کرونا سفره سفره‌خانه‌‌داران سنتی را خالی کرد!

رئیس صنف سفره خانه داران سنتی مشهد گفت: کرونا ضربه‌ای مطلق بر پیکره سفره خانه‌های سنتی مشهد وارد کرد و تقاضا برای ابطال پروانه فعالیت افزایش یافته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، ابوالفضل دهستانی رئیس صنف سفره خانه داران سنتی مشهد گفت: سال گذشته، سال سختی برای اصناف مختلف بود اما این سختی برای صنف سفره خانه داران سنتی چند برابر بود زیرا در چند ماه اخیر با وضع
محدودیت‌های تردد عملا ساعات طلایی فعالیت این صنف تعطیل شده است.

او افزود: صاحبان سفره خانه سنتی اکثرا در ملکی استیجاری به فعالیت می‌پردازند که با توجه به افزایش اجاره بها در کنار رکود بازار کارشان در وضعیتی سخت به سر می‌برند به طور میانگین هفته‌ای ۲ الی ۳ درخواست ابطال پروانه کسب به دست اتحادیه می‌رسد که این موضوع به معنای بیکاری حداقل ۴ نفر و به عبارت دیگر ۴ سرپرست خانوار است.

رئیس صنف سفره خانه داران سنتی مشهد با بیان اینکه برخلاف سایر استان‌ها و همچنین برخی شهرستان‌های خراسان رضوی، عرضه قلیان در سفره خانه‌های سنتی کماکان ممنوع است، ادامه داد: همکاران ما در هفته ۳ شب را به پیگیری و بررسی گزارشات واصله در زمینه عرضه غیرمجاز قلیان اختصاص می‌دهند البته معتقدیم جابجایی خطرناک قلیان‌ها از سطح سفره خانه سنتی به منازل و مکان‌های فاقد نظارت صورت گرفته است.


بیشتر بخوانید


دهستانی بیان کرد: متاسفانه مراکز زیرزمینی عرضه قلیان به صورت قارچ گونه‌ای در مناطق مختلف شهر گسترش پیدا کرده اند و در این زمینه مکاتباتی با معاونت پیشگیری از جرم دادستان عمومی و انقلاب مشهد انجام داده ایم تا تدابیر لازم برای جلوگیری از برخی اتفاقات اتخاذ شود؛ پیشنهاداتی نیز در زمینه حل این مسئله ارائه کرده ایم تا با رعایت تمامی دستورالعمل‌های بهداشتی و با نظارت کامل، واحد‌های صنفی به فعالیت بپردازند.

او درباره لزوم انجام کار‌های فرهنگی در سفره خانه‌های سنتی تصریح کرد: به عنوان عضوی از جامعه فرهنگیان آموزش و پرورش بوده ام، بار‌ها پیشنهاداتی درباره فرصت خوبی که در این مکان‌ها برای فرهنگ سازی وجود دارد، ارائه کرده ام؛ ترویج شاهنامه خوانی در کنار موسیقی سنتی و همچنین ایجاد فضا‌های کتاب خوانی از جمله مسائلی است که‌ می‌توانیم از آن‌ها در جهت اعتلای فرهنگ مان بهره ببریم.


رئیس صنف سفره خانه داران سنتی مشهد  به اقداماتی که درخصوص احیای غذا‌های اصیل و محلی صورت گرفته، اشاره و تاکید کرد: به منظور رواج غذا‌های سنتی و همچنین مهارت افزایی افراد شاغل در این حوزه با اساتید مجرب در زمینه غذا‌های سنتی برای ارائه آموزش‌های لازم به آشپزان سفره خانه‌های سنتی قرارداد منعقد کردیم و معتقدیم که بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها ناشی از عادات بد غذایی است. 

 

منبع: تسنیم

انتهای پیام// م.ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.