بوی مرگ از "راوند" می‌رود

چند سال است خبر‌هایی از مرگ و میر هزاران قطعه ماهی در رودخانه "راوند" اسلام آبادغرب منتشر می‌شود، مرگ و میری که معمولا اواخر تابستان و پاییز رخ می‌دهد و عوامل متعددی دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، چند سال است پشت سر هم خبر‌هایی از مرگ و میر هزاران قطعه ماهی در رودخانه "راوند" اسلام آبادغرب منتشر می‌شود، مرگ و میری که معمولا اواخر تابستان و پاییز رخ می‌دهد و عوامل متعددی دارد.

کم آب شدن رودخانه از یک سو و ورود آلودگی و پساب‌های خانگی و صنعتی از سوی دیگر مهمترین عامل برای آلودگی این رودخانه است.

در حالیکه موتور پمپ‌های غیرمجاز مدام آب رودخانه را پای اراضی می‌کِشند، در ازای آن فاضلاب منازل و روستا‌ها تحویل رودخانه می‌شود و رودی که باید زندگی در آن جریان داشته باشد محل مرگ و میر ماهیان و سایر آبزیان می‌شود.

قرار است از هفته آینده برنامه‌های خوبی برای نجات این رودخانه به صورت جهادی اجرائی شود تا زندگی به راوند برگردد. برنامه‌هایی که با همکاری محیط زیست، آب منطقه‌ای، آب و فاضلاب، شهرداری اسلام آبادغرب و... اجرائی خواهد شد.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه از پیگیری جدی برای حل دائمی مشکل رودخانه راوند اسلام آبادغرب خبر داد و افزود: متاسفانه این رودخانه به دلیل مشکلات متعددی که دارد، هر سال در فصل پاییز و تابستان بستر مرگ تعداد زیادی از آبزیان است.

ولی زاده مشکلات این رودخانه را ناشی از چند عامل مختلف دانست و عنوان کرد: ورود پساب روستا‌های اطراف و گاهی پساب خانگی شهر اسلام آباد غرب یکی از دلایل اصلی آلودگی این رودخانه است.

او ادامه داد: گاهی ظرفیت تصفیه‌خانه کارخانه قند اسلام آباد غرب نیز جوابگو نیست و بخشی از پساب این کارخانه وارد این رود می‌شود.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه لایروبی‌هایی که انجام شده و در حاشیه رودخانه رها می‌شود را نیز عامل دیگری برای آلودگی آن دانست که به محض وقوع بارندگی دوباره وارد رودخانه می‌شود.

ولی زاده با انتقاد از اینکه گاهی مردم نیز زباله‌های خود را در رودخانه رها می‌کنند، اضافه کرد: معضل دیگر راوند وجود موانع فیزیکی است که گاهی مانع از جریان مناسب آب در رودخانه می‌شود.

او از تاثیر کاهش دبی رودخانه بر تشدید آلودگی و مرگ آبزیان آن نیز یاد کرد و گفت: گاهی چاه‌های حاشیه رود برداشت بیش از حد مجاز دارند و موتور پمپ‌های غیرمجاز نیز آب راوند را برداشت می‌کنند.

معاون نظارت و پایش محیط زیست استان کرمانشاه از برپایی جلساتی با دستگاه‎های مربوطه برای حل مشکلات این رودخانه خبر داد و یادآور شد: قرار است از هفته آینده با همکاری شهرداری اسلام آبادغرب، آب منطقه‌ای و امور آب شهرستان، آب و فاضلاب و ... اقداماتی برای حل مشکلات این رودخانه آغاز شود.

به گفته ولی زاده، یکی از مهمترین این برنامه‌ها لایروبی راوند و رفع موانع فیزیکی و همچنین برخورد با موتورپمپ‌های غیرمجاز است.

او خاطر نشان کرد: در کنار همه این موارد همکاری خود مردم و نریختن زباله به رودخانه نیز ضروری است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.