دبیر کارگروه ملی زلزله:

مردم هرمزگان نگران وقوع سونامی نباشند

بیت اللهی گفت: به دلیل آنکه کانون زلزله و جابه جایی گسل‌ها در کف دریا نبوده و زلزله در منطقه‌ای رخ داده که عمق آب کم است، جایی برای نگرانی مردم این منطقه در رابطه با وقوع سونامی وجود ندارد.

 علی بیت اللهی دبیر کارگروه ملی زلزله در گفت وگو با  باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه امکان وقوع سونامی در منطقه هرمزگان کاملا رد می شود گفت: به دلیل آنکه کانون زلزله و جابه جایی گسل ها در کف دریا نبوده و زلزله در منطقه ای رخ داده که عمق آب کم است بنابراین جایی برای نگرانی مردم این منطقه در رابطه با وقوع سونامی وجود ندارد.

او همچنین درباره جزییات زلزله جنوب کشور گفت: هرچند در ابتدا مرکز لرزه نگاری، مرکز زلزله را جزیره قشم و لافت نشان داد اما بلافاصله آن را تصحیح کرد و طبق آنچه که مراکز جهانی لرزه نگاری هم نشان دادند مرکز این زلزله ۲۵ کیلومتری فین در شمال بندرعباس است.


بیشتر بخوانید


بیت الهی با بیان اینکه در واقع زلزله دوقلو به فاصله یک دقیقه به بزرگی ۶.۴ و ۶.۴ رخ داده که هر دوی آنها مرتبط با یک گسل بودند افزود: امتداد این گسل پیشانی کوهستان زاگرس است که انتهای آن جنوب شرقی این گسل می شود.

دبیر کارگروه ملی زلزله با بیان اینکه خوشبختانه جمعیت متراکمی در مرکز این زلزله وجود ندارد، گفت: طبق آمار و اطلاعات می توان گفت تقریبا ۸ هزار نفر در محدوده شدت مخرب این زلزله واقع می شوند و برآوردهای دفتری ما نشان می دهد هزار واحد مسکونی در پی این زلزله دچار خسارت شده باشند.

بیت اللهی ادامه داد: این زلزله شعاع ۶۰ کیلومتری را  تحت تاثیر خود قرار داده و حدود ۶۰ روستا تحت تاثیر این زلزله قرار گرفته اند.

رئیس بخش زلزله شناسی مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است استان های همجوار در خطر و معرض زلزله های دیگری باشند گفت: فعالیت های لرزه ای در امتداد یک گسل های خاص رخ می دهد و این فعالیت ها هم امر طبیعی و عادی محسوب می شود و به صورت روزمره لرزه هایی رخ می دهد که گاه این لرزه ها شدت بالایی دارند.

او تاکید کرد: تجارب و دانش می‌گوید زلزله ۶.۴ ریشتری شمال بندرعباس زلزله اصلی بوده و احتمال وقوع زلزله بزرگتر بسیار ناچیز است چنانکه دیدیم پس از این زلزله های دو قلو، پس لرزه های ۳ و ۴ ریشتری هم رخ دادند.

بیت اللهی با بیان اینکه این یک رخداد لرزه ای مستقل بوده و بسیار طبیعی است که در مناطق ساحلی به دلیل نرم بودن خاک ارتعاشات زلزله ۶ ریشتری در بندرعباس را استان کرمان یا کشور امارات هم احساس کنند افزود: از آنجایی که این یک رخداد مستقل در پی فعالیت لرزه ای یک گسل مستقل رخ داده قطعا ارتباطی با استان های همجوار نخواهد داشت.

بیت الهی تاکید کرد: به دلیل تراکم و نوع منطقه ای که در بندرعباس وجود دارد امکان وقوع زلزله با ریشتر بالاتر وجود ندارد و مردم در این خصوص نگران نباشند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار