رئیس سازمان تبلیغات اسلامی مطرح کرد؛

تحول، شرط لازم انجام فعالیت‌های فرهنگی است

حجت‌ الاسلام‌ قمی گفت: در انجام فعالیت‌های فرهنگی و جهادی توسط گروه‌های مردمی باید به دنبال تحول مثبت در این امور بود.

به گزارش حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در نشست هوای‌نو که یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۹ در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، بیان کرد: مطالبه گری ضرورت و نیاز امروز جامعه و اهم وظایف تشکل‌ها و مجموعه‌های فرهنگی مردمی است.

وی ادامه داد: نقش و تأثیر نهاد‌های حاکمیتی در پیشرفت و رشد مجموعه‌های فرهنگی و مردمی مشخص است، اما آنچه که باعث رشد و پیشرفت این مجموعه‌ها می‌شود تعامل، هم افزایی و انتقال تجربیات میان مجموعه‌های شاخص و مجموعه‌های نوپای مردمی خواهد بود.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: ما به عنوان یک نهاد حاکمیتی وظیفه حمایت از تشکل‌ها و مجموعه‌های مردمی را داریم و شاید تا به امروز به مقصد نرسیده باشیم اما قطعا اراده حرکت در این مسیر را داشته و آن را آغاز کرده‌ایم.

وی در رابطه با نظارت بر محتوای تولیدی توسط تشکل‌های مردمی توسط سازمان تبلیغات اسلامی گفت: نظارت بر محتوای تمامی تشکل‌ها کار سختی است اما قطعاً وجود مرجعیت محتوایی به این امر کمک کرده و لازم است و در سازمان تبلیغات اسلامی در این راه تلاش‌هایی را نیز انجام داده ایم.

حجت الاسلام والمسلمین قمی اضافه کرد: آموزش نکته و مطلب مهمی است ولی باید دانست که گستره وسیعی دارد و فقط از عهده نهاد حاکمیتی خارج است و باید اقداماتی در این زمینه در بطن تشکل‌های مردمی شکل گرفته تا این تشکل‌ها نقش محوری در آموزش و پرورش ایفا کنند.

وی در این رابطه توضیح داد: تشکل‌های غیر شاخص‌ و دیگر نهادهای مردمی تربیتی مانند کانون‌های فرهنگی و دیگر نهادهای فعال در این زمینه نیز باید دست به کار شوند و در موضوع آموزش اقدامات مهمی را انجام داده تا در شبکه آموزشی کشور تعریف شوند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اذعان کرد: اگر بتوانیم در روند آموزشی کشور مرحله‌ای و اقدامی را برای نهادها و تشکل‌های مردمی تعریف کنیم، توانایی چانه زنی و بحث با شورای انقلاب فرهنگی برای تصویب و آن را خواهیم داشت.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین قمی بیان کرد: مدیران سازمان باید از دل تشکل‌ها و نهادهای مردمی از جامعه برای مدیریت انتخاب و منصوب شوند. اما نکته‌ای که در این رابطه حائز اهمیت است تربیت افرادی با ویژگی های مدیریتی برای نظام اسلامی است.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در رابطه با بودجه آموزش قرآن در کشور توضیح داد: نکته مهم در بحث آموزشی قرآن بودجه نیست بلکه عواملی مانند ابتکار و خلاقیت است برای مثال مقام معظم رهبری چند سال پیش مطالبه ۱۰ میلیون حافظ قرآن را داشتند که تاکنون عملی نشده استبه منصه ظهور رسیدن فرمایشات رهبری در مورد حفاظ قرآن احتیاج به ابتکار و طرحی خلاقانه دارد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با اهمیت رسانه در اقدامات فرهنگی توضیح داد: ما هنوز مختصات جنگی که در آن قرار داریم را باور نکرده و به اهمیت رسانه توجه نمی‌کنیم لذا باید دانست که از طراحی تا اقدام تمام فعالیت های فرهنگی نیاز به کارشناسی رسانه‌ای دارد.

وی افزود: جبهه مقابل چنان اقدامات خود را با ملاحظات رسانه‌ای بزرگ نشان می‌دهد که هیمنه آن از قدرتش بیشتر است، رسانه بعد اصلی جنگ نرم است و ما موظف هستیم تا رسانه تشکل‌های مردمی را حمایت کنید و امیدواریم بتوانیم در این مورد رو به جلو حرکت کرده باشیم.

حجت‌الاسلام‌ و المسلمین قمی اظهار کرد: در انجام کار تشکیلاتی باید دانست که بسنده به کارهای کوچک کار اشتباهی است البته کارهایی که در تشکل‌های مردمی در سطح شهرهای مختلف انجام می‌شود قابل تقدیر است ولی بدانید که نباید به کمتر از تحول راضی شوید.

«امید آفرینی» در ایجاد بستر سازی مردمی حائز اهمیت است

سردار عزیزجعفری در دومین روز از نخستین همایش ملی هوای نو با تشکر از رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به خاطر برگزاری این همایش و آرزوی توفیق خدمت گذاری به تمامی خدمتگزاران در عرصه جهاد بزرگ فرهنگی اظهار داشت: باید برای نقش آفرینی جامعه اسلامی و تحقق تمدن اسلامی تلاش کنیم و طبق سخنان مقام معظم رهبری بعد از سپری کردن گام اول موظف به سپری کردن گام دوم هستیم.

وی ادامه داد: ما برای ورود به گام دوم انقلاب نیازمند به شبکه سازی، جامعه سازی و حرکت به سمت و سوی تمدن نوین اسلامی هستیم و این تمدن سازی باید از جامعه آغاز شود این در حالی است که مرحله سوم انقلاب نیز، اسلامی شدن تمامی دستگاه‌های نظام بر اساس فرمایشات رهبری است و سپری کردن گام دوم انقلاب و گام‌های دیگر نیز نیاز به زمان دارد.

تحول شرط لازم انجام فعالیت‌های فرهنگی است

به گفته وی، یکی از مهمترین اقدامات فرهنگی توجه به مسائل تربیتی و معرفتی است و باید این الگو‌ها در کشور تکثیر شوند.

وی با بیان اینکه زمانی موفق به جبهه سازی هستیم که یگان‌های جبهه سازی انجام شده باشند اظهارداشت: یگان سازی چیزی جز ورود میلیونی مردم به عرصه فعالیت‌های تبلیغی و مبارزه با جنگ نرم نیست لذا تشکیل موسسات فرهنگی، قرآنی، اجتماعی و تربیتی توسط نیرو‌های مردمی و خودجوش می‌تواند نمونه‌ای از یگان سازی جبهه انقلاب باشد.

وی توجه به حلقه‌های میانی برای به میدان آوردن گسترده مردم را حائز اهمیت برشمرد و یادآور شد: با تمام زحماتی که برای ورود مردم به میدان‌های فرهنگی و جهادی شده است، اما طبق منویات مقام معظم رهبری هنوز جبهه‌ها و جریان‌های جهادی به اندازه کافی شکل نگرفته اند همچنین امیدآفرینی در ایجاد بستر سازی برای ورود مردم به عرصه‌های کشور باید مورد توجه قرار بگیرد.

سردار عزیز جعفری عنوان کرد: وقتی قرار است کار گسترده از سوی مردم انجام شود ممکن است شاهد موازی کاری هم باشیم و برای جلوگیری از موازی کاری‌ها به مدیریتی توانمند نیاز داریم.

سردار عزیز جعفری گفت: مقام معظم رهبری برای به میدان آوردن مردم، از قشر جوان خواستند که پای کار بیایند و رهبری بر نقش آوری نیرو‌های جوان تأکید دارند.

وی تاکید کرد: خوشبختانه ما تهدیدات امنیتی را پشت سر گذاشتیم و با کمک مردم و رهبری به قدرت بازدارندگی کشور رسیدیم و اکنون هیچ کشوری جرأت حمله به ما را ندارد، اما تهدیدات علیه انقلاب درعرصه‌های جنگ نرم بسیار جدی‌تر از تهدیدات امنیتی است و برای مقابله با این تهدیدات نیاز به این است که گسترده مردمی به میدان بیایند. این در حالی است که به میدان آوردن مردم برای مقابله با جنگ نرم و جنگ سخت متفاوت است.

سردار جعفری اضافه کرد: نقش آفرینی برای تمدن‌سازی، کاری است که باید به صورت گسترده انجام شود و نیازمند ساز و کار‌های خاص است و برای ایجاد آن هم افزایی و تلاش مضاعف لازم است.

وی گفت: من به کادر سازی نیرو‌های مومن متعهد، انقلابی و جهادی معتقدم و این کادر سازی نیز در میدان اتفاق خواهد افتاد نه فقط با آموزش، لذا کادر سازی با دانشگاه و حوزه‌ها انجام نخواهد شد. حاج قاسم سلیمانی از کف میدان جنگ شروع کرد و هیچ گاه هم به دنبال مدرک و دکترا نبود و در میادین جنگ آب دیده شد.

سردار عزیز جعفری اظهار کرد: اگر کنار هم قرار گرفتیم آنگاه است که «حزب الله» تشکیل خواهد شد و بنا به وعده الهی، تفکر غالب، حزب الله خواهد بود.

وی با تاکید بر هم افزایی محتوایی در شبکه سازی برای ورود میلیونی مردم به میدان، یادآور شد: اکنون موسسات فرهنگی، اجتماعی، جهادی و انقلابی به منزله نیروی پشتیبان در جبهه‌های جنگ به شمار می‌روند لذا هم افزایی در محتوا و ایجاد حرکت‌های انقلابی اجتناب ناپذیر است.

به گفته این سردار جنگ، جبهه سازی نیرو‌های مردمی و جهادی نیاز به تواصی به حق، صبر و شنیدن حرف‌های مخالف و توانمندی انقلابی را می‌طلبد تا بتوان برای کشور علاوه بر نقش آفرینی، امید آفرین هم بود.

سردار جعفری در پایان ابراز امیدواری کرد؛ ورود میلیونی مردم به پای کار آنقدر مفید و کار‌آفرین باشد تا بتواند رضایت مقام معظم رهبری را فراهم سازد.

۱۷ هزار مجموعه فرهنگی تحت حمایت بنیاد علوی هستند

محسن منصوری مدیرعامل بنیاد علوی در همایش هوای نو در جمع تشکل‌های فرهنگی و تبلیغی سراسر کشور در رابطه با ساختار بنیاد علوی توضیح داد و گفت: بنیاد علوی در بخش اجتماعی بنیاد مستضعفان فعالیت کرد و طبق دستورالعملی که مقام معظم رهبری صادر کردند، مأموریت این بنیاد کمک به گروه‌های مستضعف و حمایت و تقویت گروه‌های جهادی است.

وی در ادامه با بیان این نکته که تشکل‌های فرهنگی و تبلیغی مردم نهاد و گروه‌های جهادی بازوان بنیاد علوی به شمارمی‌روند اظهار کرد: بنیاد علوی در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف کارمند ندارد و برای انجام فعالیت‌ها و رفع معضلات از گروه‌های فرهنگی تبلیغی و جهادی محلی بهره می‌برد و برای ایجاد ارتباط وثیق در شهر‌ها و روستا‌ها از شبکه‌های مؤمن انقلابی موجود استفاده خواهیم کرد.

تحول شرط لازم انجام فعالیت‌های فرهنگی است

مدیرعامل بنیاد علوی تصریح کرد: در مرحله اول کرونا به جای اینکه مستقیماً وارد میدان شویم از نیرو‌های مردمی تبلیغی بهره بردیم و این روش را از سال ۹۹ این روش را اتخاذ کردیم و امروز ۱۷ هزار مجموعه فرهنگی با تعریف عام تحت حمایت بنیاد علوی هستند و مأموریت این بنیاد نیز تثبیت و حمایت از همین مجموعه‌های فرهنگی است، زیرا هدف این مجموعه‌ها با هدف ما همخوانی و همپوشانی دارد.

محسن منصوری در رابطه با به رسمیت شناختن تشکل‌های فرهنگی توسط بنیاد علوی بیان کرد: ما حتماً تشکل‌های شاخص فرهنگی تبلیغی و مردمی و همچنین تشکل‌های غیر شاخص را به رسمیت می‌شناسیم، همچنین رویکرد بنیاد در ارتباط با تشکل‌ها ترویج فرهنگ انقلابی است و هر مجموعه‌ای که هدف آن با هدف انقلاب اسلامی همخوانی داشته باشد مورد حمایت بنیاد علوی قرار خواهد گرفت و از طرف این بنیاد به رسمیت شناخته خواهد شد.

محسن منصوری با اشاره به اینکه یکی از محور‌های همایش هوای نو حرکت قدرتمندانه در مسیر گام دوم انقلاب اسلامی است اظهار داشت: اقدامات مطالبه شده در بیانیه گام دوم باید توسط حلقه‌های میانی اجرا شود و تشکل‌های فرهنگی و تبلیغی حلقه‌های میانی در سطح کشور هستن باید گفت که بنیاد علوی در راستای تحقق این اهداف شبکه‌ای را در سطح کشور تشکیل داد و گروه‌های جهادی و مؤسسه‌های محلی متعددی ایجاد کرد.

مدیرعامل بنیاد علوی با اشاره به این نکته که در راستای بیانیه گام دوم هیچ کدام از پروژه‌های این بنیاد بدون مشارکت مردمی انجام نشده است اذعان داشت: بنیاد علوی برای سپردن کار به روحانیون طرحی را با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی اجرا می‌کند و تمامی امکانات و فعالیت‌های بنیاد علوی توسط امامان روستا انجام می‌شود و این مهم یکی از فعالیت‌های مهم بنیاد علوی محسوب می‌شود.

همچنین در ادامه این مراسم سید احمد عبودتیان مدیر عامل بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیا در رابطه با همایش هوای‌نو گفت: این جلسات باعث تجمیع ظرفیت مجموعه‌های مهم و مؤثر مردمی در کشور است همچنین همایش هوای نو با گردآوری هفتاد تشکل شاخص زمینه‌ای فراهم کرد تا این تشکل‌ها با فعالیت یکدیگر بیشتر آشنا شود به هم افزایی برسند که از این جهت اتفاقی بسیار خوبی رخداد، اما مسئله این است که در راستای دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی نقش این تشکل‌ها مشخص شوند.

تحول شرط لازم انجام فعالیت‌های فرهنگی است

وی در ادامه با بیان این نکته که به رسمیت شناختن نهاد‌های مردمی توسط نهاد‌های حاکمیتی نکته مهمی به شمار می‌رود افزود: برگزاری همایش‌هایی مانند هوای نو هویت جریان خودجوش مردمی را بیشتر از گذشته تقویت می‌کند و مسئولان حلقه‌های میانی با انگیزه بیشتری به کار خود ادامه می‌دهند.

عبودتیان توضیح داد: اگر نهاد‌های حاکمیتی با توجه بیشتری ظرفیت‌های مجموعه‌ها و نهاد‌های فرهنگی و تبلیغی مردمی و جهادی کشور بودند قطعاً هم‌افزایی بهتری توسط این مجموعه‌ها انجام می‌شود، شناسایی ظرفیت‌های گروه‌های مردمی کمک بسیار بزرگی برای نهاد‌های حاکمیتی خواهد بود.

وی در پایان خاطر نشان کرد: باید بدانیم که شناخت این مجموعه‌ها توسط نهاد‌های حاکمیتی تسهیلگری خوبی برای اقدامات این نهاد‌ها دارد.

حجت الاسلام سید سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش هوای نو با بیان اینکه وظیفه اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه اجرایی نیست گفت: در حال حاضر نیازمند ثبات و استمرار در کار‌های فرهنگی هستیم و نباید به دنبال تخریب کار‌هایی باشیم که پس از آن شروع شده است.

وی با اشاره به «سند مهندسی فرهنگی کشور» خبر داد با وجودی که این سند توسط دو رئیس جمهور ابلاغ شده است، اما بعد از گذشت یک سال از تصویب آن، به تازگی جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس جمهور با محوریت این سند برگزار شده است.

تحول شرط لازم انجام فعالیت‌های فرهنگی است

حجت الاسلام عاملی با بیان اینکه سرعت در کار‌ها مهم است، ولی در کار‌های فرهنگی به گفته مقام معظم رهبری باید با حوصله و بدور از هیجانات عمل کنیم اظهار کرد: اگر نگاه سرمایه گذاری‌های فرهنگی ما نگاه زیربنایی مثل سرمایه‌گذاری بر روی مهد کودک‌ها و آموزش و پرورش باشد، بی شک این هزینه‌ها برای نسل‌های بعدی جواب خواهد داد.

وی اضافه کرد: ما از پیشنهاد تشکل‌های فرهنگی کشور استقبال می‌کنیم چرا که معتقدیم هر جایی که مردم وارد عمل شدن، توانایی گره گشایی بیشتری از خودشان نشان دادند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما هم به هوای نو برای این شورا معتقدیم و خودمان را فارغ از تحولات اساسی و جدید نمی‌دانیم، اما برای انجام کار‌های تازه باید نظام دیوان سالاری کشور اصلاح شود.

وی به ۷۰ تشکل فرهنگی حاضر در جلسه پیشنهاد کرد با تشکیل «کمیته عالی یاری» با شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط باشند و دغدغه‌ها و پیشنهاد‌های خود را در این کمیته مطرح کنند.

حجت الاسلام عاملی با بیان اینکه اگر سیاست‌های فرهنگی کشور در جهت احترام به مردم نباشد نباید انتظار تبعیت از مردم را داشته باشیم اظهار کرد: شاید برخی از دوستان تصور کنند کار‌های اساسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام نمی‌شود درحالی‌که ما کار‌های مهمی را در این شورا پیگیر بودیم و رهبری نیز از شورای عالی انقلاب فرهنگی با همه مطالباتی که دارند به عنوان یک نهاد موثر و کارآمد یاد می‌کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.