سخنگوی بورس از این پس کیست؟

گفته می‌شود در ماه‌های پایانی دولت و با روی کار آمدن رئیس جدید سازمان بورس، وزیر اقتصاد، صحبت‌های مربوط به بورس را به رئیس این سازمان محول کرده است.

به گزارش خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی در حاشیه نشست کمیسیون اقتصادی مجلس مورخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ در رابطه با بازار سرمایه، گفت: با توافقی که با رئیس جدید بورس صورت گرفته است، مقرر شد در خصوص مسائل مربوط به بازار سرمایه  فقط ایشان اظهار نظر کنند.

سخنگوی بورس از این پس کیست؟

این صحبت ها  از جانب وزیر اقتصاد در حالی صورت گرفت که فقط یک ماه تا پایان سال باقی مانده  و به نظر نمی رسد که چنین تصمیمی بتواند بر تمامیت  بازار سرمایه در این مدت کوتاه اثر بگذارد. بر همین اساس برای بررسی بیشتر این امر و تاثیر چنین تصمیمی بر بازار سرمایه با چند کارشناس مربوط در بازار سرمایه به گفت و گو نشستیم.

زودتر از این ها بورس به یک سخنگو نیاز داشت

عباسعلی حقانی نسب کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با صحبت های اخیر وزیر اقتصاد‌ و امور دارایی مبنی بر آنکه از این به بعد خود رئیس سازمان بورس در رابطه با اوضاع بازار سرمایه اظهار نظر خواهد کرد، گفت: چنین تصمیمی باید در ابتدای سال ۹۹ اخذ می شد که چنین اتفاقاتی بر سر راه بازار سرمایه سبز نمی شد اما به هر حال باید اشاره کرد اخذ چنین تصمیمی می تواند به آینده بازار سرمایه کمک کند‌.

او بیان کرد: دولت و مجلس در سال ۹۹ در بازار سرمایه اشتباهاتی را انجام دادند به گونه ای که سبب شدند مردم سرمایه هایشان را از بازار سرمایه خارج کنند و در بحث رمز ارز ها یا بازار فارکس سرمایه گذاری کنند که این مسئله قطع به یقین در آینده به امر تولید آسیب خواهد زد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: تصمیمی که به تازگی از جانب وزیر اقتصاد بیان شده یک نوع عملکرد سیاسی است به علت اینکه اکنون در شرایطی قرار داریم که کارشناسان قدیم بازار سرمایه و سهامداران خرد  خواهان پاسخگویی وزیر نسبت به وضع بازار هستند اما ایشان اعلام سکوت می کنند.

حقانی نسب تاکید کرد: در بازار سرمایه چهار مشکل اساسی وجود دارد که تاکنون مسئولان تصمیمات درستی در این رابطه نگرفته اند و درصورت عدم اخذ برنامه در این زمینه بازار آسیب خواهد دید که در این باره می‌توان به تبدیل کردن بازار سرمایه به یک بازار توده وار (ورود بدون تخصص افراد )، عدم اختصاص ابزار بلند مدت و میان مدت به سهامداران و سایر موارد اشاره کرد.


بیشتر بخوانید


علت عقب گرد وزیر اقتصاد از پاسخ گویی در رابطه با وضعیت بازار سرمایه چیست؟

وحید کشمیری پور کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با تصمیمات جدید وزیر اقتصاد مبنی بر موکول کردن تمام اظهار نظرها در رابطه با بازار سرمایه به رئیس سازمان بورس، گفت: آن زمانی که بازار سرمایه نیاز به بیان نظرات گوناگون و غیر تخصصی نداشت هریک از مسئولان اعم از آن هایی که در راس دولت و مجلس حضور دارند، آمدند و با بیان نظرات گوناگون مردم را تشویق کردند که وارد بازار سرمایه شوند، حال مشخص نیست که چگونه در یک ماهه پایانی سال به چنین نظری رسیده اند.

او گفت: این صحبت های وزیر اقتصاد مبنی بر واگذاری اختیار تام صحبت در رابطه با بازار سرمایه بدین منظور نیست که اگر مجلس وزیر اقتصاد را به خاطر شرایط بازار سرمایه باز خواست کند او پاسخی نخواهد داد بلکه بیشترین موضع ایشان در رابطه با رسانه ها بوده است.

کشمیری گفت: شاید چنین تصمیماتی در کوتاه مدت به دلیل شوک وارد شده سبب منفی شدن بازار شود اما در بازه بلند مدت زمانی سبب مثبت شدن آن خواهد شد.

بازار مالی نیازمند استقلال!

محمد جواد شیخ  کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به صحبت های اخیر وزیر اقتصاد و امور دارایی که گفته بود از این به بعد فقط رئیس سازمان بورس در رابطه با اوضاع بازار سرمایه صحبت خواهد کرد، اظهار کرد: از ابتدا نباید دولت، مجلس و وزیر اقتصاد در رابطه با بازار سرمایه دخالت می کردند به سبب آنکه همانگونه که بانک مرکزی متولی بازار پولی است و کسی جزء رئیس بانک مرکزی در مسائل مربوط اظهار نظر نمی کند، سازمان بورس هم متولی بازار سرمایه است.

او گفت: بازار سرمایه یک بازار تخصصی است اما طی یازده ماه اخیر شاهد بودیم اظهار نظرهای غیر اصولی توانست اوضاع آن را برهم بریزد شاید چنین تصمیمی در بازه بلند مدت بتواند زخم به وجود آمده را ترمیم کند.

این کارشناس بازار گفت: دولت طی چند ماه  تعداد زیادی اوراق در بازار منتشر کرد، اکنون نیز موظف است از طریق انتشار  اوراق های جدید  جدید بدهی  اصل و فرع اوراق های قدیمی را پرداخت کند به همین دلیل فعلا عقب نشینی کرده به گونه ای که در حال حاضر شاهدیم افرادی که در راس دولت قرار دارند می آیند و بیان می کنند که مسائلی که اخیرا در بازار سبب اُفت سهام ها شده است جزو ذات بازار است کاملا مشخص است که با چنین صحبت هایی می خواهند برای خود تایم بخرند تا اوراق هایشان را به فروش برسانند.

در پایان با توجه به صحبت های کارشناسان باید گفت، درست است که چنین تصمیمی می تواند در بازه بلند مدت در بازار سرمایه مسمره ثمر واقع شود اما بهتر بود که این تصمیم هم همانند سایر تصمیماتی که در این ۱۱ ماه اخذ شد قبل از ورود حجم زیادی از سهامداران گرفته می شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۹:۲۲ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
سرمایه مردم سوخت شد رفت کسی تو این دولت نه جوابگو تا پاسخگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۱ ۰۴ اسفند ۱۳۹۹
خطاب وزیر صمت چطور همه چیز گران شده و بورس ضرر داده است پس صیانت از اموال مردمت کجا رفته است حداقل بی ضرر باید می شده است ضرر چرا بی کفایتی تا کی .
آخرین اخبار