باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد:

روایتی از ابو وهب؛ از زندگی در کوچه‌های همدان تا شهادت در حلب + تصاویر

سردار شهید حسین همدانی یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که در راه دفاع از حرم اهل بیت (ع) به شهادت رسید.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پیروزی انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) یکی از بزرگترین اتفاقات قرن اخیر است؛ اتفاقی که موجب شد تا تحلیل بسیاری از کارشناسان مطرح دنیا که آینده غرب آسیا را طور دیگری پیش بینی می کردند، غلط از آب دربیاید. 

شهیدی که ناجوانمردانه به شهادت رسید

با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، نهادهای مختلفی هم ایجاد شد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یکی از این نهادها بود. نهادی مردمی که وظیفه آن حراست و پاسداری از دستاوردهای انقلاب اسلامی و کشورمان است. پس از ایجاد این نهاد انقلابی، جوانانی که دل در گروی انقلاب داشتند و برای پیروزی انقلاب اسلامی مبارزه کرده بودند به آن پیوستند. یکی از این جوانان حسین همدانی نام داشت که به مناسبت ۱۶ مهرماه سالروز شهادت او با زندگی این سردار شهید اسلام بیشتر آشنا می‌شویم.

شهیدی که ناجوانمردانه به شهادت رسید

دوران ابتدایی زندگی شهید همدانی چگونه گذشت؟

سردار سرلشکر پاسدار شهید حسین همدانی یکی از فرماندهان شهید سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که ۲۴ آذرماه سال ۱۳۲۹ در آبادان چشم به جهان گشود. پدرش از کارکنان پالایشگاه نفت آبادان بود، که در سال ۱۳۳۲ در بیمارستان شرکت نفت درگذشت. حسین در ۳ سالگی به اتفاق خانواده به همدان مراجعت کرد و دوران کودکی و تحصیل را در این شهر با کار کردن در مغازه عطاری و کارگاه نجاری سپری کرد. ۷ سالگی بود که مدرسه را آغاز کرد اما مجبور بود تا به علت شرایط مالی نامناسب در کنار تحصیل کار کند. در اول دبیرستان و به دلیل مشکلات مالی مجبور به ترک تحصیل شد.

شهیدی که ناجوانمردانه به شهادت رسید

او به همراه خانواده‌اش در سال ۱۳۴۶ به تهران مهاجرت کرد و در محله جوادیه ساکن شد. پس از این بود که حسین در یک باطری‌سازی در میدان قزوین مشغول به کار شد و تحصیلاتش را در مدرسه شبانه‌روزی نازی‌آباد ادامه داد. سال ۱۳۵۰ خدمت سربازی خود را در تیپ ۵۵ هوابرد ارتش واقع در شیراز طی کرد و پس از پایان دوران سربازی موفق به دریافت مدرک دیپلم شد. حسین چند سال بعد یعنی در سال ۱۳۵۶ با پروانه چراغ نوروزی دختردایی خود ازدواج کرد و به همدان بازگشت.

شهیدی که ناجوانمردانه به شهادت رسید

حسین در سال های منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی نیز در مبارزه علیه رژیم پهلوی فعال بود و حتی در جلسات سخنرانی دکتر علی شریعتی، آیت‌الله مرتضی مطهری، شهید باهنر، شهید مفتح و آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای شرکت می‌کرد و در کانون فرهنگی - مذهبی همدان در کنار علی آقامحمدی و سیدکاظم اکرمی فعال بود. او در منازعات فکری بین آیت‌الله آخوند همدانی و عالمی دامغانی، طرفدار آخوند همدانی بود. حسین همدانی در پوشش راننده اتوبوس برای گروه‌های مبارز همدان حمل سلاح می‌کرد، روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ در تیم حفاظت از امام قرار داشت و در همین روز با شهید محمود شهبازی آشنا شد.

شهیدی که ناجوانمردانه به شهادت رسید

بعد از انقلاب، به عضویت کمیته همدان به فرماندهی علی آقا محمدی درآمد که متشکل از هواداران آیت الله مدنی بود و به معرفی حاج محمد سماوات وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و در همان ماه‌های آغازین به آموزش نیرو‌های سپاه در پادگان ابوذر پرداخت. در تیر ماه ۱۳۵۸ با افرادی مثل مهدی فریدی و محمود نیک منظر به منظور مبارزه با عناصر ضد انقلاب و تجزیه طلب وارد مهاباد شد. اعضای این گروه در عملیات آزادسازی سنندج در ۱۲ فروردین ماه همان سال نیز به فرماندهی ابوشریف، صیاد شیرازی، محمد بروجردی و رحیم صفوی حضور داشتند. تیر ۱۳۵۹ اولین ملاقات احمد متوسلیان و همدانی در مریوان اتفاق افتاد.

ابو وهب از زندگی در کوچه‌های همدان تا شهادت در حلب

در تابستان ۱۳۵۹ با آغاز تحرکات رژیم بعث در مرز‌های ایران، شهید همدانی در و پاسگاه مرزی تیله کوه مأمور به خدمت شد. او در جلسه‌ای با حضور شهید علی صیاد شیرازی به عنوان فرمانده عملیات غرب، ابوشریف فرمانده عملیات سپاه کشور، مرتضی رضایی فرمانده کل وقت سپاه، حاج احمد متوسلیان و بنی‌صدر معزول حضور تانک‌های بعثی در مرز کشور را گزارش داد.

ابو وهب از زندگی در کوچه‌های همدان تا شهادت در حلب

 اسفندماه سال ۱۳۵۹ با انتصاب شهید محمود شهبازی، مسئول تدارکات سپاه همدان شد. در همین دوره او فرماندهی عملیات سرپل ذهاب (شهیدان رجایی و باهنر) را بر عهده داشت و در سال ۱۳۶۰ در پایه‌گذاری تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله (ص)، به همراهی حاج احمد متوسلیان، شهیدان همت و شهبازی نقش موثری ایفا کرد. در اولین عملیات این تیپ برای آزادسازی خرمشهر، شهید همدانی جانشین شهید محمود شهبازی قائم مقام این تیپ بود. حاج حسین در خردادماه سال ۱۳۶۱ با اعزام تیپ ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) به جنوب لبنان، قصد همراهی با متوسلیان را داشت.

ابو وهب از زندگی در کوچه‌های همدان تا شهادت در حلب

شهید همدانی تابستان سال ۱۳۶۱ اولین فرمانده تیپ ۳۲ انصار الحسین (ع) شد و در سال ۱۳۶۴ علی شمخانی فرمانده وقت نیروی زمینی سپاه، فرماندهی لشکر ۱۶ قدس گیلان را به او سپرد و فرماندهی این لشکر را در عملیات‌های کربلای ۴ و ۵ بر عهده داشت. در سال ۱۳۶۶ شهید همدانی به معاونت عملیات قرارگاه قدس منصوب شد و در این برهه برای شناسایی منطقه عملیاتی والفجر ۱۰ دو ماه را در کردستان عراق گذراند. حاج حسین همدانی را در کنار شهید صیاد شیرازی از اولین کسانی می‌دانند که در  مردادماه سال ۱۳۶۷ در عملیات مرصاد حاضر بود.

ابو وهب از زندگی در کوچه‌های همدان تا شهادت در حلب

فعالیت‌های شهید همدانی پس از دفاع مقدس

حاج حسین همدانی در آذر ۱۳۶۷ دوره دافوس را در ارتش گذراند؛ او در این دوره فرمانده سپاه همدان بود. سال ۱۳۷۰ با ادغام لشکر انصار الحسین (ع) همدان، لشکر امیرالمومنین (ع) ایلام، تیپ نبی اکرم (ص)، تیپ مسلم گیلان غرب، تیپ ابوذر و تأسیس لشکر ۴ بعثت، حاج حسین همدانی به فرماندهی آن منصوب شد. موقعیت منافقین در منطقه کلار عراق در اولین عملیات این لشکر ضربه خورد و او همزمان با لشکر ۴ بعثت، فرماندهی قرارگاه نجف در کرمانشاه را بر عهده داشت. سردار همدانی سال ۱۳۷۳ به معاونت هماهنگ کننده نیروی زمینی سپاه و سال ۱۳۷۶ به جانشینی فرمانده نیروی مقاومت بسیج منصوب شد.

ابو وهب از زندگی در کوچه‌های همدان تا شهادت در حلب

او در سال ۱۳۷۶ جانشین فرمانده نیروی مقاومت بسیج بود. در اواخر سال ۱۳۷۸ به عنوان کاردار نظامی عازم کنگو شد، اما این مأموریت به علت ابتلا به بیماری مالاریا ناتمام ماند. او سال ۱۳۸۰ به فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول‌الله (ص) منصوب شد. او در مراسم معارفه با اشاره به اولین فرمانده این لشکر (حاج احمد متوسلیان) خود را جانشین فرمانده این لشکر نامید. سال ۸۴ با تأسیس مرکز راهبردی سپاه، سرلشکر جعفری، فرمانده وقت نیروی زمینی سپاه، معاونت آن را به همدانی سپرد. او سال ۸۵ مجدداً جانشینی فرمانده نیروی مقاومت بسیج را عهده‌دار شد. او آبان‌ماه سال ۱۳۸۸ به فرماندهی قرارگاه ثارالله و سپاه تهران منصوب شد. سردار همدانی تا دی ۱۳۹۰ فرماندهی سپاه تهران را بر عهده داشت و پس از او سردار محسن کاظمینی فرماندهی سپاه تهران را عهده‌دار شد.

ابو وهب از زندگی در کوچه‌های همدان تا شهادت در حلب

حضور در عرصه دفاع از حرم اهل بیت (ع)

سردار همدانی پس از دوران دفاع مقدس نیز خدمات ارزنده‌ای را به انقلاب اسلامی داشت و در ۱۳ دی ۱۳۹۰ و به درخواست شهید حاج قاسم سلیمانی و حکم فرمانده وقت سپاه به عنوان فرمانده راهبردی عازم سوریه شد، در آن زمان و به گفته خود شهید همدانی بیش از ۷۵ درصد از خاک سوریه در اشغال تروریست بود و اکثر کارشناسان سقوط بشار اسد را حتمی می‌دانستند، اما همه چیز طبق نقشه آمریکایی‌ها جلو نرفت.

حاج حسین همدانی دلیل حضور ایران در بحران سوریه را با تعبیری از فرمانده کل قوا پاسخ داده بود: «عمق استراتژی ما سوریه است.» او معتقد بود: «سوریه تنها کشوری است که در جبهه مقاومت باقی مانده و تنها کشوری است که علی‌رغم تمام تلاش‌های آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها و کشور‌های عربی، حاضر نشد با رژیم اشغالگر قدس مذاکره کند.»

ابو وهب از زندگی در کوچه‌های همدان تا شهادت در حلب

مرکز اسناد انقلاب اسلامی درباره نحوه حضور او در سوریه می‌نویسد: مرحله اول مأموریت حاج حسین همدانی در سوریه در سال ۹۳ به پایان رسید. همدانی پس از بازگشت، فرماندهی قرارگاه امام حسین (ع) را به عهده گرفت. این قرارگاه مسئولیت سازماندهی نیرو‌های رزمنده اعزامی به سوریه را بر عهده داشت. بعد از بازگشت او، رهبر انقلاب در دیداری از اقدامات او تشکر کرده و گفته بود: «من هر شب در نماز شما را با اسم دعا می‌کردم.» حاج حسین همدانی در دوران حضور در سوریه سندی راهبردی برای خروج سوریه از بحران تدوین کرد. این سند پنج بخش نظامی، امنیتی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی داشت. طرح او مورد موافقت فرمانده کل قوا قرار گرفت. همچنین نیرو‌های نظامی زیر نظر سردار همدانی هسته اولیه تشکیلات دفاع وطنی سوریه مشهور به قوات الدفاع الوطنی بودند.

ابو وهب از زندگی در کوچه‌های همدان تا شهادت در حلب

شهادت شهید حسین همدانی

مرکز اسناد انقلاب اسلامی درباره شهادت شهید حسین همدانی نوشته است: مهرماه سال ۱۳۹۴ سردار همدانی به همسرش اطلاع داد با طرح او برای آینده سوریه موافقت شده است و باید به این کشور بازگردد. احتمالاً منظور او فراهم شدن زمینه‌های اجرایی بخش‌های مختلف همان طرح اولیه‌ای بوده است که تنها ابعاد نظامی و امنیتی‌اش اجرا شده بود. اما ساعت ۱۶ پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۴ سردار حسین همدانی به همراه سه سرنشین خودرواش در جاده خناصر – اثریه در جنوب شرق حلب در مسیر استان حماء شهید شد. ابتدا پایگاه خبری المیادین نزدیک به دولت سوریه این خبر را منتشر کرد و ساعتی بعد روابط عمومی سپاه در بیانیه‌ای شهادت سردار حسین همدانی را تأیید کرد.

ابو وهب از زندگی در کوچه‌های همدان تا شهادت در حلب

روابط عمومی سپاه در اطلاعیه‌ای که به این مناسبت صادر کرد آورده بود: «سردار همدانی عصر دیروز در حین انجام مأموریت‌های مستشاری در حومه شهر حلب به‌دست تروریست‌های داعشی به شهادت رسید.» به گفته همرزمان حاج حسین همدانی، وی ساعت سه و سی دقیقه ۱۶ مهر ۱۳۹۴ با همکارانش برای بازدید و شناسایی به منطقه‌ای که دست تکفیری‌ها بود رفته و در راه به کمین بر می‌خورند، پاره‌ای از آتشی که دشمن در منطقه تبادل کرده به ماشین اصابت می‌کند. ماشین منحرف شده و آن را به رگبار می‌بندند. راننده از ناحیه کمر و حسین همدانی از ناحیه چشم و سر آسیب جدی می‌بیند که به بیمارستان برده شده، اما ساعت ۸ شب شهید می‌شود.

شهید حسین همدانی، اما فقط یکی از فرماندهانی است که در طول ۴۳ سال انقلاب اسلامی توسط دشمنان این مرز و بوم به فیض شهادت نائل شدند. شهیدانی که با خون خود عزت و امنیت را برای کشورمان به ارمغان آورده‌اند و راهشان با شهادت از بین نمی‌رود. همان‌طور که با ترور ناجوانمردانه شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی راه ایشان و تمامی شهدا توسط همرزمانشان ادامه پیداکرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۷:۵۱ ۱۷ مهر ۱۴۰۰
روحش شاد وراهش پر رهرو باد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۲ ۱۷ مهر ۱۴۰۰
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۰ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
ای که به معشوق رسیدی
ازمایادی بکن.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۴ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
خدابزرگ کمک کن که ما منحرف نشویم که همین شهدای عزیز فردای قیامت با لباس خونین جلوی مارا بگیرن روح این شهید عزیزوتمامی شهدا اسلام شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۸ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
ایران سرزمین دلیران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
باید ایران، عراق، سوریه، لبنان و یمن هیچ گاه فراموش نکنند که شهدا چه کرده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۵ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
مگه عرب پرستی؟
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۱:۳۹ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
سلام ،

وهب مسیحی بود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
غبطه ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۵ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
با سلام. روح شهید همدانی شاد که حق بزرگی بر گردن ما دارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۵ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
با سلام. روح شهید همدانی شاد که حق بزرگی بر گردن ما دارند
Iran (Islamic Republic of)
درست
۰۸:۴۰ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
روحش شادکاش مسئولان کمی از اینها خجالت میکشیدند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۵ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
شماها که خودتون مفت خور جامعه. چند میگیرید به مردم فحش میدید؟
Iran (Islamic Republic of)
رضا بهرام آبادی
۰۸:۲۵ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
روحش شاد و یادش گرامی باد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۷ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
ذکر و یادشان بخیر راهشان پررهرو و مستدام باد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۱۶ مهر ۱۴۰۰
روحش شاد و یاد این شهید عزیز همشهری گرامی.و ممنون از باشگاه خبرنگاران بابت این پست
آخرین اخبار