زندگی ما بدون شبکه‌های اجتماعی چگونه خواهد بود؟

شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی به بخش جدایی ناپذیر زندگی انسان‌ها تبدیل شده اند اما نبود آن‌ها در کنار مشکلات، مزیت‌هایی هم دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از arageek، شاید عبارتی که در ادامه می‌خوانید رسانه‌های اجتماعی را به طور خلاصه توصیف کند؛ «دنیای دروغگو و فریبنده». دنیای مجازی یعنی دنیایی که واقع بینانه نیست، اما آنچه در آن است حکایت از واقع گرایی دارد و در حقیقت دنیایی فریبنده و دروغگو است. اگرچه بعد از فیسبوک چندین وسیله ارتباط مجازی ایجاد شدند، اما از زمان راه‌اندازی فیسبوک، انقلابی در رسانه‌های اجتماعی رخ داد.

در ۴ اکتبر ۲۰۲۱، تمام محصولات فیسبوک (فیسبوک، واتساپ، اینستاگرام) در سراسر جهان برای حدود ۶ ساعت خاموش بودند. از سال ۲۰۰۸ چنین اتفاقی نیفتاده بود و به همین دلیل این اختلال چند ساعته بسیار مورد توجه قرار گرفت. اما باید از خودمان بپرسیم اگر شبکه‌های اجتماعی ناپدید شوند چه اتفاقی خواهد افتاد.

دنیا دیگر یک دهکده جهانی نخواهد بود

شاید همه ما با استفاده از شبکه‌های اجتماعی از کشور‌های دیگر دوستانی را پیدا کرده باشیم و با گفتگو با آن‌ها به اطلاعات زیادی در مورد کشور‌های مختلف کسب کرده باشیم بدون اینکه به آن‌ها سفر کنیم. این یک مزیت بزرگ برای شبکه‌های اجتماعی محسوب میشود که فاصله بین مردم را کمتر می‌کند. این موضوع فقط در مورد تبادل فرهنگ‌ها نیست و به برخی از افراد نیز کمک می‌کند تا با خانواده خود از راه دور ارتباط برقرار کنند.

از بین رفتن قیاسی که عامل حسادت و افسردگی است

شبکه های اجتماعی

اینکه رسانه‌های اجتماعی ابزاری موثر برای ایجاد نفرت و حسادت در بین مردم هستند موضوعی ثابت شده است، زیرا بسیاری از افراد تاثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی موفقیت و دستاورد‌های خود را به نمایش می‌گذارند و موقعیت‌های بدی را در زندگی تجربه کرده اند را با دیگران به اشتراک نمی‌گذارند. این موضوع باعث ایجاد افسردگی در بسیاری از افراد خواهد شد. وقتی رسانه‌های اجتماعی ناپدید شوند، افسردگی ناشی از این قیاس‌ها نیز پایان می‌یابد و رضایت از زندگی واقعی افزایش پیدا می‌کند.

کاهش تصادفات جاده‌ای

در اکتبر ۲۰۲۱ یک نظرسنجی در ایالات متحده انجام شد و نشان داد که از هر ۴ راننده، ۱ نفر هنگام رانندگی با تلفن همراه خود شبکه‌های اجتماعی خود را چک می‌کند و ۵۰ درصد از کسانی که این نظرسنجی مشارکت داشتند تجربه سوانحی در نتیجه حواس پرتی داشته اند. این یک واقعیت دردناک است چرا که بسیاری از افراد به دلیل بررسی شبکه‌های اجتماعی در حین رانندگی تمرکز خود را از دست می‌دهند و منجر به وقوع حادثه می‌شوند.

دوستیابی مجازی ناپدید می‌شود

اپلیکیشن‌های دوست یابی مجازی بسیار گسترده هستند و بسیاری از افراد از آن برای یافتن شریک زندگی خود استفاده می‌کنند، اما این دوستیابی‌ها تا ۱۲ درصد موفقیت آمیز هستند و به ازدواج ختم می‌شوند. هنگامی که رسانه‌های اجتماعی از بین بروند، این نوع دوستی نیز مقدور نخواهد بود و احتمالا مجبور خواهید شد به روش‌های سنتی دوستیابی روی بیاورید.

ازسرگیری آموزش های سنتی

آموزش سنتی

پس از شیوع همه‌گیری کرونا، جهان به آموزش الکترونیکی روی آورد و ارتباط معلمان و دانش‌آموزان از طریق رسانه‌های اجتماعی صورت گرفت. در مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۰ در مجله «محیط‌های یادگیری هوشمند» منتشر شد، مشخص شد که استفاده دانش‌آموزان از رسانه‌های اجتماعی در طول علم تأثیر مثبتی بر سطح خلاقیت داشته و دانش‌آموزان توانایی بیشتری برای دستیابی به مطالب درسی دارند. علیرغم مزایای فراوان آموزش در مدارس، نمی‌توان از مزایای آموزش الکترونیکی که دانش آموزان از آن بی بهره خواهند ماند، غافل شد.

اشتغال به دنیای واقعی مختص خواهد شد

شغل یابی

در سال ۲۰۲۱، یک نظرسنجی صورت گرفت تا تأثیر رسانه‌های اجتماعی بر فرآیند استخدام را بررسی کند. به نظر می‌رسد که ۹۱ ٪ از بخش‌های منابع انسانی از طریق رسانه‌های اجتماعی به دنبال علاقه‌مندان به شغل‌ها می‌گردند.

جلوگیری از پخش شدن افترا و اطلاعات دروغ

Indomie یکی از برند‌های تولید کننده غذا‌های آماده است و مدتی شایعه شده بود که محصولات آن سرطان زا هستند. درستی یا غلطی این موضوع مدنظر نیست، اما آیا تا به حال فکر کرده اید که این شایعه چگونه به این سرعت گسترش یافته است؟ طبیعتا از طریق شبکه‌های اجتماعی. برخی برند‌ها و محصولات دیگر هستند که از طریق شبکه‌های اجتماعی بدنام شده اند و باعث نابودی آن‌ها شده اند. از این موضوع نتیجه می‌گیریم که رسانه‌های اجتماعی قدرت زیادی بر ذهن مردم دارند. مثل زمانی که ایلان ماسک در ۲۶ ژانویه ۲۰۲۱ توییت کرد و نوشت: «Gamestonk». توییتی که باعث افزایش سهام این شرکت شد. اگر وسایل ارتباطی از بین بروند، چنین شرایطی پیش نمی‌آید و افترا با مشکل مواجه می‌شود و اگر هم اتفاق بیفتد، از طریق رسانه هاست که دامنه آن محدودتر است و تاثیر آن مانند وسایل ارتباطی نیست.

بازگشت به حفظ حریم خصوصی

حریم خصوصی

هدف شبکه‌های اجتماعی اساسا اشتراک گذاری اتفاقات روزمره با دوستان جهان است وقتی تمام جزئیات زندگی خود را از طریق رسانه‌های اجتماعی برای مردم فاش می‌کنید دیگر حریم خصوصی زیادی برای شما باقی نمی‌ماند. اگر رسانه‌های اجتماعی ناپدید شوند، حریم خصوصی افراد بیشتر حفظ می‌شود.

طرح‌های نامحدود برای دکوراسیون

در گذشته مردم از کاتالوگ‌های دکور خانه استفاده می‌کردند تا طرحی مناسب را برای خانه خود پیدا کنند، اما امروزه پلتفرم‌های مختلفی وجود دارد که طراحی‌های زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. در هر صورت ناپدید شدن وسایل ارتباطی باعث می‌شود وقتی مردم می‌خواهند یک طرح جدید برای خانه انتخاب کنند موارد محدودی در اختیارشان باشد. علاوه بر این، مشاهده سلیقه فرهنگ‌های مختلف در طرح‌ها ممکن نخواهد بود.

روی آوردن به سمت روزنامه‌ها و مجلات

روزنامه و مجلات

در سال ۲۰۲۱، یک نظرسنجی منتشر شده توسط مرکز تحقیقات پیو نشان می‌دهد که ۸۶ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده آمریکا برای دسترسی به اخبار به رسانه‌های اجتماعی متکی هستند و ۵ درصد از مردم روزنامه‌های چاپی را برای اخبار ترجیح می‌دهند؛ بنابراین با ناپدید شدن رسانه‌های اجتماعی، مردم مجبور می‌شوند روزنامه‌ها را دنبال کنند.

بهره وری از زمان‌های از دست رفته

میانگین زمانی که بزرگسالان در سال ۲۰۲۱ در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی سپری کردند، ۱ ساعت و ۳۵ دقیقه بود. اگر این پلتفرم‌ها ناپدید شوند، زمان کمتری برای دنبال کردن اتفاقات بی اهمیت تلف می‌شود و در نهایت بهره وری افزایش پیدا می‌کند. از طرف دیگر میزان انزوای افراد نیز کاهش پیدا می‌کند. جوانان در پی استفاده طولانی مدت از شبکه‌های اجتماعی احساس تنهایی و انزوا می‌کنند.

دوستان در زندگی واقعی

دوستان واقعی

بیشتر وقت‌ها افراد، لیست دوستان یا دنبال کننده‌های خود در شبکه‌های اجتماعی را با دوستان واقعی که دائما آن‌ها را ملاقات می‌کنند یا با آن‌ها صحبت می‌کنند اشتباه می‌گیرند. اگر رسانه‌های اجتماعی واقعا ناپدید شدند، ممکن است تنها ۳ یا ۴ نفر از لیست دوستان خود در فضای مجازی را پیدا کنید که با شما ارتباط برقرار می‌کنند و با شما ملاقات دارند.

گذراندن وقت بیشتر با خانواده و دوستان

وسایل ارتباطی می‌تواند فرد را به درگیر شدن با مسائل زندگی دیگران سوق دهد. این موضوع میزان گذراندن وقت در خانوادگی را کاهش خواهد داد، زیرا مردم فکر می‌کنند تا زمانی که امکان ارتباط با افراد خانواده از طریق بستر‌های ارتباطی وجود دارد، نیازی به گفتگوی حضوری با آن‌ها نیست.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حقیقت
۱۵:۵۱ ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
استوری ها که فقط محل عقده گشایی و نفرت پراکنی یه عده شده... واتس اپ هم شده برای امتحان کردن هم دیگه .فرهنگشو نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۰ آبان ۱۴۰۰
زندگی بدون گوشی؟ مگه داریم مگه میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۵ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
قبلا شده پس حالاهم میشه مهم اراده ادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۰ آبان ۱۴۰۰
چرت و پرت نمیگن درسته حرفشون مجازی فقط بدبختی داره
Iran (Islamic Republic of)
م. ش.
۲۲:۴۹ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
در آرامش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
عالي
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۲ ۲۰ آبان ۱۴۰۰
سی سال پیش تلفن بود و مردم هم تو غار نبودند .تو داری خودت را میکشی خودزنی نکن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۲۰ آبان ۱۴۰۰
تلفن قدیمی بود ولی رسانه نبود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
خجالت نکشید کلا اینترنت و برق بد هستن کلا بریم تو غار زندگی کنیم و با دود پیام بدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
مردم 30 سال پیش که اینترنت نداشتند مگر تو غار زندگی می‌کردند؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۹ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
فضای مجازی هزاران اشکال و عیب داره که قابل اصلاح هم نیست.
از جمله :
1) وجود زشتی ها و تصاویر گناه‌ آلود در فضای مجازی
2) خشونت و وحشی گری در بسیار از مسائل
3) فروش مواد مخدر از طریق واسطه ها
4) قطع زنده زنده اعضای بدن در دا.. وب
5)فروش اسلحه
6) اعتياد آوری شدید به فضای مجازی
7) گناهان کبیره از جمله دروغ غیبت فحاشی تمسخر و.....
8) توهین به پیامبران و مقدسات (استغفرالله)
9) کلاهبرداری های اینترنتی
10)لو رفتن تصاویر و اطلاعات شخصی
11) تبلیغات های دروغ و کذب فراوان
12) حجم وسیعی از سایت های مزخرف و پر فحشا
13) اپلیکیشن های غیرقانونی و ناامن
14) وجود ویروس ها و بدافزار ها و از بین رفتن اطلاعات
15) امکان به سرقت رفتن اطلاعات بانکی و سرقت ازحساب ها
و.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۳ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
چرت و پرت نگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۴ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
تو استفاده نکن برو تو غار زندگی کن !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۶ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
بچه بیا پایین سرمون درد گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
کلا از روزی که فضای مجازی اومده شیطان خ ابش برده ابلیس همونجا خودش شیطون را هم درس نیده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۳ ۲۰ آبان ۱۴۰۰
درست میگه مخصوصا فروختن اعزای بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۹ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
احسنت واقعا همین طور یه زمانی گوشی نبود گناه ها کمتر بود حالا اخر زمان رسیده گناه ها بیشتر شدن دست شیطون با این گوشی باز تر شده پس مراقب باشین یکی با جنگ نرم و دیگری با جنگ سخت ...!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۹ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
کسی با بستن فضای مجازی موافق نیست ، منتها سوال اینجاست ، اگه جوونهای ما یک پلتفرم درست و حسابی بسازن چرا باید بریم از فضای مجازی بیگانه استفاده کنیم؟
چرا اطلاعاتمون باید بره تو سرورهای اونا که ازش بهره برداری هم کنن؟و روش کنترلی نباشه؟
اگه یه پلتفرم خوب باشه مردم هم فعالیت کنن و اطلاعاتشون هم داخل کشور خودمون باشه و اینکه قابل کنترل باشه چون سنین مختلف رو در بر میگیره و اگه کسی استفاده درست نمیکنه(مثلا حرف نادرست و تهمت و توهین و نشر مطالب غیر مفید و ترویج خشونت و ...) ، فقط اون فرد رو اول تذکر داد و درصورت تکرار هم از این فضا محروم کرد و هم مجازات بشه ، این خوب نیست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
برای من ک ترسناکه چون توو مجازی درس میخونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۱ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
هیچ چیز دنیای واقعی نمیشه
ورزش تفریح انرژی گرفتن از طبیعت و... حتی خرید هم حضوری بهتر از مجازیه آدم دقیقا چیزیو میخره که میخواد و از نزدیک ویژگی های کالای مدنظرشو بررسی میکنه سایز کفش لباس و صحبت میکنه با فروشنده و.....
شبکه ها مجازی باعث عوض شدن و بداخلاق شدن خیلیا شده و بیشتر بدرد دخترا میخوره تا پسرا رو باهاش فریب بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
چرا همش بدی هاشوگفتیدوالانم یسری ازدوستان جوگیرمیشن اوناهم میان بدیاشومیگن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۲ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
متأسفانه فقط تو همین بد هاش گیر کردیم جون مجرد بیفته تو این فضا ظالمانه جسمش تو خونه ست سالم ولی فکرش رفته تو فال بازی فیلم و... که میتونه تحدید جدا به نسل های آینده باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
طرح صیانت از فضای مجازی رو دارن با این مطالب عملیش میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
کاری که شبکه های مجازی با زندگی می کنند و آنرا تباه می سازند در تاریخ بی سابقه است و ننایج این بدبختی بزرگ هرروز بیش از پبش آشکار می کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
زندگی بدون فضای مجازی، آرام، بدون دغدغه و اضطراب و
استرس و افسردگی و یأس وناامیدی و هنجار شکنی، زندگی
بدون فضای مجازی یعنی کانون گرم خامواده، کاهش
طلاق و افزایش ازدواج و زاد و ولد و هدف مند بودن زندگی
و کاهش خود کشی و فساد و بد آموزیهای اجتماعی و....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
مزخرف نگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
چرت و پرت نگو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۵ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
بچه بیا پایین سرمون درد گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۴ ۲۲ آبان ۱۴۰۰
دقیقا یه زمانی با ورزش خودمو سرگرم میکردیم هم از لحاظ مالی خرجی نداشت هم واقعی بود و ورزش ولی حالا با گوشی و...خرج هاش بکنار به سلامت خودمون فقط هی هی ضرر میزنیم خانواده و...همین که دوست عزیزمون اشاره کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۸ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
سردر گمی خیانت کاران و جنایت کاران با نبود مجازی کاهش دروغ وافزایش تفکرورود مرد و مردانه به دنیای واقعی کاهش استرس و عصبانیت و افزایش باردرختان و سرسبزی فراوان با کار بیشتر کاهش نور ورودی به چشم در شب رفتن به موقع بهرختخواب یاد دیگران بودن و صله رحم دوری از تجمل و دروغ و نزدیکی به بهشت و خدا افزایش درآمد حلال خانواده پیدا شدن افراد ت انا و نشان دادن واقعی خود به جامعه افتادگی دستها و رسیدن خون بیشتر به آنها و کاهش کار انگشت اشاره و اشاره واقعی نگاه واقعی به دور و کمتر پشت به زمین خدا خواهد بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۵ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
واقعا
شبکه های مجازی کلا زندگی رو مجازی کردن
اصلا زندگی کردن دیگه معنی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۹ آبان ۱۴۰۰
پس اینستاراامتو پاک کن
من کردم خیلی زندگی زیباست. پاک کنید همه چیزو و خدا را وارد زندگی کنید...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۲ ۲۱ آبان ۱۴۰۰
۰۹:۴۵
به به آقا سجاد خوش اومدید خخ
آخرین اخبار