آش ترشی، یکی از آش های محبوب مردم استان گلستان است که با آمدن فصل بهار، بیشتر با سبزی های معطر جنگلی پخته می شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، کبری خانم یکی از اهالی روستای یساقی گرگان می‌گوید: با آمدن فصل بهار و رویش سبزی‌های وحشی، پخت آش ترشی که به ترشی آش معروف است در منازل ما رونق می‌گیرد.

او گفت: آش ترشی تقریبا مشابه آش رشته یا آش کشک است، با این تفاوت که در آن به جای کشک از رب انار یا رب آلو جنگلی استفاده می‌شود.

این خانم گلستانی افزود: برای تهیه این آش، حبوباتی مانند نخود، لوبیا و عدس پخته می‌شوند و سپس سبزی آش و رشته به آن‌ها اضافه می‌شود. پس از پخته شدن حبوبات، سبزی و رشته، به آن مقداری باقلا و کدو سبز یا کدو حلوایی اضافه می‌کنند.

او ادامه داد: در مرحله آخر پخت، سیری که همراه با ادویه و رب انار یا رب آلو جنگلی سرخ شده است به آش اضافه می‌شود. مردم گلستان این آش را به تنهایی یا همراه با کمی شکر میل می‌کنند.

سبزی‌های جنگلی می‌تواند شامل سبزی‌های جنگلی مثل الزو (سیر کوهی)، زولَنگ (شش شاخ) و انارجه یا اناریجه باشد. این سبزی‌ها معمولا در فصل بهار در مناطق جنگلی می‌رویند و در این فصل در دسترس هستند.

در صورت نبود این سبزی‌ها، از سبزی‌های معمول برای طبخ آش استفاده می‌شود.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۸ آذر ۱۴۰۲
باسلام بنده هم اهل گرگان هستم
ما اش ترشی رو با برنج نیم دانه می‌پزیم باربی انارترش وکدوحلوایی سبزی آش عدس و لوبیا چیتی باقلا وسیرداغ وکمی هم رب گوجه اصلا داخل این آش رشته نمیریزن بسیار خوشمزه ست ساکن قم هستم هرساله تو مسجد جمکران برا سلامتی امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شب یلدا اش ترشی می‌پزیم الحمدلله خودم خادم مسجد مقدس جمکران هستم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
آش ترش یا همون ترشی آش یا به به زبان محلی ما،تُرشو،که رشته نداره...این دستور پخت برای آش رشته یا همون آش خمیر مشهور و معروف گلستانه...من خودم اهل گلستانم...شهر زیبای نوده خاندوز❤