مجتبی امینی، دبیر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر در واکنش به نظر منتقدان مبنیبر عدم ورود دولت به صنعت سینما گفت: از ۲۴ اثری که در بخش رقابتی جشنواره حضور داشتند، نه اثر آن را مجموعه دولتی نقش جدی داشت و بخش خصوصی حضور پررنگی را در جشنواره داشت.
امینی ادامه داد: این دو قطبیسازیها نه به صلاح حوزه فرهنگ و هنر و نه به صلاح خانواده سینماست. اینکه سینمای دولتی اثری را تولید کند، خانواده سینما در آن اثر مشارکت دارند و کار میکنند. اینگونه نیست که این کارهای مشارکتی غیر از اهالی سینما بوده باشد.
دبیر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر با بیان اینکه همیشه برای حمایت آثار تولیدی در بدنه سینما مجموعه بخش دولتی کمک میکرده و وظیفهاش بوده است، افزود: دولت باید به چرخه صنعت و اقتصاد سینما کمک کند. اهالی و خانواده سینما از این مشارکت استقبال میکنند. اینگونه نیست استقبال نکنند. به واسطه کمک بخشهای دولتی چرخه صنعت هر روز پررنگتر مسیر خود را ادامه میدهد. با کمک و همت بخش دولتی تنور سینما گرم میشود.
وی پاسخ این سوال که عدهای از منتقدان معتقدند ورود دولت به صنعت سینما این صنعت را با مشکل روبهرو ساخته است، به رئیس سازمان سینمایی سپرد و درباره کیفیت فیلمها گفت: امسال فیلمهای متنوعی در ژانرها و اقلیمهای مختلفی ساخته شده است. ما رنگ و لعاب خوبی از فیلمها در استانهای مختلف داریم که استانها و رنگهایشان را معرفی میکند. این از ویژگیهای تولیدات امسال سینمای ایران و حضورشان در جشنواره فیلم فجر است.
امینی با بیان اینکه ما در ساخت فیلمها از سینمای آپارتمانی خارج شدیم، توضیح داد: امسال حضور فیلمسازان قدرتمندی را از شهرستانهای مختلف در جشنواره فجر داریم.
دبیر چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر در پاسخ به تحریم غیرمستقیم سینماسازانی که از بودجههای دولتی مشغول ساخت فیلم بودند، بیان کرد: همیشه در کشور ما مسائل مختلفی بوده و هست. به این نکات نباید حاشیه زد و رسانهها را درگیر این موضوع کرد. جشنواره با اقتدار و قدرت برگزار شده و چراغ چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر خاموش نشده و پرنور به مسیرش ادامه میدهد.
از بین آثار راهیافته به چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر ۹ فیلم از نهادهای دولتی، ۱۰ فیلم از بخش خصوصی و ۹ فیلم دیگر با مشارکت بخش خصوصی و دولتی هستند.