روحانی در نشست فعالان حوزه فناوری اطلاعات:

باید برای دنیای پسا کرونا برنامه‌ریزی مناسب داشته باشیم

رئیس‌جمهور گفت: در شرایطی هستیم که ناچاریم دنیای پساکرونا را ترسیم کنیم این بیماری و ویروس به ما نشان داد اطمینانی که در ۱۰۰ سال اخیر برای سلامت افراد به وجود آمده بود، امروز دیگر وجود ندارد.

به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،نشست فعالان حوزه فناوری اطلاعات ، ارتباطات و دانش بنیان ها با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی  رئیس‌جمهور امروز چهارشنبه برگزار شد.

یکی از افتخارات ما در دولت یازدهم و دوازدهم مسئله تحول و انقلابی است که در زمینه ارتباطات و اقتصاد دانش بنیان به وجود آمد؛ دولت الکترونیک از یک سمت، شبکه ملی اطلاعات از سمت دیگر و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از طرف دیگر.

وی افزود: امروز در جامعه شاهد هستیم که بسیاری از کار‌هایی که لازم بود با صرف وقت فراوان انجام شود، این خدمت را در خانه خود دریافت می‌کنند؛ بنابراین با دولت الکترونیک رفاهی ایجاد شده است که این رفاه می‌تواند به نفع همه مردم باشد البته بعضی‌ها فکر می‌کنند که زندگی بهتر با اسلام در تضاد است و آدم باید همیشه زاهد و در فشار باشد و زندگی بسیار سطح پایین داشته باشد.

رییس جمهوری با بیان این در زمینه ارتباطات تحول بزرگی در کشور رخ داد، گفت: البته اختلاف نظر‌هایی وجود داشت مبنی براینکه اگر ما وارد این فضا و انقلاب شویم، خطراتی دارد. به هر حال فضای الکترونیکی و دیجیتال یک فضای نو و تحول بزرگ است.

روحانی اظهار کرد: به هر حال در هر تحول و انقلاب خطراتی وجود دارد. وقتی شما یک اتومبیل پرسرعت داشته باشید همانطور که شما را سریعتر به مقصد می‌رساند ممکن است خطراتی هم داشته باشد؛ بنابراین ما باید مراقبت و راهبری کنیم.

رییس جمهوری یادآورشد: در فضای مجازی عمدتا در سال ۹۳ که این حرکت بیشتر شروع شد، اختلاف نظر‌های فراوانی وجود داشت. برخی‌ها معتقد بودند ما باید جلوی این پیشرفت‌ها و حرکت‌ها را بگیریم و می‌گفتند ضرر آن بیشتر از نفع آن است. ما می‌گفتیم این کار یک ضرورت است البته ممکن است ضرر هم داشته باشد که ما باید جلوی ضرر را بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: در دنیای امروز وقتی جهان پیشرفت می‌کند، شما نمی‌توانید عقب بمانید و نمی‌توانید همراه با حرکت جهانی نباشید آن موقع ارتباط با جهان، حرف زدن با دنیا دیگر امکانپذیر نیست.

روحانی افزود: وقتی در برجام آمدیم و موفقیت‌هایمان را برای ارتباطات اقتصادی پیش رو دیدیم، یکی از مسائل مهم این بود که دیدیم بانک‌های ما بلد نیستند کار کنند یعنی بانک‌های ما با مقرراتی آشنا بودند که این مقررات برای ۵ یا ۱۰ سال گذشته بود و تحولاتی که رخ داده بود و مقررات جدیدی که حاکم شده بود را نمی‌دانستند و باید از نو تجدید بنا کنند و افکارشان، برنامه‌هایشان و آیین‌نامه‌هایشان را از نو ببیند و مرور کنند.

رییس جمهوری با بیان اینکه نباید از تحولات علم و فناوری عقب ماند، گفت: فناوری ارتباطات و اساساً تحولات نوآورانه در بخش‌های مختلف، ضرورتی بود که ما با آن مواجه بودیم. اولین کاری که نیاز داشتیم زیرساخت بود و ما بدون این زیرساخت نمی‌توانستیم حرکت کنیم و مانند این است که جاده نباشد و شما ماشین تولید کنید، این ماشین چگونه و به کجا می‌خواهد برود.

رییس دولت تدبیر و امید گفت: این اولین تحول و اولین حرکت در زیرساخت بود که انجام گرفت. اگر شما نگاه کنید در فناوری اطلاعات زیرساخت ما در این ۸ سال چقدر تغییر کرده است. اینکه ما اکنون می‌گوییم نسل ۳ و نسل ۴ و یا حتی برای نسل ۵ آماده می‌شویم، اگر این زیرساخت‌ها نبود، این‌ها امکانپذیر نبود. اگر پهنای باند نبود، امکان نداشت شما از طریق موبایل بتوانید بسیاری از فعالیت‌های روزانه خود را سامان دهید و بسیاری از خدمات را دریافت کنید.

وی خاطرنشان کرد: از یک سو این کار بزرگ انجام گرفت و از سوی دیگر لازم بود بخش خصوصی به میدان بیاید، شرکت‌های مختلف و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال شوند، دولت قادر نیست، دولت وظیفه دارد کار زیرساخت انجام دهد. البته در بخش‌هایی در پلتفرم هم ممکن است بخواهد قدم‌هایی را بردارد، اما وقتی به خدمات و اپلیکیشن‌ها و محتوا می‌رسیم و می‌خواهیم خدماتی را ارائه دهیم همه شرکت‌ها، مردم و دانشگاه‌ها باید سهیم و شریک شوند.

روحانی بیان کرد: نکته مهم دیگر این است که دنیای علم دنیایی است که برای پیشرفت ضروری است، اما دنیای مهارت هم در کنار دنیای علم باید به وجود بیاید. شما اگر یک دانش فراوانی را یاد بگیرید و یک مدرک علمی سطح بالا هم در دست داشته باشید، اما مهارت اجرایی و عملی نداشته باشید چه کار می‌شود کرد آن مدرک کهنه می‌شود بخش بزرگی از آن دانش هم فراموش می‌شود. مردم با کار کردن با تلفن همراه‌های نسل جدید نوعی مهارت با این فناوری جدید یاد می‌گیرند و از این فناوری مهارت‌های جدید، سواد جدید و دیجیتال که یک سواد خاصی است، استفاده می‌کنند.

وی اظهار داشت: اگر شما در یک دانشگاه خارجی بخواهید تحصیلات تکمیلی بخوانید، هر چقدر هم مهارت داشته باشید اگر سواد دیجیتالی را ندانید، نمی‌توانید کار کنید و مطالب لازم را دریافت و ارائه کنید بسیاری از ارائه‌ها به سواد دیجتیالی نیاز دارد. ما ناچار بودیم وارد این زمینه شویم. هیچ راهی نداشتیم. دولت این احساس و درک را می‌کرد و به نظر من امروز جامعه به خوبی این را پذیرفته و قبول کرده است.

رییس جمهوری گفت: زمانی گفته می‌شد این گونه فناوری‌های چه مشکلاتی برای امنیت خانواده‌ها و امنیت زندگی مردم ایجاد می‌کند بله ممکن است در جا‌هایی اگر مراقبت نکنیم مشکل هم ایجاد بکند، اما در کنارش مردم دیدند که با این فناوری امنیت خوبی هم دارد فرزندی که سوار خودرو شده است می‌داند اکنون در کدام مسیر است و مقصد بعدی کجاست.

روحانی تاکید کرد: این که این فناوری می‌تواند امنیت و ارزانی برای جامعه بیاورد هم باید مد نظر قرار دهیم. اتفاقا دیدیم در مسئله حمل و نقل ضمن این که امنیت و رفاه برای جامعه آورد، از نظر قیمت هم قابل رقابت شد. خیلی راحت‌تر با یک رقابت بهتر بدون این فناوری یک کامیون بار می‌برد و از آن طرف نمی‌توانست چه کار بکند ناچار می‌شد خالی برگردد.

وی اضافه کرد: با این فناوری هم از این طرف می‌تواند به راحتی بار ببرد و هم می‌تواند بار را برگرداند. به راحتی مسافر ببرد در مسیر راه مسافری را پیاده کرد کجا برود و مسافر بعدی را کجا سوار کند یعنی یک گردش‌های بی‌خود در خیابان و مصرف سوخت بی جهت در خیابان نظم پیدا کرد.

رییس جمهوری در ادامه به تاثیرات مثبت استارتاپ‌های خودرویی برای امنیت و هماهنگی سفر اشاره و تصریح کرد: امروز ابزار‌های دیجیتال به خوبی حرکت خودرو را با نیاز مسافر تنظیم می‌کنند.

روحانی با اشاره به اینکه از آغاز دولت یازدهم تا امروز پهنای باند ۳۰ تا ۳۲ برابر شده است، خاطرنشان کرد: تقریبا تمام شهر‌های ما الان به اینترنت پرسرعت وصل هستند و بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد روستا‌های بالای ۲۰ خانوار کشور به اینترنت پرسرعت وصل شده اند.

وی، تاثیرات مثبت سامانه‌های ایجاد شده در حوزه کسب و کار‌های کوچک و متوسط را یادآور شد و افزود: سامانه‌ها برای کسب و کار‌های متوسط و کوچک چه رفاهی ایجاد کرده است و الان فروشنده به جای اینکه دنبال مشتری بگردد و مشتری به جای اینکه دنبال فروشنده بگردد، سامانه همه این‌ها را به هم متصل می‌کند و همه اطلاعات لازم را در اختیار هر دو طرف قرار می‌دهد.

رییس جمهوری با اشاره به ظهور فناوری‌های نسل چهارم و پنجم و هوش مصنوعی تصریح کرد: این فناوری‌ها فرد را هدایت می‌کنند و وقتی فرد دو کار را در سامانه انجام داد، فناوری خودش کار بعدی را پیشنهاد می‌کند و راه‌های بهتر انجام دادن کار بعدی را نیز به فرد ارائه می‌کند.

روحانی، این تحولات را برای زندگی امروز ما یک ضرورت عنوان کرد و گفت: امروز شاهد حرکت بسیار خوبی در حوزه استفاده از فناوری‌های دیجیتال در جامعه هستیم و دولت هم خدمات شایسته‌ای در این حوزه ارائه کرده است. من توفیق داشتم جلسات فراوانی جلسات فراوانی را برای پیگیری مسائل حوزه فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک با کارشناسان مربوطه برگزار کنم، زیرا برای من بسیار مهم بود که تا پایان این دولت، سامانه‌ها تکمیل شوند.

وی، پیگیری‌ها بقرای الکترونیک شدن پرونده سلامت را یادآور شد و تصریح کرد: ما خیلی دنبال این حرکت بودیم که سلامت ما الکترونیکی شود و امروز بخش بزرگی از سلامت، الکترونیکی شده و اگر وارد یک بیمارستان شوید مسئول مربوطه به جای اینکه دنبال پرونده در دفتر و بایگانی بگردد و ببیند و بخواند، خیلی راحت حتی با یک شماره ملی، می‌تواند به سوابق، معاینات گذشته شما و اقدامات قبلی پزشکی دسترسی پیدا کند و توصیه‌های پزشکی لازم را در نسخه الکترونیکی بنویسد.

رییس دولت دوازدهم گفت: حوزه بهداشت و سلامت کشور در حال قرار گرفتن در یک مسیر درستی است و صرفه جویی‌های درستی انجام می‌شود؛ مصرف‌های بی‌خود دارو را از بین می‌برد؛ فرمی که در گذشته باید توسط بیمار یا همراهان پر می‌شد دیگر لازم نیست پر شود و به راحتی فقط موارد ضروری به صورت الکترونیکی پر می‌شود.

روحانی تاثیرات الکترونیک شدن پرونده سلامت بر حوزه نظارت را یادآور شد و افزود: نظارت در حوزه سلامت اکنون به خوبی می‌تواند انجام بگیرد، اما قبلا به راحتی نمی‌توانستیم نظارت کنیم که افراد چگونه کار‌ها را انجام می‌دهند. امروز بیمه‌گر ما و مسئولان و مدیران حوزه سلامت ما می‌توانند نگاه کنند که دارو چگونه مصرف می‌شود و چطور در بخش‌های مختلف از خدمات استفاده می‌شود و چه اتصالی این‌ها می‌توانند با هم داشته باشند.

وی، الکترونیک شدن بخش‌های مختلف کشور را قابل تقدیر دانست و گفت: یکی از بخش‌های بسیار مهم که الکترونیک شده و الکترونیک شدن قسمت‌های کوچکی از آن باقی مانده، سامانه بزرگ تجارت بود. تا زمانی که اقدامات در این حوزه الکترونیک نشده بود، چه سوءاستفاده‌ها فساد‌های بزرگی در این حوزه انجام می‌گرفت. یکی از خواص فناوری برای کشور تامین سلامت جامعه و مبارزه با فساد است.

رییس جمهوری ضمن پرسیدن این سئوال که مبارزه با فساد چطوری امکانپذیر است و چه کاری می‌توانیم انجام دهیم، افزود: بگیر و ببند و دادگاه در یک مراحلی برای برخی از موارد ضروری و لازم هستند، اما اصل مبارزه با فساد از طریق ایجاد شفافیت امکانپذیر است.

روحانی درباره تاثیرات دولت الکترونیک بر ایجاد شفافیت نیز گفت: امروز در سامانه تجارت، به راحتی شما می بینید که کدام تاجر یا فرد یا شرکتی، در چه تاریخی، چه موردی را ثبت سفارش کرده و چه زمانی به بانک مراجعه کرده، چه زمانی تامین مالی شده و اظهارنامه ها را پر کرده، چه زمانی اقدامات انجام شده را دنبال کرده و سفارش خارجی را ارائه کرده و کالا خریداری شده و حرکت کرده است. کالای مورد نظر با چه کشتی حرکت کرده و چه زمانی به بندر رسیده و وارد گمرکات شده و همه تشریفات گمرکی در چه تاریخی انجام گرفته و در چه تاریخی حمل شده است.

وی با بیان اینکه حتی می توان از طریق سامانه الکترونیک تجارت فهمید چه شرکتی کالا را حمل کرده و به کدام انبار آمده است، خاطرنشان کرد: در بخش انبار هنوز یک مقداری ما عقب ماندگی داریم که باید جبران کنیم؛ تا زمانی که این جنس به بازار می آید و در اختیار مشتری قرار می گیرد، تمام مسیر حرکت کالا را همه مسئولان مربوطه می توانند در سامانه الکترونیک تجارت به راحتی ببینند. بدون این فناوری، مگر تحقق این تحول بزرگ امکانپذیر بود.

رییس جمهوری تصریح کرد: در گذشته قانونی مصوب شده بود برای اینکه اطلاعات دستگاه ها در اختیار مردم قرار گیرد اما در عین حال این قانون نه اجرا می شد و نه آیین نامه اش نوشته شده بود. سال ها بود این قانون تدوین و ابلاغ شده بود ولی همینطور مانده بود. مثلا یک قانون سال ۸۸ یا سال ۸۹ تصویب شده بود اما سال ۹۲ از این قانون هیچ خبری نبود. می‌ترسیدند که مردم ببینند همه فعالیت‌های دولت پشت یک اتاق شیشه ای قرار گیرد همه بتوانند ببینند که چه کاری انجام می گیرد.

رییس دولت دوازدهم در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما باید نقطه ای برسیم که اگر کسی خواست در این کشور سرمایه گذاری کند، ظرف یک هفته تا ۴۸ ساعت این کار را انجام دهد. کشورهایی هستند که سرمایه گذاری در آن کشور ظرف ۴۸ ساعت انجام می گیرد. لازم هم نیست در آن کشور بروید می‌توانید از طریق اینترنت درخواست دهید و همه کارها انجام شود.

روحانی، مشکلات استعلام کسب و کارها را یادآور شد و گفت: شغل‌های ساده و کوچک، در گذشته برای گرفتن استعلام دو تا سه ماه معطل می‌شدند. ما با مسئولان بخش‌های مختلف جلسه گذاشتیم و سئوال کردیم که چرا استعلام‌ها این‌قدر زمان می برد و اصلاح شد و الان بسیاری از استعلامات برخط انجام می‌شود و معطلی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: برای کسب و کارهای کوچک، هنوز باید ۳۸ تا ۳۹ استعلام از نهادها انجام شود که در گذشته، ۲ تا سه ماه طول می کشید اما الان در ۲ هفته انجام می‌شود و اینها را هم می‌توان کوتاه کرد و در یک روز انجام داد.

روحانی با بیان اینکه دنیای امروز،‌دنیای رقابت است، گفت: ما تنها نیستیم و همه باهم حرکت می کنیم و در این دنیای رقابت نیاز به یک انقلاب در بخش ارتباطات داشتیم و این تحول و انقلاب در این ۸ سال اتفاق افتاد و امروز شاهد شرکت‌های شتاب دهنده و دانش‌بنیان و استارتاپها و کارخانه‌های نوآوری هستیم.

رییس جمهوری با بیان این که کارهایی که تا الان انجام شده ‌امروز دانشگاه ما را کم کم دارد به بازار متصل می کند، گفت: علم را باید به بازار وصل کنیم. علم باید به فناوری و نوآوری و تولیدات و کشف بازارهای جدید تبدیل شود بنابراین از علم تا بازار نهایی همه را باید طی می کردیم و این طی کردن از طریق این شرکت‌ها است.

وی گفت: امروز بسیاری از خدمات دولت به راحتی بدون این که نیاز به مراجعه به اداره یا میز خدمت باشد انجام می‌شود که این کار عظیم و بزرگی است که برای رفاه مردم انجام شد.

روحانی با اشاره به گزارشی که در نشست ارائه شد، گفت: بر اساس این گزارش شرکت دانش بنیانی ظرف دوسالی که تاسیس شده و فعالیت می کند، چندهزار نفر جوان تحصیل کرده را مشغول به کار کرده است. بخشی از اشتغال در شرکت‌های دانش بنیان امکان پذیر است چرا که در این زمینه جذابیت‌های فراوانی برای افراد تحصیل کرده وجود دارد.

رییس جمهور گفت: اگر می‌خواهیم افراد تحصیل‌کرده و دانشگاهی ما مهاجرت نکنند و در کشور بمانند، باید شغل مناسب در کشور برای آنها آماده باشد. باید کشور در مسیر توسعه باشد. بعضی از فعالان علم و دانش هستند که اگر کشور توسعه پیدا نکند آنها احساس بی‌هویتی در زندگی می‌کنند و ناچار می‌شوند که مهاجرت کنند و از استعداد خود در جای دیگر استفاده کنند.

وی با بیان این که امروز شاهدیم که در حوزه دانش بنیان چندصدهزار شغل در این سال‌ها ایجاد شده است گفت: آغاز دولت ۵۰ تا شرکت دانش بنیان بود اما امروز به ۶ هزار شرکت دانش بنیان رسیده است.در این زمینه خیلی ها کار کردند. از معاونت علمی و فناوری تا صندوق نوآوری و شکوفایی، وزارت ارتباطات و علوم و شرکت‌های مختلف همه به میدان آمدند تا این حرکت عظیم به وجود آمد.

رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: این حرکت عظیم حرکتی است که باید دنیای پسا کرونا را هم ببینیم. در دوره یکساله ای که با این ویروس کرونا مواجه شدیم که اگر دولت الکترونیک و اقتصاد دیجیتالی نبود با چه مشکلاتی روبرو می شدیم. برای کسب وکارها چه مشکلاتی بوجود می آمد.

روحانی یادآور شد: وقتی می گوییم مردم در خانه بمانند و ترددها کم شود، سفرها کم شود و محدودیت‌ها ایجاد شود چگونه می‌شود زندگی کرد؟ بنابراین در همین فضای سایبری است که مردم می‌توانند بهره برداری و استفاده کنند. در بسیاری از کشورهای اروپایی در این موج جدید کرونا که در فشار قرار داد حتی برای خرید موارد ضروری و روزمره باید از اینترنت استفاده کنند و حق ندارید از خانه خارج شوید.

روحانی گفت: وقتی یک اپیدمی این‌چنینی دنیا و سلامت مردم را تهدید می‌کند با این نحوی که در این چند سال دیدیم ، آثار آن را بعد از کرونا بیشتر لمس کردیم. بسیاری از خدمات مانند اعطای وام به ۷۸ میلیون نفر همه با ماندن در خانه و نرفتن بانک و به صورت الکترونیکی انجام شد. مشخص شد این وام چقدر است و به کجا می‌رود و چگونه باید پس دهد اگر همه می‌خواستند مراجعه کنند غیرممکن بود.

وی افزود: افراد از این طریق سود سهام عدالت را دریافت می‌کنند، در بورس وارد و خارج می‌شوند و چیزی را می‌فروشند و در این فضا این کار را انجام می‌دهند.

روحانی با بیان اینکه تحول عظیم ایجاد شده را در شرایط کرونایی کاملا لمس کردیم و این فضا بسیار ضر وری است، گفت: دانش‌آموزان و دانشجویان در این زمینه مشغول فعالیت هستند. وقتی مدرسه و دانشگاه به خاطر کرونا تعطیل شد اگر می‌خواستند در این یک سال و نیم در خانه بمانند و درس نخوانند چه می شد. فرزندان ما امروز در خانه هستند اما در کلاس آنلاین حضور دارند.

وی ادامه داد: البته نمی‌خواهم بگویم کلاس نیاز نیست اما در شرایطی هستیم که ناچاریم دنیای پساکرونا را ترسیم کنیم این بیماری و ویروس به ما نشان داد اطمینانی که در ۱۰۰ سال اخیر برای سلامت افراد به وجود آمده بود، امروز دیگر وجود ندارد.

رییس جمهوری با بیان اینکه تاکنون باید از کرونا عبور می‌کردیم، گفت: جهشی که ایجاد شد، نگذاشت و ممکن است برای سال‌ها بماند و نمی‌دانیم پایان این روند کجاست و ممکن است ویروسی مشابه آن بیاید. باید برای دوران پساکرونا و شرایطی که پیش می‌آید برنامه‌ریزی کنیم.

وی اضافه کرد: اگر شرکت‌های دانش بنیان نبودند برای همین کرونا چگونه می‌توانستیم برنامه ریزی کنیم وقتی به ما حتی ماسک هم نمی‌دادند این شرکت‌های دانش‌ بنیان بودند که در زمینه داروها، تجهیزات پزشکی و ونیتلاتورها به میدان آمدند.

رییس دولت دوازدهم با اشاره به دشواریهای دستیابی به واکسن کرونا اظهار کرد:‌ همین الان خرید واکسن به این راحتی نیست و۸۵ درصد واکسن‌های تولیدی در دنیا در هشت کشور مصرف می‌شود.

وی افزود: ما توانستیم با این ویروس بجنگیم و مردم با این ویروس زندگی کنند و همه اینها را این شرکت‌ها توانستند به ما کمک کنند و خدمات الکترونیک بود که به کمک ما آمد.

روحانی گفت: برای مبارزه با فساد، تامین سلامت، علم و رفاه مردم، کسب و کار و شغل مردم اینها ضروری بود و اینکه روز اول ماه رمضان اولین جلسه با این شرکت‌های بسیار مهم در فناوری اطلاعات یا فناوری زیستی یا فناوری‌های مربوط به بهداشت و درمان را حضوری یا آنلاین تشکیل دادیم، برای این بود که مردم بدانند در این مقطع این شرکت‌ها چقدر برای ما اهمیت دارد و چه خدمات بزرگی ارائه می‌دهند.

رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: امیدواریم در این مسیر بتوانیم شرایطی فراهم کنیم که بتوانیم با دنیا رقابت کنیم.

رییس جمهوری سرمایه اصلی امروز را نسل جوان علاقه‌مند دانش پژوه برای این کار دانست و گفت: این سرمایه را داریم و ساماندهی‌های و چارچوب‌های مورد نیاز و کمک‌های مالی هم سامان یافته است و امیدواریم در رقابتی سازنده با کشورهای پیشرفته به تدریج قرار بگیریم.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
برای دورنکرونا برنامه هایی عالی داشتیم که کل دنیا انگشت به ...... دهان ماند و همه از ما میخواستند راز موفقیت را بگوییم و حالا همان برنامه ها را برای پسا کرونا تکرار میکنیم که باز دنیا انگشت به .....دهان بماند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
فعلا این آمار وحشتناک رو جمع کن اگر زنده موندیم آماده می شیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناسم
۱۴:۳۴ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
اقا شما وقتی میگید پسا تن ادم میلرزه گفتید پسا برجام ارزونی داره این شد فقط پسا برجام تعطیلی صنعت هسته ای شد (حریم ها فقط مانع صادرات به کشور های اروپایی و غربی هستش شما بازار منطقرو بچسبید ) حالا شده پسا کرونا یعنی دیگه .....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
خدا رو شکر روزانه برنامه ریزی می کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
ت را خدا باشگاه خبرنگاران بفکر امتحانات نهایی دوازدهمی ها باشید مثلا من یک دانش آموز روستایی ام که باید با سرویس برم شهرستان امتحان بدم سرویس ما اونقد شلوغه که همه تو دهن هم هستیم کرونا میگریم
Iran (Islamic Republic of)
جاوید
۰۰:۵۶ ۲۶ فروردين ۱۴۰۰
برنامه؟؟
اگر شما تونستی برنامه رو تعریف کنی؛ من...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
خدایا تا حالا برای ما خواب میدید از حالا دیگه برای دنیا یه خوابایی دیده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۱ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
حتما
United States of America
نا شناس۹
۲۳:۳۱ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
حاجی خدایش برنامه ریزیات دیدیم دیگه لازم نیست برای پسا روحانی برنامه ریزی کنی .حاجی فقط برو برو برو .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
تو را بخدا این دم آخری فقط بشین رو صندلیت طرح نده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
داشته باشید!؟!؟؟ پس چه کارهایی انجام دادید!؟!؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۶ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
باید برای دنیای پسا شما برنامه‌ریزی مناسب داشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
گم
۲۳:۱۰ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
شما برای همین کشورت نه قبل و نه در حین کرونا هیچ برنامه درست و درمونی نداشت، میخوای برای دنیای پساکرونا برنامه ریزی کنی؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
مردم از امثال شماها ترس دارند نه اروپا و امریکا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
دولت واسه دوران کرونا نمیتونه برنامه ریزی کنه یه جاده ساده نمیتونه ببنده اونوقت میخواهید واسه پسا کرونا برنامه بریزید؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
باشه حتما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۱ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
لطفا شما برنامه ریزی نکن
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۲۲:۳۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
کی میشه از شر این دولت خلاص بشیم
Germany
ناشناس
۲۲:۳۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
کلا کشور توی برنامه ریزی و مدیریت هست!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
بعداز مردن سهراب ایشون داره بیدار میشه
Germany
ناشناس
۲۲:۰۴ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
صد روز ساکت باش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۶ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
خداوندااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
سكوت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
کدوم تحریم تو کدوم 100 روز برداشته شد؟؟؟!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
منظور روحانی کدوم صد روز اوله؟
آیا اون روزی که آقای سیف گفت تقریبا هیچ در این صد روز می گنجه یا خیر؟
خدایا مردم کفاره کدوم گناهشونو میدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
باز حواستون باشه با4تا بادکنک بنفش و دستبند بنفش و سبز و دوباره لبخند دوباره پیوند نرید رای بدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
توي اين هشت سال ملت رو شخم زدين
صد روز اول پي اون ريختين
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
اسکار نقش اول بهترین بازیگر مرد میرسد به
حسسسسن روووووحانی
خودش خندش نمیگیره اینارو میگه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
از خدا بترسین
Iran (Islamic Republic of)
ناصر
۲۱:۳۱ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
یعنی ایشون فقط کارش ۲۰۰ روزه،یه ۱۰۰ روز اول و یه ۱۰۰ روز آخر.پس ۲۷۲۰ روز وسطش چی؟ خب اون وسط کجا بودی؟ میدادیش دست یه مرد...جوابش به وزیر بهداشت را نگاه کنید...داره آدرس غلط و غیر علمی میده و در واقع داره توصیه میکنه که هم به سفر برید و هم بازار و هم جمع بشید...اون وقت خودشون تا مدتها از ترس کرونا پنهان شدن...به خدا روز قیامت باید کسانی که توان مسئولیتی ندارند و به خاطر حب جاه و مقام اونو برمیدارند،جوابگو باشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
تحریم ها را شکستید یا کمر مردم را ؟!! شما و خانواده و خاندان محترم که جایتان گرم و نرم است؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
والله اگر بهترین انسان روی زمین کاندیدا شود و بگوید از طرف توجناب روحانی است کسی بهش رای نخواهد داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
مردم شما رو به ایام غدیر خم و محرم و صفر و‌فاطمیه و ۲۱ رمضان و ایام دیگر سوگواری معصومین و جمعه ی غریب هر هفته که اینها ایام مبارزه و فریاد تنهایی و بی یاوری مظلوم در برابر ظالم هست سوگند می دهم که افراد تجربه پس داده و دور از اسلام برای حکومت صحیح رو روی کار نیارید با رأی تان .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۲ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
حسن آقا شما به قول خودت در صد روز اول دولت تحریم‌ها را شکستید!!!
پس به قول خودتون تحریم‌ها را شکستید و هیچ تحریمی نباید مونده باشه که الان دوباره بخوای اونو بشکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
خودم گویم. خودم خندم. عجب فرد هنرمندم
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۱:۰۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
عجب منطقی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
اعتماد به نفسو بنازم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
آفرین به تو که از 8 سال ریاست جمهوری کلا میخوای 200 روز تحریم بشکونی که تازه اونم نشد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
یکی بهشون بگه همین صد روز هم کاری نکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
وقت اینکه صحبتهاشو بخونم ندارم.چقدر دیگه مونده تا بری....
Canada
ناشناس
۲۰:۵۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
وظیفه ای که بعهده تون بود .خیلی خیلی بیشتر
از خدماتی که مدعی هستی
شاید چند درصد وظیفه تون را انجام داده اید
در عیر اینصورت این وصع اقتصادی .گرانی .تورم .بیکاری ووووووووووووووووووووووووووووووو. نبود
فقط از خدا توبه و امرزش بطلبید و بس
Canada
ناشناس
۲۰:۵۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
8 سال از دولت صرف برجام نافرجام شد و ثمره اش
انتخاب مجدد تو و لقب خوش لبخندترین لبخند برای ظریف
و تحریم بیشتر .گرانی سرسام اور
هیچ ماست فروشی نمیگوید .ماست من ترش است
نظر سنجی از ملت کن
کی میخواهی بفهمید نظر به دورن فقط مشکل گشا مشکلات است و بس
جلوی دزدی .اختلاس .احتکار .زد وبند .پارتی بازی .سو استفاده از اطلاعات اقتصادی بنفع خود .خانواده و اقوام را بگیر
اب در کوزه ....تو تشنه لبان میگردی
یار در خانه و تو گرد جهان میگردی
الحمداله که دوران تون سپری شد
این 100 روز را کاری برای توشه اخرت تون کنید
این 100 روز هم اتلاف وقت برای مذاکره پر هزینه و وقت گیر نکن
چیزی نصیبت نمیشود .
دولت جوان .نخبه .دلسوز و انقلابی در مورد برجام تصیمیم خواهند گرفت

یار در
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۴ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
جواب بعضی ها رو قانون باید بده
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۰:۴۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
این سخن رو باید رو عجایب شماره ۹ جهان دانست
Canada
ناشناس
۲۰:۴۶ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
الحمدالله دوره ات داره تمام میشه
نذری ها را اماده کنید
Canada
ناشناس
۲۰:۴۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
به این میگویند
اعتماد به نفس دورعین و الکی
حتما قیمت ها را به حضورش نمیرسانند
شاید هم قیمت با حقوق ایشان و دولتمندانش همخونی داره
باید حقوق اش را 5 میلیون بشه و
بعد ببینیم چی میگوید
عجبا از این همه اعتماد به نفس
راست میگویی .تحریم را چند روز برداشتی فقط اسما
بعد چندین برابر برگشت
فقط برجام نافرجام باعث انتخاب مجدد تو شد و بس
و قرار بود تمام دولتمندان ات ازش برای انتخاب رییس حمهور شدن استفاده کنید که
نشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
یه بار دست شما رو باز گذاشتن با برجام دیدیم چه بلایی سرمون اومد، یه تعهد درست و درمون نگرفتید، آخرشم این شد که راحت زیر توافق ، نکنه باز میخوای دستت رو باز بذارن که بری هرچی شرط طرف مقابل هست قبول کنی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
مردم از مذاکرات حق دارن بترسن
صنعت هسته ای که میلیون ها دلار از اموال همین مردم بود رو دادید چی در ازاش گرفتید؟؟؟
هیچی
مردم حواستون باشه خواهشا
اینا دلسوز ملت نیستن
اینا شریک دزد و رفیق قافله اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
در حقیقت در صد روز اول مردم شکستند و در صد روز آخر قراره خاکستر بشیم.خدا به همه ما رحم کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
فقط برو
Iran (Islamic Republic of)
علیزاده کاشمر
۲۰:۳۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
برجام باتلاقی است که دولتمردان در حال فرو رفتن و غرق شدن هستند و میخواهند ملت را نیز در آن فرو ببرند و بیشتر به اقتصاد و صنعت و کشاورزی و اشتغال و پیشرفت علمی ضربه می زنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۴ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
حالا که رسید به صدتا
ما میزنیم سیصدتا !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۴ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
فعلا یک دانشمند بزرگ و دو انفجار محصول برجام بودو یک شکم گرسنگی مردم.
Iran (Islamic Republic of)
روحی
۲۰:۲۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
بله بله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
خخخخ عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
از شما و گر وهتان میترسند نه از مذاکره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۴ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
گرونی چی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۱ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
ان شاءالله که در انتخابات انتقامیترین و ریشه ای ترین انتقام ، به زباله دان تاریخ فرستادن دشمنان داخلی و قسم خورده ایران در داخل کشور باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۶ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
تو را به خدا قسم میدیم دیگه هیچ حرفی نزن.
Iran (Islamic Republic of)
تریلی
۱۹:۴۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
هشت سال از پنجره به وین نگاه کردین بسه دیگه خسته نشدین سرتونو بچرخونید سمت مملکت خودتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۴ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
چجوری تحریمها را در صد روز اول شکستی که الان در اخر دوره باز از برنامه شکت تحریم در دولتت حرف میزنی
Iran (Islamic Republic of)
shadow
۱۹:۴۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
والا با این فرمونی که این تو این 8 ساله رفته.... واقعا ترس هم داره این مذاکرات...
Japan
ناشناس
۱۹:۴۲ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
سنگ پا قزوین چنده
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۳۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
ان شاءالله
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۹:۳۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
این چه شکستنی بود که مجبورید دباره آخر این دولت دباره تحریم بشکنید؟ نتیجه ی 8 سال اگر مقاومت میشد ، الان امریکایی ها ، صد درصد و تضمین شده ، تحریم ها رو برداشته بودن ..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۲ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
این آقا خودش مدعی بود در سال نود و چهار تمام تحریمها بعد از برجام لغو شد که غیر واقعی بود چطور الان میگه صدروز اول یعنی سال نود و دو تحریمها لغو شد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۱ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
بخدا این عزیز خیلی به ما توهین میکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۱ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
مذاکره زمانی بدرد میخوره ک تحریمی نباشه،پس بزار اونا اول تحریمارو بردارن،بعد شما بدو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
از مذاکره نمی ترسند ، از مذاکره ای که برای ایران سودمند نباشد و شماها فریب بخورید می ترسند ، همانند روز توافق برجام و اینکه شما فریب غربیخا را خوردید و یک شبه همه تعهدات ایران را انجام دادید و حالا نمیتوانید به همان تاریخ برگردید!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
کمر بسیاری از مردم زیر بار کرانی شکسته آقای رئیس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
عجب !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
سایقه مذاکراتتونو دیدیم هیچی نمیکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
جک سال
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
چیزی که شکست کمر ملت بود نه تحریم حاج حسن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۴ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
خخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
روحانی هنوز در خیالات خودت غرق هستی دیگه دوره آن تمام شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۰ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
با این تیتری که زدین ممکنه هممون شاخ دراریم!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
اونی که در این هشت سال شکوندین کمر ملت بود ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۱ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
ای ول
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
جانا سخن از زبان ملت میگویی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
هیچ کس از مذاکره نمی ترسد همه نگران شما هستن که که به خاطر منافع حزبتون هستی و نیستی مردم رو ندین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۶ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
ههههههه چقدر رو دارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
خدمتی که به ما کردی خدا عوض اش راخودش دهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۴ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
خداوکیلی هیچ کار نکن برو ..؟مرغ را از 2400به 24000 گوشت را از 20به 120برنج را از کیلوی 1800به 30000 شیر را از 800به 12000 طلا را از 79000به 1100000 هر گرم رساندی وووووووو چیز های دیگر.............
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۲ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
روغن رو بگو اصلا جمع کرد از بیخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
کارشون از آب وصابون گذشته سنگ پا واسید لازم دارن بعضی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۶ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
فقط وایتکس!
Iran (Islamic Republic of)
سمانه
۱۹:۰۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
ممنون از گرانی هاتون شرمندمون کردین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
خخخخخ
داداش وضعمونو میبینی! گیری کردیم از دست تدبیر و امید
Iran (Islamic Republic of)
P.H.D
۱۹:۰۱ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
ای خدا ، این بشر هنوز چشمش به دست آمریکاست. خدا یا . یا از شکم سیری است یا از ساده لوحی. نمی دانم.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
خخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۵ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
هیچکدام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۸ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
مطمئننننننن باش از شکم سیری هست شک نکن.
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۸:۵۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
منظور رئیس جمهور کدام 100 روز اول است؟
همین کم کردن تعهدات برجامی هم به اجبار مجلس بود و گرنه خود روحانی از مخالفان طرح مجلس بود.
حالا هم هنوز اتفاق خاصی نیافتاده که داره همه چیز را بنام خودش میزنه!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
دیگه خیلی داری تند میری، رو اعصابی بخدا. خدا بخواد مورچه رو بکشه بهش بال میده... مواضب باش داری خط قرمزها رو همه از بین میبری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
آقای روحانی با این حرفات آدم شک میکنه بگه انفجار کار اسرائیل بوده، با این حرفا معلوم میشه انفجار برای تعهد به بندهای جدید وین انجام شده و البته از طرف عوامل داخلی...
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۸:۵۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
تورابه خدادیگه حرفی از100روزنزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
ای بابا تموم نمیشه انگار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۹ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
نه تو رو خدا، اگه جنابعالی و دوروبریات رییس جمهور نشید، چکار کنیم؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Turkey
amirhossein
۱۸:۴۷ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
درباره چی حرف میزنی دقیقا ؟
Iran (Islamic Republic of)
ابوالفضل
۱۸:۳۳ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
خب حالا از این بستن عهد تا شکستن عهد، چی گیر اومد که مایه بی احساس حسش نکردیم
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۸:۳۲ ۲۵ فروردين ۱۴۰۰
چیزی که شما شکستید کمر مردم بود
آخرین اخبار