این زن سد وابستگی را شکسته است

فاطمه روزبهانی به عنوان پروار بند نمونه گوساله در استان همدان بیش از ۲۱ سال است که یکی از فعالان عرصه خودکفایی محصولات کشاورزی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، رسیدن به خودکفایی در زمینه تولید محصولات کشاورزی و دامپروری، سال ها است که در قالب هزاران طرح در مجلس دست به دست می‌شود و مدام راه بین وزارت جهاد کشاورزی و مجلس را طی می‌کند به امید آن که با حل مشکلات همه کشاورزان و فعالان این عرصه، به مقصد نهایی برسد، اما بسیاری از این طرح‌ها بنا به دلایلی مثل عدم تخصیص اعتبار لازم، عدم حمایت کافی از کشاورزان، واردات بی رویه و ... شکست خورده و نیمه تمام مانده است.


از طرفی ایران با وجود تنوع اقلیمی و پتانسیل بالای بخش کشاورزی می‌تواند علاوه بر دستیابی به خودکفایی محصولات مختلف کشاورزی، در بازار‌های هدف حرفی برای گفتن داشته باشد.

فاطمه روزبهانی که به عنوان پروار بند نمونه گوساله در استان همدان در سال ۹۶ معرفی شد و مورد تقدیر قرار گرفت نیز بیش از ۲۱ سال است که یکی از فعالان عرصه خودکفایی محصولات کشاورزی است و با داشتن مزرعه‌ای ۷۰ هکتاری و ایجاد اشتغال برای بیش از ۵۰ نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم یک تنه تمامی طرح‌های چندین ساله وزارتخانه‌ها و مجلس را جامه عمل پوشانده است.

مزرعه روزبهانی در فاصله ۱۵ کیلومتری از شهرستان ملایر به سمت جاده نهاوند و در روستای حسین آباد ناظم واقع شده و علاوه بر پرورش ماهی، گوساله و گوسفند، غلات و علوفه نیز در این مزرعه کشت می‌شود.

این زن سد وابستگی را شکسته است

او با اشاره به شروع فعالیت مزرعه از سال ۷۸ گفت: ظرفیت گوساله پرواری این مزرعه ۲۰۰ رأسی است و با خرید گوساله‌هایی به وزن ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم و طی ۱۵ تا ۱۶ ماه مراقبت، به وزن ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم می‌رسند، طی این دوره باید تمامی تمهیداتی از قبیل بیماری دام، واکسیناسیون و تغذیه با همکاری دامپزشک کنترل شود.

پرورش گوساله پرواری امسال به یک بیستم رسیده

به گفته روزبهانی، ظرفیت پرورش گوساله پرواری این مزرعه که تا سال گذشته محل پرورش بیش از ۲۰۰ رأس گوساله بوده، امسال به علت تورم، رکود اقتصادی ناشی از شیوع بیماری کرونا و گرانی خوراک به طور قابل توجهی کاهش یافته و به رقم ۱۰ رأس گوساله رسیده است.

او تصریح کرد: پرداخت اقساط ماهانه تسهیلات توسعه مزرعه با سود ۱۸ درصد کمر ما را شکسته و تقریباً به آستانه ورشکستگی رسیدیم به طوریکه امسال نتواستیم بیش از ۱۰ گوساله برای پروار خریداری کنیم.

این مزرعه از دو سال گذشته فعالیت خود را در زمینه پرورش گوسفند آغاز و در حال حاضر با پرورش بیش از ۵۰۰ رأس گوسفند نژاد مهربان و افشاری، در زمینه دامپروری حرفی برای گفتن دارد و علاوه بر تأمین دام ملایر، شهر‌های همدان، نهاوند و تهران را نیز پوشش می‌دهد.

این زن سد وابستگی را شکسته است

تولید سالیانه بیش از ۳۰ تن ماهی قزل آلا و ارسال به بازار بعثت تهران

او از شروع فعالیت مزرعه اش در زمینه پرورش ماهی از سال ۹۲ سخن گفت و ادامه داد: مزرعه ما با احداث ۱۰ استخر هر یک به مساحت ۸۰ مترمکعب و عمق یک متر و نیم و در مجموع با احتساب حریم کنار استخر‌ها به مساحت ۴۰۰۰ مترمربع از سال ۹۲ شروع به فعالیت در زمینه پرورش ماهی قزال آلا کرد و سالانه بیش از ۳۰ تن ماهی در مدت ۸ تا ۹ ماه از این استخر‌ها صید و به بازار بعثت تهران فرستاده می‌شود.

به گفته روزبهانی، پر کردن این استخر‌ها از ماهی و پرورش آن‌ها که پس از کش و قوس‌های فراوان و تأیید بیش از ۱۵ دستگاه و ارگان ذی ربط ساخته شده، طی چند سال اخیر به علت گرانی خوراک ماهی، تورم و عدم ثبات بازار سخت شده، همچنین این مزرعه در زمینه تأمین علوفه مورد نیاز دام هایش با کشت گندم، جو، ذرت و یونجه به خودکفایی رسیده است.

او ادامه داد: در حال حاضر هشت نفر در مزرعه مشغول به کار هستند و دو ماه از سال تعداد این افراد به ۱۲ نفر افزایش می‌یابد و در فصل کاری نیز برای بیش از ۲۰ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد می‌شود.

این زن سد وابستگی را شکسته است

فاطمه روزبهانی علاوه بر انجام وظایف خود به عنوان یک همسر و مادر، طی این سال‌ها از هیچ تلاشی برای به استقلال رسیدن کشورش و ساختن آینده‌ای برای فرزندان این مرز و بوم دریغ نکرده و با تحمل تمامی سختی ها، تنها صبر پیشه کرده و هر شکستی را زمینه ساز پیروزی دانسته و از آن درس گرفته است. تنها توصیه او به جوانان این است که اگر خودشان همت کنند می‌توانند به خواسته هایشان هر چند کمترین مقدار باشد، دست یابند چرا که شروع همیشه از کم آغاز می‌شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.