نام‌ های فعلی سیاره‌ ها چگونه انتخاب شده اند؟

شاید شما هم از خود پرسیده باشید نامی که برای سیاره ها انتخاب شده از کجا آمده است که در این خبر با آنها آشنا می‌ شوید.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از almrsal، منظومه شمسی یکی از مهمترین منظومه‌های خورشیدی و سامانه‌های سیاره‌ای است. این سیستم شامل خورشید و اجرام آسمانی بسیاری است که در اطراف آن می‌چرخند. در این سیستم سیارک‌ها، شهاب سنگ‌ها و دنباله دار‌های گرد و خاکی نیز وجود دارد.

اما مثل هرکس دیگری شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که ۹ سیاره فعلی منظومه شمسی چگونه نامگذاری شده اند و دلیل این نام‌ها چیست. امروز با علت نامگذاری آن‌ها آشنا خواهیم شد.

انتخاب نام سیاره‌ها

سوالی که ما همیشه با خود تکرار می‌کنیم، این است که چگونه نام فعلی برای سیاره‌ها انتخاب شده اند. باید بگوییم که اکثر این سیارات ۷۵ درصد آب دارند و آب، تقریبا بیشتر سطح این سیاره را پوشانده است. آب موجود در آن سیاره‌ها به شکل اقیانوس‌ها، دریا‌ها، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها یافت می‌شوند و ما می‌توانیم از این آب در کشاورزی، آشامیدن و همچنین در آبیاری استفاده کنیم.

سیاره عطارد «Mercury»

سیاره عطارد

دانشمندان عرب، نام سیاره عطارد را به زبان عربی انتخاب کرده اند و این نام از کلمه «عطرد» یا دافع گرفته شده است که به معنای حرکت متوالی در مسیر خود است.

زحل «Saturn»

سیاره زحل

سیاره زحل در لغت به معنی فاصله و دوری گزیدن است. زحل ششمین سیاره منظومه شمسی است و به دلیل فاصله داشتن از خورشید «زحل» نام گرفته است. اما در زبان لاتین به این سیاره Saturn گفته می‌شود که از نام خدای کشاورزی در روم باستان برداشته شده است.

سیاره مشتری «Jupiter»

سیاره مشتری

نام مشتری از کلمه عربی «یشتری» گرفته شده است که به معنای خرید کردن است. این کلمه به معنی راه رفتن و هدایت در مسیر خود نیز است. برخی از دانشمندان تصور می‌کردند که مشتری هنوز در مرحله شکل گیری است، چرا که تغییرات زیادی روی آن صورت می‌گرفت و به همین خاطر آن را مشتری نامیدند. در غرب به این سیاره «Jupiter» گفته می‌شود. این کلمه به خدایان رومیان باستان و همچنین خدای رعد و برق در یونان باستان اشاره می‌کند.

سیاره زهره «Venus»

سیاره ناهید یا زهره با این نام نامگذاری شد، زیرا وقتی از طریق تلسکوپ به این سیاره در فضای بیرونی نگاه می‌کنیم، رنگ این سیاره نزدیک به رنگ عاج و متمایل به سفید است. این سیاره به عنوان یکی از روشن‌ترین سیاره‌های منظومه شمسی نیز شناخته می‌شود نام آن از کلمه زهره استفاده شده که به گل‌های سفید گفته می‌شود. در زبان انگلیسی به این سیاره «Venus» گفته می‌شود که براساس نام خدای زیبایی و خدای عشق در یونان باستان انتخاب شده است.

مریخ «Mars»

سیاره مریخ

از زمان‌های قدیم سیاره مریخ توسط یک تعداد زیادی از مردم در آسمان مشاهده شده است. یکی از مهمترین نام‌هایی که به سیاره مریخ داده شده، نام قاهره و همچنین نام بهرام است. شهر قاهره نیز به نام این سیاره نامگذاری شده است، زیرا ظاهرا بنیان گذاری شهر قاهره در روزی بوده است که مریخ به وضوح در آسمان دیده شده است. تعداد زیادی از مردمان باستانی هستند که مریخ را با جنگ‌ها مرتبط می‌دانند. چرا که معتقدند بسیاری از جنگ‌ها زمانی که مریخ در آسمان مشاهده شده شروع شده اند. مریخ به نام سیاره سرخ نیز شناخته می‌شود، زیرا سیاره مریخ عمدتا به رنگی خونین در آسمان ظاهر می‌شود.

سیاره اورانوس «Uranus»

نام سیاره اورانوس برگرفته از الهه روم باستان در آسمان‌ها و همچنین نام همسر جیا، الهه زمین است.

نپتون «Neptune»

سیاره نپتون

نام سیاره نپتون نیز از خدای رومی دریا گرفته شده است.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۸ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ریحانه
۱۵:۲۸ ۲۷ بهمن ۱۴۰۰
عالی بود ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
جواد
۰۹:۵۸ ۱۲ دی ۱۴۰۰
عالی
آخرین اخبار