تلخ و شیرین کرونا برای پرستاران

هیچ چیز سخت تر از مرگ بیمار زمانی که خانواده اش منتظر او هستند نیست و شاید این تلخ ترین واقعه سال های کرونایی مردم زمین است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، تلاش، صبر، ازجان گذشتگی و مقاومت همه این‌ها قصه پرستارانی است که از اواسط دی ماه ۹۸ با شیوع ویروس کرونا در سراسر کشور با تمام توان در بیمارستان‌ها برای نجات بیماران تلاش کردند شاید بعد از خانواده‌های قربانیان ویروس کرونا این پرستاران بودند که لحظه‌های تلخی برای آن‌ها به یادگار ماند شیوع این ویروس هیچ وقت از ذهن‌ها به خصوص پرستارانی که با لباس و ماسک ساعت ها با بیماران برای از بین بردن آن می‌جنگیدند فراموش نمی‌شود این قصه‌های ایثار بیشتر به ما فهماند که این پرستاران حقاشان است روز آن‌ها را هر ساله در پنجم جمادی الاولی روز ولادت باسعادت حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) نا مگذاری و گرامی بدارند و از مقام پرستاران قدردانی می‌شود، حضرت زینب (س) پرستاری امام زمانش حضرت زین العابدین (ع) و دیگر بیماران و مصیبت زدگان اهل بیت (ع) را برعهده داشت و پرستاری نمونه در جهان هستی است به همین مناسبت به سراغ پرستارانی می‌رویم که شاید بیشتر از هر زمانی قدر دان آن‌ها هستیم.

فریده اعظم پور افشار سرپرستار بخش عفونی ۱ بیمارستان افضلی پور استان کرمان درباره زمانی کرونا شیوع پیدا کرد چنین گفت: از اواسط اسفند ۱۳۹۸ با شروع پاندمی کرونا کارکنان بخش عفونی یک در خدمت به بیماران کرونایی تا کنون در حال انجام وظیفه می‌باشند بخش عفونی ۱ با ۳۰ عدد تخت و در زمان بحران و پیک کرونا با حدود ۴۰ تخت درحال خدمت‌رسانی به بیماران کرونایی بوده است.

فریده اعظم پور پرستار

او در مورد سختی‌های دوران کرونا افزود: همه کارکنان شاغل در بخش حداقل یک تا چند بار البته قبل از واکسیناسیون به کرونا مبتلا شده اند با توجه به اینکه بیشتر آنها؛ متاهل و دارای فرزند می‌باشند با شیفت‌های ترکیبی بیش از ۱۲ ساعت بدون هیچ چشم‌داشتی خالصانه انجام وظیفه کرده اند و ساعت‌های طولانی به دلیل استفاده از ماسک و لباس‌های مخصوص و در فصل گرما شرایط سخت را متحمل بودند و هستند.

سرپرستار بخش عفونی ۱ بیمارستان افضلی پور استان کرمان بیان داشت:من به عنوان سرپرستار بخش واقعا خدمت‌رسانی را با تمام وجود احساس کردم و به خود بالیدم که شغل مقدس پرستاری که زیبنده افراد صبور و باگذشت است را دارم مفتخرم که خودم هم پرستارم و به عنوان سرپرست بخش در خدمت مردم شهرم هستم و در کنار فرشتگانی هستم که در انجام کارهایشان هیچگاه کوتاهی نکردند.

اعظم پور تصریح کرد: در مورد خاطرات مربوط به این دوران هم تلخ و هم شیرین داشتیم هنگامی که بیماران بهبود یافته و به آغوش خانواده بر می‌گشتند زمانی بود که ما هم خوشحال بودیم و خاطرات تلخ فوت تعداد زیادی از همشهریان و همکارانی که هیچگاه تصویرآن‌ها از ذهن ما خارج نمی‌شوند.

اوافزود: ما در کنار پزشکانی خدمت کردیم که در مسئولیت پذیری و تعهد الگو می‌باشند درخواستی که از مردم داریم شاید کلیشه‌ای شده باشد، اما از مردم خواهش می‌کنم ضمن رعایت بهداشت فردی اگر تا کنون واکسن نزده اند حتما در اسرع وقت خود را واکسینه کنند و عادی انگاری را در مورد این ویروس منحوس کنار گذاشته تا به امید خدا هر چه سریعتر به روز‌های عادی و پر از نشاط قبل از کرونا برگردیم.

بتول نخعی سرپرستار بخش ارتوپدی بیمارستان شفا استان کرمان که در زمان کرونا این بخش بیمارستان به بیماران کرونایی اختصاص داده شده بود گفت: پرستار بودن ربطی به درجه ومرتبه ندارد پرستاری فقط قرص وجدول‌های زمانی نیست بلکه قدرت عشق به کسانی است که در ضعیف‌ترین لحظات خود به سر می برند.

اوافزود: در روز‌های بحرانی کرونا که همه کسب وکار‌ها تعطیل شده بود همه سعی می‌کردند کمتر از خانه خارج شوند، همه مراقب خودشان وعزیزانشان بودند که مبادا درگیر کرونا شوند، ولی من وهمکارانم وهمه کادر درمان برعکس همه بیشتر وبیشتر از قبل باید در محل کارشان باشند، الان وقت آن بود که به جای اینکه به فکر خودشان باشند باید جانشان را در کف دستشان می‌گرفتند وبه کمک بیماران کرونایی که گاهی حتی افراد خانواده از آن‌ها فاصله می گرفتن، می‌شتافتند به حق با وجود مشکلات توانستند خود وخانواده شان رابه خدا بسپارند وبا تمام وجود بدون ذره‌ای تردید به یاری بیماران بیایند.

نخعی سرپرستار بخش ارتوپدی بیمارستان شفا استان کرمان بیان داشت:بنده وهمکارانم از ابتدای شیوع کووید با جان ودل کار کرده ایم تا شاید بتوانیم مرحمی باشیم بر درد جسمی و روحی بیماران، در ابتدا شرایط خیلی سخت بود تعداد بیماران روز به روز زیادتر می‌شد بیماران بدحال که همه اعضای خانواده درگیر بیماری شده بودند وعلاوه بر فشار کاری فشار روحی روی همکاران زیاد بود.

پرستاران

نخعی تصریح کرد: متاسفانه از زمانی که کرونا آمده فشار کاری (جسمی وروحی) بر روی کارکنان بیمارستان‌ها به خصوص کارکنان پرستاری زیاد شده با توجه به بالا رفتن آمار بیماران در ابتدا یک بخش وبه تدریج سه بخش دیگر هم به بیماران کرونا اختصاص یافت خوشبختانه با درایت مدیران واختصاص آی سی یو به بیماران بدحال وپشتیبانی از نیروها وجایگزین کردن نیرو‌های تازه نفس به جای نیرو‌هایی که خسته شده بودند شرایط روز به روز بهتر شد.

اوافزود: دراین بین بیمارانی بودند که با وجود تلاش‌های همه ما متاسفانه نتوانستد مقاومت کنند همکاران خستگی را خسته کردند تا مبادا شرمسار خانواده‌ای شوند که چشم امیدشان بعد از خدا به ما بود.

نخعی سرپرستار بخش ارتوپدی بیمارستان شفا استان کرمان گفت:خوشبختانه کمبود وسایل حفاظتی نداشتیم وبا وجود اینکه همکاران یکی پس از دیگری درگیر بیماری می‌شدند ولی بقیه همکاران به تلاششان ادامه دادند و به هر حال با همه ترس‌ها ونگرانی‌هایی که در شرایط کرونا در من وهمکارانم است ما همه تلاشمان را می‌کنیم تا با این بحران مقابله کنیم وجان همنوعان خود را نجات دهیم من یک پرستارم وتا آخرین لحظه عمرم برای نجات انسان‌ها تلاش خواهم کرد.

امان الله ابوالقاسمی رئیس سازمان نظام پرستاری استان کرمان گفت: در دوران کرونا ۲ هزارو ۵۴۶ نفر کادر پرستاری به صورت شبانه روزی مشغول خدمت به بیماران بودند واین خدمت کماکان ادامه دارد.

اوافزود:۶ نفر شهید قطعی مدافع سلامت داشتیم.

امروز برای قدردانی از زحمات‌های این پرستاران  بیاید همگی با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی  و واکسن زدن جلوی شیوع این ویروس را بگیریم و نگذاریم خانواده‌ دیگری داغدار شود و داغ نبود آن‌ها بر تن جامعه ما سنگینی کند.

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار