رئیس مجلس:

بودجه یعنی زندگی دولت و مردم/ هر جا کسری بودجه داریم دست در جیب مردم می‌کنیم/ اولویت ما در مجلس نظارت است

قالیباف گفت: بودجه یعنی زندگی دولت و مردم؛ تصمیم‌های ما همه بخش‌های اقتصاد کشور و زندگی مردم در شهر و روستا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم رونمایی از گزارش تفریغ بودجه ۱۳۹۹ که امروز چهارشنبه در محل دیوان محاسبات کشور گفت: امیدواریم روزی کارمان به تمام معنا بر خط و هوشمند پیش برود و رویکرد هوشمندسازی در میان ۴ رویکرد تحولی مجلس یازدهم تحقق یابد.

وی ادامه داد: بودجه یعنی زندگی دولت و مردم. تصمیم‌های ما همه بخش‌های اقتصاد کشور و سیاست‌های پولی و مالی، زندگی مردم در شهر و روستا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

قالیباف بیان کرد: هر جا کسری بودجه داریم، واقعیت تلخش این است که دست در جیب مردم می‌کنیم. از یک سو حقوق ها را بالا می‌بریم و از سوی دیگر قدرت خرید مردم نسبت به قبل کم تر می شود.

رئیس مجلس تاکید کرد: در تصمیم‌گیری‌هایمان چه در مجلس و چه دولت باید توجه کنیم چقدر در ابعاد زندگی مردم اثر می‌گذاریم.

وی بیان کرد: اولویت ما در مجلس نظارت است. در قانون گذاری تورم داریم و باید نظارت هایمان بر اجرای قانون رخ دهد، لازم است به سمت تنقیح قوانین حرکت کنیم.

قالیباف تصریح کرد: قانون گذاری باید در حد ضرورت و نیاز باشد. اما در حوزه نظارت، قانون فرصت‌های خوبی را برای مجلس گذاشته است و بدون شک در موضوع بودجه مهم‌ترین نقش را دیوان محاسبات دارد.

رئیس مجلس با بیان اینکه کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در حوزه نظارت نقش آفرین است، تصریح کرد: کمیسیون‌های دیگر مجلس نیز به دلیل حضور نمایندگان در شورا‌های ملی و استانی کشور در بحث نظارت‌های تخصصی نقش دارند. تذکر، سوال و استیضاح همه فرصت‌های نظارتی پارلمان هستند.

وی همچنین بر لزوم دقت هیئت تطبیق در بررسی‌های خود تاکید کرد تا در زمینه پرداخت‌ها مشکلی ایجاد نشود.

قالیباف اظهار کرد: زمانی نظارت مجلس اثرگذار است که همه ابزار‌های نظارتی با یک هماهنگی در سیستم کار کنند. پراکندگی در امور اثربخشی را کاهش می‌دهد.

رئیس مجلس گفت: دیوان محاسبات می‌تواند رکن مهم مجلس شورای اسلامی باشد تا نمایندگان از گزارش‌های آن استفاده کنند.

وی در ادامه از بررسی‌های زودهنگام مجلس بر روی گزارش تفریغ بودجه خبر داد و گفت: در راستای توجه به تدوین برنامه هفتم توسعه و اصلاح ساختار بودجه باید به نمونه‌های خاصی، چون ناترازی در صندوق‌ها، مسائل مربوط به معادن، یارانه‌های نقدی و غیر نقدی و غیر شفاف، اجرای دولت الکترونیک و سامانه‌هایی که دستگاه‌ها مکلف به ایجاد آن‌ها بودند، توجه شود.

قالیباف تصریح کرد: آماده هستیم روز‌های سه شنبه به عنوان روز‌های نظارتی مجلس، به جای یک ۴۵ دقیقه، دو ۴۵ دقیقه وقت بگذاریم تا گزارش‌ها به صورت شفاف و روشن ارائه شود. به این صورت با توجه به ارائه گزارش تفریغ بودجه، نمایندگان کمیسیون تلفیق بودجه نیز اطلاعات دقیقی خواهند داشت.

رئیس مجلس بر اهمیت فعالیت سامانه نظارتی ۱۹۸ دیوان محاسبات تاکید کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عباس گودرزی
۱۰:۳۹ ۰۲ مهر ۱۴۰۰
سلام بودجه یعنی فهم داشته ها برای چگونگی هزینه .فهم داشته یعنی تسلط بر در آمد های جامعه . تسلط بر در آمد ها یعنی تسلط بر اموال منقول و غیر منقول جامعه . تسلط بر اموال منقول و غیر منقول یعنی الکترونیکی شدن اسناد و حساب های بانکی . یعنی الکترونیکی کردن مالیات بدون رانت بر در آمد های سالیانه بصورت پلکانی . یعنی تمرکز حساب های بانکی یا ارتباط سیستمی آنها با کد ملی . یعنی جلوگیری از رانت و در آمد های بی حساب وکلاو وزرا . یعنی زمینه سازی عدالت اقتصادی برای عدالت اجتماعی . یعنی گام دوم انقلاب برای مبارزه با استکبار داخلی و فاصله طبقاتی . یعنی هدایت داشته ها به سمت تولید و اشتغال بجای دلالی دولتمردان . یعنی توجه به طرح اینجانب جهت بستن روزنه های فساد اقتصادی که زمینه ساز همه مفاسد است مهندس گودرزی
آخرین اخبار