پیش بینی بیماری آلزایمر ۱۰ سال زودتر توسط یک نشانگر خونی!

تشخیص زودهنگام آلزایمر‏، موجب کاهش سرعت پیشرفت بیماری و افزایش اثربخشی دارو می‌شود.

مطالعه جدید محققان مؤسسه کارولینسکا سوئد روی شکل ارثی این بیماری نشان می‌دهد که پروتئینی به نام GFAP یک نشانگر زیستی احتمالی برای مراحل اولیه بیماری آلزایمر است. نتایج این مطالعه می‌تواند روزی منجر به تشخیص زودتر این بیماری جدی و شایع شود.

«شارلوت جانسون»، سرپرست تیم تحقیق، گفت: نتایج ما نشان می‌دهد که GFAP، یک نشانگر زیستی فرضی برای سلول‌های ایمنی فعال در مغز، منعکس‌کننده تغییرات مغز ناشی از بیماری آلزایمر است که قبل از تجمع پروتئین تاو و آسیب‌های عصبی قابل اندازه‌گیری رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: در آینده می‌توان از آن به‌عنوان نشانگر زیستی غیرتهاجمی برای فعال‌سازی اولیه سلول‌های ایمنی مانند آستروسیت‌ها در سیستم عصبی مرکزی استفاده کرد که می‌تواند برای توسعه دارو‌های جدید و برای تشخیص بیماری‌های شناختی ارزشمند باشد.

بر اساس گزارش بنیاد مغز سوئد، بیماری آلزایمر عامل ۶۰ تا ۷۰ درصد موارد زوال عقل است. در بیماری آلزایمر، سلول‌های عصبی در مغز در نتیجه تجمع غیرطبیعی پروتئین‌های بتا آمیلوئید و تاو تحلیل می‌روند. همانطور که نورون‌های مغز بیشتر آسیب می‌بینند، اثر آن در اختلال عملکرد‌های شناختی مانند حافظه و گفتار ظاهر می‌شود.

این بیماری به صورت موذیانه پیشرفت می‌کند و تغییرات بیولوژیکی در مغز ۲۰ تا ۲۵ سال قبل از آشکار شدن از دست دادن حافظه و سایر علائم شناختی شروع می‌شود. هر چه بیمار زودتر به درستی تشخیص داده شود، زودتر می‌توان درمان مناسب را به او پیشنهاد داد. این مسئله یکی از دلایل زیادی است که چرا به تحقیقات بیشتری در مورد روش‌های دقیق و آسان برای تشخیص زودهنگام نیاز است.

منبع: ساینس دیلی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار