از عقاب پرطلایی تا درختی که نماد حیات بعد مرگ است/همه‌چیز درباره البرز ۹ هزار ساله

استان البرز با قدمتی دیرین میزبان اقوام، فرهنگ‌های گوناگون و نمادهای مختلف و دیدنی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، مینا علیزاده رئیس کمیسیون محیط‌زیست گردشگری و صنایع دستی مجمع جوانان البرز اظهار کرد: قدمت استان البرز به ۹ هزار سال پیش بازمی‌گردد و این خاک حاصلخیز با آغوشی باز مهاجران شهرهای مختلف  ایران را در دامان خویش می‌پروراند و این سخاوتمندی البرز باعث شده که اقوام گوناگون با زبان‌ها و فرهنگ‌های مختلف در کنار یکدیگر متحد شوند و البرز را به یکی از قطب‌های مهم صنعت کشور تبدیل کنند.

او با اشاره به اینکه روز ملی البرز از سال ۹۷ در تقویم رسمی کشور ثبت شد، بیان کرد: درخت ارس و عقاب پر طلایی جزو اصلی‌ترین  نمادهای گیاهی و جانوری استان هستند که در کنار نماد فرهنگی تاریخی تپه ازبکی، ارزشمندی این پهنه باشکوه را بیشتر نمایان می‌کنند.

رئیس کمیسیون محیط‌زیست گردشگری و صنایع دستی مجمع جوانان البرز اهمیت این نمادها را دلیل انتخابشان به عنوان نمادهای استانی خواند و بیان کرد: درخت ارس یا به زبان محلی (هرست) از گونه‌های سرو است که در دامنه‌های جنوبی رشته‌کوه‌های زاگرس و البرز رشد می‌یابد.

او در خصوص عمر ۲ هزار و ۵۰۰ ساله درخت سرو در البرز ادامه داد: این درخت مقاوم و سازگار با آب و هواهای مختلف است و از زمان‌های گذشته برای انسان‌ها از اهمیت زیادی برخوردار بوده، به طوری که ما ایرانیان سرور را نماد جاودانگی و حیات بعد از مرگ می‌دانیم و این میراث طبیعی کهن ایران که گونه ای از آن در شهرستانک کرج روییده، به عنوان کهن‌سال‌ترین سرو ایران شناخته شده است.

علیزاده یکی دیگر از نمادهای البرز را عقاب طلایی به عنوان نماد جانوری عنوان کرد و گفت: عقاب طلایی از جمله حیوانات در حال انقراض است که ارتفاعات استان البرز را به عنوان زیستگاه خود انتخاب کرده است.

او در خصوص دیگر نماد استان البرز متذکر شد: محوطه باستانی ازبکی دیگر نمادهای البرز است که یکی از مهم‌ترین آثار باستانی فلات ایران واقع در شهرستان نظرآباد است.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.