معاون وزیر علوم:

کرسی‌های آزاداندیشی باید احیاء و تقویت شوند

معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بر احیای کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها و فرصت دادن برای آزمون و خطای دانشجویان تاکید کرد.

عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز در پنجاه و هشتمین اجلاس ملی معاونان فرهنگی واجتماعی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور در مشهد گفت: راهبرد تشکیل این همایش سه‌روزه آن است که این نشست ‎‌ها، مدخلی برای فرهنگ‌سازی و گره‌گشایی از برخی چالش‌های موجود در دانشگاه‌ها باشد. این یک ضرورت قطعی است و ریشه‌های آن هم در بیانیه گام دوم انقلاب به‌روشنی مشهود است.

او افزود: مبانی مهم و سرفصل‌های روشنی از مظاهر زیبا و درخشنده انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم گنجانده شده و به‌موازات تأکید بر ضرورت استفاده از جوانان، حتی نقاط ضعف‌ها و کاستی‌ها را هم روشن کرده است. این سند راهبردی، واقع‌بینانه، امیدبخش و روشنگرانه است و در آن، نهاد‌های علمی کشور به‌عنوان مهم‌ترین پیشران توسعه کشور مطرح شده‌اند.

معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: ایده تحول اگر تا پیش از اغتشاشات و ناآرامی‌های اخیر به‌صورت جدی موردتوجه نبود، اکنون زمان آن رسیده که در دستور کار قرار بگیرند ضمن اینکه پیوست‌های فرهنگی و اجتماعی باید بازتعریف شوند. کار فرهنگی، کار بروکراتیک نیست که محدود به ساعت اداری باشد بلکه در آن نیازمند روحیه جهادی هستیم؛ کار فرهنگی محتاج دغدغه‌مندی است.

کلانتری بیان کرد: باید به جوانان اعتماد کرد؛ همان‌طور که حضرات امام و رهبری براساس آن نظام اسلامی را به پیروزی رساندند و این نهضت را در گردنه‌های سخت و حساس حفظ کردند. علاوه بر این، ایجاد بستر‌های مشارکتی برای دانشجویان، تکریم جوانان و تسهیل برنامه تشکل‌ها، سه مؤلفه دیگری است که باید موردتوجه فعالیت‌های فرهنگی در محیط دانشگاهی باشد. علاوه بر همه این موارد، حس بی‌عدالتی هم باید مورد رسیدگی قرار بگیرد تا این‌طور نباشد که تشکل‌های دانشجویی، حس وجود بی‌عدالتی و تبعیض را تجربه کنند.

او تصریح کرد: دبیران مناطق باید شورا‌های مناطق را فعال کنند؛ کرسی‌های آزاداندیشی باید به‌طور جدی احیا و تقویت شوند و این فرصت به جوانان داده شود که در فضای دانشگاه خطا کنند، زیرا همین اشتباهات، درس‌های انسان‌ساز و عبرت‌آموز را آینده برایشان در پی خواهد داشت.


محمدرضا مردانی رئیس سازمان بسیج اساتید کشور نیز در این همایش گفت:باید «قرارگاه جهاد تبیین» در سطح آموزش عالی کشور شکل بگیرد و مسئولیت آن با وزیر علوم تحقیقات وفناوری باشد تا مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر جهاد تبیین را در دانشگاه‌ها محقق کنیم.

 با اشاره به بخشی از بیانات امام خمینی (ره) در جلد ۱۵ صحیفه امام درباره اهمیت فرهنگ افزود: رهبر کبیر انقلاب فرمودند اساسا فرهنگ هر جامعه موجودیت و هویت آن جامعه را تشکیل می‌دهد و هرچقدر در سایرحوزه‌ها مفقیت کسب شود، ولی فرهنگ نباشد آن حرکتی پوچ است.

رئیس سازمان بسیج اساتید کشور ادامه داد: فرهنگ از آن موضوعاتی است که سال هاست موردبی مهری واقع شده؛ واژه فرهنگ ابتدا در عنوان وزارتین علوم و آموزش پروش مورد تاکید واقع شده بود و نامش «وزارت فرهنگ و آموزش عالی» بود؛ اما در طول زمان از عنوان نیز حذف شد در حالی که در حوزه عمل یعنی آموزش و تربیت، بخش فرهنگی باید اساس کار این مراکز باشد و علی رغم اینکه برنامه‌های متعددی برای فعالیت فرهنگی طراحی می‌شود نتیجه‌ای متناسب با آن حاصل نمی‌شود که این‌ها نیاز به آسیب شناسی دارد تا ببینیم چرا اثرپذیربخش این برنامه ها‌ی فرهنگی وتربیتی در دانش آموزان و دانشجویان کاهش پیدا کرده است.


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.