امی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

مذاکره با روسیه برای اعزام انسان به فضا

رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم گفت: تاکنون برای اعزام انسان به فضا با کشور روسیه مذاکراتی داشته‌ایم.

فتح الله امی، رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین فعالیت‌های این پژوهشگاه درخصوص سند توسعه هوافضا، اظهار کرد: سند توسعه هوافضا دارای ۶ فصل است که فعالیت‌های فضایی، هوایی و دفاعی را در ۳ بخش شامل می‌شود. پژوهشگاه هوافضا ماموریت‌هایی را در زمینه فضایی و هوایی بر عهده دارد.

او افزود: ساخت راکت‌های کاوش در فصل ۵ سند راهبردی توسعه هوافضا در بخش فضایی به عنوان اهداف کلان فضایی کشور در سال ۱۴۰۴ درنظر گرفته شده است.

امی تصریح کرد: رسیدن به جایگاه نخست منطقه در میان ۲۰ کشور حوزه خاورمیانه، آسیای میانه و همسایگان ایران مدنظر پژوهشگاه هوافضا بوده و در بند دوم سند توسعه هوافضا هم به آن تاکید شده است که مهمترین این کشور‌ها در بخش‌های فضایی قطر، جمهوری آذربایجان، مصر، قزاقستان، پاکستان، امارات، ترکیه و عربستان هستند. لازم است تا ایران در بین این کشور‌ها رتبه اول را در سال ۱۴۰۴ کسب کند که در حال حاضر رتبه چهارم را داریم.

او با بیان اینکه در سند توسعه هوافضا پژوهشگاه باید تا سال ۱۴۰۴ پرتاب انسان به فضا را مورد توجه قرار دهد، تاکید کرد: اهمیت این موضوع از آن حیث است که اگر هر کشوری در آن موفقیت کسب کند حتما به مقام ابرقدرتی خواهد رسید، به این معنا که اگر بتوانیم کپسول حامل انسان را با وزن حدود ۲ تن در مدار زمین قرار دهیم به مقام ابرقدرتی می‌رسید.

باید تا سال ۱۴۰۴ جت منطقه‌ای ۱۵۰ نفره تولید کنیم

رئیس پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در سند توسعه هوافضا باید تبدیل به قطب منطقه در فناوری هوایی تبدیل شویم، یعنی اینکه بتوانیم تا سال ۱۴۰۴ جت منطقه‌ای ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفره را تولید کنیم . البته این کار توسط دانشگاه امیرکبیر در حال انجام بوده و طراحی آن به اتمام رسیده است.

به سمت ساخت بالگرد‌های نیمه سنگین حرکت کرده‌ایم

امی اضافه کرد: یکی دیگر از اهداف ما این است که به تولید بالگرد متوسط و نیمه سنگین اقدام کنیم. در حال حاضر این فعالیت برای بالگرد‌های سبک انجام شده است و به سمت ساخت بالگرد‌های متوسط و نیمه سنگین حرکت کرده‌ایم و امکان تعمیر و نگهداری هواگرد‌ها نیز فراهم شده است. هدف بعدی ما این است که طراحی و ساخت موتور‌های مینی توربوجت، توربو فن سبک، توربو فن سنگین، توربوکمپرسورگازی با ظرفیت یک تا ۱۰ مگاوات را به انجام برسانیم. البته همه این موارد در حال انجام است، اما به پایان نرسیده است.

او گفت: به تازگی ISC به ما اطلاع داده است که در سطح بین المللی ۱۰ درصدِ ناسا، تولید مقاله داشته ایم. در این میان دستیابی به استاندارد‌ها و شاخص‌های ایمنی و کیفیت خدمات پروازی در سطح بالاتر از میانگین جهانی، از دیگر اهداف‌مان بوده و لازم است تا ضریب ایمنی را در این بخش بالا ببریم و تمام اهداف باید تا سال ۱۴۰۴ محقق شود.

امضای قرارداد با سازمان فضایی ایران برای اعزام انسان به فضا

امی درباره اقدام فعلی پژوهشگاه هوافضا گفت: فعالیت فعلی ما در بعد فضایی روی راکت‌های کاوش است که به منظور پرتاب موجود زنده انجام می‌شود و تاکنون ۸ پرتاب داشته ایم، یعنی از سلول شروع کرده ایم و به میمون‌ها رسیده ایم و در حال حاضر هم به سراغ پروژه اعزام انسان به فضا رفته‌ایم و برای تحقق آن به تازگی با سازمان فضایی ایران قراردادی امضا شده است و در حال حاضر در حال انجام مقدمات برای اعزام انسان به مرحله زیرمداری هستیم.

امی با بیان اینکه تربیت فضانورد بر عهده پژوهشگاه هوافضاست، تاکید کرد: در پژوهشکده زیست فضا و محیط زیست مقدمات این کار را انجام می‌دهیم و هدف ما این است تا تربیت یک فضانورد ایرانی با همکاری کشور‌های خارجی دوست که این مسیر را طی کرده‌اند انجام شود. برنامه داریم تا ابتدا با یک کشور دوست بتوانیم یک اعزام به ایستگاه فضایی با فضانورد ایرانی داشته باشیم که در این زمینه در حال مذاکره هستیم.

رئیس پژوهشگاه هوافضا بیان کرد: حداقل زمان اعزام انسان به فضا تا سال ۱۴۱۴ طول خواهد کشید و در سال ۱۴۰۴ همان پرتاب زیرمداری و تست‌های مربوطه را دنبال می‌کنیم.

او گفت: ۳ میمون به فضا اعزام کردیم که اولین میمون به علت باز نشدن چتر کشته شد. اما تست دو میمون دیگر موفقیت آمیز بود و زنده بازگشتند. این دو میمون با نام «فرگام» و «پیشگام» در حال حاضر در سلامت کامل هستند و در مؤسسه رویان نگهداری می‌شوند. فرزند آن‌ها نیز یک میمون به نام «نوگام» است و شاید در پرتاب‌های بعدی از این میمون‌ها استفاده کنیم.

امی اضافه کرد: برای اعزام انسان به فضا با کشور روسیه مذاکراتی داشته‌ایم. تاکنون ۵ کشور آمریکا، روسیه، چین، ژاپن و هند روی این مسئله کار کرده‌اند که به غیر از آمریکا، با ۴ کشور باقی مانده مذاکره خواهیم کرد.

او با اشاره به بودجه پژوهشگاه هوافضا برای اعزام انسان به فضا، اظهار کرد: شرایط اقتصادی کشور هم اکنون مناسب نیست و به همین علت نیز ما در پروژه اعزام انسان به فضا ۱۰ سال عقب افتاده‌ایم. اگر بودجه تخصیص داده می‌شد ما تا ۱۴۰۴ طبق پیش بینی سند جامع توسعه هوافضا می‌توانستیم این پروژه را عملی کنیم.

امی تاکید کرد: حدود ۲۳۹ طرح در پژوهشگاه هوافضا تاکنون به صورت موفق عملیاتی شده است که شامل ۱۴۲ پروژه صنعتی می‌شود. از این میان ۴۲ پروژه خاتمه یافته و ۱۴۵ پروژه پژوهشی و تحقیقاتی را نیز تحت عنوان پروژه‌های مستقل به اتمام رسانده ایم.

او با بیان اینکه در مرکز رشد پژوهشگاه هوافضا ۴۰ واحد فناور بخش خصوصی مستقر هستند، تاکید کرد: این پژوهشگاه موفق به کسب رتبه نخست و سوم جشنواره خوارزمی در مقاطع مختلف و جوایز طلایی و نقره‌ای مسابقات «کن ست» اسپانیا شده است. توانسته ایم تعداد گوناگونی کتب و مقاله نیز توسط پژوهشگاه هوافضا چاپ و منتشر کنیم.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۵ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
خخخ.بابا جمش کنید نمتونید قیمت گوجه و سیب زمینیو کنترل کنید..فضاااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
ماهواره سپاه چی شد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۵ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
بمب اتم درست کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
یعنی این چیزها رو ایران خودش تنهایی میسازه با فضاپیما؟

بعدا تا سال 1414 بیش از حد دیر نیست به نظر شما آخه علت این 14 سال طول کشیدن برای اعزام انسان به فضا چیه جای تعجب داره واقعا!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۲ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
این مقالات و مسابقات فایده ای نداره
سازمان هوافضا الان زیر نظر کدام وزارتخانه هست و داره چکار میکنه
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۲۲:۲۱ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
اگه منو آموزش بدن حاضرم برم.با بازگشت یا بدون بازگشت.از سکوت وانزوا استقبال میکنم ضمن اینکه عاشق ماراجویی هستم.حداقلش چند صباحی با خدا خلوت میکنم .
الکترونیک، راه سازی ، کشاورزی،آناتومی بدن ،برنامه نویسی php و سرور و شبکه رو بلدم به اضافه کلی چیزیای دیگه .
واقعی گفتم حضرت عباسی
:)
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۲۱:۰۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
مسعله ما موتور RD-250 نیست // مسعله ما اینه که چتر شون باز نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ehsan
۲۰:۳۲ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
فعلا هنوز نمیتونید تراشه کارت ملی را درست کنید
United States of America
عبدالمجید سجادیان
۱۹:۵۸ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
آخه این کشور بدقول روسیه چیست که ما رهایش نمیکنیم
کشوری موزی ومنافق
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۹:۴۶ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
من نمی‌فهمم ادم بفرستیم به فضا با کمک روسیه چی رو ثابت میکنه؟ چه فایده ای داره برامون؟ فقط چند ده میلیون دلار خرج می اره رو دست ملت تا یکی یه تک پا بره فضا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۸ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
بدون موتور RD-250 و صرفا با موتور عهد بوق و کم قدرت اسکاد به جایی نمیشه رسید.
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۱۹:۱۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
شاید در فضا جایی برای ما بیچارگان پیدا شود
Iran (Islamic Republic of)
مرگ بر آمریکا
۱۹:۰۹ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
فقط بمب اتم کم داریم
Iran (Islamic Republic of)
سرباز
۲۱:۵۶ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
داخل دعوا چیزی را که استفاده نمی کنید نباید نشان دهید مثلا از تفنگ استفاده نمی کنید ولی آن را نمایش می دهید او با تفنگ می زند یا بهانه پیدا می شود بعد می گویند من از خودم دفاع کردم
ولی بیرون از دعوا هرچه نشان دهید مهم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
چند سال پیش خودمون داشتیم همین کار را می کردیم ولی حالا دارند پول میدن به یکی دیگه افتخار هم می کنند
United States of America
ناشناس
۱۸:۱۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
امیدوارم روزی تو فضا یه فضانورد عکس پرچم ایران رو داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
بختیاری
۱۸:۱۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
پرتاب ماهواره های ژئو و پستهایی از رادیو تلسکوپ اولویت نخستند در حال حاضر.
خواهشاً بشتابید تا حالا هم خیلی از جهان فاصله داریم.
Iran (Islamic Republic of)
ا م
۱۷:۴۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
گرانی گرانی گرانی
United States of America
ناشناس
۱۸:۱۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۹
خب که چی؟ خب که چی؟ خب که چی؟
یه بارم خواستن پیشرفت کنن تو یه زمینه ای اینا رو بگین تو همونم نتونیم
آخرین اخبار