عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

دولت باید دانشگاه را یک ظرفیت برای حل مسائل کشور بداند

سعید جلیلی گفت:اگر می‌خواهید مسایل کشور به خوبی فهمیده شود و راه حل‌های درست ارائه شود و آن‌ها به درستی اجرا شود، نمی‌توان نقش علوم انسانی را نادیده گرفت.

سعید جلیلی در سلسله جلسات با کارگزاران انقلاب درباره موضوع «کارآمدی نظام»، اظهار کرد: معمولا کارآمدی با شاخص‌هایی از قبیل پیشرفت صنعتی، کشاورزی، پزشکی سنجیده می‌شود. من معتقدم اگر می‌خواهیم در کشور موفقیت و پیشرفت داشته باشیم، در کنار پیشرفت‌های صنعتی، پزشکی و کشاورزی حتما باید پیشرفت در علوم انسانی داده باشیم در واقع لازمه سایر پیشرفت ها، پیشرفت در علوم انسانی است.

وی ادامه داد: علوم انسانی بنیان‌های مشترکی دارد. یکی از پیشرفت‌های غرب در پارادایم خود این بود که اندیشه را امتداد دادند به آنچه ناظر به مسایل کشور خود بوده است. غرب توانسته اندیشه خود را امتداد داده و آن را به مسایل جامعه بیاورد و تمدن غرب را شکل داده است.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت با بیان اینکه نگاه پایه‌ای به علوم انسانی که بتواند مسایل جامعه را حل کند بسیار جدی است، تصریح کرد: یک سوال جدی این است که به چه میزان علوم انسانی در شناخت مسایل و حل آن‌ها کاربرد داشته است؟ به طور مثال وقتی از اقتصاد و قیمت ارز، خودرو و مسکن صحبت می‌کنیم، باید بررسی کنیم مراکز علوم انسانی در این زمینه چه پاسخی دارند و آیا علوم انسانی می‌تواند در کشور به مسایل جامعه پاسخ مناسبی بدهد یا نه؟

جلیلی خاطر نشان کرد: اگر می‌خواهید مسایل کشور به خوبی فهمیده شود و راه حل‌های درست ارائه شود و آن‌ها به درستی اجرا شود، نمی‌توان نقش علوم انسانی را نادیده گرفت. سوال دیگر این است که آیا ما از وضع موجود به وضع مطلوب در استفاده از علوم انسانی حرکت می‌کنیم یا نه؟ دولت باید دانشگاه را یک ظرفیت برای بهره گیری از علوم انسانی برای حل مسائل کشور بداند. اگر دانشگاه و دانشجو علوم انسانی در این زمینه موثر نیست باید آسیب شناسی شود که چرا شرایط اینگونه شده است. فقط اینطور نیست که صنعت با دانشگاه در ارتباط باشد بلکه سیاست، اقتصاد و فرهنگ هم باید با دانشگاه در ارتباط باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار