هشدار پوتین درباره خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های میان‌برد

رئیس‌جمهور روسیه اقدام آمریکا برای خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد را خطرناک دانست و آن را تهدید کننده امنیت بین‌المللی نامید.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان  به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه روز چهارشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی روسیا-۲۴ خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای را خطرناک نامید.

پوتین در این مصاحبه اظهارداشت: «خارج شدن آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد اقدامی خطرناک است.» او گفت  «دولت کنونی آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میانبرد خارج شده است که اقدامی خطرناک است. از نظر من، پس از سال ۲۰۰۲ که دولت بوش از معاهده ضد موشک‌های بالستیک خارج شد، این دومین اقدام قابل توجه است که در زمینه حفظ ثبات و امنیت بین المللی بسیار خطرناک است.»

رئیس جمهور روسیه همچنین در ارتباط با سخنان مقامات دولت ترامپ درباره اقدام برای خارج شدن از معاهده آسمان‌های باز ابراز نگرانی کرد. او ادامه داد: «علاوه بر این، مسکو و واشنگتن هنوز طیف وسیعی از پروژه‌های مشترک مرتبط با ایجاد شورا‌های تجاری و تخصصی را اجرایی نکرده اند.»

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد، برجسته‌ترین توافق هسته‌ای امضا شده در دوران جنگ سرد، در دوم اوت و پس از طرح ادعا‌های واهی از سوی واشنگتن علیه مسکو به پایان رسید. پیش از این، آمریکا رسما خروج یکجانبه از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد موسوم به پیمان «آی ان اف» را تایید کرده بود. این کشور در تاریخ ۲ اوت[جمعه ۱۱ مرداد] رسما از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد خارج شد. پس از این تصمیم، مسکو نیز پایان اجرای این پیمان را اعلام کرد.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد در سال ۱۹۸۷ میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سابق منعقد شد و یکی از اقدامات اساسی در جهت تنش‌زدایی در دوران جنگ سرد بود. پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌بُرد هر دو کشور را ملزم به از بین بردن موشک‌های کروز و بالستیک زمین به زمین با بُرد حدود ۳۰۰ تا ۳۴۰۰ مایل می‌کرد. مسکو و واشنگتن بار‌ها یکدیگر را به نقض این پیمان موشکی متهم کرده بودند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار