شناسایی یک هزار و ۱۶۷ بیمار مبتلا به اچ. آی. وی در جغرافیای دانشگاه علوم پزشکی اهواز

 رییس سمپوزیوم بین المللی ایدز دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه یک هزار و ۱۶۷ بیمار مبتلا به اچ. آی. وی در زیر مجموعه این دانشگاه وجود دارد، گفت: تخمین زده می‌شود آمار واقعی آن حدود سه هزار بیمار باشد.

 سیدمحمد علوی گفت: در سال ۱۹۸۱ پاندمی بیماری اچ. آی. وی (ایدز) در جهان رخ داد و اکنون با گذشت بیش از ۴۱ سال، جهان دچار مصیبت بزرگی در مورد بیماری‌های واگیردار به ویژه ایدز شده است.

او با بیان اینکه بیماری ایدز در دنیا اکنون به عنوان یک مساله مهم بهداشتی که حوزه سلامت را تهدید می‌کند، توسط مسئولان کشور‌ها پذیرفته شده است، ادامه داد: خوشبختانه این بیماری نزد مردم شناخته شده و آن را به عنوان تهدید حیات می‌شناسند.

به گفته رییس سمپوزیوم بین المللی ایدز دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه امکان شناسایی به موقع بیماری در کشور‌ها و از جمله کشور ما وجود دارد و استفاده از دارو برای کاهش بار ویروس، افزایش کیفیت زندگی و طول عمر بیماران از دیگر موفقیت‌های به دست آمده در جهت کنترل این بیماری است.

آقای علوی می‌گوید: با وجود همه تلاش‌های انجام شده، تولید نشدن واکسن علیه بیماری ایدز یکی از شکست‌های جامعه بشری است همچنین هنوز دارویی برای درمان و از بین بردن این ویروس، کشف و تولید نشده است.

او با بیان اینکه ایدز مساله مهمی است و باید همه تلاش کنند تا این بیماری قابل کنترل باشد، گفت: در سال‌های اخیر شاهد تغییراتی در سیمای اپیدمیولوژیک بیماری شده‌ایم که این موضوع می‌تواند خطرناک باشد.

رییس سمپوزیوم بین‌المللی ایدز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: در سال‌های اخیر بیشتر موارد ابتلا بر اثر تغییر الگوی بیماری در خانواده‌ها و انتقال جنسی بوده است. اکنون ۲۲ درصد موارد ابتلا به ایدز در زنان رخ می‌دهد که نگران کننده است، زیرا اگر زنان مبتلا شوند بیماری وارد خانواده شده و از مادر به کودک منتقل می‌شود.

 سید محمد علوی گفت: در شهر‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز که ۷۰ درصد جمعیت خوزستان را زیرپوشش قرار می‌دهد، یک هزار و ۱۶۷ بیمار اچ. آی. وی مثبت وجود دارد که ۸۹۲ نفر از این تعداد زیر مراقبت هستند و ۸۱۹ نفر آن‌ها برای دریافت دارو مراجعه می‌کنند همچنین بار ویروس در ۵۸۹ نفر از این تعداد نیز سنجش شده که ۵۳۴ نفر آن‌ها به درمان پاسخ داده و ویروس در بدنشان شناسایی نشده است.

او راه‌های مهم انتقال اچ. آی. وی را خون و فرآورده‌های خونی، تزریقات، ترشحات آلوده جنسی و از راه مادر به کودک (جنین، عبور از کانال زایمان، زایمان و شیر) عنوان کرد.

رییس سمپوزیوم بین‌المللی ایدز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز همچنین ادامه داد: در جوامعی که بی بند و باری و روابط جنسی خارج از حریم مقدس خانواه رخ می‌دهد، این بیماری به خانواده‌ها منتقل می‌شود و زنان قربانیان سهل انگاری، بی بند و باری و شهوت‌رانی مردان می‌شوند لذا اجتناب یا کاهش رفتار‌های پرخطر، نداشتن ارتباط جنسی خارج از حریم خانواده، استفاده از کاندوم در صورت تخطی و تماس جنسی و استفاده از دارو به محض مواجهه با ویروس، باید در نظر گرفته شود.

آقای علوی گفت: بسیاری از مردم برای تشخیص و درمان بیماری اقدام نمی‌کنند، زیرا داشتن این بیماری یک انگ (برچسب) محسوب می‌شود در حالی که باید این نگاه تغییر کند.

او  با بیان ینکه بیماری ایدز سه مرحله دارد، ادامه داد: در مرحله اول علایمی شبیه آنفلوآنزا بروز پیدا می‌کند. در مرحله دوم بیماری بدون علامت است یعنی فرد سال‌ها دچار عفونت فعال است، اما علامتی از ابتلا به بیماری ندارد و در مرحله سوم فرد دچار نقص سیستم ایمنی شده و ویروس وارد سلول‌ها شده است.

 سمپوزیوم بین‌المللی ایدز دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز روز دهم آذر در محل این دانشگاه برگزار می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.