چگونه از شر خستگی، تنبلی و بی‌حالی خلاص شویم؟

یکی از عوارض رایج زندگی پر رقابت امروز تنبلی، خستگی و بی‌حالی است که می‌توان با بکارگیری چند راهکار ساده از شر آن خلاص شد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، خستگی یا تنبلی یک احساس ذهنی است که به دلایل مختلفی می‌تواند ایجاد شود. در دنیای رقابتی امروز تحت فشار قرار گرفتن و احساس خستگی یا تنبلی بسیار رایج است. اگر دچار تنبلی، سردرد، سرگیجه، خواب آلودگی و غیره هستید، می‌تواند نشانه خستگی باشد. به طور طبیعی این احساس خوبی نیست، زیرا همه ما می‌خواهیم احساساتی پرشور، پرانرژی و سرزنده داشته باشیم. ما می‌خواهیم روز خود را مثبت آغاز کنیم و از ذره ذره آن لذت ببریم؛ بنابراین چگونه می‌توانید از این احساس غیر طبیعی به نام خستگی خلاص شوید؟

ما در دنیایی سخت و پر از رقابت زندگی می‌کنیم و کسی زنده می‌ماند که قدرتمندتر است. برای زنده ماندن باید از نظر روحی و جسمی بسیار مطمئن و قوی باشید. برای رشد در زندگی باید آن قدرت، انرژی و اشتیاق لازم را داشته باشید. اگر شما همیشه احساس بی حالی، خستگی و تنبلی می‌کنید، در این صورت ممکن است نتوانید در محل کار خود، تحصیل و یا در هر کار دیگری تمرکز داشته و رقابت کنید.

شما باید نیروی محرک خاصی داشته باشید که شما را به سمت جلو سوق دهد در غیر این صورت زندگی شما بی‌معنی خواهد شد. برای برخی تنبلی بخشی از طبیعت آن‌هاست، اما مواردی وجود دارد که گاهی به دلیل برخی از عوارض سلامتی و مشکلات روحی، دچار خستگی، بی‌حالی و تنبلی شدید می‌شوید، اما نگران نباشید برای تنبلی و خستگی نیز مانند سایر مشکلات راهکار‌های درمانی بسیاری وجود دارد که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره شده است.

خستگی

دلایل و علائم شایع خستگی و تنبلی

همه ما فردی را دوست داریم که سرزنده، شوخ طبع و پر انرژی است و اگر کسی بیش از حد تنبل باشد، به نظر ما واقعا کسل کننده است. اما همانطور که گفته شد علاوه بر این عوامل دیگری نیز وجود دارند که می‌توانند منجر به خستگی، بی‌حالی و تنبلی شوند، این عوامل شامل اضطراب و افسردگی، استرس، حجم کار و فعالیت بدنی بیش از حد، دلزدگی، آنفلوآنزا، ویروس شکمی، اضافه وزن، کمبود آب بدن، مسمومیت با مونوکسید، پرکاری تیروئید، تب، هیدورسفالی (تورم مغز)، نارسایی کلیه، مننژیت، تغذیه ضعیف، اختلالات خواب، آسیب تروماتیک مغز و سکته می‌شود که شما باید روی آن‌ها کار کنید و وضعیت خود را بهبود ببخشید، اما چگونه می‌توانید متوجه شوید که در یک حالت جدی احساس بی‌حالی و تنبلی قرار داشته و واقعا نیاز به خلاص شدن از آن دارید؟ برخی از علائم رایج در این زمینه نوسانات خلقی بیش از حد، کاهش توانایی اندیشیدن و استفاده صحیح از مغز، کمبود انرژی، سستی و بی‌اشتیاق در هر کاری است. احساس عدم تمایل به انجام کاری به معنای واقعی کلمه مانند نداشتن هدف مناسب در زندگی بوده و تقریبا برابر با از دست دادن نبرد زندگی است.

بهترین راهکار‌ها برای خلاص شدن از شر خستگی، بی حالی و تنبلی

تنها با ایجاد چند تغییر ساده در سبک زندگی روزمره می‌توان تاثیرات زیادی بر سلامتی خود ایجاد کرد. این تغییرات می‌تواند شامل سحرخیزی، به موقع خوابیدن و کنار گذاشتن غذا‌های ناسالم باشد.

علت را شناسایی کنید

با توجه به آنچه در بالا ذکر شد، دریافتید که اکثر عوامل مربوط به عوارض سلامتی است. به طور خلاصه احساس بی‌حالی یا تنبلی ممکن است نتیجه برخی از بیماری‌ها باشد. اکنون بسیار مهم است که بدانید چه چیزی دقیقا در مورد شما ایجاد مشکل می‌کند و این اولین قدمی است که باید بردارید.

اگر این مشکل به مدت ۱-۲ روز در شما وجود داشته باشد، ممکن است به دلیل فشار زیاد کار، اختلال در خواب، تنش بیش از حد و غیره باشد، اما اگر مدت طولانی طول بکشد، نباید زیاد منتظر ماند، با یک پزشک مشورت کنید؛ این ممکن است یک درمان مناسب نباشد، اما یافتن علت دقیق آن در صورت نیاز به مبارزه با این مشکل و ریشه یابی آن بسیار حیاتی است.

آب کافی بنوشید

راه حل بعدی برای خلاص شدن از شر خستگی، بی حالی و تنبلی نوشیدن آب فراوان است. همانطور که گفته شد کم آبی بدن باعث تنبلی فرد می‌شود و بنابراین باید در فواصل منظم و در طول روز آب بنوشید. با مصرف مناسب آب، شارژ شده و انرژی از دست رفته را بازیابی می‌کنید. آب بی‌ضرر است، بنابراین اگر به هر بیماری مبتلا باشید،  تاثیری بدی نخواهد داشت.

آب

به طور منظم ورزش کنید

شما ممکن است فکر کنید چطور ورزش به شما کمک می‌کند تا از خستگی خلاص شوید، در حقیقت مطالعات نشان داده است که یوگا در خلاص شدن از افسردگی و افکار منفی بسیار موثر است. دلیل اصلی این است که یوگا یا ورزش راهی عالی برای مقابله با استرس، اضطراب و افسردگی است. به نوعی فرصت این را پیدا می‌کنید که انرژی منفی درون خود را که مدت‌ها شما را بی حال و تنبل می‌کرد، خارج کنید، بنابراین می‌توانید با انجام منظم این ورزش، همیشه خود را با انگیزه نگه دارید، همچنین چاقی یکی از عوامل اصلی خستگی و بی‌حالی است، اگر شما به طور منظم ورزش کنید، می‌توانید با مشکل اضافه وزن مقابله کنید که این امر به عنوان یک نیروی محرک به شما کمک خواهد کرد تا از خستگی و بی‌حالی رها شوید.

آرامش را تمرین کنید

اضطراب و استرس بیش از حد به سلامتی شما آسیب می‌رساند و یکی از دلایل مهم خستگی، بی حالی و تنبلی محسوب می‌شود. اکنون ما با موقعیت‌های استرس زای زیادی روبه‌رو هستیم که دشوار است از آن‌ها اجتناب کنیم، اما شما همیشه می‌توانید اقداماتی برای مبارزه با آن انجام دهید. برای آرامش ذهن، جسم و روح خود از تکنیک‌های آرام سازی مانند مدیتیشن استفاده کنید. اگر به طور مرتب این کار را انجام دهید، می‌توانید خستگی و تنبلی را به طور موثری از بین ببرید.

به میزان کافی بخوابید

کمبود خواب مناسب یکی از دلایل اساسی است که منجر به احساس بی‌حالی، خستگی و تنبلی می‌شود، بنابراین اگر به دلیل خواب ناکافی احساس تنبلی می‌کنید، باید خواب مناسب داشته باشید. یک فرد بزرگسال برای شارژ مجدد به حدود ۷-۸ ساعت خواب آرام احتیاج دارد، بنابراین زود بخوابید و زود بیدار شوید و یک برنامه خواب مناسب داشته باشید به این ترتیب تمام احساس خستگی، بی حالی و تنبلی شما به زودی از بین خواهد رفت.

اگر قادر به خواب خوب شبانه نیستید، ممکن است از اختلالات خواب مانند آپنه خواب رنج ببرید. برای این کار علاوه بر مشورت با پزشک، برخی از روش‌های اثبات شده را در میان همه تنش‌ها و نگرانی‌های زندگی امتحان کنید. از خوابیدن در اواسط روز خودداری کنید و فقط در طول شب استراحت کنید. چرت‌های خیلی کوتاه ممکن است خوب باشد، اما خواب زیاد بعد از ظهر باعث اختلال در خواب شبانه شما می‌شود.

خواب

از برگ ریحان استفاده کنید‌

می‌توانید برای خلاص شدن از خستگی به راحتی از برگ ریحان استفاده کنید. به این دلیل که برگ ریحان نه تنها به شما در کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کند بلکه طبق مطالعات انجام شده، در تقویت توانایی‌های شناختی بسیار مفید است؛ بنابراین هنگامی که از داروی برگ ریحان استفاده می‌کنید، می‌توانید با بی‌حالی و تنبلی خود مبارزه کرده و همزمان حافظه خود را نیز تقویت کنید. برای این منظور حدود ۱۰ برگ ریحان برداشته و آن را به ۱ فنجان آب اضافه کرده و در قابلمه بجوشانید. بگذارید حدود ۵ دقیقه بجوشد و سپس آن را صاف کنید. پس از خنک شدن آن را در دو نوبت بنوشید تا به راحتی و به طور طبیعی از شر خستگی خلاص شوید.

قهوه بنوشید

قهوه تقویت کننده کامل انرژی است، می‌توانید از این ماده به عنوان دارویی برای خلاص شدن از شر خستگی، بی حالی و تنبلی استفاده کنید. مطالعات نشان داده است مقدار کافئین موجود در قهوه می‌تواند در مبارزه با خستگی و همچنین در بهبود هوشیاری و مهارت‌های شناختی شما بسیار مفید باشد. وقتی قهوه می‌نوشید، هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی شارژ می‌شوید.

برای این کار کافی است یک فنجان آب برداشته و حدود ۱ قاشق غذاخوری پودر قهوه را در آن اضافه کنید. آن را جوشانده و بگذارید مدتی دم بکشد و در صورت نیاز مقداری شکر به آن اضافه کنید. روزانه ۱-۲ فنجان قهوه بنوشید تا دوباره شارژ شوید. با این حال، بیش از ۲ فنجان ننوشید، زیرا مصرف زیاد قهوه ممکن است در بسیاری از موارد منجر به اختلال در خواب شود.

عسل را در برنامه غذایی خود بگنجانید

وجود کربوهیدرات در عسل به شما در افزایش سطح انرژی و خلاص شدن از سستی و تنبلی کمک می‌کند. اغلب قبل از تمرین‌های مربوط به استقامت، به ورزشکاران توصیه می‌شود، مقداری عسل میل کنند. مطالعات نشان داده است که این ماده باعث تقویت حافظه نیز می‌شود.

آب لیمو بنوشید

لیمو یک راه حل عالی برای این مشکل است و شما هر زمان احساس بی‌حالی یا تنبلی کردید، آب لیمو بنوشید. این دو دلیل دارد؛ در مرحله اول مطالعات نشان داده است که اسید سیتریک موجود در لیمو برای درمان افسردگی از طریق مقابله با استرس اکسیداتیو عالی است. در مرحله دوم لیمو سرشار از ویتامین C است که توانایی جذب آهن را افزایش می‌دهد این امر به نوبه خود به خلاص شدن از خستگی و استرس کمک می‌کند. یک عدد لیمو برداشته و آن را به دو نیم کنید. آب آن را با یک فنجان آب مخلوط کنید. کمی عسل به آن اضافه کنید و سپس آن را بنوشید. این روش درمانی را هر روز صبح به صورت ناشتا انجام دهید. این امر همچنین به هضم بهتر غذا و درست کردن حرکات روده کمک می‌کند. نوشیدن روزانه آب ولرم با معده خالی فواید زیادی دارد، یکبار امتحان کنید.

آب لیمو

غذای غنی از منیزیم مصرف کنید

کمبود منیزیم ممکن است دلیل استرس، اضطراب و خستگی در شما باشد، بنابراین اگر منیزیم در بدن شما رو به اتمام است، مطمئن شوید که آن را به مقدار کافی مصرف می‌کنید. مطالعات نشان داده است که منیزیم در برابر استرس و اضطراب بسیار موثر است و اگر این احساسات کنترل شود، می‌توانید خود را از بی‌حالی، خستگی و تنبلی نیز رها کنید. شما باید یک رژیم غذایی مناسب را دنبال کرده و در آن روزانه حدود ۴۰۰ میلی گرم منیزیم بگنجانید. این ممکن است با مصرف مواد غذایی مانند کلم پیچ، اسفناج، ماهی آزاد، آووکادو، موز، کلم بروکلی، کلم، تمشک و غیره  یا با مصرف مکمل‌های منیزیم حل شود، اما به یاد داشته باشید که مکمل‌ها نباید بدون مشورت با پزشک مصرف شوند.

چای سبز بنوشید

نوشیدن چای سبز به طور منظم یکی از آسانترین راه حل‌ها برای خلاص شدن از شر خستگی، بی‌حالی و تنبلی است، دلیل توصیه آن وجود پلی فنل‌های آنتی اکسیدانی در آن است که باعث آرام نگه داشتن روحیه و کاهش استرس می‌شود و به این ترتیب می‌تواند در رهایی از خواب و بی‌حالی موثر باشد.

از غذا‌های ناسالم پرهیز کنید

درست غذا خوردن راهی مناسب برای حفظ سلامتی است؛ بنابراین وقتی لیستی از غذا‌های مناسب وجود دارد، بهتر است از مصرف غذا‌های ناسالم اجتناب کنید. غذا‌های ناسالم نه تنها باعث خستگی، بی‌حالی و تنبلی در شما شده بلکه منجر به عوارض دیگری نیز می‌شوند. غذا‌های چرب، نان سفید، مصرف بیش از حد قند، نوشابه، غذا‌های شور از جمله مواردی هستند که باید از خوردن آن‌ها پرهیز کنید.

زندگی غیرقابل پیش بینی و پر از چالش است، بنابراین مهم است که شما همیشه آماده مقابله با موانع زندگی باشید از این رو شما باید انرژی لازم را داشته باشید، اما متاسفانه بسیاری از ما در سطوح کم انرژی کار کرده و گاهی احساس تنبلی می‎کنیم. این ممکن است به دلیل ضعف جسمی، استرس ذهنی یا برخی از عوارض سلامتی باشد. دلیل آن هر چه باشد، همه ما می‌خواهیم از شر خستگی و تنبلی خلاص شویم، پس باید ابتدا علت را بشناسیم و هرچه زودتر از این شرایط خارج شویم، زیرا زندگی نمی‌تواند به این شکل ادامه یابد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۰۹:۰۳ ۲۳ آبان ۱۴۰۲
آمپول باعث این موضوع شده کویید۱۹
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۵ ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام.چه خوبه در مورد مقاله ها چه خودتان و یا ترجمه، منبع را ذکر کنید.حالا یک نکته به نکته هایتان: مهمترین و یا شاید اولین عامل بی حالی و تنبلی یبوست باشه.یبوست غیر از ضربه زدن به جشم به مغز ادمها ضربه میزنه.به قول قدیمیها یا شاید پزشکها مغز دوم انسان روده اش است که متاسفانه یبوست بلایی سر ادمها میاره که همیشه باافکار فرد درگیر میکنه واین درگیری باعث کسلی و کندذهنی شخص میشه.
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۱۷:۳۵ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
مطب خیلی خوبه . بهتره بدونید که حدود 90 درصد ایرانی ها کمبود میزیم دارد و غذاهای منیزیم دار هم از سفره غذایی ماها حذف شده. پس بهتر مکمل منیزیم را در برنامه زندگیتو بگذارید. منیزیم در بسیاری از واکنشها در بدن موثر است. در افسردگی ، بی حالی و خستگی ، تنگی نفس ، بیماری های قلبی ، میزان سوخت و ساز ، میگرن ، حساسیت ، اگزما و خیلی از موارد دیگر . خلاصه منیزیم خیلی مهم است و متاسفانه اغلب کمبود دارند.
United States of America
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
صلوات برای ظهور و فرج و سلامتی آقا امام زمان( عج)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۹ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
دلایل سستی
کم خونی
بی انگیزگی
مشکلات کبد و تنفسی
فکر و خیال
بی تحرکی
نا امیدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
متاسفانه گاهی اوقات عامل ایجاد این خستگی ها و بی انگیزگی ها و بی حوصلگی ها، قابل کنترل توسط شخص یا مشاور و پزشک نیست. مثلاً شما فرض کنید در یه جایی کار میکنید و سعی هم می کنید، کار خودتون رو به بهترین نحو و حتی بیشتر از حد وظیفه ی خود انجام بدهید.
حالا اگر رئیس شما به جای قدردانی، مدام از شما بخواد که کارهایی انجام بدهید که اصلاً وظیفه ی شما نیست و حتی در حد توان شما هم نیست. و اگر هم بخواهید از اون کار استعفا بدهید، باید جریمه بپردازید. و به همین خاطر مجبور باشید که مدام این سختی ها رو تحمل کنید.
این شرایط برای خیلی ها در شغل های مختلف وجود داره و یکی از مهمترین عواملی هست که باعث خستگی و بی حوصلگی و ناامیدی و اضطراب و بیخوابی و انواع بیماری های روحی میشه. و حتی باعث میشه که شخص، علاقه ی خودش نسبت به کار رو هم از دست بدهد. در واقع، دلیل "تنبلی" و "از زیر کار در رفتن"ِ خیلی از آدم ها، همین زیاده خواهی های رئیسها و کارفرماها و بالادستی هاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
راهکارهای نسبتاً خوبی بود؛ ممنون از زحماتتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۹ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
توی متن خبر نوشته :
شما باید نیروی محرک خاصی داشته باشید که شما را به سمت جلو سوق دهد در غیر این صورت زندگی شما بی‌معنی خواهد شد.

این رو قبول دارم. اما نیاز به تکمیل داره:
گاهی اوقات، نیروهایی هم هستند که نمی دونم اسم علمی شون چیه، اما دقیقاً بر خلاف جهت نیروی محرک عمل می کنند. یعنی نه تنها آدم رو به سمت جلو سوق نمی دهند، بلکه مانع حرکت رو به جلو میشن.

اگر اسم اونها رو موانع و مشکلات بذاریم، گاهی اوقات، این موانع و مشکلات، در اثر عوامل درونیِ آدم ها رخ میده، که در این حالت با تلاش و کوشش و نهایتاً با کمک پزشک و مشاور، میشه درستش کرد.
اما مشکل زمانیه که این موانع در اثر عوامل بیرونی (که آدم هیچ نقشی در اون ها نداره) ایجاد میشن و گاهی اوقات اینگونه موانع و مشکلات اونقدر سنگین و بزرگ هستند، که دیگه مشاور و پزشک و ... هم نمی تونن کمکی به شخص بکنند. اینگونه مشکلات، اغلب روی تمام جنبه های زندگی آدم رو درگیر می کنند و باعث میشن آدم ها نه تنها در کار و تحصیل مشکل پیدا کنند، بلکه در زندگی شخصی هم دچار مشکل بشن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
من وقتی حس می کنم کسی میخواد به زور، یک اندیشه ای یا کاری یا حرفی رو به من تحمیل کنه، یا من رو مجبور به انجام کاری کنه، احساس بی حوصلگی و ناامیدی می کنم.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۲:۱۹ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
من قهوه میخورم خوابم میگیره
کسی دلیلشو نمیدونه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
به نظر من این اتفاقا نشونه بدی نیست که خوابتون میگیره یعنی شما سالمید. آدم سالم نباید برنامه خوابش بیخود به هم بریزه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
شما دوغ بخور که بیدار بمونی
Iran (Islamic Republic of)
نیلوفر
۱۵:۴۶ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
خوردن‌ قهوه وقتی که خیلی خسته باشی باعث میشه زودتر‌ خوابت ببره‌ ولی در عوض‌ حتی با ۱۵_۳۰ دیقه خواب هم خستگیت‌ کاملا درمیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۶ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
من میدونم. احتمالا تو جذب مشکل داری.کید و رودهات رو چک کن.شایدم دوز مصرفیت دیگه جاب نمیده :)
Turkey
ناشناس
۱۶:۳۰ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
این جای افتخاره در این مملکت ، اینهمه پزشک هستند ، یعنی همه پزشکن ، شما خبر نداری ، یه سوال داشتی فوری 4 تا جواب شنیدی :-)
آخرین اخبار