باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد گزارش می دهد؛

احیای صنایع کوچک راهکار برون رفت از رکود اقتصادی و بیکاری

ایجاد کسب و کار‌ها و صنایع کوچک راهی مناسب برای برون رفت از رکود و حل بحران اشتغال است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، نان به عنوان یک کالای ضروری و قوت روزانه مصرفی مردم مورد توجه قرار گرفته از این رو بحث تولید و توزیع آن به شیوه‌های مختلف هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

نان قدیمی‌ترین غذای بشر

نان یکی از قدیمی‌ترین غذا‌هایی است که بشر آن را تهیه کرده است و تاریخچه آن به اواخر عصر حجر بر می‌گردد. آن زمان بود که برای اولین بار، دانه غلات را با آب مخلوط کرده و سپس خمیر به دست آمده را می‌پختند.

در دوران یونان باستان، تهیه نان یکی از مهمترین قسمت‌های آشپزی محسوب می‌شد که البته چون در مراسم مذهبی استفاده می‌شد، از اهمیت مذهبی هم برخوردار بود.

اولین کوره بسته برای پخت غذا‌ها از جمله نان را هم به احتمال زیاد یونانی‌ها ساختند.

نان قدیمی ترین غذای بشر

نان قوت روزانه مصرفی مردم

نان به عنوان یک کالای ضروری و قوت روزانه مصرفی مردم مورد توجه بسیار زیادی است که از این رو بحث تولید و توزیع آن هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در تاریخ اروپا، دست کم ۱۰ هزار سال قبل میلاد مسیح، با طلوع عصر نوسنگی و گسترش کشاورزی و غلات، نان به عنوان غذای اصلی به چشم می‌خورد.

از سال ۱۹۱۲بود که نان‌های ورقه شده تهیه شد. ابتدا هیچ کس از این دسته نان‌ها استقبال نمی‌کرد، چون تصور افراد این بود که نان ورقه شده، به سرعت بیات می‌شود. اما از سال ۱۹۲۸ میلادی، نان‌ها را برش زده و سپس بسته بندی نمودند. از آن زمان، این ابتکار مورد استقبال مردم قرار گرفت.

نان

نان در فرهنگ‌های مختلف

تفاوت‌های چشمگیری در طرز تهیه نان در نقاط مختلف دنیا وجود دارد. در ایران، جدا از تهیه نان‌های فانتزی که طرز تهیه آن‌ها از خارج آمده، انواع سنتی نان پخت می‌شود؛ از جمله نان لواش، سنگک، بربری، تافتون که هر کدام طرز تهیه ویژه خود را دارند.

در کشور‌های خارجی، مردم معمولاً از نان‌هایی که بافت صافی داشته و به صورت برش‌های نازک بسته بندی شده اند استفاده می‌کنند. این نان‌ها به نان تست «toast» معروفند.

در تهیه انواع ساندویچ معمولاً از گروه دیگری از نان‌ها تحت نام باگت «baguette» استفاده می‌شود. این نان‌ها ضخیم هستند و داخل شان فضای آزادی وجود دارد که مواد داخل ساندویچ را در این قسمت جا می‌دهند. نانوا‌ها اغلب از کنجد هم برای تزیین و هم برای طعم دادن به انواع نان استفاده می‌کنند.


بیشتر بخوانید


انواع نان

نان سفید، نانی است که از آرد سفید تهیه شده؛ یعنی آردی که در تهیه آن فقط دانه غلات استفاده می‌شود.

نان قهوه ای، نانی است که در تهیه آرد آن، دانه و ۱۰ درصد پوسته دانه (سبوس) به کار رفته است.

نان کامل، نانی است که در تهیه آرد آن، دانه کامل گندم (دانه به همراه سبوس) به کار رفته است.

نان جوانه گندم، نانی است که به آرد آن، پودر جوانه گندم اضافه نموده اند.

نان غلات، نانی قهوه‌ای است که به آن، دیگر انواع غلات را به صورت دانه کامل (پوسته به همراه دانه) اضافه نموده اند.

نان

نان سفید یا نان تیره!

سال‌ها مردم ثروتمند از نان‌های سفید و مردم فقیر از نان‌های تیره استفاده می‌کردند. در قدیم نان سفید، نانی مرغوب محسوب می‌شد و چون گران‌تر بود، تنها ثروتمندان قادر به خرید آن بودند. اما از قرن بیستم، این تصور عوض شد. چون از نظر علمی مشخص گردید که نان‌های تیره حاوی مواد مغذی هستند و ارزش غذایی بیشتری دارند، اما در عین حال، نان‌های سفید هنوز بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ارزش غذایی نانی که در قدیم در ایران پخت می‌شد با بهترین نان‌های کنونی اروپایی برابری می‌کند، چون آن زمان از آرد سبوس دار و ترش برای تهیه خمیر استفاده می‌شد.

تولید نان به شیوه‌های مختلف

نان به آن دسته از غذا‌ها اطلاق می‌شود که با پختن، بخارپز کردن و یا سرخ کردن خمیری که متشکل از آرد و آب است، تهیه می‌شود. در بیشتر خمیر‌ها نمک هم لازم است و معمولاً از یک ماده برای ور آمدن خمیر نان استفاده می‌کنند.

در تهیه نان به غیر از نمک، مخمر، روغن و آب، و گاهی برخی ادویه جات، از انواع غلات استفاده می‌کنند و انواع بسیار متفاوتی نان را عرضه می‌نمایند.

نان

تلفیق صنعت و سنت در تولید نان

منظور از نان صنعتی، نانی است که در یک کارخانه با کمترین دخالت دست و کارگر، با استفاده بیشتر از ماشین آلات و به مقدار زیاد تولید شده است. بیشتر مردم به اشتباه، تنها نان‌های حجیمی مثل باگت و تست را صنعتی می‌دانند در حالی که اکثر این نان‌ها در کارگاه‌های نان فانتزی تولید شده اند. یک کارخانه نان صنعتی و فانتزی قادر به تولید انواع نان در حجم انبوه است و این نان می‌تواند باگت، تست یا حتی نان لواش باشد.

نان

جنبه‌های ابتکاری بودن نان فانتزی

ابتکار و نوآوری در کلیه رشته‌ها می‌تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید کالایی مانند نان فانتزی که بازار رقابتی بسیار شدیدی دارد استفاده از ایده‌های نو، خلاقیت و نوآوری می‌تواند به عامل موفقیت تبدیل شود.

طراحی‌های گرافیکی تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور‌های صاحب سبک در صنعت است الگوبرداری از این روش‌ها برای معرفی کالا و محصولات می‌تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد.

نان

همت و عزم جوانان چهارمحال و بختیاری برای تولید نان فانتزی

جوانان چهارمحال و بختیاری برای رونق تولید و خدمت به مردم عزم خود را جزم کردند و با ایجاد کارخانه تولید نان فانتزی با پخت ۱۸ مدل نان و انواع شیرینی، موفق به ایجاد کسب و کاری دیگر در این استان شدند.

محمد شفیعی مدیرعامل کارگاه نان فانتزی گفت: با توجه به این که صنعت نان در کشور روز به روز در حال گسترش است تصمیم گرفتیم تا این صنعت را در استان ایجاد نماییم.

او افزود: در حال حاضر قادر به تولید روزانه ۴۰۰ تن نان هستیم که در سال آینده تصمیم داریم ظرفیت تولیدات را افزایش دهیم و به طور روزانه به دو تن برسانیم.

نان

صنایع کوچک سدی برای مقابله با بیکاری

ایجاد کسب و کار‌ها و صنایع کوچک راهی مناسب برای برون رفت از رکود، حل بحران اشتغال و افزایش بهره وری است که در چهارمحال و بختیاری با ایجاد کارگاه تولید نان فانتزی در شهرک صنعتی شهرکرد، گام‌هایی در این راه برداشته شده.

فلکی مدیرفروش کارگاه گفت: در سه بخش کاربری، نماینگی و پذیرنده‌ها فروش محصولات به صورت برخط انجام می‌شود.

نان

کسب روزی حلال در کارگاه نان فانتزی

در این کارگاه تولیدی با سرمایه گذاری حدود ۴۰ میلیارد ریال ۱۲ نفر در سه شیفت کاری مشغول به کار هستند.

کارگران این کارگاه که مشغول به کسب روزی حلال هستند، گفتند: روزانه بین ۸ الی ۱۲ ساعت مشغول به کار و از درآمدمان راضی هستیم.

نان

مشکل تامین مواد اولیه این کارخانه به زودی برطرف می‌شود

تامین مواد اولیه از مشکلات و دغدغه‌های مدیران و مسئولان این کارگاه تولیدی است.

صلابت رئیس اداره صنایع غیرفلزی سازمان صمت چهارمحال و بختیاری گفت: درصدد هستیم تا مواد اولیه این کارگاه را فراهم و تامین کنیم تا بتوانند به تولید محصولات منحصر به فرد خود ادامه دهند.

نان

اجرای طرح توسعه در این کارگاه به شرط حمایت دولت و رونق بازار تولید

این کارخانه با اجرای طرح توسعه در کنار افزایش تولیداتش می‌تواند سهم بسیار بیشتری را در ایجاد اشتغال جوانان چهارمحال و بختیاری فراهم کند.

به شرط حمایت دولت و رونق بازار تولید، این کارگاه پویا می‌تواند به زودی یک خط تولید را راه اندازی و تعداد کارگرانش را به سه برابر افزایش دهد.

گزارش از عرفانه نعمتیان

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار