با پویش وقف فناوران آب بیشتر آشنا شوید

۲۳ روستای اطراف مشهد با طرح وقف جمعی، مجهز به دستگاه آب شیرین کن می‌شوند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،بی‌تردید فرهنگ «وقف» یکی از سنت‌های حسنه اسلامی است که درباره ثواب و فضیلت آن نیز به طور مکرر در منابع فقهی یاد شده است. حتی بنا به روایتی از امام صادق (ع) از آن به عنوان «صدقه جاریه» نام برده‌اند.

وقف یکی از عمده‌ترین زیرساخت‌های اقتصادی جهان اسلام و از ارزش‌های مطرح شده در جهان‌بینی دینی نیز به شمار می‌آید. علاوه بر این، یکی از راه‌های ادامه نیکوکاری و کمک به همنوعان «وقف» است که واقف با وقف اموال و املاک خود برای امور خیریه و عام‌المنفعه، درآمد آن موقوفات را به امور خیریه اختصاص می‌دهد. از آنجا که وقف دارای شرایط و مقررات قانونی و شرعی خاصی است، لذا مدتی است برای آنکه همگان با هر بضاعت مالی امکان شرکت در وقف را داشته باشند، وقف مشارکتی مطرح شده تا برای موضوعی مشترک و با مشارکت چند واقف امکان‌پذیر شود.

وقف مشارکتی چیست؟

به عبارتی دیگر واقفان، با هر تعداد و با هر مقدار سرمایه می‌توانند در این وقف مشارکت کنند. یکی از ویژگی‌های مهم وقف مشارکتی، گسترش فرهنگ وقف به تمامی سطوح درآمدی جامعه است؛ در واقع افراد با هر سطح درآمدی می‌توانند در کار نیک مشارکت داشته باشند و صرفاً منابع مالی زیاد، ملاکی برای کمک‌رسانی نیست.

تامین آب آشامیدنی اولویت وقف مشارکتی

این روز‌ها وقف مشارکتی در آب آشامیدنی مناسب برای روستا‌ها اولویت این وقف قرار گرفته است. آب آشامیدنی، آب گوارایی است که عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی آن در حد استاندارد‌های تأیید شده باشد و مصرف آنچه در کوتاه‌مدت و چه در درازمدت عارضه سوئی را در بدن انسان ایجاد نکند. خوشبختانه با وقف مشارکتی «پویش وقف فناوران آب»، ۲۳ روستای اطراف مشهد مجهز به دستگاه آب شیرین کن می‌شوند.

حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان

مرتضی لنگری دبیر کارگروه اجرایی انجمن یاوران وقف علم و فناوری با اشاره به این نکته که این انجمن بازوی کمکی اداره کل اوقاف در این بخش از وقف است، می‌گوید: در سال ۹۵ بحث وقف جمعی علم و فناوری برای نخستین بار در مشهد رونمایی و مطرح شد، پول‌هایی که به همت خیران جمع می‌شود، تبدیل به یک عین می‌شود که این عین از شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان حمایت کند.

او ادامه می‌دهد: در این مسیر نخستین وقف جمعی علم و فناوری از یک شرکت دانش‌بنیان صورت گرفت که روی بیماران cp کار می‌کردند که در این راستا بیماران معلولی که از ناحیه کمر و حوزه نخاعیشان آسیب دیده بودند و نیاز به کمک داشتند، این دستگاه توانایی راه رفتن را به آن‌ها برمی‌گرداند.

دبیر کارگروه اجرایی انجمن یاوران وقف علم و فناوری می‌گوید: در این طرح از شرکت دانش‌بنیان حمایت شد تا از محصولش یک نمونه اولیه بسازد، سپس تجاری‌سازی و وارد بازار شود که مردم از آن استفاده کنند، اما در طرح دوم که بحث آب شیرین کن یا پویش وقف فناوران آب است کمی متفاوت‌تر با پروژه قبلی است.

پویش وقف فناوران آب

لنگری ادامه می‌دهد: در پروژه آب شیرین کن، شرکت دانش‌بنیانی در مشهد وجود دارد و به این توانمندی رسیده است. در واقع این دستگاه تجاری‌سازی شده و در حال عرضه به بازار است.

دبیر کارگروه اجرایی انجمن یاوران وقف علم و فناوری بیان می‌کند: از طرفی در مشهد به عنوان دومین کلانشهر ایران تعداد زیادی از روستاهایمان مشکل آب شرب دارند و تاکنون آب مصرفیشان از طریق چاه و یا تانکر تأمین می‌شده است و این در حالی است که این آب مصرفی دارای املاح و غیر قابل شرب و شور است.

بیشتر بخوانید


لنگری تصریح می‌کند: خوشبختانه این توانمندی در شرکت دانش‌بنیان مشهد وجود دارد و از طرفی، چون بحث آب بسیار جدی است و در اولویت و جزو نیاز‌های ضروری قرار دارد، از این رو این وقف را در اولویت قرار دادیم تا وقف جمعی علم و فناوری به سمت نیاز واقعی و ضروری جامعه سوق داده شود بنابراین از فناوری و توانمندی دانش‌بنیان استفاده شد.

او ادامه می‌دهد: این پویش آغاز شده و به صورت برخط در سایت وقف امداد در حال جمع‌آوری کمک‌های خیران است، زیرا در وقف جمعی مشارکتی، خیران در هر جای دنیا که باشند می‌توانند به این سایت مراجعه و از این پروژه حمایت کنند.

۲۳ روستا در اولویت هستند

این مقام مسئول با اشاره به بالا بودن تعداد روستا‌های فاقد آب شرب مناسب، تأکید می‌کند: تاکنون توسط شرکت آبفای مشهد ۲۳ روستای اولویت‌دار که مشکل حاد آب دارند به ما معرفی شده است و برای حل این مشکل همه تلاشمان را انجام خواهیم داد.

لنگری اظهار می‌کند: در این پروژه، اولین روستا شرشر (شرشرآباد) مشهد در نظر گرفته شده است که از امروز این پروژه در آنجا رقم خواهد خورد.

او قیمت دستگاه را وابسته به ظرفیت آن اعلام می‌کند و بیان می‌کند نوع ظرفیت این دستگاه براساس ظرفیت مورد نیاز آن روستاست که بر اساس تعداد جمعیت خانوار آن روستا انتخاب خواهد شد.

دبیر کارگروه اجرایی انجمن یاوران وقف علم و فناوری می‌گوید: حدود قیمت دستگاه آب شیرین کن برای این روستا ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان است و به طور قطع در روستا‌هایی با تعداد خانوار بالاتر نیاز به ظرفیت بیشتری از دستگاه آب شیرین کن وجود دارد که بالتبع هزینه آن افزایش خواهد یافت.

لنگری تعداد واقفان این پروژه را تاکنون حدود ۴۰ نفر اعلام می‌کند و می‌افزاید: این افراد از طریق رسانه‌های ارتباط جمعی مانند سایت، شبکه‌های اجتماعی، خبرگزاری‌ها و روزنامه‌ها مطلع شده‌اند.

مشارکت با ۱۰ هزار تومان

او تصریح می‌کند: حداقل مبلغ مشارکت در این وقف جمعی ۱۰ هزار تومان اعلام شده است و هر کسی می‌تواند بر حسب بضاعتش مبلغ مورد نظرش را واریز کند.

دبیر کارگروه اجرایی انجمن یاوران وقف علم و فناوری بیان می‌کند: مدت زمان انجام این پروژه بستگی به حمایت و ورود خیران دارد و امیدواریم کمتر از دو سال در این ۲۳ روستا که دارای شرایط حاد در بحث آب است، پروژه اجرایی شود و به زودی مشکل آب آشامیدنی این روستا‌ها حل شود.


انتهای پیام//م. م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار