جانمایی محل دفن اموات در طرح جامع امامزادگان

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه گفت: ضروری است که در طرح جامع امامزادگان جانمایی محل دفن اموات تعریف شود.

 به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهانحجت‌الاسلام غلامرضا عادل  معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه در حاشیه سفر یک روزه به استان اصفهان به مناسبت افتتاح برخی از پروژه‌های دهه وقف در این استان اظهار داشت: ساماندهی دفن اموات در امامزادگان کشور در دستور کار است،  برای این امر کمیسیون ویژه در سازمان مرکزی و به تبع آن کمیته‌هایی نیز استان‌های کشور وجود دارد.

او  با بیان اینکه مطالبات از سوی شهروندان به ویژه در استان اصفهان برای دفن اموات در امامزادگان وجود دارد، ابراز داشت: از این رو چنانچه ساز و کاری را در این زمینه نداشته باشیم مشکلاتی را خواهیم داشت، از این رو از نظر طرح و نقشه و همچنین ساماندهی قبور و چگونگی دفن و از سوی دیگر قیمت گذاری قبور باید ساماندهی شود.

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امورخیریه ادامه داد: در برخی از امامزادگان اصفهان و به ویژه زینبیه در طرح جامع، جانمایی برای دفن در نظر گرفته شده و بهتر است در امامزادگانی که امکان دفن وجود دارد، در طرح جامع این امر دیده شود.

حجت‌الاسلام عادل  افزود: در حال حاضر امامزاده بی بی زینبیه از نظر فضای فیزیکی و فعالیت‌های عمرانی و فرهنگی میتواند به یکی از بقاع متبرکه شاخص کشوری تبدیل شود و برای مجاورین و زائرین خدمات مناسبی را ارائه دهد.
 
او همچنین به افتتاح موزه وقف در مقبره علامه مجلسی اشاره کرد و گفت: آثار نسخ خطی و اشیاء تاریخی وقف شده بود از این پس در این موزه نگهداری می‌شود.


معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا اربعین امسال یک میلیون و ۱۱۷ هزار بسته معیشتی را بین نیازمندان سراسر کشور توزیع کردیم، ابراز داشت: در دهه وقف نیز توزیع ۲۵۰ هزار بسته معیشتی در دستور کار است که آمار‌ها بیانگر تهیه تعداد بیشتری از این بسته‌ها برای نیازمندان است.

حجت‌الاسلام عادل با بیان اینکه در دهه وقف امسال بسیاری از برنامه‌های سازمان اوقاف و امور خیریه تحت تاثیر کرونا بوده و از این رو موفق به برگزاری بسیاری از برنامه‌ها نشدیم، گفت: برای مثال هر ساله در همه استان‌های کشور آئین تجلیل از واقفان را داشتیم که در سال جاری این همایش با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان اوقاف به صورت ویدئوکنفرانس و همزمان برای سراسر کشور و برای تعداد کمی برگزار شد.

او  اضافه کرد: رونمایی از سند ارتقای فرهنگ وقف، راه‌اندازی کتابخانه تخصصی وقف و رونمایی از پوستر جشنواره وقف چشمه همیشه جاری را نیز در مراسم تجلیل از واقفان امسال داشتیم.

حجت‌الاسلام عادل در ادامه با بیان اینکه با توجه به شیوع کرونا در سازمان اوقاف تامین بسته‌های معیشتی و تامین ماسک و لباس برای کادر درمان را در دستور کار داریم، افزود: از این رو طی ۶ ماه امسال ۲۰ میلیون ماسک در ۲۱۷ امامزاده که کارگاه توزیع ماسک دارند تولید و بین نیازمندان توزیع شده است.

او اضافه کرد: همچنین ۵۰ هزار دست گان برای کادر درمان و هفت میلیون لیتر مواد ضدعفونی کننده در امامزادگان مراکز درمانی و امامزادگان به صورت رایگان توزیع شده است.

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: تولید آب میوه طبیعی و طبخ غذای تبرکی برای کادر درمان نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته در موقوفات کشور بوده است.

او با بیان اینکه در حوزه توسعه فعالیت‌های فرهنگی در فضای مجازی نیز سازمان اوقاف ورود جدی داشته است، ادامه داد: در گذشته بار‌ها به این موضوع تاکید داشتیم، اما اقدامات کافی نبود و این در حالی است که با شیوع کرونا این امر رونق گرفت و ضرورت حضور در فضای مجازی ملموس‌تر شد.

حجت‌الاسلام عادل با بیان اینکه در حال حاضر در کشور بیش از ۷۰۰ کانال در خصوص موقوفات اطلاع رسانی می‌کنند، افزود: این کانال‌ها به امامزادگام اختصاص دارند و یک کانال پشتیبان محتوای مورد نیاز این کانال‌ها را تولید میکند.

او افزود: بر این اساس برای مبلغان جلسات سواد رسانه را مطرح کرده‌ایم تا تبلیغ مجازی را دنبال کنند، همچنین پلتفرم‌های مختلفی برای برنامه‌های فرهنگی در فضای مجازی در سطح سازمان در دست طراحی است.

معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: سازمان اوقاف در بحث سامانه شاد دانش آموزان نیز ورود کرده و محتوایی که در برنامه بیان توسط حوزه علمیه استان تهران منتشر می‌شود را تولید میکنند.

انتهای پیام/ی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.