طرح رتبه بندی معلمان با وجود اجرایی شدن در روز‌های اخیر با انتقاد‌هایی نیز در نحوه اجرا رو به رو شده است.

اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان از مهمترین درخواست‌های جامعه فرهنگی بود. درخواستی که چندان جدید نبود و عمری ۱۱ ساله داشت.

عملی شدن طرح رتبه بندی معلمان بیش از ۱۰ سال به دلایل مختلف مانند نبود اعتبار و یا مشکلات دیگری که مطرح می‌شدند، به مرحله اجرایی شدن نرسید و همین موضوع باعث شد در دولت سیزدهم از این طرح به عنوان اولویت اول آموزش و پرورش یاد شود.

در نهایت پس از مشکلات فراوان، بعد از انجام اصلاحات از سوی مجلس و پس از گذشت یک سال از ارائه لایحه اولیه رتبه‌بندی به مجلس، شورای نگهبان با لایحه رتبه‌بندی در اسفند ۱۴۰۰ موافقت کرد.


رتبه بندی معلمان بیش از ۸۰۰ هزار نفر از فرهنگیان کشور را شامل می‌شود. اجرایی شدن این طرح از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ برای فرهنگیان محاسبه می‌شود.

با این وجود و پس از مشخص شدن شرایط رتبه بندی معلمان گروه‌هایی از جامعه فرهنگیان کشور بودند که نسبت به برخی بند‌های طرح رتبه بندی اعتراضاتی داشتند و مخالفت‌های خود را اعلام کردند.

یکی از این اعتراضات واریز نشدن وجه علی الحساب اجرای طرح رتبه بندی برای بعضی از فرهنگیان بود و گروهی بابت پرداخت نشدن این مبلغ معترض بودند.

چندی پیش علیرضا منادی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این باره اظهار کرد: مبلغ علی الحساب رتبه‌بندی برای معلمان واریز شده است.

بنا بر گفته او ۸۵۰۰ میلیارد تومان صرف پرداخت وجه علی الحساب برای معلمان مشمول این طرح شده است.

او اظهار کرده بود: این فوق‌العاده فقط به افرادی تعلق گرفته است که از تاریخ اول مهر ۱۴۰۰ تا ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ اشتغال به کار داشته‌اند و حقوق دریافت کرده‌اند. افرادی که در این محدوده زمانی بازنشسته شده اند و یا در مرخصی بدون حقوق بوده اند، به اندازه کارکرد مشمول این فوق‌العاده شده اند.


واریز مبلغ علی الحساب رتبه بندی شروع شد؛ اما مبلغ مذکور به افرادی که در حالات استخدامی زیر قرار دارند، پرداخت نشده است:

الف) رسته اداری و مالی

ب) رسته خدمات

ج) معلمان شاغل در پست‌های کمتر از کارشناسی نظیر انباردار و ...

د) مامور به تحصیل تمام وقت

ه) مامور به سایر دستگاه‌ها با پرداخت حقوق از مقصد

و) مامور به سایر دستگاه‌ها با پرداخت حقوق از مبدا (به استثنا دانشگاه فرهنگیان)

ز) مرخصی بدون حقوق، انفصال، غیبت غیرموجه و قطع حقوق به هر دلیل

ح) مرخصی زایمان

ط) معلمان طرح مهرآفرین (به استثنای همکارانی که به دلیل ایثارگری از پیمانی به رسمی تبدیل وضعیت یافته اند.)

ی) مامور به خارج از کشور

ک) حق التدریس، قراردادی، سربازمعلم و دانشجومعلم

در این بین و در روز‌های گذشته تعداد زیادی از فرهنگیانی که به دلیل استفاده از مرخصی زایمان این مبلغ علی الحساب را دریافت نکرده اند؛ با تماس و ارتباط با باشگاه خبرنگاران جوان اعتراض خود را نسبت به این شرایط اعلام کرده اند.

پیام یکی از معترضانی که به باشگاه خبرنگاران جوان رسیده است:

" مبالغی تحت عنوان وجه علی الحساب رتبه بندی به حساب همکاران فرهنگی واریز شد. این مبلغ به حساب فرهنگیان خانمی که رسمی بوده و از مرخصی با حقوق زایمان استفاده می کردند؛ واریز نشده است. آیا این موضوع با سیاست‌های فرزندآوری مغایر نیست؟ آیا بین افرادی که در سال گذشته مرخصی زایمان بوده اند با کسانی که سال‌های گذشته از مرخصی زایمان استفاده کرده اند یا کسانی که در آینده قرار است از آن استفاده کنند، تفاوت وجود دارد؟

در همین خصوص سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان توضیح داد: احتمال دارد که وجه علی الحساب مطرح شده در طرح رتبه بندی به این معلمان که به دلیل زایمان در مرخصی هستند، پرداخت نشده باشد؛ اما در بحث ارزشیابی که به سال‌های گذشته مطرح می‌شود، هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.

او گفت: در این بحث و برای دلیل پرداخت نشدن وجه علی الحساب برای این افراد رئیس مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری وزارت آموزش و پرورش باید پاسخگو باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان آماده شنیدن دلیل پرداخت نشدن مبلغ علی الحساب مطرح شده از سوی وزارت آموزش و پرورش برای فرهنگیانی است که از مرخصی زایمان استفاده کرده اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۷ مهر ۱۴۰۱
آقای وزیر چرا همه حا به خاطر فرزند آوری تشویق میشن ولی ما در رتبه بندی تنبیه شدیم پس این امتیاز به ما تعلق نمیگیره خیلی بی انصافیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۶ ۲۰ شهريور ۱۴۰۱
باسلام لطفا حق مادرانی که به مرخصی زایمان رفتن رو هم بدین مگر ما رسمی نیستیم!؟ مگر مرخصی استحقاقی نیستیم! این چه کاریه که علی الحساب شاملمون نشه با اینکه ماهانه حقوق میگیریم و تمام مزایای افزایش سنواتی حقوق هم شاملمون شد چطور مبلغ علی الحساب رتبه بندی رو نباید به ما بدهند. لطفا پیگیری کنید
France
ناشناس
۰۹:۴۳ ۱۶ شهريور ۱۴۰۱
برای معلمانی که از نهضت سواد آموزی جذب آموزش و پرورش شده اند این مبلغ داده نشده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
سلام به نظر من حقوق معلم در کشور پایمال شده است با این وضعیت جامعه ۲۰ میلیون تومان هم کم است رتبه بندی با این شرایط پاسخگوی مشکلات معیشتی ما نیست باید فکر اساسی شود وحقوق پایه به ۲۰ میلیون افزایش‌ پیدا کند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۷ ۱۶ شهريور ۱۴۰۱
چه خبره. من خودم معلم دبیرستان مقطع اول غیر دولتی هستم. ساعتی 40 تومان به من پرداخت میشود. بله دولت باید به فکر معیشت معلم ها باشد ولی نه 20 میلیون. به نظر میرسد اگر بخواهیم ساعتی حساب کنیم، ساعتی 100 هزار تومان برای دروس تخصصی و عمومی منصفانه است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۳ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
والا برای من که واریز نکردن . چرا اینقدر دروغ می گویید. مگه قرار نشد بازنشسته های ۱۴۰۰ شامل همه چیز باشند .
Iran (Islamic Republic of)
معلم
۱۸:۳۱ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
باسلام لطفا حق مادرانی که به مرخصی زایمان رفتن رو هم بدین مگر ما رسمی نیستیم! مگر مرخصی استحقاقی نیستیم! این چه کاریه که علی الحساب شاملمون نشه با اینکه ماهانه حقوق میگیریم و تمام مزایای افزایش سنواتی حقوق هم شاملمون شد چطور مبلغ علی الحساب رتبه بندی رو نباید به ما بدهند.!
Iran (Islamic Republic of)
David
۱۷:۵۱ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
تا وقتی معلمان یک مملکت چنین فلاکتی دارند و جزو اقشار ضعیف جامعه محسوب میشوند، هیچ پیشرفتی مثل جوامع اروپای غربی که معلم ها بالاترین مدارک و مدارج رو دارند نخواهد شد. همه کشورها ی پیشرفته جهان به تحقیق با ارج نهادن به نظام آموزشی توانسته‌اند پیشرفته باشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۸ ۱۶ شهريور ۱۴۰۱
والا ما از اول در مدرسه دولتی درس خواندیم. معلم درست حسابی در آموزش و پرورش چه دولتی و چه غیر دولتی کم پیدا میشه
Iran (Islamic Republic of)
پرویز
۱۶:۵۳ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
با سلام بعد ۲۷ سال خدمت دراموزش وپروش بخاطر اداری ومالی دور از عدالت می باشد مگر درحکم بنده ومعلم بزرگوار رتبه بنده ۵ وایشان هم ۵ پس در رتبه یکی هستیم اما در تقسیم حقوق متفاوت وکار بنده در جهت ارزیابی بیش از چندین برابر معلم افرین براین عدالت محور با کلی نارضایتی از حس وطن وطن خواهی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
سلام اقای وزیر شمای که افتادین تومعلما عزیز دردونه ها روجمع کردی واسه رتبه بندی چطور ی معلمی با بیستو پنج سال سابقه بره ازمون بده تا رتبه بندی شاملش بشه واون معلمی که تازه وارد اموزش وپرورش شده با پارتی شاملش شده اون معلم حقوقش چند ملیون کمتر از کسی که تازه وارد شده این چ عدالتیه این معلم با چ روحیه ای میخاد بیاد بچه من درس بده اقا نمیتونی بکش کنار تا کسی بیاد تا معلمشو درک کنه ینی بچه من ی معلم بی سواد درسش میداده واقعا که اینم وضع اموزش ما خدا بداد بچه هامون برسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۹ ۱۶ شهريور ۱۴۰۱
خودت جواب خودت رو دادی. پارتی پارتی.
Iran (Islamic Republic of)
بازنشسته
۱۵:۲۰ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
با سلام لطفا معلمینی که ا ول مهر ۱۴۰۰ بازنشسته شدن هم رو شامل بفرمایید که از حقوق رتبه بندی بهره مند بشن این حق ماست چون سی سال خدمت کردیم به این مملکته چه زودتر حکم بزنید و ماولاتفاوتها برامون واریز بشه چرا ۱۱ میلیون رو برای ما واریز نکردید؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
سلام واریز اولیه برای جانبازان حالت اشتغال هم واریز نشده لطفا پیگیری کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۸ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
سلام مرخصی زایمان اومدم از دی ماه نیرو پیمانی هستم ریالی برام واریز نشده این عدالته اخه
Iran (Islamic Republic of)
موسوی
۱۱:۰۷ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
دلیل حذف معلمان مهر آفرین چیه؟ چطور طی این ده سال این فرمایشات مبنی بر اشکالات استخدامی و ... نبود حالا که بحث مالی پیش اومده یادشون افتاده! ما سر کلاس ها تلاش کردیم زحمت کشیدیم حذف از رتبه‌بندی و نگرفتن علی الحساب حق ما قشر زحمتکش نیست
Iran (Islamic Republic of)
خاطره
۱۱:۰۵ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
والا من کنار گذاشتم برای دندانپزشکی هنوز هم جرات نکردم از تورم و گرانی دندانپزشکی جلو مطب دندانپزشکی سبز شود بیمه دانا 3 میلیون دندانپزشکی می دهد بعد ده سال که دولت بیمه دندانپزشکی به معلمان نداد معلومه خرج دندانپزشکی معلم سی میلیون در تورم و گرانی می شود نه 3 میلیون این همه دادار و ددور برای 3 میلیون بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
شوهر من که شاغله جز این گروهها هم‌نیست پس چرا این علی الحساب برامون واریز نشده. ۲۹ سال سابقه معلمی داره
۱۲۳۴
آخرین اخبار