موسوی در جمع خبرنگاران مطرح کرد؛

وزرای پیشنهادی در ۲۷۰ جلسه کمیسیون ها شرکت خواهند کرد/ حضور رئیس جمهور در جلسات رأی اعتماد بنا به ضرورت

سخنگوی هیات رئیسه مجلس یازدهم به بیان توضیحاتی درباره جزئیات بررسی صلاحیت وزرا در هفته جاری در مجلس پرداخت.

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست علنی امروز (شنبه ۲۳ مردادماه) مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران گفت: رئیس جمهور در نامه‌ای روز چهارشنبه هفته گذشته لیست وزرای پیشنهادی خود را به مجلس ارسال کرد که اعلام وصول این نامه امروز از سوی رئیس جمهور در صحن علنی اعلام شد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس یازدهم ادامه داد: این اقدام در راستای قانون اساسی که وظیفه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی و ارائه رأی اعتماد به آن‌ها را برعهده مجلس قرار داده است، انجام شد. با پایان یافتن جلسه علنی امروز مجلس، از ساعت ۱۰ صبح کمیسیون‌های تخصصی وارد بحث و بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در جلسات خود خواهند شد.

وی با بیان اینکه مطابق ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس، پس از قرائت اعلام وصول اسامی وزرای پیشنهادی، کمیسیون‌ها به مدت یک هفته باید صلاحیت وزرا را بررسی کنند، اظهار کرد: وزرای پیشنهادی با حضور در ۱۴ کمیسیون تخصصی و ۲ کمیسیون ویژه، برنامه‌های خود را ارائه و به بحث و تبادل نظر با نمایندگان خواهند پرداخت.

موسوی تصریح کرد: ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت از امروز تا روز سه شنبه هفته جاری به صورت روزانه در کمیسیون‌های تخصصی و ویژه مجلس حضور پیدا کرده و تا آخر هفته ۲۷۰ جلسه با حضور این وزرای پیشنهادی در کمیسیون‌ها برگزار خواهد شد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نمایندگان در این جلسات؛ برنامه ها، سوابق و تجارب، مدارک تحصیلی و مدارک مرتبط با فعالیت‌های گذشته این وزرا را بررسی می‌کنند و وزرای پیشنهادی نیز تمامی اطلاعات مربوط به خود را در سامانه‌ای که مجلس برای بررسی ایشان در نظر گرفته است، بارگذاری کرده تا برای نمایندگان قابل دسترس باشد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس با اشاره به اینکه وزرای پیشنهادی علاوه بر حضور در کمیسیون‌های مجلس در فراکسیون‌های تخصصی نیز حضور خواهند یافت گفت: مجلس فراکسیون‌های تخصصی متعددی دارد که وزرای پیشنهادی با توجه به حوزه کاری خود، برای تشریح برنامه و سوابقشان در جلسات این فراکسیون‌ها حضور می‌یابند.

موسوی اظهار کرد: از ابتدای هفته آینده به مدت ۴ روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس انجام خواهد شد و نظر نهایی مجلس نسبت به هر یک از وزرا در همان زمان اعلام خواهد شد. براساس ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس بعد از بررسی رزومه و مشخصات وزرای پیشنهادی، کمیسیون‌های تخصصی دیدگاه و ارزیابی خود را نسبت به هر کدام از وزرای پیشنهادی در جلسات بررسی صلاحیت آن‌ها به مدت ۵ دقیقه برای نمایندگان و مردم تشریح خواهند کرد.

وی تصریح کرد: مجلس علاوه بر بررسی کارنامه و صلاحیت وزرای پیشنهادی، باید برنامه کلان دولت را نیز بررسی کند که رئیس جمهور طی نامه معرفی وزرا، برنامه‌های کلان خود را نیز به مجلس ارائه کرد و امروز توسط رئیس مجلس اعلام وصول و در سامانه بارگذاری شد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی گفت: بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی طی هفته آینده در صحن علنی مجلس به صورت دو شیفت و در صورت لزوم به صورت سه شیفت بررسی خواهد شد تا طی ۴ روز بررسی این صلاحیت‌ها به اتمام برسد.

موسوی درخصوص حضور رئیس جمهور در جلسات رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی درمجلس نیز بیان کرد: حضور رئیس جمهور در این جلسات بنا به ضرورت و تشخیص خودشان انجام خواهد شد و می‌توانند برای هر کدام از وزرا که می‌خواهند در جلسات حضور یافته و ضمن دفاع از کلیات برنامه‌های دولت، از وزیر مربوط حمایت کند و در صورت عدم حضور رئیس جمهور، معاون اول وی می‌تواند در نشست رأی اعتماد شرکت کند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تاکنون کدام یک از وزرای پیشنهادی برنامه‌ها و سوابق خود را در سامانه مجلس بارگذاری کرده است؟ اظهار کرد: همه وزرای پیشنهادی کارنامه و سوابق خود را در این سامانه بارگذاری کرده و در معرض دید نمایندگان قرار داده اند.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس یازدهم همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه اعلام شده برخی از وزرای پیشنهادی از مسئولان دولت‌های قبلی هستند، آیا این موضوع در بررسی صلاحیت‌ها مدنظر قرار خواهد گرفت، گفت: مجلس صلاحیت‌ها و توانمندی‌های تخصصی وزرای پیشنهادی را مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد و در این میان به مسائل سیاسی و جریانی افراد کاری نخواهد داشت.

موسوی تاکید کرد: مسلماً برخی از وزرای پیشنهادی در دولت‌های قبل مدیر یا مسئول بوده اند و رئیس جمهور حتما در زمان تعیین این وزرا بسیاری از موارد را لحاظ کرده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۳ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش فاقد صلاحیت برای این جایگاه کلیدی است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۸ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
طرح جاده ابریشم ن.روز نام جه شد این طرح قرار هست شرقاسیارابه مدیترانه وغرب اسیا وشمال افریقا ارتباط راهاهنی دهد که شامل راه اهن سراسرس اسیا ابریشم نوروز کشورهای جین وشرقذوراسیارا به هند پاکستان ایران عراق سوریه ودریای مدیتران هارتباط دهد وجامو وکشمیر هم سازمان ملل اسیا میشود جایکزین سازمان ملل نیویورکی وچچن اسیاهم شورای حقوق بشر اسیا میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
خاندوزی آدم بدی نیست ولی فکر نمیکنم در حد وزیر اقتصاد باشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۲ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
البته این نظر شخصی منه ولی انتخاب وحیدی برای وزارت کشور زیاد جالب به نظر نمیاد.
مسئول تمامی مسائل سیاسی و امنیتی داخل کشور وزیر کشور هست و انتخاب یه شخص نظامی برای این سمت اصلا خوب نیست.
اقای مخبر که به عنوان معاون اول انتخاب شدن برای این سمت خیلی بهتر بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
طرف توی وزارت قبلیش یه دکل نفتی به اون بزرگی را غیب کرده . فردا بشه وزیر راه و شهر سازی احتمالا دو سه تا از این شهر های بزرگ مثل تبریز یا اصفهان یا ... غیب میشن.
از قدیم گفتن آزموده را آزمودن خطاست. چرا رستم قاسمی باید دوباره بشه وزیر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۵ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
عبدالملکی وزیر؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
سالی که نکو است . از بهارش پیداست . با این وزرا !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
سلام انتظار داریم مجلس هر چه سریعتر صلاحیت ها رو بررسی کنه و از روند کارهای اداری بکاهد و به اشخاص عملگرا رای بدهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
مشکل اصلی در کشور ما، عدم استفاده از خرد جمعی است (فارغ از تخلفات و قانون گریزی ها). به نظر اینجانب، وقت آن رسیده است مکانیزمی جامع نگر برای دخالت مستقیم نظرات تخصصی علمی در اقدامات هر سه قوه اجرا گردد. به نظر حقیر، بستر آن وجود دارد، فقط متولیان با ظرفیت، باید مدیریت آن را بدست گیرند. مراکز متعددی در سه قوه وجود دارند که به جای اینکه خودشان سرگرم پژوهش و تحقیق باشند (که وظیفه شان نیست) اتفاقا باید پل بین مراکز علمی با قوای سه گانه باشند و این نیاز به طرحی نو و افراد معتقد به موضوع دارد. امیدوارم مجلس، این مسیر را از وزرا مطالبه کند وگرنه کابینه های گذشته نشان داده که معیارهایی که این روزها رد و بدل میشود صفر یا صد بودنشان هم تاثیر اساسی نداشت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۶ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
اینها همش بروکراسی دست و پا گیرن اینهمه از دولتها وزرا و روسای جمهور قبلی حرف میزنن پس مجلس و رهبری و دیوان عالی کشور چرا جلوی آنچه میگند خیانت چپاول و نجومی و بی برنامگی نگرفتند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۳ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
وزیر آموزش و پرورش را حذف کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۹ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
سلام. من بجای مجلسیها می بودم همه وزرای پیشنهادی رو رد میکردم! انگار قحط الرجاله در ایران!!!!
United States of America
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۳ مرداد ۱۴۰۰
مجلس انتصابی، ریس جمهمور انتصابی (رقبا رو همون اول حذف کردند)،چه توقعی داری وزرا هم باید لنگه خودشون باشه دیگه. لطفا نیاید پیام چرت زیر پیام من بنویسید و گرنه
آخرین اخبار