در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

قاچاق ۲.۵ میلیارد دلاری لباس به کشور؛ پوشاک قاچاق چرا جمع آوری نمی‌شود؟

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک در خصوص دلایل رشد قاچاق پوشاک و راهکارهای مقابله با آن توضیحاتی داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - بهرام شهریاری نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به سوالات زیر پاسخ داد:

حجم پوشاک قاچاق در کشور چقدر است؟

شهریاری: حجم زیادی از کالا‌های قاچاق به کشور سرازیر شده است به طوری که دلایل مشخص و متقنی دارد از جمله شرایط ترکیه و حجم زیادی از کالا‌های مربوط به پوشاک در دنیا طی دو سال گذشته به فروش نرفته است و الان به سمت کشور‌ها از جمله کشور ما سرازیر شده است. به نظر می‌آید قاچاق معلول یک فرآیند معیوب است.

برخی آدرس‌های غلط می‌دهند. همیشه بحث مبارزه با قاچاق را در مغازه‌ها و فروشنده‌ها جستجو می‌کنیم در حالی که فروشنده با واسطه از واردکننده کالا را خریدداری کرده است عملاً به عبارتی فروشنده نقشی در واردات قاچاق ندارد.

چرا توفیقی در امر مبارزه با قاچاق پوشاک نداشتیم؟

شهریاری: از مبادی رسمی قاچاق وارد کشور می‌شود.

بازار مجددا رها شده است. مسئولین ستاد این صحبت را داشتند.حجم قاچاق دو و نیم میلیارد دلار نمی تواند کاهش پیدا کند. نمی‌دانم آقایان با چه ترتیبی این عدد را چند ماه است که کاهشی عنوان می کنند. به شدت قاچاق در حال افزایش است.

اگر استمرار و هماهنگی داشته باشیم خیلی راحت‌تر می‌توانیم مشکل قاچاق را حل کنیم. خیلی از اتفاقات در سطح اصناف می‌افتد که ممکن است به اشتباه باشد.

امیر محمد پرهام فر مدیرکل پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا در ادامه برنامه به چند سوال پاسخ داد:

آیا ستاد مبارزه با قاچاق کالا به شناسه کالا اعتقاد دارد؟

آقای پرهام فر: شناسه کالا جزء اولویت‌های ستاد مبارزه با قاچاق کالا است. به حکم قانون و نظارت سازمان بازرسی کل کشور ما به همین کیفیت موضوع را از وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان نهاد متولی پیگیری می کردیم.

طبق  آخرین آماری که داریم وضعیت اخذ شناسه کالا برای کالاهای تولید داخل مطلوب نیست یعنی الان نمی‌توانیم در مورد شناسه به عنوان ابزار تمیز کالای قاچاق از کالای تولید داخل اتکا داشته باشیم.

تمام ابزار ما منوط به شناسه کالا نبود چندین نوبت برخورد سطح عرضه را داشتیم. بحث برخورد متوقف نشده است. چندین نوبت طرح های مستقل را توسط ستادمبارزه با قاچاق کالا برای کالاهای نساجی و پوشاک داشتیم.

ستاد مجری و محل اجرای برخورد و مقابله نیست. ستاد محل هماهنگی است. ستاد در بحث پوشاک قرارگاهی را تشکیل داده است. طبق ماده ۱۳ کالای قاچاق را باید جمع‌آوری کنیم تا به الان برخوردهای لازم صورت گرفته و این بحث متوقف نشده است.

در حال حاضر اگر بخواهیم آمار کشفیات قاچاق پوشاک را در ۸ ماهه ۱۴۰۰ اعلام کنیم ۲ هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال کشف پوشاک قاچاق داشتیم. در سال ۹۹ با توجه به اقداماتی که صورت گرفته و با توجه به افزایش نرخ ارز و تمام موضوعات پیرامونی ما توانستیم با کمک تولید کنندگان،  ۳۰۰ میلیون دلار قاچاق را کاهش دهیم.

چند مورد برخورد با برندهای محرز داشتید؟

پرهام فر: برخوردهای ما به صورت مستمر ادامه دارد بنابراین اقدامات ما به صورت مقطعی نیست بلکه به صورت پیوسته و ادامه دار است.

برای ما ملاک آمار کشفیات است وقتی آمار کشفیات داریم یعنی برخورد صورت می گیرد. واردات پوشاک در رویه ته لنجی نداریم .

رئیس کمیته صنایع نساجی مجلس شورای اسلامی در ادامه برنامه به چند سوال پاسخ داد:

آیا با قاچاق مبارزه جدی می شود؟

آقای جدی: مبارزه جدی با قاچاق پوشاک نمی شود. در سال های ۹۷ و ۹۸، اقداماتی در این زمینه انجام شد اما پس از آن رها شد.

قاچاق واردات پوشاک افت و خیزهای زیادی داشته است یعنی در زمانی که نهادهای متولی، به طور جدی در این زمینه ورود و برخورد می کنند میزان قاچاق، مقداری کاهش می یابد اما چون مستمر نیست و رها و مقطعی ورود می شود این افت و خیز وجود دارد. کالای قاچاق در بازار به وفور وجود دارد.

اشکال اساسی را در مبارزه با قاچاق چه می دانید؟

 جدی: اراده جدی که لازم است نهادهای متولی در این زمینه ورود کنند وجود ندارد اما زمانی که برای کار خاصی، اراده ای شکل می گیرد و همگانی می شود بسیاری از مشکلات حل می شود اما در بحث واردات کالاهای قاچاق نه تنها در پوشاک بلکه در خیلی از حوزه های دیگر مشکل داریم.

یکی از اشکالات اساسی، مستمر نبودن نظارت ها و برخوردها است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار