شریعتمداری:

نه تنها جزایر سه گانه، بلکه بحرین هم برای ایران است

در پی دخالت دوباره اتحادیه عرب در امور داخلی و تکرار ادعا‌های بی‌اساس درباره جزایر سه‌گانه، باید به این واقعیت اشاره شود که بحرین هم متعلق به ایران است.

در پی انتشار مفاد بیانیه نشست ۱۵۸ وزرای خارجه اتحادیه عرب و کمیته خودخوانده ۴ جانبه در خصوص جمهوری اسلامی، وزارت امور خارجه این نشست را محکوم کرد.

به گزارش فارس، کنعانی سخنگوی وزارت امورخارجه در اینباره گفت: صدور چنین بیانیه هایی، نشان از فقدان فهم درست برخی کشور‌های یادشده نسبت به سیر تحولات منطقه و تجاهل نسبت به واقعیات منطقه غرب آسیا است.

کنعانی در خصوص جزایر سه گانه ایرانی با مردود شمردن ادعا‌های بیانیه، تمامی اقدامات ایران را در چارچوب اعمال حاکمیت بر تمامیت ارضی کشور دانست و مداخله دیگران در این زمینه را محکوم کرد.

چندی پیش نیز در سال ۱۳۸۶، سران اتحادیه عرب این خطای راهبردی نسبت به ایران را تکرار کردند، در آن نشست سه روزه که در ریاض و با مدیریت و توطئه عربستان برگزار شد، شیوخ عرب نسبت به مالکیت ایران در جزایر سه گانه دچار فراموشی شدند و حسین شریعتمداری، در یادداشتی با عنوان "آواز کوچه باغی"، دلایل تاریخی و قانونی درباره مالکیت ایران نسبت به مناطق فوق را تبیین کرد که در فضای فعلی، بازنشر آن یادداشت، لازم به نظر می‌رسد.

متن یادداشت در ادامه می‌آید:

«آواز کوچه باغی» اصطلاح شناخته شده‌ای در فرهنگ قدیم تهران است و در مواردی به صورت ضرب المثل درآمده است. به گفته قدیمی ترها- که امروزه تعدادشان زیاد نیست- در آن سال‌های نه چندان دور که تهران شهر خلوتی بود و پاسی از شب گذشته، سکوت همه جا را فرا می‌گرفت. افرادی که به هر علت، ناچار بودند در ساعات پایانی شب از کوچه‌های تاریک و خلوت عبور کنند و احیاناً از تاریکی و خلوتی می‌ترسیدند برای غلبه بر ترس با صدای بلند زیر آواز می‌زدند. این آواز‌ها به آواز کوچه باغی معروف بود- یا یکی از انواع آواز‌های کوچه باغی بود- و هنگامی که صدای عابری به این آواز بلند می‌شد و چهچهه پایانی آن با کلماتی مانند حبیب من… عزیز من… امان امان و… در فضا می‌پیچید، برخی از اهالی محل که دل و دماغ بیشتری داشتند و انگیزه رهگذر آوازه خوان را می‌شناختند، سر از پنجره بیرون می‌آوردند و با جملاتی نظیر دمت گرم! … دارمت! و … با او همراهی می‌کردند، یعنی این که نترس! خوف نکن! ما بیداریم…

پنج شنبه هفته گذشته وزرای خارجه، دفاع و امنیتی کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس در پایان اجلاس سه روزه خود در ریاض، بار دیگر- و به روال چند ساله اخیر- با صدور بیانیه‌ای از ادعای مالکیت امارات متحده عربی بر جزایر سه گانه تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی حمایت کردند و از جمهوری اسلامی ایران خواستند از طریق مذاکره به اختلافات موجود درباره مالکیت این سه جزیره پایان دهد!

کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس- عربستان، کویت، امارات عربی متحده، بحرین، قطر و عمان- که سابقه تشکیل هیچیک از آن‌ها به ۱۰۰ سال نمی‌رسد، به خوبی از حاکمیت قطعی ایران بر جزایر سه گانه و اسناد این حاکمیت بلامنازع باخبرند و حتی در دورترین افق‌های ذهن خویش هم نمی‌توانند تصور روزی را داشته باشند که این حاکمیت کمترین خدشه‌ای پیدا کند، بنابراین انگیزه آن‌ها از تکرار این ادعای واهی و بی اساس هرچه باشد، احتمال خروج این سه جزیره از حاکمیت ایران نیست. پس ماجرا چیست؟

برای پاسخ به این سؤال، ابتدا باید به اسنادی که حاکمیت قطعی ایران بر جزایر سه گانه را نشان می‌دهد اشاره کرد:

۱- علاوه بر نقشه‌های متعددی که از دوران یونان باستان - قبل از میلاد مسیح- برجای مانده و در آن‌ها از تمامی جزایر خلیج فارس با عنوان بخشی از سرزمین ایران یاد شده است، در سده‌های اخیر نیز تمامی نقشه‌های رسمی که از سوی کشور‌هایی نظیر انگلستان، فرانسه، روسیه، پرتغال، اسپانیا و… تهیه شده و به عنوان اسناد رسمی نگهداری می‌شوند، جزایر خلیج فارس- از جمله سه جزیره تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی- را بخشی از خاک ایران دانسته اند. از جمله دولت انگلیس که بیش از دو سده در منطقه حضور داشته و در مواردی نیز با دولت‌های وقت ایران درگیر بوده است، در مجموع ۲۳ نقشه رسمی از منطقه تهیه کرده که در تمامی آنها- بدون استثناء- جزایر سه گانه متعلق به ایران است.

۲- در سال ۱۸۳۰ کاپیتان جی. بی. بروکس GBBRUCKS از سوی کمپانی هند شرقی- وابسته به دولت استعماری انگلیس- نقشه‌ای رنگی از خلیج فارس تهیه می‌کند. در این نقشه رنگی که نسخه‌هایی از آن در وزارت خارجه انگلیس و مخزن اسناد سازمان ملل متحد نگهداری می‌شود، ۳ جزیره تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی به رنگ خاک ایران ترسیم شده است. کاپیتان بروکس نزدیک به ۱۲ سال برای تهیه این نقشه در منطقه خلیج فارس بود.

۳- در سال ۱۸۳۵ «ساموئل هنل» از سوی دولت انگلیس مأمور تعیین حدود کشور‌ها در خلیج فارس می‌شود. هنل در نقشه خود یک خط فرضی در آب‌های خلیج فارس ترسیم می‌کند که جزایر سه گانه در قسمت فوقانی- شمالی- این خط فرضی قرار داشته و متعلق به ایران دانسته شده است.

۴- در ژانویه سال بعد- ۱۸۳۶- سرگرد «موریسن» جانشین ساموئل هنل، مأموریت او را پی می‌گیرد و پس از مذاکره با شیوخ خلیج فارس نقشه‌ای که به تأیید آن‌ها رسیده بود را تهیه می‌کند. در این نقشه، جزایر سه گانه در عمق بیشتری از قلمرو ایران قرار گرفته است.

۵- در سال ۱۸۸۱ نیروی دریایی انگلیس بار دیگر نقشه‌ای از منطقه خلیج فارس تهیه می‌کند که در آن جزایر سه گانه و خاک ایران، رنگ مشترکی دارند. مقاله و مقالات

۶- در سال ۱۸۸۶ دایره اطلاعات دولت انگلیس نقشه ایران را با رنگ یکسان جزایر و خاک ایران تهیه کرده و در ۱۲ ژوئن همان سال این نقشه از سوی وزیر مختار انگلیس در تهران به ناصرالدین شاه تحویل می‌شود.

۷- در سال ۱۹۰۸، دولت ایران امتیاز استخراج خاک سرخ -سنگ آهن- ابوموسی را به ونگهاوس آلمانی می‌دهد که دولت انگلیس به دلیل تیرگی روابط خود با آلمان، به ایران اعتراض می‌کند، دولت انگلیس در اعتراض خود خواهان کسب امتیاز استخراج خاک سرخ برای شرکت‌های انگلیسی است یعنی تاکید بر حاکمیت ایران…

و از ده‌ها سند دیگر، از جمله احکامی که دولت‌های وقت ایران برای انتصاب حکام- استانداران- خود در بندرلنگه- که شبه جزیره یاد شده بخشی از آن بوده است- صرف نظر می‌کنیم.

۸- اصلی ترین- و تنهاترین- سندی که امارات برای اثبات ادعای خود ارائه می‌کند نامه‌ای است که شیخ یوسف فرماندار ایرانی بندرلنگه در سال ۱۸۸۲ به شیخ حمید القاسمی حاکم رأس الخیمه می‌نویسد و در آن به عنوان تعارف و ابراز ادب- که آن هنگام بسیار متداول بوده و در بسیاری از نامه‌های مشابه دیده می‌شود- نوشته بود؛ ابوموسی از آن شماست (در خدمت شما هستیم!)

نکته درخور توجه این که شیخ یوسف در ادامه همین نامه خطاب به حاکم رأس الخیمه می‌نویسد «بلد لنجه بلدکم» یعنی شهر بندرلنگه هم شهر شماست و عجیب آن که اماراتی‌ها وقتی به این نامه استناد می‌کنند جمله اخیر را که به وضوح نشان می‌دهد جمله قبلی فقط یک تعارف بوده است، حذف می‌کنند!

۹- در حقوق بین الملل و قوانین مربوط به مرز‌ها و سرزمین ها، حاکمیت یک کشور بر یک منطقه از چند راه به اثبات می‌رسد. از جمله «مالکیت تاریخی»، حاکمیت مؤثر- یعنی افراشته بودن پرچم، نصب حکام، حضور نیروی نظامی و…- که تمامی این ملاک‌ها و معیار‌های حقوقی از حاکمیت قطعی ایران بر جزایر سه گانه حکایت دارند.

۱۰- در میان کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس، همراهی بحرین با سایر کشور‌های عضو حساب جداگانه‌ای دارد، زیرا بحرین بخشی از خاک ایران بوده است که در جریان یک زد و بند غیرقانونی میان شاه معدوم و دولت‌های آمریکا و انگلیس از ایران جدا شده است و امروزه اصلی‌ترین خواسته مردم بحرین بازگشت این استان جدا شده از ایران به سرزمین اصلی و مادری آن، یعنی ایران اسلامی است و بدیهی است که این حق مسلم ایران و مردم استان جدا شده آن نباید و نمی‌تواند نادیده گرفته شود.

۱۱- و اکنون با توجه به اسناد یاد شده که از حاکمیت قطعی و بلامنازع ایران بر جزایر سه گانه حکایت می‌کند، باید به این پرسش بازگشت که انگیزه اصلی کشور‌های عضو شورای همکاری خلیج فارس از طرح ادعای واهی حاکمیت امارات بر جزایر سه گانه چیست؟ و آیا این ادعا می‌تواند غیر از وحشت آنان از زلزله‌ای که انقلاب اسلامی بر حکومت‌های قرون وسطایی و غیرقانونی آن‌ها انداخته است علت دیگری داشته باشد؟

تمامی دولت‌های یاد شده با دخالت مستقیم قدرت‌های استکباری شکل گرفته اند و مردم کمترین دخالتی در تعیین دولت، سیاستگذاری‌ها و تصمیم سازی‌های آن نداشته و ندارند. از سوی دیگر تمامی دولت‌های عضو این شورا در میان مردم خود به همکاری با رژیم صهیونیستی- و دستکم بی تفاوتی در مقابل جنایات این رژیم علیه مردم مظلوم فلسطین- متهم هستند. حاکمان دولت‌های یاد شده به خوبی می‌دانند که در عصر بیداری اسلامی- با الگوی انقلاب اسلامی- حاکمیت یک خانواده بر سرنوشت مردم و غارت ذخایر ملی، امکان پذیر نیست و از آنجا که لرزه منجر به فروپاشی رژیم‌های غیرقانونی خود را ناشی از الگوی جمهوری اسلامی ایران می‌دانند- و در این مورد حق دارند! - دشمنی با ایران اسلامی را به عنوان یکی از اهداف استراتژیک خود برگزیده اند… و چه گزینش خطرناکی، نه برای ایران که برای ادامه حاکمیت خودشان.

منبع: فرارو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۱:۱۷ ۲۲ تير ۱۴۰۲
جالب اینه که خود امارات هم جز خاک ایران بوده حال ادعا داره جزایر ایران جز خاک امارات بوده ،واقعا احمقند اینها .
Iran (Islamic Republic of)
مبارز
۰۳:۳۳ ۲۲ تير ۱۴۰۲
همان کاری که روسیه در باز پس گیری شبه جزیره ی کریمه و سرزمین های روس تبار اوکراین انجام داد ، ایران هم باید سریعا انجام بدهد و هیچ رویارویی نظامی هم در برابر ایران نمی توانند انجام بدهند. الان بهترین فرصت است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۱ ۲۱ تير ۱۴۰۲
در عرصه سیاست هیچ دشمن ابدی و هیچ دوست ابدی وجود ندارد بلکه چیزی که مهم است میزان همپوشانی منافع است. الان به نظر منافع آمریکا با ایران در منطقه خاورمیانه همپوشانی زیادی دارد کمااینکه آمریکا افغانستان را با جدی دیدن ایران، تخلیه کرد و در واقع عرصه را به ایران داد. الان هم در مورد جزایر سه گانه و بحرین و نیز چند جزیره کوچکمان را که به علت نبود سکنه چندین دهه قبل امارات اشغال کرده است باید جدی عمل کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۴ ۲۱ تير ۱۴۰۲
احسنت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۰ ۲۱ تير ۱۴۰۲
جزایر ایران متعلق به ایران است حرف زیادی بزنند بحرین را هم پس می گیریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۴ ۲۱ تير ۱۴۰۲
بیان این همه سند و مدرک برای چیزی که بدیهی و و مانند خورشید درخشان است معنی ندارد غیر از ایجاد شبه
این دایناسور های سیاسی هنوز ادعای تصاحب جزایرشان به نتیجه نرسیده ، خلیج فارس را هم تصاحب کرده و خلیج عربی می خوانند غافل از این که تنگه هرمز و بابالمندب و کانل سوئز و جغرافیای این محدوده دست ایرانیان بوده است
پاسخ اینان نه استدلال و رو کردن مدرک است ، چون یا خود را به خواب زده اند و می خواهند جامعه جهانی را نیز بفربیند و عادت دهند و یا توان درک حقایق را ندارند الا به زور
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۴ ۲۱ تير ۱۴۰۲
بیائید به مرگ بگیریم تا به تب راضی بشن
بیائید بحرین را پس بگیرم...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۱ تير ۱۴۰۲
باید بحرین را پس گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۲۱ تير ۱۴۰۲
باید بحرین را پس گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۲ ۲۱ تير ۱۴۰۲
به هر صورت ممکن باید پس گرفت.
Iran (Islamic Republic of)
ایرانیومU-238.03
۱۱:۵۴ ۲۱ تير ۱۴۰۲
بحرین نه بیع شده و نه شراء. بحرین مال و جزء لاینفک تمامیت ارضی ایران است و انشاء الله بزودی به آغوش وطن بازمی گردد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۸ ۲۱ تير ۱۴۰۲
تاکید ایران بر اینکه طرف هیچکدام از طرفین جنگ روسیه و اوکراین نیست و پهبادی به این منظور به روسیه نداده و اصرار بر گفتگو ارائه سند از طرف اوکراین و حاضر نشدن اونها.. .انگار به مذاق روس ها خوش نیومده و حالا فرصتی پیدا کردند مثلا برای تلافی...کشورهای قبیله ای فاقد تمدن واقعی خلیج همیشه فارس همواره از ایران بزرگ و متمدن و اکنون اسلامی رشک و حساب میبردند و تلاش مذبوحانه شون نه از روی صدق و واقعیت که از ترس دیگه ای ست که مثلا به اصل شکل گیری استعماری شون خدشه وارد نشه...شترهای بیابانوناتون با خودتون در خواب ببینید پنبه دانه...اگه ادعای شما واهی هست که هست ادعای ما در مورد خیلی جاها از جمله بحرین متعلق به استان هفتم ایران عزیز واقعیه ها...پس غلط زیادی موقوف بی ریشه ها...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۷ ۲۱ تير ۱۴۰۲
دمت گرم ،بی ریشه های دست نشانده آمریکای جنایتکار و انگلیس خبیث مکار
Iran (Islamic Republic of)
محمودزاده
۱۰:۱۳ ۲۱ تير ۱۴۰۲
در سال ۱۳۵۳ محمد رضا پهلوی بحرین را به اعراب داد و در قبالش این دو جزیره را گرفت معامله‌ای پای پا
Iran (Islamic Republic of)
ایرانیومU-238.03
۱۲:۰۳ ۲۱ تير ۱۴۰۲
محمدرضا پهلوی غلط کرد . محمدرضا پهلوی توسط دکتر محمد مصدق از حکومت خلع شد ولی با کودتای امریکایی ها به ملت آزاده ایران تحمیل نظامی شد و کردار او هیچ مستند قانونی نداشته و ندارد و نخواهد داشت. بحرین توسط دولت غیر قانونی محمدرضا پهلوی واگذار شد و قانونا مال ایران است کماکان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۹ ۲۱ تير ۱۴۰۲
این معامله اصلا پایا پا نبود بلکه بحرین و این سه جزیره از زمان خلق ایران و تمدن ایرانی از آن ایران بوده و هست و خواهد بود یعنی زمانی که نامی از جغرافیای عرب در جهان نبود و کل شبه جزیره عربستان فقط چند قبیله کوچک صحرا نشین بودند و کشوری تمایل به تصرف بیابان آنها نداشت اما نیم پهلوی که ای کی یو در حد جلبک داشت بحرین و دشت نامید و ارارات را چون ارث پدر خود بخشید و دقیقا اکنون از همین سه نقطه از سوی اعراب شیر ده و طالبان دست نشانده و ترکیه که به عالم و آدم بدهکار است و باکمک علیف آذر بایجانی که تا چند دهه قبل خود جزو ایران بود و اکنون هم مسیر زنگزور را تهدید می کنند و هم ادعای استان های آذری زبان ایران را دارند !!!
این گفته شما گفته اعراب و انگلستان است ، و اگر آنان به این معامله راضی نیستند ما کل معامله را به سرعت فسخ می کنیم تا بحرین هم بعد 8 دهه به آغوش ایران باز گردد
Iran (Islamic Republic of)
ایراندوست
۱۸:۲۹ ۲۱ تير ۱۴۰۲
اولا که اون جزایرمال اعراب نبود که بده وبگیره ثانیا مگراون جزایرهمیشه ایرانی ازهرنظرقابل قیاس بابحرین بودندکه محمدرضا اونطورکاری کردمگرمال پدرش بوده؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۲:۵۰ ۲۲ تير ۱۴۰۲
این جزایر قبل از شوهر دادن بحرین متعلق به ایران بود
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۹:۲۳ ۲۱ تير ۱۴۰۲
بفرض اینکه فرماندار لنزمان هم بخشیده مگر مال پدرش بوده یا امضای مقامات بالای کشوری را دارد ،حال اگر یکی از استانداران امریکا استانی را حتی کتبی بمن ببخشد آیا کسی قبول میکند ،.اصلا آقا بزور گرفتیم و پس نمیدیم هر غلطی میخواهید بکنید ،شما آدم میشید ،همون بهتر که بدوشند شما را و بزنند تو سرتون ،چهار تا ماشین لوکس سوار شدید خودتون را قاطی آدمها میبینید برید گمشید همتون از دم .
Iran (Islamic Republic of)
U-238
۱۲:۵۴ ۲۰ شهريور ۱۴۰۱
حقیقتا بحرین هنوز مال ایران است. قانونا هنوز بحرین مال ایران است.
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۷:۵۵ ۱۹ شهريور ۱۴۰۱
زیاد فضولی کنند با یک الله اکبر بحرین را از این بی خاصیتها مى گیریم. البته مردم بحرین به لطف خدا دارند این کار را می‌کنند چرا که آن ملت خون ایرانی در رگهایشان مى باشد.