طراحی و تولید پروتئین نوترکیب ویروس کرونا در پژوهشگاه ابن‌سینا / توجه به خلاقیت‌های منحصربه‌فرد مبتنی بر تجربه

یکی از پژوهشگران پژوهشگاه ابن سینای جهاددانشگاهی گفت: در حال حاضر طراحی و تولید «کیت استخراج اسید نوکلئوتید ویروسی بر پایه ستون‌های سیلیکا»، «محیط انتقال ویروس (VTM)»، «پروتئین نوترکیب ویروس کرونا (RBD)» در این پژوهشگاه در حال انجام است.

علی سلیمی یکی از پژوهشگران به مناسبت چهل و دومین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی در رابطه با پروژه تحقیقاتی که در پژوهشگاه ابن‌سینای جهاددانشگاهی انجام داده است، گفت: در حال حاضر مدیریت طراحی و تولید کیت استخراج اسید نوکلئوتید ویروسی بر پایه ستون‌های سیلیکا، طراحی و تولید محیط انتقال ویروس (VTM)، طراحی و تولید پروتئین نوترکیب ویروس کرونا (RBD) با هدف به‌کارگیری در کیت تشخیصی- سرولوژی ویروس کرونا و طراحی و تولید پروتئین نوترکیب ویروس مولد بیماری نکروز عفونی پانکراتیک (IPN) در آبزیان با هدف ایجاد ایمنی زیستی در فارم‌های آبزی‌پروری را بر عهده دارم.

او گفت: با توجه به شرایط پاندمیک ویروس کرونا، نیاز به تمامی محصولات مذکور احصاء شد. طرح‌های مذکور دارای نوآوری نبودند، اما در مسیر بهینه‌سازی دانش فنی، خلاقیت‌های منحصربه‌فرد مبتنی بر تجربه، اعمال شده اند.

 سلیمی به وضعیت پیشرفت طرح‌های اجرا شده اشاره کرد و گفت: «طراحی و تولید کیت استخراج اسید نوکلئوتید ویروسی بر پایه ستون‌های سیلیکا» و «طراحی و تولید محیط انتقال ویروس (VTM)» هم‌اکنون در سطح آمادگی فناوری است؛ نه (TRL ۹) قرار دارد، «طراحی و تولید پروتئین نوترکیب ویروس کرونا (RBD)» سطح آمادگی فناوری؛ ۴ (TRL۴) را طی می‌کند و «طراحی و تولید پروتئین نوترکیب ویروس مولد بیماری نکروز عفونی پانکراتیک (IPN ۱) در آبزیان» دارای سطح آمدگی فناوری؛ (TRL۱) است.

این پژوهشگر پروسه فرسایشی اخذ مجوز را از چالشی‌ترین مشکلات به سرانجام رسیدن اجرای طرح‌ها عنوان کرد.

او گفت: پروسه فرسایشی اخذ مجوز‌ها (اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی - سازمان غذا و دارو) از چالشی‌ترین مشکلات و موانع محسوب می‌شوند که به نظر می‌رسد نیازمند راه‌اندازی پُرمغزِ درگاه ملی مجوز‌ها است.

او در رابطه با نقش جهاددانشگاهی در توسعه زیست‌بوم نوآوری کشور گفت: به‌طور حتم ابلاغ آئین‌نامه‌های مربوط به توسعه زیست‌بوم نوآوری، منحصراً جهاددانشگاهی، با توجه به جایگاه اصلی آن در کشور (منطبق بر اساس‌نامه) می‌تواند بسیار مثمر ثمر و مانع از موازی کاری‌های ابتر باشد، اما رصد و تدوین آئین‌نامه‌های مربوطه بسیار حائز اهمیت است.

 سلیمی گفت: شعارزدگی، سم مهلک در مسیر تحول است؛ بنابراین گام نخست، تدوین صحیح سیاست‌های زیست‌بوم نوآوری و حتی فناوری هر واحد در مسیر ابلاغ زیست‌بوم نوآوری جهاددانشگاهی بوده و در گام بعدی پیاده‌سازی و رصد آئین‌نامه‌های ابلاغی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار