در میز اقتصاد مطرح شد

اعلام نرخ خرید تضمینی گندم سال آینده تا پایان مرداد/ الگوی کشت پاییز امسال اجرا می‌شود

معاون وزیر جهاد گفت: امسال حداکثر تا یک ماه آینده نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده اعلام می شود.

در میز اقتصاد امروز آقایان علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزارت جهاد، مرتضی سعادتی کیا مدیرکل هماهنگی خرید بازرگانی دولتی و عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران به تاثیر تاخیر در پرداخت مطالبات گندمکاران بر خودکفایی و علل تاخیر در این امر‌ پرداختند و به سوالات زیر پاسخ دادند.

اوضاع تولید چگونه است و کشاورزان از دولت رضایت دارند یا خیر؟

آقای علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزیر جهاد: اینکه کشاورزان راضی هستند یا خیر، باید از آنها پرسید، هرچند نارضایتی حق طبیعی آنهاست. اما اکثر کشاورزان که با آنها در تماس بودم به جهت افزایش نرخ خرید تضمینی نسبت به سال گذشته رضایت داشتند.

سال گذشته قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم ۷۵۰۰ تومان اعلام‌شد و مجلس قبل از سال آن را به ۹۵۰۰ تومان افزایش داد . دولت در ابتدای سال به جهت تشویق و حمایت کشاورزان به ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش داد و هزار تومان جایزه برای کشاورزی که محصول تولیدی را به دولت تحویل می دهد گذاشت که در مجموع ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان شد.

با توجه به کاهش چشمگیر مصرف کود، دولت موافقت کرد که قیمت کود را ۴۶ درصد کاهش دهد که این‌ امر‌منجر به افزایش مصرف شد که این روند باید استمرار یابد تا ظرف ۲ تا ۳ سال آینده به خودکفایی برسیم. هر چند ما بدنبال آن هستیم که راهی پیدا کنیم که خودکفایی دایمی شود.

رقم دقیق خرید تضمینی گندم قبل از سال زراعی برای کشاورزان مشخص و اعلام می شود؟

معاون وزیر جهاد: در ارتباط با گندم بحث کلانی داریم که با کمک بنیاد ملی گندمکاران باید حل شود. ما امسال برای قیمت ۷۵۰۰ خود را آماده کرده بودیم که ناگهان به جهت رضایتمندی کشاورزان این نرخ ۱۲۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافت.

سال گذشته ۲۲ تا ۲۳ هزار میلیارد تومان مجموع بهای گندم پرداختی به کشاورزان بود که امسال طبق پیش بینی صورت گرفته و تحقق خرید ۶ میلیون تن گندم، میزان ارزش خرید در مقایسه با سال قبل حدود ۴ برابر بیشتر می شود. 

بنابر اعلام وزیر جهاد کشاورزی مطالبات کشاورزان تا هفته آینده پرداخت می شود و در ارتباط با بحث قیمت تضمینی که تکلیف مجلس شورای اسلامی به دولت و دولت به وزارت جهاد کشاورزی است، همه ساله قبل از کشت باید اعلام صورت گیرد که سال گذشته برای اولین بار این اتفاق افتاد و امسال حداکثر تا پایان مرداد اعلام می شود.

هر هفته جلساتی با معاونت های مختلف و بنیاد ملی گندمکاران داریم که قیمت مناسبی برای سال آینده اعلام شود که کشاورزان به کشت ترغیب شوند.

برنامه محدودیت الگوی کشت و صادرات محصولات آب بر برای سال زراعی جدید اجرا می شود یا خیر؟

آقای مهاجر: یکی از کارهایی که با ستاد فرمان امام انجام دادیم، بحث جهش تولید در دیم زارهاست.

در ارتباط با الگوی کشت برنامه فرا وزارتخانه ای و در بحث سران نظام مطرح و تصمیمات قاطع باید اخذ شود چرا که بحث آب مطرح است و وزارت نیرو و وزارت کشور باید وارد شوند و آنچه برعهده وزارت جهاد کشاورزی است، تشویق کشاورزان به منابع در دسترس است که در اجرا مشکل نداریم، اما حتما تمامی‌ پارامترها باید کنار هم قرار گیرد تا الگوی پیشنهادی بر مبنای آب و زمین اجرا شود‌.

امنیت غذایی مهم ترین اصل هر کشور است که اگر به فرمایشات مقام معظم رهبری توجه کنیم، الگوی کشتی که در اختیار ماست باید ابلاغ شود که این مصوبه از پاییز امسال اجرا می شود.

تا امروز چه میزان گندم‌ خرید تضمینی شده است؟

آقای مرتضی سعادتی کیا مدیرکل هماهنگی خرید بازرگانی دولتی: تا امروز ۵ میلیون و ۵۰ هزار تن گندم با ارزش ۵۷ هزار میلیارد تومان خریداری شده که از این میزان ۵۵ هزار میلیارد تومان به بانک کشاورزی داده شده که ۴۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به حساب کشاورزان واریز شده است.

میزان‌خرید از لحاظ مقدار نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۰ درصد و ارزش ۲۰۲ درصد افزایش پیدا کرده است، همچنین میزان خرید و نرخ خرید تضمینی اعلامی دولت نسبت به سال قبل ۲.۱ برابر رشد داشته است. این در حالی است که مجموع ارزش گندم‌خریداری شده سال گذشته تا این تاریخ ۱۹ هزار میلیارد تومان بود. 

رقم دقیق معوقات مطالبات گندمکاران‌چقدر است؟ و علت اختلاف ۲ هزار میلیارد تومانی با بنیاد ملی گندمکاران چیست؟

آقای سعادتی کیا:اختلاف ۲ هزار میلیارد تومانی به ثبت رسیده است. روزانه ۸۰ تا ۸۵ هزار تن گندم‌ خرید داریم و فایل های خرید امروز، روز بعد به بانک ارسال می شود، براین اساس فایل هایی که به بانک ارسال شده ۱۰ هزار میلیارد تومان است.

براساس قانون بودجه یک بخش از بهای گندم تسهیلات سیستم بانکی و بخش کوچکی منابع بازرگانی دولتی است.

علت به روز نبودن مطالبات گندمکاران‌چیست؟ آیا سازمان برنامه و بودجه تکلیف خود را بدرستی انجام نداده یا مشکل بانک‌کشاورزی است؟

آقای سعادتی کیا: منابعی که در شورای قیمت گذاری محصولات اساسی مصوب شده ۷۰ هزار میلیارد تومان از منابع بودجه و ۳۰ هزار میلیارد تومان  تسهیلات بانکی است که تاکنون ۲۷ هزار میلیارد تومان سازمان برنامه و بودجه و ۱۵ هزار میلیارد تومان‌ منابع مالی تسهیلات دادند و سعی می کنیم طی روزهای آتی از طریق سازمان برنامه و بودحه و تسهیلات مطالبات پرداخت شود، اما زمان مشخصی را اعلام نمی کنم چرا که ممکن است تاخیر یک تا ۲ روزه رخ دهد. هر چند وزیر جهاد گفتند که تا اواخر هفته آینده سعی می شود تسویه حساب با گندمکاران شود.

برای تعهد در بحث خرید سال آینده و تسهیل گری در ادامه مسیر چه اقدامی باید انجام شود؟

آقای سعادتی کیا: از لحاظ قوانین و مقررات کل اعتبار در نظر گرفته شده برای گندم‌تا پایان مرداد ۱۰۰ درصد باید تخصیص داده شود که در سال های گذشته شاهد این‌ موضوع نبودیم.

سازمان برنامه و بودجه و بانک کشاورزی نسبت به زمان بندی اعلام شده به تعهدات خود عمل نکردند، هر چند با ما همکاری کردند. اما به سبب آنکه ۲۰ اردیبهشت امسال طرح مردمی سازی یارانه اجرا شد که خود نیازمند منابع اعتباری بالایی بود، شاید بخشی از عدم تعهدات ناشی از این‌ مسئله باشد.

بزرگترین مشکل کشاورزان چیست؟ آیا اکثر کشاورزان از  وزارت جهاد و دولت رضایت دارند؟

آقای عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران: در خصوص قیمت یک قدم‌ بسیار خوبی برداشته شد به طوریکه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی در خصوص قیمت محصولات کشاورزی از جمله گندم حرکت خوبی با اعلام قیمت ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای خرید هر کیلو گندم انجام شد، اما قرارمان این بود که بازرگانی دولتی و بانک کشاورزی منابع مالی را تجهیز کنند تا حداکثر ظرف ۱۰ روز پس از خرید وجه پرداخت شود.

کشاورزان از تاخیر در پرداخت مطالبات گلایه مند هستند چرا که ۱۲ هزار میلیارد تومان باقی مانده از وجه گندم معادل یک‌ پنجم‌ گندم‌ خریداری شده است.

هم اکنون به ازای هر تن گندمی که دولت نخرد و از چرخه خرید بواسطه دلال، قاچاق، خوراک دام و ... هدر رود، باید واردات بیشتری صورت گیرد که در شرایط کمبود غلات در دنیا و مشکلات جابه جویی پول واردات مشکلات خاص خود را دارد.

هدفی که با افزایش قیمت خرید گندم دنبالش بودید محقق شده یا خیر؟

آقای هاشمی: تعهد ما این بود که با اصلاح قیمت، خوب تولید کنیم و تنها به دولت محصول تولیدی را بفروشیم تا گندم از چرخه دولت خارج نشود که بنابر گزارشی که از استان ها دریافت کردیم در پی تاخیر در پرداخت مطالبات، مقداری گندم توسط دلالان خریداری و پرت رفت. درحالیکه برآورد ما این است که در شرایط کنونی میزان خرید با پرداخت به موقع مطالبات به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسیده بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۲۵ تير ۱۴۰۱
دولتهای قبلی در حق کشاورزان خیانت کردن.من خودم ده سال گندم تحویل دولت ندادم چون موقع پرداخت اذیتمون کردن و ما مجبور بودیم گندمو بدیم دلال و پولمون رو نقد میگرفتیم.اما امسال تحویل دولت دادیم چون شرایطش بهتر بود نسبت به دوره های قبل اما کافی نبود با توجه به گرانی کود و سم و.......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۳۰ ۲۵ تير ۱۴۰۱
چرا هر سال گندم دیمکاران جنوب کشور رو بیمه نمیکنن! تا اونا هم از کاشتن دلسرد نشن!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۰ ۲۵ تير ۱۴۰۱
باسلام خسته نباشید من به عنوان قشر کوچک جامعه نظرم اینه که این همه زمین تو ایران ریخته گندم هم که ابی نیست جهاد کشاورزی هر چی میتونه گندم بکار بخدا اون وقت صادر کننده میشه ایران باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۰ ۲۵ تير ۱۴۰۱
پس چرا میگین گندم نقدی به همه بدهکاریم جنسها هم سربه فلک کشیده بخاطر سه هزارتومن به قیمت گندم اضافه کردید همه چی روپنجاه برابر بهمون میدن همش هم میگن گندم گرونه پولشم که هنوز ندادید دیگه غلط بکنیم گندم بکاریم
Iran (Islamic Republic of)
ایران
۲۳:۴۸ ۲۴ تير ۱۴۰۱
در استان سمنان خراسان رضوی ملیونها هکتار زمین در دست منابع طبیعی هست که چند بوته خشک گز هست ودر این بیابانهای وسیع بجز موش هیچ حیوانی نیست اگر این زمینها به مردم واگذار شود ودولت به میزان حتی اب کم تامین کند ایران جزو بزرگترین صادر کننده گان غلات خواهد شد در استان خراسان شمالی 16000هکتار در شهر اشخانه هست که دولت میتواند اب برای کشاورزان تامین کند 70هزارتن گندم مصرف چندین کلانشهر را تامین میکند ولی متاسفانه هیچ اقدامی نمیشود
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۲۳:۴۵ ۲۴ تير ۱۴۰۱
کودنمیدهید کندم چه جوری بکاریم الان نان گیرنمیاد چه جوری گندم بدیم دولت چیپس ۵۰ کرمی ۱۳هزارتومان است گاو بخوره بهتره حداقل شیروگوشت میده دولت برای کشاورزان چه چیزی میدهد انتظاردارین کشاورز گندم بده به دولت همه خرج مخارج مابه دلاره اون وقط به ریال گندم بدیم این کجاش عادلانه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۳ ۲۴ تير ۱۴۰۱
پول گندم کی واریز میشه هی میگین ایه هفته حدود۲۵ روزه درو کردیم هنوز هیچ خبری نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۴ تير ۱۴۰۱
بابا چرا بقعه پول کلزا نمیدن مگه قرار نشد پول بدن چرا این همه دروغ میگن
Iran (Islamic Republic of)
محمدسلگی
۱۷:۰۲ ۲۴ تير ۱۴۰۱
روی سخنن ام جهاد کشاورزی است . اگه دولت نرخ تضمینی گندم و دیگر کشتهای کم اب بر و اساسی کشاورزان را به بالاترین نرخ از کشاورز خریداری کنه نه گندم از کشور خارج میشه نه کشاورزان به نحصولات اب بری مثل هندوانه سیب زمینی گوجه خیار پیاز روی میاره ونیازی نیست دولت به کشاورز هشدار بده صیفی جات کمتر بکارید وقتی من کشاورز ببینم درامد گندم بسیار بالاتر از اجاره زمین به پیاز و هندوانه وگوجه خیار کار است به هیچ زمین به کشت پیاز وهندوانه اختصاص نمی دم لدا از دولت محترم ومجلس درخواست دارم پولی که دولت به خرید گندم به خارج از کشور میده همون قیمت از کشاورز خودمون بخره مثلا گندم از کشاورز خودمون دولت میخره کیلویی ۱۲ هزار و از خارج میخره کیلویی ۲۵ هزارتومان خوب از کشاورز خودمان کیلویی ۲۰هزار خرید کن این خود باعث خود کفایی و از قاچ گندم جلوگیری میکنه وسطح زیر کشت کندم چند برابر میشه
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۴:۳۳ ۲۴ تير ۱۴۰۱
باسلام و احترام
آز اینکه یکسری چیزهایی که مینویسید اگر واقعا عملی هم کنید والله کشاورز هم راضی و با اعصاب راحت کشاورزی میکند من ضمن اینکه بانک کشاورزی و کارمندانش به من لطف کردن قدردانم ولی در حال حاضر ۶۵۰۰۰۰تومان بدهکارم فرمودند باید تصفیه کنید بعد با کارکرد حساب وام بديم با این وضع خشکسالی اگر میداشتم التماس میکردم شما را خدا بگید یا بدون سود یا با سود بگیرند تمدید کنند حمایت کنید کشاورز نیاز به حمایت دارد خدا خیرتان بدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۹ ۲۴ تير ۱۴۰۱
این همه گندم داریم چرا گندم خارجی میخرین آردش میکنین میدین نانواییها بابا گندم کشور خودمون آردکنین بدین مردم بخوره آنقد آرد بی کیفیت خارج خوردیم مردم بیماری گرفتن به فکر ملت باشین نه به فکر جیبتان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۰ ۲۴ تير ۱۴۰۱
آقایان مسوولین شما با این تعهد آمدید که کشاورزی را درست کنید پس کو؟ الآن کشاورزان همگی ناله می کنند. کشور ما ظرفیت تولید 10 میلیون تن گندم بلکه بیشتر را دارد چرا باید الآن که ابزار کشاورزی پیشرفته تر شده ما زیر 6 میلیون تن خرید داشته باشیم؟ خیلی راحت می گویید پرتی داشتیم انگار که یک مشت گندم پرتی داشتیم. آقا چند میلیون تن کمبود تولید و پرتی داشتید این یعنی فاجعه ملی!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۴۳ ۲۴ تير ۱۴۰۱
احسنت بر شما وزیران کاردان
در اعلام نرخهای جدید واقعا کارتون درسته. اما در جلوگیری از فشار بر مردم و تولید نرخ های جدید صفرِ صفرید.
کسانیکه درب خونه چند تا مرغ داشتن اونا رو برای سلامتی شما نذر کردن ازتون ممنونیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۱۱ ۲۴ تير ۱۴۰۱
دولت میتواند به جای پرداخت پول گندم ، به انهایی که تراکتور میخواهند تراکتور بغروشد و پول گندم را به کارخانه تراکتور سازی بدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۸ ۲۴ تير ۱۴۰۱
سلام یک تصمیمی هم به مواد خوراکی که ازگندم درست میشه بگیرید بیسکویت پنج هزار تومانی شده پانزده هزار تومان تصمیمی بگیرید که قیمت ها به مردم فشار نیاورد وجلو قاچاق گرفته شود روز به روزصف نانوایی‌ها بیشتر میشه علت این همه صف باید حل بشه یکی دوروز نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۹ ۲۳ تير ۱۴۰۱
نزدیک یک ماه است پول کندم و جو که تحویل دولت دادیم نپرداخته با چه امیدی میگید چی بکارید .چرا
Iran (Islamic Republic of)
حمزه اصغری
۲۳:۲۰ ۲۳ تير ۱۴۰۱
سلام منابع طبیعی ۱۲۰۰۰متر زمین دیم ک ۵۰ ساله دست کشاور بوده از ما گرفته و ب گفته منابع طبیعی ب اسم منابع طبیعی ضبط ثبت گردید و ب گفته منابع طبیعی سند خورده ب اسم دولت با این حال سال ۱۳۴۷ دولت ب شخص کشاورز سند داده و دولت های دیگر زمین در اختیار کشاورز میگذارند ک کشاورزی کنند ولی منابع طبیعی زمین ۵۰ ساله را از دست ما گرفته لطفا پیگیری کنید ممنونم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۹ ۲۳ تير ۱۴۰۱
صادرات هندوانه طالبی خربزه را در سال آینده از همین الان ممنوع کنید
Iran (Islamic Republic of)
بنده خدا
۲۰:۳۹ ۲۳ تير ۱۴۰۱
دیگه کمر کشاورزی رو شکستین نیسان 400میلیون‌اجاره هر هکتار زمین 100میلیون‌وازطرف‌دیگر‌هم‌که‌خشکسالی‌وقیمت‌گذاری‌دستوری‌وسموم‌تقلبی‌و‌هزار مشکل دیگه...........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۲۳ تير ۱۴۰۱
شما رو بخدا دیگه هندونه و چمن آب ندید
فقط گندم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۹ ۲۳ تير ۱۴۰۱
من هشت روز دیگر گندم آبیم برداشت میکنم اگر دولت پول نقد ندهد منم آزاد میفروشم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۲۳ تير ۱۴۰۱
مجبور شدیم ازنداری گندمها را پیش فروش کنیم کیلویی 9000تومان سود دلال ببره مافقط زجر بکشیم
Iran (Islamic Republic of)
سید حسن
۰۲:۱۷ ۲۳ تير ۱۴۰۱
تناژ خرید با سند ها برابر نخواهد بود گاها کلک هایی میزنند که وقتی ردیابی کنید مشخص میشود !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۴ ۲۲ تير ۱۴۰۱
تا دیر نشده جرایم خروج غیر قانونی گندم از کشور را چند برابر کنید تا از قاچاق گندم های ایرانی جلوگیری کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۸ ۲۲ تير ۱۴۰۱
تو را به پیغمبر پول گندم ما رو بدید
هی میگن تا یازدهم پرداخت کردیم
پس کو
به پیر به پیغمبر به کی قسم بخورم بدهکاریم
رفتم اداره غله میگن دست ما نیست زنگ زدم
بازرگانی دولتی میگن با برنامه بودجه ست
زنگ زدم بانک کشاورزی تهران میگن هنوز
پول ندادن کجا بیرم
تو را به هرکس که قبول دارید خبرگذاری
محترم پیگیری کنید
الان یک ماه دارن میگن هفته آینده تسویه میشه
کدوم هفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۷ ۲۲ تير ۱۴۰۱
دست تمام کشاورزان عزیز و زحمتکش ایرانی را میبوسم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۲ ۲۲ تير ۱۴۰۱
تروخدا بجای هندوانه گندم بکارید
Iran (Islamic Republic of)
قادر
۲۳:۴۵ ۲۳ تير ۱۴۰۱
میخام ذرت بکارم
Iran (Islamic Republic of)
یاس
۱۰:۰۷ ۲۴ تير ۱۴۰۱
دوست عزیز نیاز ابی هندوانه با گندم یکی نیست که!حداقل توی منطقه ما که اینطوری هست،گندم میرسه تازه هندوانه کشت میشه!
آخرین اخبار