا را اصلاح کنند تا شاهد تکرار این قبیل اعمال مجرمانه نباشیم؛ البته مجازات هم اثر دارد؛ اما اثر مجازات در گروه‌های مختلف مردم متفاوت است. برخی از مردم آنقدر خوب هستند که به صرف نهی، از ارتکاب دست بر می‌دارند؛ اما برخی‌ها باید مجازات شوند و برخی باید مجازات را بشنوند تا ما شاهد کاهش جرم و جنایت در جامعه باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حمیدرضا میرکیانی
۰۷:۱۸ ۱۵ خرداد ۱۳۹۹
سلام , بدون شک هستند بسیاری که جرمشان از این دو نفر بزرگتر نباشد , کمتر نخواهد بود , اما , اثبات افساد فی الارض , ادله موجود , و اسناد و مدارک پرونده , فرعه حکم اعدام را کاملاً قانونی به نام این دو مجرم زد , دیگران هم گوش به زنگ باشند , اثبات شود , احمال نخواهد شد , اعدام میشوند. حد اقل اعدام این دو نفر قطعاً بازدارندگی است .....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
چرایی داره؟ خوب معلومه که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
اينا كي هستند كه اعدام مي شوند ؟؟ ... دوباره همين ماجرا چند وقت ديگه براي يكي ديگه اتفاق مي افته.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
بابت صدور حکم اعدام متشکریم. اما ایکاش همه متهمین رو اعدام میکردید.
Iran (Islamic Republic of)
روح الله
۰۷:۰۵ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خدا خیر به رئیس قوه قضایی وپلیس نیروی انتظامی بده بابت این کار بزرگشان.واقعا حقشان هست اعدام شوند ومابقی دزدان عبرت بگیرند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۱ ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا چی به روزمون داره میاد،یه روز طبری یه روز نماینده های مجلس ،یه روز...چرا تموم نمیشه تاوان چی رو داریم پس میدیم ،اینارم اعدام کنید
Canada
ناشناس
۲۳:۴۹ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
اول مصادره تمام اموال شون
بنفع ایجاد کار برای جوانان بیکار
برای مسکن و ازدواج جوانان
شناسایی اموال حرام شون در داخل و خارج و مصادره اش
Iran (Islamic Republic of)
LG
۲۳:۲۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
اینجور آدمها باید هر چه سریعتر اعدام بشن؛ تازه حتماً رسانه ای هم بشن که فلانی ها امروز صبح اعدام شدن شاید درس عبرتی باشه برا هم دستاشون.
آخرین اخبار