آقای امیر عباس عظیمی گفت: این منطقه با توجه به اینکه دروازه هوایی کشورهای اروپایی محسوب میشود و همچنین قرارگرفتن در همسایگی کشورهای ترکیه، عراق، آذربایجان، ارمنستان و جمهوری خود مختار نخجوان یکی از مناطق حساس و پرترافیک محسوب میشود.
او به ماموریت پدافند هوایی نیز اشاره و اظهار کرد: استقرار سامانه دفاعی پیرامون مراکز حساس و تامین امنیت هوایی آنها جزو ماموریتهای این مجموعه است که در حال حاضر به حفاظت از آسمان سراسر ایران در مقابله با هرگونه تجاوز ارتقا یافته است.
او با بیان اینکه در طول ۸ سال دفاع مقدس و در سایه تلاش پدافند هوایی، فرودگاهها و حتی یک پرواز به دلیل امن نبودن آسمان ایران کنسل نشد و این نیرو در طولای مدت، ۴۸ هزار عملیات شناسایی، ۲۳ هزار عملیات خنثی سازی، ۲ میلیون برقراری امنیت پروازهای عبوری از ایران و ۳ هزار ۱۴۵ اسکورت کشتی و برقراری امنیت آنها را انجام داده است.
فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال غرب به حیطه ماموریت منطقه پدافند هوایی شمال غرب اشاره کرد و گفت: آسمان استان آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و بخشهای زیادی از زنجان و کردستان و حتی ۱۰۰ کیلومتر از ورای مرزها تحت پوشش شبکه پدافند هوایی شمال غرب هستند.
عظیمی به گستره اسقرار سامانههای راداری در شمال غرب نیز اشاره و اضافه کرد: در تمام منطقه شمال ِغرب که این سامانه در آن مستقرند و به صورت شبکهای به هم متصل اند، اهداف را شناساسی و کشف کرده و رفتار شناسایی و اخطارهای لازم را صادر میکنیم.
فرمانده منطقه پدافند هوایی آذربایجان شرقی به وابستگی کشور در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر و با اتکا به تخصص جوانان متعهد، این روند رو به بهبود بوده و ارتش در تمام حوزه و در عرصه پهبادی نیز در حوزه شناسایی، رهگیری و درگیری پهبادهایی ساخته و عملیاتی کرده است.
۱۰ شهریور سالروز تشکیل پدافند هوایی است.