رئیس اداره بهزیستی شهرستان جوانرود از غربالگری بیش از یک هزار و ۵۰۰ کودک در این شهرستان در طرح آمبلیوپی خبر داد.

به گزارش خبرنگاران گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، جمال مرادی رئیس اداره بهزیستی شهرستان جوانرود با اشاره به اجرای طرح آمبلیوپی کودکان سه تا ۶ ساله گفت : تاکنون یک هزار و ۵۲۹ کودک در شهرستان جوانرود در طرح آمبلیوپی با دستگاه غربالگری شده‌اند.

او گفت : در غربالگری کودکان در طرح آمبلیوپی ۶۰ کودک در شهرستان جوانرود مشکلات مربوط به بینایی داشتند که به مرکز بینایی‌سنجی ارجاع داده شده و توسط کارشناس ارشد اپتومتری این شهرستان معاینه و عینک رایگان دریافت کردند.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان جوانرود افزود: طرح آمبلیوپی یا پیشگیری از تنبلی چشم هر ساله برای کودکان سه تا ۶ ساله در این شهرستان انجام می‌شود.

او با تاکید بر اینکه سن سه تا ۶ سالگی زمان طلایی برای درمان تنبلی چشم در کودکان است، ادامه داد: در این بازه زمانی با کمترین هزینه ممکن می‌توان از بروز کم بینایی و نابینایی در کودکان جلوگیری کرد.

مرادی افزود: تمامی مراحل غربالگری و تشخیص تنبلی چشم در شهرستان جوانرود با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی انجام می‌شود، لذا جای نگرانی وجود ندارد .

آگاهی داشتن از منابع بهزیستی می‌تواند در پیشگیری و درمان اعتیاد بسیار موثر و تسهیل گر باشد

خط رایگان ۱۴۸۰ از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۱۰ شب پاسخگوی نیاز مخاطبان به خدمات مشاوره ای است و همشهریان می توانند اطلاعات مربوط به مراکز ترک اعتیاد در تمامی شهرستان های استان را از طریق این شماره دریافت نمایند.

 مسعود پایدار معاون توسعه امورپیشگیری اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه گفت: پیشگیری همیشه مقدم بر درمان است.اگر ما بتوانیم از اعتیاد پیشگیری کنیم، سایر آسیب های اجتماعی وابسته به اعتیاد را نیز پیشگیری کرده‌ایم.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان کرمانشاه با بیان اینکه نزدیک به ۵۰ درصد از طلاق‌های جامعه در استان ما به اعتیاد ارتباط دارد افزود: ما اعتقاد داریم که دسترسی به مواد مخدر نباید به شکل کنونی باشد اما همه چیز مربوط به دسترسی نیست و ما بیشتر به دنبال این هستیم که اولین مصرف هیچ گاه اتفاق نیافتد و مبنا بر پیشگیری است. در اولین مصرف فرد به دلیل ناآگاهی و بی اطلاعی در معرض مواد مختلف قرار می‌گیرد و او را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد.

پایدار با متولی خواندن دستگاه دولتی بعنوان بخشی از واقعیت پیشگیری از اعتیادبه معضل اعتیاد بعنوان یکی از چند آسیب مهم کشور اشاره کرد و ادامه داد: در استان همه دستگاه‌ها متولی اعتیاد پایه کار هستند و تلاش زیادی برای کاهش آسیب اعتیاد انجام می‌شود.

پایدار گفت: گاهی برخی از همشهریان ممکن است در خصوص ترغیب فرد معتاد به منظور مراجعه به مراکز و اقدام به ترک اعتیاد سوالاتی داشته باشد که به این منظور خط ملی اعتیاد به شماره ۰۹۶۲۸ پاسخگویی مسائل مربوط به اعتیاد در سراسر کشور است.

پایدار افزود: بر اساس مطالعات صورت گرفته سن نوجوانی و جوانی برای شروع مصرف مواد مخدر در نظر گرفته شده است اکثر نوجوانان وجوانانی که به سمت مواد مخدر رفته اند با مشکلات روانشناختی مواجهه بوده اند که می توان از طریق ارائه خدمات روانشناختی و ارتباط با مشاوران بهزیستی از طریق خط رایگان ۱۴۸۰ از تشدید آن و منتهی شدن به آسیب خانمان سوز اعتیاد پیشگیری کرد .

معاون توسعه پیشگیری بهزیستی استان کرمانشاه ادامه داد: اگر درمان اعتیاد را به درمان دارویی محدود کنیم این صرفا یک جایگزینی است و فقط یک روش درمانی است اما کافی نیست و درمان دارویی هم باید به مرور زمان قطع شود اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه به همین منظور مرکزی را به عنوان مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد راه‌اندازی کرده است که علاوه بر درمان دارویی آموزش نیز در کنار درمان اتفاق می افتد و در مرحله بعد که از اهمیت بسزایی هم برخوردار است اشتغال و بازتوانی فرد معتاد است که در این مراکز جامعه اعتیاد جنبه های مختلف درمانی و بازتوانی در نظر گرفته می شود.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان کرمانشاه گفت: در ۱۱ ماه گذشته نزدیک به ۷ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغالزایی به ۱۵۴ بهبود یافته پرداخت شده است به این نقطه قوتی در زمینه بازتوانی آنان محسوب می شود .

او افزود: بهزیستی استان کرمانشاه این آمادگی را دارد تا در زمینه اعتیاد و راهکارهای درمان آن از طریق صدای مشاور به شماره رایگان ۱۴۸۰ پاسخگوی تمامی سوالات همشهریان عزیز در زمینه های اعتیاد، طلاق، تحصیلی، افکارخودکشی و... باشد .

انتهای پیام/د

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.