کارتن خواب‌های صادرکننده، چالش میان بانک مرکزی و اتاق بازرگانی/نحوه صدور کارت‌های بازرگانی درست است؟

ثبت کارت بازرگانی به نام ۷۰ کارتن خواب مسئله‌ای است که از سوی رئیس کل بانک مرکزی بیان شده و مورد انتقاد متولیان صدور این کارت قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هفته گذشته رئیس کل بانک مرکزی در شورای گفت‌و‌گو ی بخش خصوصی و وزارت اقتصاد و دارایی در خصوص صادرکنندگانی که ارز حاصل از صادراتی را به چرخه اقتصاد بازنگردانده‌اند، توضیحاتی داد که این موضوع مورد نقد نهاد‌های مرتبط با صدور کارت‌های بازرگانی قرار گرفت.

صحبت‌های عبدالناصر همتی از این قرار بود که ۲۵۰ صادرکننده تاکنون هیچ ارزی وارد چرخه اقتصاد و سامانه‌های مربوط به بانک مرکزی نکرده‌اند که ارزش کل صادرات آن‌ها بالغ بر ۷ میلیارد دلار است.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: در حال حاضر با کمبود شدید ارز در کشور مواجه هستیم که در صورت ورود این ۷ میلیارد دلار به چرخه اقتصاد، کمبود‌ها تامین و نرخ ارز به راحتی در کشور کنترل می‌شود.

او افزود: این ۲۵۰ صادرکننده حتی یک دلار هم ارز به کشور بازنگردانده‌اند و ارزش صادراتی کالاهای آن‌ها بین ۱۰ تا ۲۰۰ میلیون دلار است.

همتی ابراز کرد: نکته قابل توجه اینجاست که این ۲۵۰ صادرکننده هیچ واحد تولیدی یا صنفی به نامشان ثبت نیست حتی تعداد ۷۰ نفر از آن‌ها کارتن خواب‌هایی هستند که در روستا‌ها زندگی می‌کنند و از هویت آن‌ها سوء استفاده شده است.

بر اساس این گزارش،  اظهارات رئیس کل بانک مرکزی مورد انتقاد برخی اعضای اتاق بازرگانی قرار گرفت به طوری که در تاریخ ۵ آبان ، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران از بانک مرکزی خواستار اسامی کارتن خواب‌هایی شد که کارت بازرگانی به نامشان ثبت شده و از طریق این کارت‌ها صادرات انجام شده است.

در همین راستا حسین سلاح ورزی نائب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مطرح کرد: اظهارات رئیس کل بانک مرکزی از دو حالت خارج نیست، یا منظور همتی از کارتن خواب ها، صادرکنندگانی است که کم تجربه و خام هستند که صحبت صحیحی در توصیف این افراد نیست یا این مقام مسئول آمار دقیقی از افراد صادرکننده ندارد.

وی افزود: رئیس کل بانک مرکزی در صورتی که نسبت به ادعای خود پایبند است باید اسامی این ۷۰ صادرکننده را به اتاق بازرگانی کشور ارائه دهد همچنین برای عموم مردم منتشر کند تا از هویت آن‌ها پرده برداری شود.

نائب رئیس اول اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: از حدود ۲ یا ۳ سال گذشته صدور کارت بازرگانی با سخت گیری‌های شدیدی صورت گرفته است همچنین هرماه وضعیت فعالیت صادرکننده ها زیر نظر بازرسان اتاق بررسی می‌شود که در این صورت تخلف ۷۰ فرد کارتن خواب به عنوان صادرکننده غیر ممکن است.

سلاح ورزی در پایان ابراز کرد: کارت بازرگانی یکبار مصرف به هیچ عنوان وجود ندارد و تمام کارت‌های فعال بعد از گذشت یک سال از صدور آن‌ها، تمدید یا تعلیق می‌شوند.

با تمام این تفاسیر انتقاد به صادرکنندگانی که ارز به کشور وارد نکرده‌اند وارد است و باید در راستای تامین نیاز‌های ارزی در کشور، این موضوع با همکاری تمام ارگان‌های مربوطه پیگیری شود.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۳ ۱۷ آبان ۱۳۹۹
مگه سوابق بانكي ده سال قبلشون رو بررسي نميكنن و همينطوری كارت بهشون ميدن
Iran (Islamic Republic of)
اسماعیل
۱۰:۵۴ ۰۸ آبان ۱۳۹۹
بجای اینکه برای کشاورزها مالیات ببندید این دزدان بیت المال را به مردم معرفی کنید وتمام اموالی که بطور نامشروع بدست آوردن رابه بیت المال برگردانیید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
خدا ازشون نگذره
Iran (Islamic Republic of)
سهیل نیک اندیش
۱۶:۳۱ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
با سلام

مدت زیادی هست اقدام به دریافت کارت بازرگانی کردیم.

شرکت رسمی، دارای کد اقتصادی، شماره ثبت، مفاصا حساب مالیات و ارزش افزوده می‌باشد.

تنها به دلیل اینکه سند شرکت ما روی منزل خودمان هست، چون شرکت خانوادگی هست، الزام به دریافت سند اداری داریم و بازرس میفرستند اگر محیط اداری نباشد درخواست رد می‌شود.

اخبار این چنینی که کارتن خواب‌ها، پیرمرد پیرزنی در شهرستان، کارت بازرگانی دارند و فرد دیگری با وکالت آنها کار می‌کنند توهین به ما و تمام افرادی می‌باشد که در پروسه سنگین دریافت کارت بازرگانی می‌باشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۴ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
کاری نداره یه قانون هر 6 ماه یا سه ماه یکبار نفراتی که کارت بازرگانی دارند زیر ذره بین قرار بگیرند،و حضور پیدا کنند جهت مشتی سوال و جواب.... اصلا می دانید چرا دولت اینطور شده چون نظارتی بر کارکنان یا کار آنها نیست،
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۱:۰۸ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
خیلی ها برای رد گم کنی کارتهای بازرگانی را با مشخصات دیگران گرفته اندالبته سالهاست این خلاف صورت گرفته مثل جاهای دیگر که شبیه همین خلاف صورت پذیرفته در خرید سکه و خریدهای تعدادی مسکن مهر و خودرو و.. در سایه رشوه زیاد است؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
سینا
۱۱:۰۲ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
مردم آگاه هستند , کارت بازرگانی مگر به همین سادگی هاست به کارتن خواب بدن همکار من رفته کارت بازرگانی بگیره از سرمایه در گردش بگیر تا آزمون ورودی و اینا مگه میشه یه کارتن خواب اینجوری کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۴ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
چه کسانی یا ارگانی مسئول رسیدگی این رقم سوء استفاده هستند
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۰:۲۹ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
افشا کنید من وشما قشر پایین جامعه که نیستیم حتما اقازاده ها یا وابستگانشان هستن چون امر به معروف قدیم ساری مازندران قدیم ساری رو فروخت دولت جز میراث فرهنگی بوده حتما وابسته یه کله گنده دولتی بوده چرا به من وشما نفروختن .هر چند اداره کل وشهرستان میراث فرهنگی ساری انقدر مدیریتشان زیر صفر هست که انقدر اثار نفیس داریم داره خراب میشه علف سبز شده فقط دورش حصار کشیدن داره خراب میشه مثلا یکیش اب انبار قدیمی ساری که یزدیها توریست میبرن پول در میارن
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۰:۲۲ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
مبارکه تا الان کجا بودید الان متوجه شدید ۷۰ گیرنده ارز از اسم کارتن خواب استفاده کرده ریشه به تیشه این مملکت زدن پس مدیریتها انقدر ضعیف وصفر بوده خدا بداد این مملکت برسه اگه تذکرات بجا رهبری وفرزندان جان برکف این مرز و بوم اماده به خدمت نبودن این کشور رفته بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
هر دم از این باغ بری میر سد!
واقلا خجالت داره، یعنی اینقدر بی در و پیکر شده ایم، که سیستمهای نظارتی بررسی نمیکنند که کارت برای چه کسی صادر میشود!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
اصل قضیه اینه که پشت این کارتن خواب ها افراد سیاسی هستند ونباید افشا شوند ! وگرنه پیدا کردن خود صادر کنندگان برای دولت آب خوردن هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۲ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
باید کسانی که این طرح را که هدفش ایجاد اختلال در اقتصاد کشور بوده را بعنوان مجرم اصلی بگیرید. و اموال افرادی که پشت صحنه این سرقت ها بوده اند را توقیف کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
کاری که دست چند نفره اداره میشه پاسحگو نداره یعنی سلب مسولیت کار از همه شده !!
Iran (Islamic Republic of)
مهناز
۰۶:۴۶ ۰۶ آبان ۱۳۹۹
سلام یه فکری هم واسه طرح اقدام ملی مسکن کنید در چین یک بیمارستان واسه کرونایی ها در یک هفته تاسیس می کنند با چه امکاناتی در ایران پول مردم را واسه طرح مسکن گرفتند هنوز نمی دانند کی و کجا قراره مسکن درست کنند تا سلطان طرح اقدام مسکن درست نشده و پولهای مردم خورده نشده و یه اب هم روش یه فکری کنید
Iran (Islamic Republic of)
جلیل
۱۹:۰۹ ۰۷ آبان ۱۳۹۹
مردم عاقل باید باشند وقةی نه نقشه ونه مکانی نه متراژی نه متریالی هیچی وهیچی معلوم نیست تا میگن ثبتنام باکله میرن آخه یکم فکر کنید فردا پول دادی گفت برو دوقوزآبادممسنی میری؟؟؟؟؟ماشین هنوزتواید نشده میخریم نه مدلش نه خودش ثابت نشده بعد میگن این نشد اینو باید ببری هزاربغرهم دولت سرمردم کلاه بزاره بغزمردم باکله میرن سراغ دروغهاشون
آخرین اخبار