شخص مارگزیده چقدر برای تزریق پادزهر فرصت دارد؟

کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه توضیحاتی درباره اقدامات لازم پس از مارگزیدگی ارائه داد.

سیامک اسماعیلی با اشاره به تنوع گونه‌های ماری که در استان وجود دارد، اظهار کرد: تقریبا در تمامی نقاط استان حضور مار‌ها را داریم.

وی با بیان اینکه انواع خانواده افعی خصوصا افعی دم عنکبونی، افعی شاخدار و همچنین سایر گونه‌ها از جمله گرزه مار و مار سیاه در کرمانشاه یافت می‌شود، یادآور شد: مار‌ها در مجموع به سه دسته مار سمی، غیرسمی و نیمه سمی تقسیم می‌شوند که نزدیک به ۹۰ درصد مار‌ها در کرمانشاه غیرسمی یا نیمه سمی هستند.

کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه از افزایش احتمال مواجهه با مار‌ها در فصل گرما یاد کرد و ادامه داد:، چون بسیاری از مردم مار‌ها را نمی‌شناسند، لازم است اطلاعاتی درباره مار‌ها و کاری که باید هنگام مارگزیدگی انجام بدهند داشته باشند.

اسماعیلی افزود: نیش مار‌های غیرسمی و نیمه سمی خطری برای افراد ندارد، اما درباره مار‌های سمی شرایط متفاوت است و فرد باید ظرف مدت دو تا سه ساعت پادزهر مار را در مراجعه به نزدیک‌ترین مرکز درمانی دریافت کند.

وی با بیان اینکه سم برخی از مار‌ها عضلات و سم برخی دیگر سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: از همین رو لازم است افراد بدانند مورد گزش چه ماری قرار گرفته اند، چون نوع پادزهر آن نیز بسته به نوع مار متفاوت است.

به گفته کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه، بهتر است اگر شرایط فراهم بود افراد از ماری که آن‌ها را نیش زده، عکس بگیرند.

اسماعیلی اضافه کرد: به طور معمول مار‌هایی که پوزه پهن و چشم‌های گرد دارند غیرسمی و مار‌هایی که پوزه کشیده و دراز و چشم‌های خطی مانند گربه دارند سمی هستند. البته موارد محدودی هم وجود دارد که شرایط متفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: به علاوه مار‌های زنگی یا مار‌هایی که شاخ کوچک دارند نیز معمولا سمی هستند.

کارشناس حیات وحش کرمانشاه مار‌هایی که در مناطق گرمسیر و خشک زندگی می‌کنند را اغلب سمی و مار‌هایی که در مناطق مرطوب و نزدیک به آب زندگی می‌کنند را عمدتا غیرسمی اعلام کرد.

وی به افراد توصیه کرد در این فصل از دست زدن به زیر سنگ‌ها و درختچه‌ها خودداری کنند و کوهنوردان نیز حتما پوتین بپوشند و ساق پای خود را محافظت کنند، زیرا در اغلب موارد کوهنوردان پای خود را کنار مار قرار می‌دهند و مار، چون احساس خطر می‌کند، نیش می‌زد.

اسماعیلی روش‌های قدیمی مانند بریدن محل نیش مار و مک زدن آن را بی فایده دانست و گفت: بهترین روش این است که تا رسیدن به مرکز درمانی محل گزش مار بسته شود تا زهر مار فرصت کمتری برای انتشار در بدن پیدا کند.

وی اظهار کرد: در مجموع عمده مار‌ها تا زمانی که احساس خطر نکنند، گونه‌های مهاجم و خطرناکی نیستند.

منبع : ایسنا

برچسب ها: مار ، پادزهر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۱۱ تير ۱۴۰۱
منو یک بار مار زد هنوز زنده ام معجزه ای رخ داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۳ ۰۹ تير ۱۴۰۱
منو یه بار مار زد مردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۲ ۱۰ تير ۱۴۰۱
پس الان چطور پیام میدی
Iran (Islamic Republic of)
افعی
۲۱:۴۴ ۱۰ تير ۱۴۰۱
خدا رحمتت کنه،الان دیار باقی خوش میگذره؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۹ ۱۱ تير ۱۴۰۱
الان پس روحت این پیام رو نوشنه؟
Iran (Islamic Republic of)
از طرف خدا
۰۸:۵۴ ۱۱ تير ۱۴۰۱
بله بنده روح هستم سلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۳ ۱۱ تير ۱۴۰۱
لا اله الا الله
استغفرالله
مگر روح سرگردان هستش!