توزیع سه هزار تن بذر گواهی شده در چهارمحال و بختیاری

رئیس بخش ثبت گواهی بذر و نهال مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: امسال سه هزار تن بذرگواهی شده در استان تولید و توزیع شد.

باشگاه خبرنگاران جوان شهرکرد - آقای هاشمی با اشاره به تولید و توزیع سه هزار تن بذر گواهی شده در استان گفت: امسال ۴۲۰ هزار نهال شناسه‌دار در استان تولید شد که نسبت به پارسال ۱۵۰ هزار نهال بیشتر بوده است.

در سال زراعی آینده قرارداد نظارت بر ۲ هزار و۸۰۰ هکتار مزارع بذری گندم و جو در استان منعقد شده که پایه‌های مختلف پرورشی تا گواهی شده در این مزارع تولید شود و تا چهار سال آینده مشکلی برای تامین بذر گواهی شده وجود ندارد.


بیشتر بخوانید


از این میزان یک هزار و ۲۰۰ هکتار جو و یک هزار و ۶۰۰ هکتار مزارع گندم است که با توجه به اینکه میانگین عملکرد این سطح سه تا چهار تن باشد تمام نیاز استان از بابت بذر مورد نیاز گواهی شده تامین خواهد شد.

بیشتر ارقامی که ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته کشت شده‌اند و به تدریج میزان عملکرد محصول آن‌ها پایین آمده در حال حذف شدن هستند.

در کشت گندم، رقم جدید زرینه در استان در حال جایگزینی است که این رقم تا ۱۰ درجه زیر صفر سرمازدگی ندارد و به دلیل شرایط آب و هوایی استان و کم بودن نیاز آبی نسبت به ارقام فعلی قابلیت کشت در همه مناطق استان را دارد.

هم‌اکنون رقم قدیمی پیشگام در استان به دلیل نیاز آبی بالا و افزایش بیماری و آفات در این رقم در حال حذف شدن است و رقم‌های زرینه و میهن در استان کشت می‌شود.

در کشت گندم دیم نیز رقم هشترود، باران، هما، صدرا و آذر ۲ در استان کشت می‌شود که عملکرد بسیار بالا دارد و به طور میانگین بالای ۲.۵ تا سه تن در هکتار عملکرد محصول دارد.

در کشت جو رقم مهتاب جایگزین ارقام گذشته شده و تا ۱۰ تن در هکتار در استان عملکرد محصول داشته است و ۲ سال آینده جایگزین رقم بهمن و جلگه در استان می‌شود.

این رقم به عنوان نخستین رقم گواهی شده است که امسال بذر گواهی شده آن تمام شده و مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است.

در کشت جو دیم نیز رقم جدید قافلان در استان کشت می‌شود که در شرایط آبیاری تکمیلی تا پنج تن عملکرد محصول دارد و به دلیل مقاومت بالا نسبت به سرما در همه مناطق استان قابلیت کشت دارد.

در صورتی که تمام شرایط کشاورزی از جمله مکانیزاسیون، روش‌های نوین کشاورزی در استان فراهم باشد و کشاورز از بذر اصلاح شده استفاده نکند، تولید و عملکرد محصول با مشکل مواجه می‌شود.

هم‌اکنون با شرایط و تنش‌های زیست محیطی ایجاد شده، ۳۵ درصد محصولات کشاورزی استان از بین می‌رود که ۱۵ درصد محصولات به دلیل بیماری، ۱۱ درصد آفات و ۹ درصد به دلیل علف هرز از بین می‌رود و بهترین راهکار مبارزه و کاهش خسارت تنش‌های زیستی استفاده از بذر سالم و گواهی شده است.

انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار