پیش‌بینی، پیشگیری و مواجهه به موقع و مناسب با حوادث طبیعی ضروری است

رییس جمهوری آمادگی همیشگی در مقابل حوادث طبیعی را ضروری دانست و گفت: شرط تدبیر این است که پیش‌بینی، پیشگیری و مواجهه به موقع و مناسب با حوادث طبیعی داشته باشیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهورروز چهارشنبه در نخستین جلسه شورای عالی مدیریت بحران با اشاره به اینکه ضرورت دارد قبل از اینکه حادثه‌ای اتفاق بیفتد جلسات مربوط به آن برگزار شود  گفت: ویژگی جلسه امروز این است که منفعلانه نیست و به طور فعال راهکار‌های مواجهه با حوادث طبیعی احتمالی و بحران‌های پس از آن را مورد بررسی قرار می‌دهد.

رئیسی بر همکاری و هماهنگی همه دستگاه‌ها و سازمان‌ها در مقابل حوادث طبیعی تأکید کرد و معتقد است، دستگاه‌ها باید ارتباط خود را با یکدیگر به طور کامل و بدون هیچ شبهه و تردیدی تعریف کنند تا در زمان وقوع حادثه طبیعی و بحران سردرگمی وجود نداشته باشد.

رییس جمهوری با اشاره به نقش گروه‌های مردمی در زمان وقوع حوادث طبیعی توضیح داد: مردم عمدتاً در قالب بسیج و گروه‌های داوطلب در هر منطقه‌ای که یک حادثه طبیعی رخ داده به خوبی وارد عمل می‌شوند و در این راستا دولت وظیفه برنامه‌ریزی، هدایت و حمایت را بر عهده دارد و باید همه پیش‌بینی‌های لازم را انجام دهد.

رئیسی همچنین ارایه آموزش‌های عمومی از طریق صدا و سیما و انجام تمرین مستمر برای ارتقاء سطح آمادگی در مقابل حوادث طبیعی را مورد تأکید قرار داد.

ضرورت دارد برای شرایط بحرانی مانند سیل و زلزله از هر جهت آمادگی وجود داشته باشد به نحوی که مردم آن را احساس کرده و آرامش خاطر پیدا کنند، این جمله را رئیسی می گوید و ادامه می دهد: سازمان نظام مهندسی در رابطه با ایجاد ساختمان‌های مقاوم در مقابل حوادث احتمالی وظیفه دارد و لازم است با جدیت بر احداث سازه‌های مقاوم در ساختمان‌ها و منازل شهری و روستایی نظارت کند.

رئیسی بر نظارت و پیگیری مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و مراکز عمومی در تهران تأکید کرد و گفت: قبل از اینکه اینگونه ساختمان‌ها دچار حادثه شوند و شاهد حادثه غمبار دیگری باشیم، لازم است مسئولین شهری مالکین این ساختمان‌ها را موظف به مقاوم‌سازی کرده و این را با جدیت تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری کنند.

رئیس دولت سیزدهم با اشاره به خطرات و نگرانی‌های ناشی از برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی و در نتیجه فرو نشست زمین، گفت: وزارت نیرو موظف است موضوع برداشت آب از چاه‌های غیرمجاز را پیگیری و ساماندهی کند و در کنار آن سایر علل فرو نشست زمین را مورد بررسی قرار دهد تا از این موضوع جلوگیری شود.

رئیسی در ادامه با اشاره به موضوع آلودگی هوا بر الزام دستگاه‌های مربوطه به رعایت قوانین و مقررات موجود در این زمینه تأکید کرد و گفت: آلودگی هوا مردم را رنج می‌دهد و با توجه به اینکه قوانین خوبی در این زمینه وجود دارد، دستگاه‌های متولی وظیفه دارند با دقت آن را اجرایی کنند.

رئیس جمهوری همچنین با اشاره به آمادگی در مقابل وقوع زلزله‌های احتمالی، اظهار داشت: وجود آمادگی همه جانبه در مقابل حوادثی مانند زلزله یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و مسئولین دولتی و غیردولتی حتماً آمادگی‌های لازم را در خود ایجاد کنند.

در این جلسه سند راهبرد ملی مدیریت بحران با ۳ برنامه کاهش خطر حوادث و سوانح، آمادگی و پاسخگویی و بازسازی و بازتوانی به تصویب رسید.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
عباس گودرزی
۱۸:۲۶ ۲۶ آذر ۱۴۰۰
سلام وقتی می گوییم ضروری است یعنی چه ؟ یعنی اینکه تمام منازل و اماکن تجاری و غیر تجاری بستگی به ارزش بهاء یا درخواست صاحب ملک در هر کجای ایران بستگی به فراوانی حوادث طبیعی و غیر طبیعی بیمه شود و حق بیمه از 1000 تومان ( در مناطق روستایی دور افتاده ) تا 100 میلیون خانه های بالاشهری تهرانی ها با تعرفه برق دریافت گردد . سپس شرکت بیمه گذار موظف باشد در آمد هر ماهه را که بیش از ده هزار میلیارد در ماه می شود را صرف ساخت و توسعه کارخانجات تولید مصالح و لوازم ساختمانی و منزل نماید و در صدی از تولیدات را در انبار های مطمئن بستگی به آسیب پذیری منطقه دپو و هر شش ماه یکبار انبار گردانی و جایگزین نماید و با برنامه ای منسجم البته با طرح اینجانب نیروی انسانی کارآمد تربیت و بستگی به مناطق مختلف با تجهیزات لازم آماده به کار داشته باشد و... نه ملت ایران گدایند که موقع حوادث نان کپک زده و پوشاک و پتو برای آنها پرت دهیم و نه باید بیت المال را در چنین حوادثی با رانت ریخت و پاش کرد . عافلان دانند .مهندس گودرزی
آخرین اخبار