شورای امنیت سازمان ملل در یک جلسه فوری با حضور نماینده افغانستان و آنتونیو گوترش به بررسی آخرین تحولات افغانستان پرداخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الجزیره، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در جلسه شورای امنیت که با موضوع افغانستان برگزار شد، گفت: رویا‌های یک نسل کامل در افغانستان اکنون در حال محک خوردن است.

او در ادامه گفت: از طالبان می‌خواهیم خویشتنداری کند، همه طرف‌ها باید از غیرنظامیان محافظت کرده و از رسیدن کمک‌ها به آن‌ها اطمینان حاصل کنند.

گوترش افزود: من از طالبان و همه طرف‌ها در افغانستان می‌خواهم به قوانین بین‌المللی  احترام بگذارند و جامعه بین‌المللی نیز باید متحد شود و از طالبان بخواهد که افغانستان دیگر مامن تروریست‌ها نشود.

دبیرکل سازمان ملل در انتها اضافه کرد: کارکنان سازمان ملل در افغانستان تهدید نشده اند.

نماینده افغانستان: باید مانع بروز جنگ داخلی شویم

نماینده افغانستان در سازمان ملل نیز در این جلسه گفت: من از طرف میلیون‌ها افغانستانی صحبت می‌کنم که با سرنوشت نامعلوم روبرو هستند. جان افغان‌ها در خطر است و وضعیت کابل نگران‌کننده و فرودگاه کابل از کنترل خارج شده است.

او افزود: طالبان به وعده‌هایی که در مذاکرات دوحه قولشان را داده بود، عمل نکرد. افراد زیادی برای فرار از خشونت طالبان به سمت کابل رفته و آواره شده‌اند. ما باید مانع بروز جنگ داخلی در افغانستان شویم. جامعه بین‌المللی باید از طالبان بخواهد به فرمان عفو عمومی صادر شده پایبند باشد و حقوق بشر را در این کشور تضمین کند.

او در انتهای اظهاراتش گفت: ما از همسایگان افغانستان می‌خواهیم مرز‌های خود را برای اطمینان از ورود کالا و کمک‌های بشردوستانه باز نگه دارند.

آمریکا: طالبان امنیت غیرنظامیان را فراهم کند

نماینده آمریکا در این نشست اعلام کرد: باید حملات علیه غیرنظامیان در افغانستان متوقف شود. طالبان باید تضمین دهد که امنیت غیرنظامیان را در افغانستان حفظ می‌کند. طالبان باید اجازه رسیدن کمک ها به غیرنظامیان را در افغانستان بدهد. ما از همسایگان افغانستان و کشورهای دیگر می خواهیم تا پناهگاهی برای افغان هایی که تمایل دارند کشور را ترک کنند، فراهم نمایند.

انگلیس: یک تراژدی در افغانستان در حال رخ دادن است

نماینده انگلیس هم گفت: آنچه در افغانستان در حال رخ دادن است، یک تراژدی بزرگ است. طالبان باید تمامی اقدامات خصمانه و نظامی را در افغانستان متوقف کند. طالبان باید به حمایت از حقوق اقلیت ها پایبند باشد.

فرانسه: کمک های بشردوستانه باید به افغانستان برسد

نماینده فرانسه در این نشست تاکید کرد: باید از پیشرفت دموکراتیک در افغانستان حمایت کرد. باید کمک های بشردوستانه را به همگان در افغانستان برسانیم.

چین: وضعیت کنونی افغانستان حاصل خروج سریع نیروهای خارجی است

نماینده چین در شورای امنیت نیز گفت: ما خواهان آن هستیم که طالبان با تمامی طرف‌ها و گروه‌های نژادی در افغانستان متحد شود. هرج و مرج در افغانستان به شکلی مستقیم با خروج سریع نیرو‌های خارجی در ارتباط است.

ابراز نگرانی نماینده روسیه از تحولات افغانستان

نماینده روسیه هم گفت: ما اطلاعات نگران کننده ای در خصوص افزایش خشونت و افزایش شمار قربانیان در افغانستان دریافت کرده‌ایم.

هند: اوضاع افغانستان شکننده است

نماینده هند در شورای امنیت تصریح کرد: اوضاع امنیتی در افغانستان شکننده است. اوضاع کنونی افغانستان سبب نگرانی هند شده است. امیدواریم ثبات بزودی به افغانستان بازگردد و راه حلی جامع در افغانستان با حضور تمامی گروه‌های جامعه وجود داشته باشد. زمان آن رسیده است که جامعه بین المللی برای حمایت از افغانستان متحد شود.

پاکستان: جامعه جهانی برای تحقق صلح در افغانستان تلاش کند

نماینده پاکستان در شورای امنیت هم گفت: زمان آن رسیده که جامعه جهانی تلاش‌هایی را برای تحقق صلح در افغانستان بکار بندد. سفارتخانه ما در کابل به تسهیل اقدامات دیپلماتیک ادامه خواهد داد. ما از تمامی طرف‌های افغانستانی از جمله طالبان می‌خواهیم تا امنیت غیرنظامیان را حفظ کنند و کمک رسانی بشردوستانه به غیرنظامیان را تضمین کنند.

طالبان روز یکشنبه، بیش از دو هفته قبل از مهلت خروج ارتش آمریکا در ۳۱ اوت، کنترل کابل را در دست گرفت. اشرف غنی، رئیس جمهور این کشور نیز متواری شد و اعتراف کرد که طالبان در درگیری ۲۰ ساله برنده شده اند. او لحظاتی قبل از ورود نیرو‌های طالبان به کابل، افغانستان را به مقصد تاجیکستان ترک و در پیامی اعلام کرد برای جلوگیری از خونریزی کشور را ترک می‌کند.

بیانیه شورای امنیت در پایان نشست اضطراری درباره افغانستان

شورای امنیت در پایان نشست فوری درباره تحولات افغانستان خواستار تشکیل دولتی «متحد، فراگیر و نماینده مردم» در افغانستان شد. این شورا همچنین درخواست کرده دولت جدید با مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان تشکیل شود.

بیشتر بخوانید: 

واکنش مقامات اروپایی به رویداد‌های اخیر در افغانستان/ مسکو از «پلان بی» خود برای افغانستان خبر داد

بیانیه مشترک ۷۰ کشور برای تسهیل خروج افغان‌ها و اتباع خارجی از افغانستان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
آمریکا باید فورا اطلاعات تمام افغانیا رو که تو دوران اشغال جمع آوری کردن با عکس و مشخصات و سوابقشون فورا به همسایه هاش بدن والا شریک طالبان محسوب میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۱ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
فکر کردی برای آمریکا مهمه؟ خیلی راحت اونایی که براش کار کردند رو تنها گذاشت تا طالبان سرشونو ببره.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
از سازمان ملل آبی گرم نمبشه ما خودمون باید به فکر خودمون باشیم از قدیمم گفتن کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من
باید فورا یه پیمان نامه نظامی بین ما بسته بشه که تهاجم طالبان به هر کدوم از ما به منزله تهاجم به همه ماست تا طالبان تکون نتونن بخورن
France
ناشناس
۲۲:۳۰ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
گند طالبان تا چند ماه دیگه در میاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۸ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
خیلی جالبه همه قصد اظهار نظر دارن اما هیچکس حاضر به برخورد با این وحشی گری نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۲ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
کلیپ هایی که دست به دست میشه خیلی نگران کننده است ، ای کاش مسئولین با احتیاط و دقت کامل این اتفاقات افغانستان رو در نظر بگیرند.
نکنه بعداز تثبیت طالبان در افغانستان و رسیدن به قدرت ابزار آمریکا و اروپا برای فشار بر ایران شوند.
Iran (Islamic Republic of)
محمدعلی
۲۲:۰۸ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
به قول دکتر انوشه،یه زمانی آرزو داشت که رئیس سازمان ملل بشه چون فقط کارش اینه که همه رو به خویشتنداری دعوت کنه و حقوق نجومی میگیره ولی بعدش نظرش عوض شد چون که رئیس سازمان ملل دستش به خون انسان های بیگناه آلوده هستش...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۰ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
گوترش چی میگی این وسط
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۳ ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
حالا اگه ایران بود هر کشوری برای هرج و مرج و ناامنی بیشتر کشور تلاش میکرد و از هم سبقت میگرفتن
آخرین اخبار