شکار در کلاهه آشتیان ممنوع!

منطقه کلاهه آشتیان مجددا به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، علیرضا فیروزی سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان آشتیان گفت: منطقه "کلاهه آشتیان" دوباره به عنوان منطقه شکار ممنوع مشخص و در قالب مناطق خاص، تحت حمایت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت.

فیروزی با بیان اینکه منطقه "کلاهه آشتیان" از حفاظت زیست محیطی خارج شده بود افزود: با درخواست‌های مکرر دوستداران محیط زیست و فرمانداری این شهرستان و پیگیری‌های انجام شده این منطقه دوباره به عنوان "منطقه شکار ممنوع" مشخص شد.

وجود ۹۱ گونه گیاهی با ارزش بالای حفاظتی و بیش از ۳۰۰ گونه جانوری از جمله پرندگان، پستانداران، خزندگان، دوزیستان و ... منطقه کلاهه را به منطقه‌ای کم نظیر در سطح استان مرکزی تبدیل کرده است.

زیستگاه طبیعی کلاهه با وسعتی معادل ۱۹ هزار و ۱۲۶ هکتار  در شمال شرق شهرستان آشتیان با کوه‌های خشک و صخره ای، تپه ماهور و حوزه دشتی،  با اقلیمی متنوع،  طیف وسیعی از تنوع گونه‌های گیاهی، جانوری و منابع آبی را دارد.

پازن، قوچ اراکی، گراز، گرگ، شغال، روباه، کفتار، سمور، گربه وحشی، گربه پالاس، تشی، خرگوش، پیکا، موش صحرایی، جرد ایرانی و لیبی، هامستر خاکستری، ول حفار، خفاش بال بلند، خفاش بال سفید و خارپشت اروپایی از جمله تنوع وحوش ارزشمند زیستگاه کلاهه اشتیان است.

۷۲ گونه از ۵۰۰ گونه پرندگان ایران در کلاهه آشتیان مشاهده شده و دامنه تپه ماهور‌ها و کوه‌های این منطقه نظیر همند، کلاهه و پارک جنگلی این زیستگاه مامنی مناسب و امن برای زیست کبکو تیهو است. دشت‌های کلاهه آشتیان مانند عبدل آباد به دلیل وجود مزارع کشاورزی زیستگاه خوبی برای پرندگان دانه خور است و حضور جوندگان کوچک و خزندگان موجب شده که پرندگان شکاری نیز در چرخه تنوع زیستی این منطقه شکار ممنوع موجود باشد.

  ۴۹ گونه خزنده بدون احتساب مار‌ها و لاکپشت آبی و چهار گونه دوزیست در زیستگاه کلاهه آشتیان وجود دارد. در حوزه زیستگاهی کلاهه آشتیان روستا‌های سفید شبان و آهوبه عنوان کانون تمرکز انسانی وجود دارد و بزرگترین کانون انسانی نزدیک به این منطقه شکار ممنوع نیز شهر آشتیان است


انتهای پیام / ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.