کرمانشاه گمنام در زمینه ظرفیت های گردشگری جنگ

رئیس هیات مدیره انجمن راهنمایان گردشگری کرمانشاه گفت: استانی مانند کرمانشاه که حتی ۹ یادمان ثبت ملی شده دارد، در زمینه ظرفیت های گردشگری جنگ هنوز نتوانسته ظرفیت هایش را به شکل گسترده‌ای معرفی کند.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ حمیدرضا کرمی رئیس هیات مدیره انجمن راهنمایان گردشگری کرمانشاه به پیشینه وقوع برخی جنگ‌ها در کرمانشاه اشاره کرد و گفت : رد و نشانه‌های جنگ در استانی مانند کرمانشاه نه تنها از جنگ هشت ساله معاصر، بلکه از هزاران سال قبل وجود دارد.

او گفت : کرمانشاه به واسطه شرایط سوق الجیشی و مرزی بودن از زمان باستان همواره مورد تهاجماتی قرار گرفته و شواهد این امر در کتیبه آنوبانی‌نی در سرپلذهاب، در کتیبه تازه کشف شده ثلاث باباجانی و در کتیبه‌ای که سنوات گذشته در منطقه جلالوند کرمانشاه کشف شد و مربوط به پادشاهان آشوری است وجود دارد و اکنون در موزه ملی نگهداری می‌شود.

کرمی افزود: با این وجود، از آنجایی که از عصر ساسانی وارد دوره تاریخی می‌شویم و مستندات بیشتری از این دوره داریم، برای همین پیشنیه دقیق‌تری از جنگ‌هایی که کرمانشاه وارد آن شده را از این دوره به بعد داریم.

کرمی ادامه می‌دهد: در زمان ساسانیان اعراب به ایران حمله کردند که در نتیجه آن حکومت ساسانی برچیده شد و در این حمله بخش زیادی از خاک کرمانشاه همچون سرپلذهاب و دالاهو درگیر جنگ شد و مورد هجوم اعراب قرار گرفتند. بعد از پیروزی اعراب تغییر کاربری‌هایی در مناطق مختلف استان اتفاق افتاد از جمله تبدیل آتشکده‌ها به مساجد که نمونه آن مسجد عبدالله بن عمر در شهرستان دالاهو است.

او افزود: بعد‌ها هم که هلاکوخان می‌خواست بغداد را فتح کند از مسیر کرمانشاه برای این کار اقدام کرد و حین هجوم به سمت بغداد بخش‌هایی از این دیار را هم با خاک یکسان کرد.

کرمی گفت: در زمان جنگ جهانی اول و دوم هم کرمانشاه از هجوم بیگانگان در امان نماند و در جنگ جهانی اول توسط روس‌ها و در جنگ جهانی دوم توسط ارتش بریتانیا اشغال شد.

او گفت: جنگ تحمیلی هشت ساله آخرین جنگی بود که سرزمین کرمانشاه درگیر آن شد. جنگی طولانی که در طول آن کرمانشاه بار‌ها تحت بمباران و موشک باران عراقی‌ها قرار گرفت.

کرمی با بیان اینکه حقایق زیادی از این جنگ در کرمانشاه وجود دارد که هنوز آنگونه که باید برجسته نشده، افزود: شهرستان گیلانغرب دومین شهر مقاوم ایران پس از خرمشهر بود که یک امتیاز ویژه برای استان است و باید آن را بیشتر بازگو کنیم. شاید خیلی‌ها هم نمی‌دانند که کرمانشاه بعد از دزفول بیشترین بمباران هوایی و موشکی شد و هنوز هم آثار و نشانه‌هایی از آن باقی مانده است.

او افزود: اسوه‌های مقاومت زیادی همچون "فرنگیس حیدر پور" را داریم که هنوز چندان به آن نپرداخته ایم. روستایی را داریم که قربانی بمباران شیمیایی صدام شده و خیلی‌ها این را نشنیده‌اند.

او ادامه داد: همه این‌ها نشان می‌دهد که تاکنون آنطور که باید از بُعد تبلیغاتی به ظرفیت هایمان در حوزه گردشگری جنگ در استان توجه نکرده ایم و همین باعث شده در همه جای ایران فکر کنند که خوزستان بیشتر از کرمانشاه درگیر جنگ بوده است، درحالی که شهری مانند قصرشیرین و سومار سال‌ها در اشغال عراقی‌ها بود که باید این‌ها را بازگو کنیم.

او ادامه داد: نباید در حق مناطق جنگی استان و نسلی که در زمان جنگ دراینجا سختی کشیده اند، اجحاف کنیم. باید تا جایی که می‌توانیم روی بعد تبلیغاتی برای جذب گردشگر جنگ دراستان کار شود.

کرمی گفت: تا همین چند وقت پیش که از تنگه مرصاد عبور می‌کردیم، در آنجا می‌شد تانک‌ها و ادوات بجای مانده از جنگ را بصورت پراکنده به همان شکلی که از زمان جنگ تابحال باقی مانده بود، دید، اما اخیر آمده اند و همه آن‌ها را در یک نقطه جمع کرده اند، درحالی که همان پراکنده بودن این ادوات خودش برای گردشگران جذاب بود.

کرمی ادامه داد: هرچند در سال‌های گذشته در بحث راهیان نور تا حدودی روی گردشگری جنگ کرمانشاه کار کرده ایم، اما در بحث گردشگر خارجی هنوز هیچ کاری نکرده ایم که باید از هم اکنون به فکر آن باشیم.

او گفت: از آنجایی که صاحب نظران پیش بینی می‌کنند قرن ۲۱ گردشگری جنگ در دنیا به یکی از انواع مهم گردشگری با آمار بالای گردشگران تبدیل شود، به نظر می‌رسد باید برای معرفی ظرفیت هایمان در این بخش، تبلیغات را دو چندان کنیم .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.