معاون وزیر امور خارجه با بیان این‌که آمریکا‌یی‌ها تا الان اعلام آمادگی کرده‌اند که بخش بزرگی از تحریم‌ها را بردارند که البته از نظر ما هنوز کامل نیست، یادآور شد که مذاکرات جاری در وین هیچ ارتباطی با انتخابات در ایران ندارد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و رئیس هیأت ایرانی در مذاکرات وین پس از نشست امروز (جمعه) کمیسیون مشترک برجام در گفت‌وگویی عنوان کرد: امروز جلسه اول کمیسیون مشترک از دور جدید مذاکرات در وین برگزار و ما دور جدید را آغاز کردیم و از بعدازظهر امروز نیز کار گروه‌های کاری رفع تحریم‌ها و هسته‌ای آغاز خواهد شد.

وی افزود: امروز بعد از چند روزی که هیأت‌ها برای مشورت به پایتخت‌هایشان برگشته بودند، با انرژی جدیدی بحث‌ها را شروع کردند. آن چه از جلسه اول می‌شود استنباط کرد، جدیت همه طرف‌ها برای رسیدن به یک راه حل و احیای مجدد برجام است. این را در همه هیأت‌ها می‌شد مشاهده کرد و هر کدام به نوعی در جلسه اول این موضوع را به نوعی بیان کردند.

عراقچی همچنین گفت‌: اخباری که از سمت آمریکایی‌ها به ما منتقل می‌شود این است که آن‌ها هم برای بازگشت به برجام جدیت دارند. تا الان اعلام آمادگی کرده‌اند که بخش بزرگی از تحریم‌های خودشان را بردارند. البته از نظر ما هنوز کامل نیست و به همین دلیل مذاکرات ادامه می‌یابد تا وقتی به همه خواسته‌های خودمان در این زمینه برسیم.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: اگر خواسته‌های ما تامین شود، جمهوری اسلامی ایران نیز کاملا جدی است که به اجرای کامل برجام مجددا برگردد و این اراده جمهوری اسلامی ایران است که اتخاذ شده و هیچ ارتباطی هم با مسائل دیگر در تهران ندارد، با امر انتخابات که طبیعتا موضوع مهمی در کشور است، هیچ ارتباطی ندارد.

این دیپلمات ارشد ایرانی با ذکر این نکته که مذاکرات ما فارغ از مسائل حاشیه‌ای و جانبی برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: این مذاکرات اهداف ملی دارد و منافع ملی را در نظر دارد و صرفا در راستای خطوط تعیین شده‌ای که از مواضع قطعی نظام است در آن راستا برای منافع کشور و برداشته شدن تحریم‌ها حرکت می‌کنیم.

وی گفت: این جدیت ما در جلسه منعکس شده است و در مجموع دور جدید را با انرژی مثبت جدیدی شروع کردیم و امیدواریم بتوانیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن کار خودمان را جمع بندی کنیم.

عراقچی با بیان این‌که نمی‌شود درباره زمان پیش بینی داشت، خاطرنشان کرد:، ولی امیدواریم سریع‌تر بتوانیم انجام دهیم. طبیعتا چالش‌هایی که وجود دارد و موارد مورد اختلاف نظر کوچک نیست و باید بحث و مذاکره درباره آن انجام شود تا بشود راه‌حل‌هایی را پیدا کرد.

عراقچی همچنین درباره دور بعدی نشست کمیسیون مشترک برجام و با توجه به این‌که شنبه و یکشنبه آخر هفته در وین است، نیز عنوان کرد که مذاکرات تعطیلی و آخر هفته نخواهد داشت و افزود: در سطح گروه‌های کاری مذاکرات ادامه می‌یابد و کارشناسان ما اگر لازم باشند شبانه‌روز کار خواهند کرد.

معاون وزیر خارجه خاطرنشان کرد: کارگروه‌ها از بعدازظهر امروز کارشان را شروع کرده و در حال انجام هستند. هر زمان که لازم باشد برای جمع‌بندی کار آن‌ها یا حل مشکلات آن‌ها و به هر دلیلی مجددا کمیسیون مشترک تشکیل جلسه خواهد داد

رئیس هیأت ایرانی یادآور شد:، ولی به هر حال روسای هیأت‌ها در وین و حتی در تعطیلات آخر هفته برای هدایت مذاکرات کارشناسی در وین حضور خواهند داشت و هر زمان لازم باشد نشست کمیسیون مشترک برگزار می‌شود.

عراقچی درباره اخبار منتشر شده مبنی بر حضور رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گرندهتل و محل برگزاری مذاکرات نیز اظهار کرد: دیروز با ایشان در دفتر کار ایشان دیدار داشتم و خبری از بقیه دیدار‌های ایشان ندارم، ولی طبیعی است که هیأت‌ها مشورت‌هایی را با ایشان داشته باشند. به هر حال آژانس در ارتباط با مسائل فنی صاحبنظر است و نظرات کارشناسی آژانس می‌تواند به حل برخی از سوء تفاهمات و مشکلات کمک کند، ولذا مشورت‌ها با آژانس به صورت طبیعی توسط همه هیأت‌ها صورت می‌گیرد.

وی افزود: ممکن است در مرحله‌ای حتی خواهش کنیم آقای گروسی و همکارانشان به صورت حضوری در جلسات حضور یابند و فقط نظرات کارشناسی خودشان را بیان کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۵ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
شما و حاميان داخلي و خارجيتان با اين حرفا ميخواهيد انتخابات برنده شويد ولي همه به اين تفكرتان واقف هستند
Iran (Islamic Republic of)
هموطن
۰۰:۴۱ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
اول برداشتن کامل تحریم - بعدا راستی آزمایی - بعدا انجام کار ما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
خخخخ خوب یک سئوال شما از خودتون نپرسیدین اگر این انقدر خوبه چرا همین رو در برجام که این کلک ته مونده اون هست انجام ندادن اگر انقدر تضمین هست چرا اونجا انقدر راحت در اومدن از برجام دیگه ما که می دونم این حقه جهت رای آوردن شما هست ولی نتیجه ای نداره چون همه می دونن کوتاه مدت هست یک شکلات که دست بچه می دن تا یکمی از درد اصلی نظرش برگرده
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۱۴:۵۴ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
باز رفتین کلی امتیاز دادین و با اگر و اما برگشتین بابا کی میخواهید بزرگ شوید
Germany
ناشناس
۱۳:۱۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
آقای عراقچی حق و حقوق نسل هایی بعدی را به چالش نکش.
برگرد ایران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
مذاکرات را ترک کنید تا آمریکا تحریم را برنداشت به مذاکرات برنگردید همین
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۰۹:۲۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
با سلام
دولت آمریکا میخواد با این دولت تا حدی به توافق دست یابد چون از دولت بعدی که سرکار خواهد آمد و یقینا" ضد آمریکائی خواهد بود واهمه دارد.ولی در کل تحریمهایی که از داخل باعث افزایش سرسام آور قیمتها میشه از تحریمهای آمریکائیها بیشتره.خدا ازشون نگذره اونهائی که به هموطنان خود ظلم میکنند در سایه تحریمها و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
پس معطل چی هستین ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
رهبری فر مودند لغو یکجای تمام تحریمها نه بخشی و بقول شما بخش عظیمی هر چند که بنا به ادعای شما این تحریمها می بایست در همان سال اول برجام بی فرجامتان بر داشته می شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۴ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
دیپلماتهای ما تا کی باید گول حرفهای غربیها و امریکا رو بخورن؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
مگر ما از برجام خارج شده بودیم که حالا باز برگردیم تا حالا فکر می کردم آمریکا از برجام خارج شده!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
امیرعلی
۰۵:۴۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
بخشی از تحریم ها چیه ؟؟؟؟؟ باید همه تحریم ها برداشته بشه بعد ما راستی آزمایی بکنیم بعد ببینیم تازه چی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۵۲ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
وای به حال این دولت اگر دوباره امضا بده
Iran (Islamic Republic of)
رهگذر
۰۲:۲۹ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
با این وضعیت به نظر یک هفته قبل از داغ شدن انتخابات ایران، مذاکرات به نتیجه مورد نظر سیاست مداران می رسد و از آن وضعیت برداشت های خوبی خواهند کرد
البته اگر دوستان خارجی دوباره در لحظه آخر پشتشان را خالی نکنند و نتایج را عکس نکنند ...
فعلا که ۸ سال برای مردم گذشت ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
این بازی ها فقط برای اینکه ظریف بیاد برای انتخابات وگرنه هیچ تحریمی لغو نمیشه.
آخرین اخبار