بیماران آنفولانزا درمان خودسرانه نکنند

رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران گفت: درمان خودسرانه آنفولانزا باعث بروز عفونت میکروبی یا عفونت ریه در بیماران می‌شود.

ایرج خسرونیا، رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران گفت: درمان خودسرانه بیماری آنفولانزا به دنبال مصرف زیاد آنتی بیوتیک باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شده و بهبودی در بیمار حاصل نمی‌شود؛ بلکه منجر به ایجاد عفونت پنوموکوک شده و مشکلات ریوی را به وجود می‌آورد.

وی اظهار داشت: بر اساس باور غلط، افرادی که مبتلا به آنفولانزا می‌شوند بدون تجویز پزشک، آنتی بیوتیک زیاد مصرف کرده و اقدام به خود درمانی می‌کنند. در حالی که بهترین راه بهبودی این بیماری، استراحت کامل و مصرف آبمیوه‌های طبیعی و غذا‌های سالم است. در حال حاضر مشاهده می‌شود که شمار مراجعه مبتلایان به پنوموکوک به مراکز درمانی زیاد شده است.

پنوموکوک یک بیماری عفونی شایع ریه است که توسط باکتری، ویروس یا قارچ ایجاد می‌شود. این بیماری اغلب توسط سرفه، عطسه، تنفس منتشر می‌شود و کسانی که علامت بیماری را ندارند، می‌توانند ناقل بیماری باشند.

به گفته این متخصص داخلی، پنوموکوک در کودکان، سالمندان، افرادی با بیماری‌های مزمن و دارای ضعف سیستم ایمنی خطرناک‌تر است و وقتی فردی به این بیماری مبتلا شد، اکسیژن نمی‌تواند به راحتی به خون برسد.

اگر میزان اکسیژن خون کم باشد، سلول‌های بدن نمی‌توانند درست کار کنند که با گسترش عفونت در بدن، باعث مرگ هم می‌شود.

خسرونیا تصریح کرد: به مبتلایان آنفولانزا و بیماری‌های تنفسی توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کرده و از خود درمانی بپرهیزند تا دچار عوارض پنوموکوک نشوند.

گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نشان می‌دهد از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۷۷ نمونه آنفولانزا در کشور مثبت اعلام شده و در هفته اخیر از سه هزار و ۱۷۵ نمونه، هزار و ۹۹ مورد از نظر ابتلا به آنفولانزا مثبت گزارش شده اند.

از ابتدای امسال تاکنون موارد مرگ ناشی از آنفولانزا بین ۳۰ تا ۴۰ نفر در کشور بوده و در گروه سنی زیر پنج سال نیز تنها یک مورد فوتی گزارش شد؛ این در حالی است که در سال ۹۶ شمار جانباختگان ۲۱ نفر بود.

مرگ و میر زیر ۱۰ سال ۶ نفر، بین ۱۰ تا ۲۰ سال دو نفر، بین ۲۰ تا ۳۰ سال سه نفر، بین ۳۰ تا ۴۰ سال ۴ نفر، بین ۴۰ تا ۵۰ سال ۳ نفر، بین ۵۰ تا ۶۰ سال ۵ نفر، بین ۶۰ تا ۷۰ سال یک نفر و بالای ۷۰ سال ۷ نفر بوده است.

وی درباره آمار مرگ و میر‌های آنفولانزای زیر پنج سال نیز، گفت: در سال ۹۶ تعداد ۲۱ نفر، سال ۹۷ تعداد ۱۰ نفر، سال ۹۸ تعداد ۵۰ نفر، سال ۹۹ یک نفر، سال ۱۴۰۰ یک مرگ و امسال هم تاکنون یک مرگ کمتر از ۵سال داشته ایم و این موارد به صورت دقیق بررسی و به مجامع بین‌المللی گزارش شده اند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار