نی‌ریز قطب تولید آنغوزه تلخ کشور/تولید حدود ۱۲۰ تن صمغ آنغوزه

مدیر جهاد کشاورزی نی‌ریز گفت: نی‌ریز از دیرباز قطب تولید آنغوزه تلخ کشور و رویشگاه این گیاه بوده است و پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۱۲۰ تن صمغ آنغوزه برداشت شود.

علیرضا بصیری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز اظهار کرد: نی‌ریز با سطح ۱۰۰ هزار هکتاری آنغوزه در عرصه‌های منابع طبیعی از دیرباز قطب تولید آنغوزه تلخ کشور و رویشگاه این گیاه به صورت خودرو بوده است.

او ادامه داد: در حال حاضر افزون بر یک‌هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان به کشت آنغوزه دیم اختصاص یافته که نزدیک به ۳۰۰ هکتار آن مثمر است.

 بصیری تصریح کرد: هر غده آنغوزه در طول برداشت به‌طور متوسط ۱۸ مرتبه به‌صورت عرضی برش می‌خورد و در مجموع ۸۰ تا ۱۵۰ گرم شیرابه از آن به‌دست می‌آید و پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۱۲۰ تن صمغ آنغوزه برداشت شود که علاوه بر مصارف داخلی به کشور‌هایی همچون چین و هندوستان صادر می‌شود.

 او بیان کرد: دوره باردهی این گیاه هر ۵ تا ۷ سال یک‌بار است؛ از این‌رو برای افزایش بهره‎وری و کاهش هزینه‌ها، می‌توان اقدام به کاشت نشاء آنغوزه کرد که با این روش دوره باردهی ۲ سال کاهش یافته و سودآوری بیشتری را در پی خواهد داشت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی‌ریز اضافه کرد: برداشت آنغوزه تلخ از اوایل خردادماه در این شهرستان آغاز شده‌است و تا اواخر شهریورماه ادامه دارد.

این گونه نادر گیاهی بوته‌ای بزرگ، علفی و چند ساله است که ساقه نسبتاً محکم و ضخیم با سطحی خشن دارد؛ ارتفاع آن گاهی به ۲.۵ متر و طول برگ‌های بزرگ و ضخیم آن تا ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد.

رویشگاه این گیاه در ایران، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان و ازبکستان است؛ شیرابه آن مصارف دارویی، صنعتی و خانگی دارد. گل‌های این گیاه زرد رنگ و به صورت گل آذین چتری در انتهای ساقه قرار می‌گیرند.

رنگ میوه‌های این گیاه، قهوه‌ای تیره است، از ریشه یا قاعده ساقه این گیاه بر اثر تیغ زدن ماده‌ای به نام اولئوگم رزین به دست می‌آید که به آنغوزه مشهور و شیرابه آن به عنوان ماده‌ای خلط آور، ضدنفخ و اسپاسم روده‌ای مورد توجه بوده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار