امیرعبداللهیان در کنفرانس منطقه‌ای بغداد مطرح کرد؛

امنیت پایدار منطقه با مشارکت کشورهای منطقه میسر است/ آمریکا عامل اصلی ناامنی در منطقه

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که آنچه که امروزه بیش از پیش به آن نیازمندیم، "امنیت پایدار منطقه‌ای" با مشارکت کشورهای منطقه است.

به گزارش  حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  حسین امیر عبداللهیان وزیر  امور خارجه کشورمان در کنفرانس منطقه‌ای حمایت از عراق به سخنرانی پرداخت که متن کامل آن به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

از اینکه امروز به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران و رئیس محترم جمهور جناب آقای دکتر رئیسی در کنفرانس حمایت از عراق در بغداد شرکت نموده‌ام، بسیار خرسندم. این نشست با حضور کشور‌های منطقه، موید تلاش‌های جمهوری عراق در ایجاد زمینه‌های همکاری و تعامل میان کشور‌های منطقه بوده و امیدوارم در سایه این نشست‌ها بتوانیم به منطقه‌ای آباد، توسعه یافته و آزاد برسیم.

حضار محترم.

امروز عراق به خاطر تلاش‌ها و دیدگاه‌های سازنده، نقش مهمی در منطقه ایفاء می‌کند. جمهوری اسلامی ایران از نخستین کشور‌های منطقه بود که عراق جدید را به رسمیت شناخت و با حمایت از روند‌های سیاسی در این کشور، تبادلات سیاسی، اقتصادی و تجاری خود را با آن توسعه بخشید.

عراق جدید رها شده از تروریسم، امروز نیازمند بازسازی و تقویت داخلی و گسترش و توسعه همکاری‌ها در منطقه است. جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از ثبات، امنیت، استقلال، تمامیت ارضی، عزت، اقتدار و ارتقای جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی عراق، آمادگی خود را برای توسعه همکاری‌های دو جانبه و منطقه‌ای اعلام می‌نماید.

طی سالیان گذشته، تبادلات تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق به بیش از ۱۲ میلیارد دلار رسیده است. وجود ۸ گذرگاه رسمی فعال میان دو کشور و استمرار تبادلات تجاری در این گذرگاه‌ها حتی با وجود شیوع کرونا، نشان از درهم تنیدگی اقتصادی دو کشور دارد. ایران طی سال‌های گذشته با صادرات خدمات فنی و مهندسی، گاز و برق سهم قابل توجهی در توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری عراق داشته است.

حضار محترم.

ظهور داعش از جمله مهمترین مخاطراتی بود که منطقه با آن روبرو شد و خسارات جبران ناپذیری را نیز بر جای گذاشت. متاسفانه کشور عراق از ظهور گروه‌های تروریستی بسیار آسیب دید. اگر اراده مردمی عراق، حمایت مرجعیت عالیقدر و همگرایی آحاد جامعه و اقشار مختلف عراقی نبود، مشخص نبود چه وضعیتی برای عراق و کشور‌های منطقه پیش می‌آمد و تا چه عمقی از منطقه و جهان از تهدید مستقیم جریان‌های تروریستی در خطر قرار می‌گرفت. جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با تروریسم، به یاری کشور دوست و برادر عراق شتافت و در این مسیر از هیچ کمکی دریغ نکرد. مردم، احزاب، گروه‌های مختلف عراقی و دولت عراق در راه استقلال و مبارزه با تروریسم هزاران شهید داده‌اند؛ با این وجود دولت آمریکا دست به جنایتی بزرگ زد و دو مبارز جبهه ضد تروریسم تکفیری - شهید سردار سلیمانی و شهید ابومهندی المهندس - را به شهادت رساند. آن‌ها نه تنها برای مردمان این منطقه صلح و امنیت به بار نیاوردند بلکه عامل اصلی ناامنی بوده و این موضوع در بسیاری از کشور‌های منطقه به وضوح قابل مشاهده است.

در اینجا مایلم بر نقش و حمایت کشور‌های منطقه از ثبات و امنیت عراق تاکید نموده و بر تحقق امنیت با مشارکت جمیع همسایگان عراق از جمله کشور دوست و برادر جمهوری عربی سوریه یاد کنم و از اینکه جای سوریه در میان کشور‌های حامی عراق خالی است ابراز تاسف کنم.

حضار محترم.

سرنوشت دولت و ملت‌های این منطقه بنا به علقه‌های مشترک دینی، فرهنگی، سنتی، تاریخی و جغرافیایی به یکدیگر پیوند خورده است. جمهوری اسلامی ایران همواره بر تحقق صلح از طریق گفتگو و مذاکره درون منطقه‌ای تاکید داشته و امیدوار است کشور‌های منطقه‌ای به این باور مشترک دست یابند که امنیت جز از طریق اعتماد متقابل کشور‌های منطقه به یکدیگر، تکیه بر توانمندی‌های ملی، تقویت ارتباطات و حسن همجواری میان کشور‌های منطقه و عدم مداخله کشور‌های بیگانه محقق نخواهد شد. این باور مشترک می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در منطقه باشد و در سایه امنیت مشترک و پایدار و با بهره‌گیری از ثروت‌های خدادادی، زمینه‌های رشد و توسعه همه‌جانبه کشور‌های منطقه را تضمین نماید.

منطقه ما همه شاخص‌های دینی، فرهنگی، تمدنی و ظرفیت‌های مادی و معنوی را برای همکاری و همگرایی منطقه‌ای دارا می‌باشد، اما متاسفانه به دلیل مداخلات بیگانگان و سیطره تفکرات امنیت محور، دچار مشکلات متعددی از جمله جنگ، بی‌ثباتی و ناامنی شده است.

آنچه که امروزه بیش از پیش به آن نیازمندیم، "امنیت پایدار منطقه‌ای" با مشارکت کشور‌های منطقه است که تحقق آن در گرو صرف منابع اقتصادی برای تحقق ائتلاف برای صلح و توسعه است.

جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت عراق و آنچه مربوط به تصمیمات آن در حوزه امور داخلی است از جمله خروج نیرو‌های نظامی بیگانه و برگزاری انتخابات زودرس حمایت و پشتیبانی خود را اعلام و مجددا از نقش سازنده این کشور در ترویج فرهنگ گفتگو و همکاری‌های منطقه‌ای استقبال نموده و همکاری‌های درون منطقه‌ای را اساس تحقق ثبات و صلح در این راه می‌داند. جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر نقش مهم کشور‌های منطقه، آمادگی خود را برای پیشبرد این اهداف اعلام می‌دارد.

مجددا از میزبانی دولت عراق برای این اجلاس تشکر نموده و آرزوی موفقیت و سربلندی ملت و دولت عراق را خواستارم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۴ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
ظریف مون بد عادت تون کرده بود حالا امیر مون حالتون جا میاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۳ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
امریکا هنوز از افغانستان نرفته بوی ناامنی کل منطقه را پر کرده. اگر امریکا از عراق خارج شود گروه های به اصطلاح مذهبی اما تروریستی مثل القاعده و داعش و.... در منطقه مثل سرطان رشد می کنند. چراکه خاورمیانه متاسفانه اثبات کرده استعداد پرورش تروریست را دارد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
چه خبر از اون مکرونو بی غیرت فرانسو ی گماشته آمریکا کاسه لیس
United States of America
ناشناس
۲۱:۲۵ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
نه تنها آمریکا بلکه کشورهای منطقه هم باید دخالت های خود در امور کشورهای همسایه را کم کنند چیزی که برای خودت دوست داری برای دیگران هم باید دوست داشته باشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
الان چه دخالتی توی کشور های منطقه کردیم؟ براشون داعش تشکیل دادیم یا با داعش جنگیدیم؟ مثل امریکا که نرفتیم براشون طالبان و داعش بسازیم! جنگیدن با داعش دخالته؟
United States of America
ناشناس
۱۵:۱۸ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
همه دنیا میشن خودسر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۹ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
بسیار ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۶ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
بنده خودم دبیر ادبیات عربی هستم و کارشناسی ارشد ادبیات عربی دارم تو را خدا به جناب وزیر بگید عربی صحبت نکنه چنان با لهجه صحبت می کنه که موجب عابرو ریزیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۵ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
کاش به جای عربی یکم فارسی تمرین میکردین آبروریزی درسته نه عابرو ریزی.این کلمه هم مال اول ابتدایی بود نه دبیرستان .جناب اقای دبیر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۹ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
دبیرجان ! آبرو درست هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۲ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
جناب کارشناس آبرو اینجوریه نه با عین
Netherlands
رضا
۲۱:۲۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
اشکالی در لهجه نیست٬ شما پروفسور زبان انگلیسی رو هم داشته باشی لهجه را خواهید داشت مگر اینکه متولد یا بزرگ شده ان کشور باشید.
و در ضمن عابرو نیست و ابرو است٬ شما فارسی تان مثل اینکه زنگ زده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
کارشناس.....
اول برو زبان فارسی واملا یاد بگیر بعد بیا نظر بده ،بی سواد
عابرو ریزیه (آبرو ریزی)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۲ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
جناب دبیر،فعلا املا نوزده شدی.از کی کلمه آبرو را عابرو می نویسند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۰ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
تو اگر دبیر ادبیات عرب بودی غلط املایی نمی نوشتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
درود خداوند بر این وزیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران که با شجاعت تمام از همه امرا بهتر سخنرانی کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۵ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
آمریکا عامل اصلی ناامنی در منطقه !!!!!!!!!!!!!!!!
خوب کشورهای منطقه دست به دست هم بدهند و آمریکا را از منطقه مان بدازند بیرون به همین راحتی . حساب چی رو میکنند ؟؟؟؟؟ با کی رودربایستی دارند ؟؟؟؟ واقعا که !!!!
United States of America
ناشناس
۱۸:۰۳ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
با تحریمها رودربایستی دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
خیلی دوست دارم با غرب انقلابی برخورد کنیم و منت آن ها را نکشیم. مذاکره و التماس ، نتیجه ی عکس می دهد. ما چه بحثی با آن ها داریم؟! خیلی دلشان بخواهد فقط روابط اقتصادی و لا غیر.
United States of America
ناشناس
۱۸:۰۵ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
فقط با FATF روابط اقتصادی درست میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۲۷ ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
چشم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
اقتصادشونومیخای خودشونونه اینها خودواقتصادشون باهمند بشین تااقتصادشون برات بیاد
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۰۰:۴۶ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
اره بده به شرق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۶ ۰۷ شهريور ۱۴۰۰
نخیر نه غرب و نه شرق!نه اینکه با غرب شرق رابطه نداشته باشیم بله داشته باشیم اما واسه ی غرب و شرق غش نکنیم
آخرین اخبار