کلاف سردرگم اسناد محرمانه؛ داستان ناتمامی که آمریکایی‌ها جوابی برایش ندارند

اسناد محرمانه‌ای که در خانه بایدن کشف شده و سوال‌های پیرامون آن برای دولت آمریکا دردسر جدیدیست که کاخ سفید را در حالت تدافعی قرار داده است.

شاید اسناد محرمانه‌ای که این بار در خانه شخصی جو بایدن، رییس جمهور آمریکا کشف شده است جواب این سوال را پیچیده‌تر کند که حیطه اختیارات رییس جمهور در آمریکا چگونه است و از چه روشی ساکن کاخ سفید می‌تواند اسنادی که محرمانه و حتی فوق محرمانه هستند را به راحتی جا به جا و آن‌ها را به خانه شخصی منتقل کند. مسئله‌ای که فعلاً موجب شده تا مقامات آمریکایی به ویژه کاخ سفید سکوت اختیار کنند این است که قطعاً افکار عمومی در داخل آمریکا در حال حاضر سوالات زیادی در ذهن دارند که شاید پاسخ به آن‌ها کار آسانی نباشد.

مجله ایندیپندنت در گزارشی مفصل به دلیل اهمیت موضوع به شرح جزئیات آن و سوالات مهمی که شاید این روز‌ها هر آمریکایی از مقامات این کشور می‌پرسند پرداخته که قرار است در این مجال نگاهی به آن بیاندازیم.

ایندیپندنت در نخستین سوال به این پرداخته است که به واقع چرا کشف این اسناد زودتر اطلاع رسانی نشده است؟ و در جواب آمده است که عملاً زمان اعلام کشف این اسناد یکی از رمزآلودترین و در عین حال مخرب‌ترین مواقع از لحاظ سیاسی بود که بی شک نمی‌توان وجود دست‌هایی پشت پرده در آن را انکار کرد. نخستین دسته از این اسناد دوم نوامبر در دفتر قدیمی جو بایدن در یکی از شعبه‌های دانشگاه پنسیلوانیا در واشنگتن کشف شد. به نظر می‌رسد داستان از همین جا آغاز شد و مکان‌های بعدی هم مورد تجسس قرار گرفت تا اینکه برخی اسناد نیز در پارکینگ خانه شخصی بایدن در ویلمینگتون پیدا شد.

پیدا شدن اسناد مختلف با چند روز اختلاف تقریباً راه را بر طرفداران بایدن بست که امیدوار باشند شاید این آخرین سند کشف شده است، برای همین فعلاً ترجیح داده اند در این مورد سکوت کنند و حرفی نزنند. حال با گذار از این بحث که چرا و چگونه با فاصله زمانی کم اسناد مختلفی در حال کشف و ضبط هستند باید به این اشاره کنیم که چرا موضوعی با چنین درجه از اهمیت تا به امروز از مردم آمریکا پنهان مانده و هیچ کسی در مورد آن حرف نزده است. مسئله از لحاظ سیاسی به گفته روزنامه ایندیپندنت چرایی این موضوع نیست بلکه زمان کشف این اسناد درست زمانی که تنها شش روز به انتخابات میان دوره مجلس مانده بود بسیار بیشتر از آنچه به نظر می‌رسد می‌تواند مهم و قابل تامل باشد که البته فعلاً پاسخی برای آن پیدا نشده است.

سوال دوم که به نظر ایندیپندنت می تواند بسیار مهم باشد، این است که بایدن از این اسناد چه می‌دانست و چه زمانی مطلع شد. بایدن پس از پیدا شدن این اسناد در اظهاراتی عجیب گفته که کشف این سند‌های محرمانه شگفت زده شده است. چند روز پس از آن هم در اظهاراتی جدید در جمع خبرنگاران می‌گوید اصلاً احساس شرمندگی نمی‌کند که این اسناد در خانه او و در دفتر کارش پیدا شده اند. آنچه واضح به نظر می‌رسد این است که دست کم جو بایدن در مورد محتویات این اسناد مطلع بوده و می‌دانسته که از چه درجه اهمیتی برخوردار هستند. برای پنهان کردن زوایای مختلف این موضوع، ولی کاخ سفید تلاش کرده ابهامات را بی اهمیت جلوه دهد. سخنگوی کاخ سفید در روز‌های اخیر چندین بار تاکید کرده است که بایدن از طریق مشاورانش در جریان جزئیات این پرونده قرار می‌گیرد و خودش اطلاعات دقیقی در این مورد در اختیار ندارد. اما آنچه ممکن است برای رییس جمهور آمریکا دردسرساز شود این است مردم آمریکا در آینده‌ای نه چندان دور سوالات زیادی در مورد ابعاد مختلف این اسناد از رییس جمهور خود خواهند داشت که پاسخ هر کدام از این سوال‌ها نه تنها برای دموکرات‌ها که برای ساختار سیاسی آمریکا می‌تواند حیاتی و مهم باشد.


بیشتر بخوانید:


سوال دیگری که در گزارش ایندیپندنت مطرح شده و شاید یکی از مهمترین ابهامات در این اسناد باشد این است که دقیقاً محتویات آن‌ها چیست و مربوط به چه موضوعاتی می‌شدند که تا این حد برای مقامات مهم بودند که آن‌ها را به جایی امن تر از نظر خودشان منتقل کرده اند. مقامات آمریکا در روز‌های اخیر به این دل خوش کرده اند که به مردم بگویند تعداد این اسناد زیاد نبوده و تنها ۲۰ مورد از آن‌ها کشف و ضبط شده است که البته این تعداد هم با کشف اسناد بیشتر در روز‌های بعدی نقض شد. اما آنچه می‌تواند خبر بدی برای دولت بایدن باشد این است که موضوعاتی چون اوکراین، ایران و انگلیس از محور‌های اصلی این اسناد هستند که می‌تواند معمای آن را برای دولت بایدن پیچیده‌تر و دردسر آن را برای مقامات آمریکا بیشتر کند.

ایندیپندنت در ادامه این سوال را نیز مطرح می‌کند که تحقیقات بازپرس ویژه در مورد این اسناد قرار است تا کجا پیش برود و نتیجه آن تا چه حدی به اطلاع عموم خواهد رسید. این هم سوالی است که شاید پیدا کردن پاسخی قانع کننده برای آن چندان کار راحتی نباشد. با توجه به ابعاد مختلف این موضوع و محور‌های اصلی این اسناد بازپرس ویژه این پرونده به دلیل حساسیت بالای آن ممکن است به این زودی‌ها برای افشای حقایق پنهان در آن‌ها سکوت خود را نشکند و شاید بروز اطلاعات در این مورد را به زمانی بهتر و استراتژیک‌تر از لحاظ سیاسی واگذار کند؛ و سوال آخر اینکه آیا این اسناد با توجه به شباهت آن به آنچه در دوران ریاست جمهور ترامپ اتفاق افتاد می‌تواند بر آینده سیاسی دموکرات‌ها تاثیری داشته باشد و اینکه آیا رای دهندگان آمریکایی میان دونالد ترامپ و جو بایدن حداقل در این مورد تفاوتی قائل خواهند شد. یک تفاوت آشکاری که در این دو پرونده دیده می‌شود، این است که اسناد کشف شده در خانه بایدن بلافاصله پس از کشف ضبط و به مرکز آرشیو ملی تحویل داده شد، اما در مورد ترامپ موضوع به این ترتیب نیست. رییس جمهور سابق آمریکا مدت‌ها در مورد سرگذشت این اسناد و تحویل آن‌ها به آرشیو ملی آمریکا مقاومت کرد و هنوز هم سرنوشت آن‌ها نامعلوم است. اما این که مردم آمریکا تا چه حد در مورد این دو پرونده دقیق شوند و تا چه میزان بتوانند تفاوت‌های آن را متوجه شوند هنوز مشخص نیست، اما آنچه به گفته بسیاری از تحلیلگران قابل تامل و کنکاش است این است که مردم آمریکا در سال‌های اخیر تصور خود درباره ساختار سیاسی را اصلاح و در آن بازنگری کرده اند و شاید آنچه امروز بتوان بیشتر از هر روز دیگری به آن اشاره کرد فضای بی اعتمادی است که مردم آمریکا به خوبی آن را حس می‌کنند؛ جوی که موجب شده تا تفاوت‌های دیدگاهی و حزبی بسیار کم اهمیت جلوه کرده و شاید اهمیت اصلی خود را از دست بدهند. حال باید دید در انتخابات پیشروی آمریکا برای تعیین رییس جمهور بعدی، مردم آمریکا چگونه به این سوالات مبهم که تنها به بخشی از آن در این گزارش پرداخته شد پاسخی عملی خواهند داد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۱ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
مرگ بر آمریکا مرگ بر منافق
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
در کنار تورم و گرانی و افزایش نرخ دلار همچنان منتظر گزارش بررسی حقوق 33 میلیونی دختر معدنی پور هم هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
از مشکلات و گرانی های خودرو سکه دلار و همه چیز چیزی نمی نویسید باشگاه خبرنگارن جوان گیر دادید به یه پیرمرد در آمریکا
واقعا برای حس مسئولیت پذیری تون در انعکاس مشکلات مردم تاسف خورد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۸ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
ھمین پیر مرد پست فطرتی کہ میگی با ھمکاراش ھر روز صبح ناشتا دست و صورت نشستہ اول ی خبر دربارہ ایران میرن ی بازی کثیف دیگہ رو برای ایران کلید میزنن بعد میرن صرف صبحانہ
پس اینقدر خودتون بہ اون راہ نزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
14/38 شما چقدر میگیری برا جواب به نظرات دادن ؟
Iran (Islamic Republic of)
سید کاظم حسینی
۱۸:۰۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
مشکلاتی که رانت خواران و مفسدان اقتصادی برای این مملکت درست کردن 100 برابر بیشتر از آمریکا هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۵ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
بہ ۱۷:۲۴
تو چقدر میگیری برای مزدوری و جیرخوری ؟؟؟ ساندیسم کہ میدن برای تجمعاتشون و طرف داری از ارباب پیر گروہ برانداز چند تا خوردی اومدی طرفداری پیرمرد میکنی ؟؟؟
میگن کافر ھمہ را بہ کیش خود پندارد حکایت تو و امثال تو دقیقا ھمینہ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
در جواب۱۴:۳۸
دوست عزیز منظور بقیه اینه که بجای گفتن عیبهای دیگران و تلافی کردن مثل خودشون یه کار درست تو مملکت بکنیم و تیتر اخبار بکنیم همین کارهای خوب و درست میشه جواب بایدن و امثال بایدن. نه اینکه فقط مسخرش کنیم در حالی که خودمون هم مشکل داریم. اینجوری انگار دیگ به دیگ گفته روت سیاه.
Iran (Islamic Republic of)
Iran
۱۱:۱۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
خو ماشالا شما که تخصص دارین برین کمکشون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۲ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
اونا رهبر ندارن به همین خاطر اینجوری بدبختن...
Iran (Islamic Republic of)
U-238
۱۰:۲۱ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
هم دوبارته پریدی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
امام على عليه السلام :

طوبى لِمَن شَغَلَهُ عَيبُهُ عَن عُيوبِ النّاسِ .
خوشا به حال آن كس كه عيب خودش، او را از پرداختن به عيبهاى مردم باز دارد.

( نهج البلاغة : الخطبة ۱۷۶ )
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۳ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
معاویہ ھم ھمین سبک پیش گرفتہ بود
اسلام و دین بہ بازی گرفتہ بود
کلا کارش ریا کاری بود
از نظر شما ایران اگر از اونھا بگیہ عیبہ ولی اونا ھر غلطی بکنن حق دارن آرہ
برو یک کمی در بارہ اصول دینی و شرعی بیشتر تحقیق کن تا بفھمی کجاھا باید این احادیث بہ کار ببری
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۳ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
در جواب ۱۴:۵۳
عیبِ رندان مَکُن ای زاهدِ پاکیزه سرشت

که گناهِ دگران بر تو نخواهند نوشت

من اگر نیکم و گر بد تو برو خود را باش

هر کسی آن دِرَوَد عاقبتِ کار، که کِشت

با گفتن عیب های دیگران عیوب خودمون رو پوشش ندهیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۴ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
تو مملکت ما اسناد محرمانه اگر تو خونه کسی پیدا بشه اصلا مهم نیست چون از بس اون مدیر یا وزیر یا مسوول خلاف وعده عمل کرده که دیگه اون اسناد زیاد به چشم نمیان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
سلام ،

جوابی برایش ندارند ،


پیمان اشراقی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۶ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
با این رخنه کردن‌ها در کشورهای دیگر خودتون هیچتون نمیشه ما ملت ایران توی تصادفات زنجیره ای از بین میریم وهزاران بلای دیگر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
کم گیر بدید
مشکلات خودتون رو بررسی کنید
مردم ۹۰درصد زیر خط فقر هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
گیر ندن تاگیر ندیم
ھر شب تا صبح نقشہ میکشن صبح پا میشن ی حرف مفتی دربارہ ایران میزنن و مکر و حیلہ ای رو بہ کار میبرن
یک بار شدہ ی نشستی داشتہ باشن چہ خبری چہ سطح سران شون چہ رسانہ اسم ایران تو دھن نجس شون نیاد
پس ھی نگید گیر میدید گیر میدید
Iran (Islamic Republic of)
اقتدار
۰۹:۰۵ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
مردم جهان رو اسکول فرض کردن....توجه نکنید به این اخبار....افکار رو مشغول میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۳ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
اگر یادتان باشد در اتاق کار وزیران ما هم کارت خوان شخصی پیدا شد که بعدا معلوم شد مطعلق به آبدارچی وزارتخانه بوده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
متوجہ میشی اسناد محرمانہ ی کشور یعنی چی ؟؟؟
با کارت خوان داری مقایسہ میکنی
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
یعنی جناب وزیر با مشتریان نفد حساب میکرد .
Iran (Islamic Republic of)
اقتدار
۰۸:۳۵ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
جو بتاز....جو بگیرش...
Iran (Islamic Republic of)
کسرا
۰۸:۲۹ ۰۳ بهمن ۱۴۰۱
بسسار تاثیر گزار بود. لطف کنید باشگاه خبرنگاران جوان بفرمایند دلار چند؟
آخرین اخبار