انتشار اسناد مرتبط با پرداخت حقوق‌های نجومی در شرکت پتروشیمی امیرکبیر حواشی را به همراه داشته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ در اردیبهشت ماه ۱۳۷۷، شرکت ملی صنایع پتروشیمی اقدام به تاسیس شرکت پتروشیمی امیرکبیر به عنوان یک شرکت سهامی عام کرد تا این شرکت، مسئولیت اجرای طرح اُلفین ششم که از طرح‌های مصوب برنامه پنج ساله دوم شرکت ملی صنایع پتروشیمی محسوب می‌شد را بر عهده بگیرد.

به صورت کلی، ترکیبات موجود در نفت خام به چهار دسته پارافین‌ها، الفین‌ها، نفتا و آروماتیک‌ها تقسیم می‌شود. الفین‌ها به دلیل واکنش‌پذیر بودن ترکیباتشان محصولات متنوعی را شامل می‌شوند و تقاضا برای آن‌ها در سطح جهان رو به افزایش است.

مجتمع تولیدی این شرکت که در جنوب منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر ماهشهر و در زمینی به مساحت ۵۵ هکتار واقع شده است، در بهار ۱۳۸۴ به افتتاح رسمی رسید و به عنوان تولیدکننده متنوع‌ترین محصولات الفین پلیمری، شامل پلی اتیلن سنگین، پلی اتیلن سبک، و پلی اتیلن سبک خطی در سطح کشور شناخته می‌شود. محصولات تولیدی پتروشیمی امیرکبیر، در ساخت لوله، کابل، کیسه‌های متنوع پلاستیکی، بشکه‌های حمل مواد شیمیایی و غذایی، کیسه‌های بسته‌بندی، پوشش حوضچه‌های آب و فاضلاب، ظرف‌های روغن، شیر و آبمیوه، لاستیک مصنوعی و پلیمر‌های مقاوم دیگر به کار می‌روند.

مالکان عمده این شرکت نیز طبق اعلام سایت رسمی پتروشیمی امیرکبیر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین سازمان بازنشستگی کشوری هستند.

پتروشیمی امیرکبیر

اکنون چند روزی می‌شود که مجری طرح اُلفین ششم کشور، درگیر حاشیه‌هایی شده است. ابتدا اخباری مبنی بر پرداخت حقوق‌های نجومی به مدیران شرکت پتروشیمی امیرکبیر انتشار یافت و سپس،  ظهر روز چهارشنبه ۲۶ آبان ماه، خبر عزل دو نفر از مدیران نجومی بگیر از سوی محمد بهمئی مدیرعامل جدید این شرکت و انتصاب دو مدیر دیگر به جای آن‌ها منتشر شد.

خبری که فریدون بندری سرپرست فرمانداری بندر ماهشهر، بلافاصله درباره آن توضیح داد: بر اساس ابلاغیه استانداری خوزستان، هیچ یک از رؤسای ادارات و مدیران عامل شرکت‌هایی که به نوعی وابستگی به دولت دارند، اجازه عزل و نصب در هیچ یک از سطوح مدیریتی بدون هماهنگی با استانداری خوزستان را ندارند.

او افزود: با توجه به اعلام دستورالعمل مذکور به مدیرعامل فعلی این شرکت، لازم است نسبت به بررسی و تعیین تکلیف احکام صادره اقدام فوری صورت گیرد. مدیرعامل پتروشیمی امیرکبیر در تماس تلفنی ، هر گونه صدور حکم و تغییرات احتمالی مدیریتی در این شرکت را تکذیب کرده بود.

این تکذیب از سوی فرماندار بند ماهشهر در حالی صورت گرفت که شرکت پتروشیمی امیرکبیر تصاویر مربوط به احکام مدیران جدید را روی سایت خود بارگزاری کرده بود!

پتروشیمی امیرکبیرپتروشیمی امیرکبیر

روز گذشته، یکم آذرماه نیز، چهار سند مربوط به حقوق‌های نجومی سه تن از مدیران این شرکت در فضای مجازی منتشر شد که واکنش‌های زیادی را در پی داشت. مبالغ حقوق این مدیران طبق این اسناد، ارقام ۸۴، ۱۲۵، ۱۵۰ و ۲۱۵ میلیون تومانی را نشان می‌دهد.

پتروشیمی امیرکبیر

پتروشیمی امیرکبیر

پتروشیمی امیرکبیر

پتروشیمی امیرکبیر

آیا اسناد منتشر شده فاقد اصالت یا جعلی است؟

موضوعی که روابط عمومی شرکت پتروشیمی امیرکبیر حتی حاضر به ارائه توضیحات درباره آن به خبرگزاری رسمی سازمان صداوسیما هم نشد. پیگیری‌های ما هم از انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی بی نتیجه بود. البته سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بلافاصله در این رابطه اطلاعیه‌ای را منتشر کرد.

در این اطلاعیه آمده است: «به آگاهی می‌رساند براساس اطلاع واصله از مراجع ذیصلاح و پیرو بررسی‌های انجام شده، اسناد منتشره، فیش حقوقی نبوده و فاقد اصالت از این لحاظ است. ضمن آنکه طبق اطلاع داده شده برخی از ارقام مربوط به مزایای غیر مستمر مندرج در این تصاویر اساسا مرتبط با پرداخت‌های سنوات گذشته بوده که بصورت تجمیعی در یکماه منظور شده است.

لازم بذکر است برابر مقررات جاری، دریافت هر گونه حقوق و مزایا در مجموعه‌های صنعت که تابع مقررات حقوق وزارت نفت می‌باشند، سقف مشخصی تعریف گردیده که برای همگان لازم الاجرا است.

این روابط عمومی ضمن استقبال از شفافیت اطلاعات و لزوم نظارت و پایش عملکردها، بر نقش مهم رسانه، بعنوان ابزار اطلاع رسانی و فرهنگ ساز و هدایت گر جریان فکری جامعه و ارتقاء سطح اعتماد عمومی از طریق ارائه اخبار دقیق، بر اخلاق مداری فضای رسانه‌ای تاکید می‌نماید».

همچنین در برخی از رسانه‌های غیررسمی نیز گفت‌و‌گویی از یکی از این سه مدیر منتشر شده که ادعا کرده است، این اسناد جعلی هستند.

فرهاد رحیمی، مدیرمالی سابق پتروشیمی امیرکبیر که ابهامات موجود درباره برکناری او نیز در این خبر شرح داده شد، گفته است: «با پرداخت کارانه و همه آیتم‌های دیگر هم امکان دریافت مبلغی بالاتر از ۶۱ میلیون تومان (سقف حقوق نفت) وجود ندارد. نشانه‌هایی در عکس منتشر شده وجود دارد که موضوع را برای اهالی صنعت که با فرمت فیش‌های حقوقی شرکت‌های پتروشیمی و وزارت نفت آشنا هستند، روشن می‌سازد.

او افزود: اولین نکته در این جعل بزرگ این است که فیش حقوقی نفت دارای رمز بوده و مثلا برای حقوق پایه کد ۱۰۱، بدی آب و هوا کد ۱۰۲ و برای سایر موارد نیز به همین شکل درج می‌شود. همچنین نکته دیگر اینکه در تمام فیش‌های حقوقی کسورات (اقساط وام‌هایی که اخذ شده و کمک به نهاد‌های حمایتی و…) بیشتر از بیمه و مالیات هستند، دقیقا بر عکس چیزی که در این سند جعلی درج شده است.

رحیمی ادامه داد: اختلاف شکلی و محتوایی این فیش با سایر فیش‌های وزارت نفت به گونه‌ای است که برای مثال موضوع آخری که این جاعلان در جعل خودشان رعایت نکرده‌اند، این است که در هیچ فیش حقوقی عنوانی به نام کارت هدیه وجود ندارد، نکته‌ای که به نظر می‌رسد تهیه کنندگان این فیش حقوقی ساختگی به دلیل دستپاچگی برای تخریب مدیران بومی فراموش کرده و با اعداد و ارقام ساختگی تلاش کرده‌اند هر چیزی که در مشت دارند را برای تخریب رو کنند.

او گفت: با توجه به روندی که از هفته‌های گذشته در پتروشیمی امیرکبیر آغاز شده و طی روز‌های اخیر شدت گرفته، احتمال انتشار اسناد ساختگی مشابه برای اتهام‌زنی به سایر مدیران وجود دارد، هرچند که به نظر می‌رسد شهروندان با عوامل اصلی این اتهام زنی‌ها و مقاصد و اهدافشان آشنا شده‌اند. موضوع از طریق مراجع قضایی در حال پیگیری است و از عوامل و منتشرکنندگان فیش حقوقی جعلی در دادگاه طرح دعوی نموده است».

پاسکاری حقوق کارکنان صنعت پتروشیمی میان دو وزارتخانه

در توضیحات سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و فرهاد رحیمی، اشاره آن‌ها به قوانین حقوق و دستمزد وزارت نفت است؛ در حالی که سهامداران اصلی پتروشیمی امیرکبیر، شرکت‌های وابسته به وزارت کار یا بخش خصوصی هستند و اثری از وزارت نفت در بین سهامداران این شرکت دیده نمی‌شود. بنابراین، با فرض صحت ادعا‌های مطرح شده پیرامون جعلی بودن اسناد، سوال این جاست که چرا حقوق این افراد بر اساس ضوابط وزارت کار محاسبه نشده است؟

مسئله اجرای ضوابط مرتبط با نیروی انسانی بر اساس قوانین وزارت نفت یا وزارت کار، موضوعی است که بخش زیادی از کارکنان صنعت پتروشیمی نسبت به آن گلایه‌مند هستند؛ به ویژه کارکنان شرکت‌هایی که در گذشته تحت تملک وزارت نفت در شرکت ملی صنایع پتروشیمی بوده و در روند خصوصی سازی، به بخش خصوصی واگذار شده اند.

از آن جا که سهامدار عمده پتروشیمی امیرکبیر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی محسوب می‌شود، برخی شایعات فضای مجازی نیز حاکی از آن است که انتشار این اسناد با دستور وزیر کار به منظور شفاف سازی و مبارزه با فساد صورت گرفته است. موضوعی که توئیت احمد خانی نوذری، معاون امور اقتصادی این وزارتخانه، می‌تواند مهر تاییدی بر آن باشد.

نوذری ساعاتی پیش نوشت: «بخش زیادی از مبالغ فیش‌های نجومی در شرکت‌های زیرمجموعه وزارت کار از محل کارت هدیه و سکه بوده است، با ابلاغ وزیر محترم در هفته گذشته، هر گونه خرید و اعطای سکه، کارت هدیه و بودجه محرمانه ممنوع می‌باشد. در این خصوص تاکنون سه نفر برکنار شده اند».

پتروشیمی امیرکبیر

حالا صبح امروز دوم آذرماه عبدالملکی وزیر کار بخشنامه ای تحت عنوان ممنوعیت خرید سکه و کارت هدیه در دستگاه های زیر مجموعه وزارت کار را صادر کرده است.

حقوق به نام وزارت نفت، به کام نجومی بگیر/ انتشار اسناد پتروشیمی امیرکبیر به دستور وزیر کار؟

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فرهاد
۲۳:۰۲ ۱۴ اسفند ۱۴۰۰
مملکت قانون نداره ک اگر قانون داشت یه وام ودیه مسکن رو ب بدبخت بیچاره ها میدادن اونوقت حقوق و وام های نجومی ب این مادمای دولت میدهند این چ مملکتی است عدالت درش وجود ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۰ ۰۴ آذر ۱۴۰۰
داریم ورشکست میشیم فقط برای مردم و حقوق بگیرهای معمولیه ! مستمر بگیرهایی هستن که هم دارن حقوق پدر رو هم مادر رو میگیرن هم اینکه خودشون مشغول کارند حداقل یکیشو بدین ! کجای کارین!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۹ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
این بیچاره ها حقشونو میگیرن هرکی ناراحته بزار بره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۹ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
جالبه.همه شرکتهای دولتی زیانده و مصرف کننده و سربار خزانه هستن حقوق صدها میلیونی هم‌میدن.شرکتها رو به نحو احسن خصوصی کنین مالیات بگیرین هرچقدر هم حقوق میدن دخالت نکنید.اخه تا کی باید همه چیز از شرکتها تا تیمهای زیانده دولتی باشن و از خزانه ارتزاق بکنن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۵ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
آقا فله ای نمیشه خصوصی سازی کرد. طرف رفته شرکت خصوصی زده به فوق لیسانس مکانیک دانشگاه شریف داره ماهی ۴ میلیون میده. اگر اروپا خصوصی سازی کرده و موفق بوده چون قوانین مناسبی هم برای خصوصی سازی داره. حداقل حقوق پرداختی و میزان پرداختی و مالیات حقوق ها در همان شرکت خصوصی کاملا شفاف و مشخصه.
Iran (Islamic Republic of)
محمد. ن. ک
۰۷:۳۳ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
مقصر اصلی رؤسای جمهور ایرانه که بودجه زیر دستشون بوده و هست و می دونن کیا و کجا حقوقای نجومی میگیرن ولی عمدا کاری نمیکنند.چرا وزارت نفتیا و خاصه وزیر نفت بودجه ملی نفت را اینچنین حیف و میل می کنند و جوان های تحصیلکرده مملکت بیکار باشند؟؟
تنها راهش اینه که با کارمندای وزارت نفت مثل بقیه ی کارمندان دولت رفتار بشه و حقوقاشون رو، دولت با علم و اطلاع از دریافتیشون واریز کنه.
مگه نفت و گاز ارثیه پدرشونه که یه معلم 5 میلیون بگیره و یه کارمند ساده ی وزارت نفت حداقل 15 میلیون؟ کجای این، عدالت در پرداخت حقوق کارمندان رو میرسونه جناب رئیس جمهور!!!!!!
چه کسی باید حقوق کارمندان رو همسان سازی کنه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۷ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
یکی تورو خدا حقوق کارکنان وزارت دفاع رو منتشر کنه. آقا من و همه همکارام آخرین باری که تونستیم ماشین بخریم سال ۹۰ بود...!! به جای اینکه به یه مفت خور ماهی ۲۰۰ میلیون حقوق بدن یه فکری برای کسانیکه امنیت و قدرت دفاعی برای مملکت تامین می کنند بنمایند. دارم وام میگیرم که سر و ته برج را به هم برسانم. ۳۰ سال ممنوع الخروجی، ۳۰ سال سرکشی های امنیتی به درون زندگیت چقدر می ارزه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۸ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
تا مظلوم نباشه ظالم پا نمیگیره ، از ماست ک بر ماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
من اگر مسئول میشدم میخوردم ولی تک خوری نمیکردم
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۰:۲۸ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
احسنت آقای رییسی پرچمدار مبارژه بافساد باشید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۰۳ آذر ۱۴۰۰
خخخخخخخخخخخخخخخخخخ.واقعا بهش امید داشتی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
چند روز پیش یکی اومده بود اداره گاز . گاز خانه اش را قطع کرده بودند . به رئیس اداره التماس می کرد اجازه بدهند قسطی پرداخت کند ولی آقای رئیس قبول نمی کرد . می فرمودند امکانش نیست . من به اقای رییس گفتم . " آقای رئیس شما را بخدا به مردم کمک کنید ،من خودم کارمندم و ماهیانه ۸ میلیون حقوق می گیرم . الان پولی توی جیبم ندارم . ایشان هم فرمودند : من هم ۸ میلیون می گی رم . بهش گفتم اگر راست می گویی ،فیشت را بیار ببینیم ؟ برگشتند و به من گفتند : مگر تو چه کسی هستی که فیش حقوقم را به تو نشان بدهم !"
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۹ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
مرگ براسرایل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۳ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
!چی زدی داداش!توی خونه دزدی شده به همسایه فحش میدی!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
ماشاالله یکی دزدتر از یکی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
تتهاامیدماآقای رییسی است کهعدالت رااجراکنه ودست اختلاسگران ونجومی بگیران راازبیت المال قطع کند خداییش دزدان قدیم شرف دارندبه اختلاس گران امرازی که اسم دزدی خودرااختلاس گذاشته انددزدازدیواریکی بالامیره امااختلاس گرازهمه ملت دزدی می کنه وبیت المال راچپاول وحیف ومیل می کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۰ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
حقوق معاون دبیر با ۱8 ساعت تدریس و حق مدیریت 7 تومن ، زنده باشید برادران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۰۲ آذر ۱۴۰۰
بعد ما برای یه ودیعه مسکن باید ۶ ماه منتظر باشیم
آخرین اخبار