قربانزاده: تاخیر در تعیین تکلیف مدیریت به ضرر سرخابی هاست/ پرسپولیس و استقلال برای من تفاوتی ندارند

رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: تعیین تکلیف مدیریت سرخابی ها باید سریعتر رخ بدهد که مجموعه باشگاه ضرر نکنند.

حسین قربان‌زاده رئیس سازمان خصوصی سازی دربراه عدم حضور اعضای هیات مدیره باشگاه استقلال در جلسه مجمع فوق‌العاده این باشگاه و همچنین حضور نداشتن وزیر ورزش گفت: طبیعتا در مجمع عمومی افراد می‌توانند به نمایندگی اشخاص حقیقی را معرفی کنند. قرار نبود اعضای هیئت مدیره حضور داشته باشند. در مجمع باید سهامدار حضور پیدا کند و کنار آن طبیعتا ترکیب مجمع هم مشخص است.۹۰ درصد سهام این دو باشگاه دولتی است و ۱۰ درصد دیگر سهامدارِ متفاوت از جمله سهامدار بورسی و ... دارند که اتفاقا در جلسه امروز حضور داشتند. حتی زمان گرفتند و فرصت صحبت کردن داشتند به طوری که نقطه نظرات خودشان را مطرح کردند.

او افزود: در مورد نتیجه جلسه تنفس تا روز یکشنبه هفته آینده اعلام شد و ما به عنوان سازمان امور اقتصاد و دارایی و سازمان خصوصی‌سازی موافق تعویق و تنفس در این جلسه و حتی در دوره‌های پیش هم نبودیم. معتقدیم مباحث مدیریتی اهمیت زیادی دارد و تعیین تکلیف وضعیت مدیریت باشگاه دارای اهمیت است و هر چه سریعتر باید این اتفاق بیفتد که مجموعه باشگاه ضرر نکند. ما حتی بررسی‌ها و نظرات خودمان را آماده کرده بودیم. کمیته نظارت مشترکی بین وزارت ورزش و سازمان خصوصی‌سازی تشکیل شده برای بررسی صلاحیت، شایسته گزینی و همچنین پیشنهاد به مجمع و در این مدت رزومه بیش از ۲۸ نفر بررسی شده و با آن‌ها مصاحبه هم انجام شده است.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: مدیران وزارت ورزش و خود مدیران وزارت اقتصاد و دارایی در آن مصاحبه‌ها حضور داشتند. تفاهم مشترکی در این جلسات برگزار شده و تقریبا بیش از دو هفته است که این جلسات به طور منظم تشکیل شده است. از نظر ما نتیجه روشن، آماده بود و می‌توانستیم امروز تصمیم‌گیری کنیم. البته صبح امروز سجادی یک نامه فوری را به خاندوزی وزیر اقتصاد ارسال کرد و در آن درخواست تعویق این جلسه را داشت. این تعویق می‌توانست دو هفته یا که ده روز جلسه را به تاخیر بیاندازد، اما ما خواهش کردیم با توجه به مطالبه هواداران و تزلزل مدیریتی این ۲ باشگاه بتوانیم در حداقل زمان این هماهنگی را انجام بدهیم. پیشنهاد ما روز شنبه بود، اما نماینده وزارت ورزش عنوان کرد برگزاری جلسه در چنین روزی امکانپذیر نیست و به همین دلیل مجمع را تا روز یکشنبه و ۱۰ صبح تنفس اعلام کردیم.

قربان‌زاده تصریح کرد: بنابراین این مجمع تا روز یکشنبه و تا ساعت ۱۰ صبح تنفس اعلام شد و در این مدت امیدواریم آخرین هماهنگی‌ها و... رخ بدهد تا دیگر شاهد تاخیر و تنفس در برگزاری این مجمع نباشیم و روز یکشنبه نتیجه نهایی که اشخاص حقیقی و اعضای هیئت مدیره است معرفی شوند. وزارت ورزش به عنوان تولیت ورزش در این زمینه حتما باید نظر خودش را داشته باشد تا بتوانیم با یک هماهنگی و هم افزایی به جمع‌بندی برسیم.

او درباره اینکه آیا سازمان خصوصی‌سازی می‌تواند برای سایر باشگاه‌ها مانند گل گهر سیرجان هم عضوی انتخاب کند، گفت: تیم‌هایی مانند گل گهرسیرجان در لیست واگذاری نیستند. باشگاه استقلال یک شرکتی است که در لیست واگذاری قرار دارد و مطابق ماده ۱۸ قانون اجرای اصل ماده ۴۴ اعمال حقوق مالکانه شرکت‌های در لیست واگذاری با نظر وزیر امور اقتصاد و دارایی است. به این ترتیب به مجمع شرکت‌های دولتی بالای ۵۰ درصد مانند وزیر دادگستری، وزیر ذی‌ربط و وزیر امور اقتصاد و دارایی هستند  تفویض داده می‌شود. در مورد شرکت‌های زیر ۵۰ درصد تفویض اختیار می‌شود به خود وزیر ذی ربط، ولی در چنین مواردی اختیار با وزیر اقتصاد و دارایی است و می‌تواند لغو تفویض را داشته باشد.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی در ادامه گفت: در مورد این ۲ باشگاه دوست‌داشتیم تنها یک واگذاری و وظیفه ارزش‌گذاری و عرضه آن‌ها را داشته باشیم، اما اتفاقاتی افتاد که همه شاهد هستند این موارد چه چیز‌هایی بود که در سال گذشته رخ داد. این وضعیت سوء مدیریت‌ها، وضعیت بی انضباطی مالی، وضعیت عملکرد غیر حرفه‌ای و کنار آن ضرری که باشگاه دید و حتی ضرری که سهامدار و خود هواداران به چشم مشاهده کردند. بالاخره یک سرمایه اجتماعی در این زمینه دچار تزلزل شد.

قربان‌زاده در ادامه صحبت‌های خود افزود: با این اوصاف ما خواهش کردیم تعامل مشترکی تشکیل شود تا این دفعه برخلاف روال دوره‌های گذشته با یک مدل شایسته‌گزینی و صلاحیت چند شاخص داشتیم. مورد اول داشتن تمرکز شغلی بود به طوری که افراد ده تا شغل نداشته باشند و در کنار آن هم عضو هیئت مدیره باشگاه هم باشند که این اصلا به درد نمی‌خورد. فردی که عضو هیات مدیره باشگاه است حتما باید تمرکز، دغدغه، پیگیری‌اش و فعالیتش خود باشگاه باشد. آنقدر این دو باشگاه عظمت دارند که فردی تمام وقت در این حوزه فعالیت کند. مورد دوم بحث شناخت است به این شکل که این حوزه را کامل شناخت داشته باشد. به طور حتم تخصص اگر داشته باشد، اما اگر فضا و سوابق این ۲ باشگاه را نشناسد حتما دچار چالش می‌شود. مورد سوم هم مربوط به تخصص است مانند تخصص عضویت هیات مدیره.

او ادامه داد: اگر هیئت مدیره باشگاه یک عضو مالی متخصص داشته باشد حواسش کامل به حوزه حسابرسی است. اگر عضو اقتصادی داشته باشد تمرکزش روی مسائل سرمایه‌گذاری خواهد بود و حتی مدیر حقوقی وجود داشته باشد اشراف کامل روی مسائل حقوقی، معضلات حقوقی و هشدار‌ها مانند پرونده CAS، کمیته تعیین وضعیت و ... دارد و از آن‌ها به خوبی مراقبت می‌کند. شاخص بعدی مربوط به برنامه است به طوری که آن فرد یک تحول و ایده‌ای در این داشته باشد نه اینکه تنها بیاید و در واقع کاری انجام ندهد. مسئولیت اصلی تعهد و وفاداری است یعنی فرد باید دلسوزی داشته باشد نه اینکه فقط درگیر بحث کودکانه کری‌خوانی در فضای مجازی باشد. حتما باید در این زمینه با حوزه تخصصی‌اش خودش را مفید جلوه بدهد، برای هواداران و باشگاه و نه اینکه تنها بیاید در فضای مجازی چند پست به اشتراک بگذارد تا در این زمینه خودش را طرفدار یکی از این تیم‌ها نشان دهد. هیچ فرقی بین پرسپولیس و استقلال  برای ما نیست و روی هر دو باشگاه نظارت داشته باشیم و در این زمینه تمام همت خودمان را به کار خواهیم گرفت تا مسیر آینده آن‌ها مسیر اصلاح مدیریتی فعلی باشد.

او درباره برخی اسامی بازیکنان که مبالغ ذکر شده قرارداد  آن‌ها در فارسی یک مبلغ و در انگیسی مبلغ دیگری است، اظهار کرد: اساسا درباره هیچ اسمی اظهار نظر نمی‌کنم. ما فعلا با ۲۸ نفر مصاحبه کرده‌ایم و در کمیته مشترک با وزارت ورزش و جوانان و رزومه آن‌ها را بررسی کرده‌ایم. براساس آن پیشنهاد به مجمع، خود آن‌ها تصمیم‌گیری خواهند کرد. بالاخره افراد مختلفی هستند که در حوزه‌های مختلف تجارب خوبی دارند و براساس همان هم تعیین تکلیف خواهند شد.   برای وضعیت دو باشگاه هم چه در شب گذشته و چه  در روز‌های گذشته هر چه مطرح شده باشد می‌توان یک مثنوی ۵ هزار صفحه‌ای از آن ایجاد کرد. بالاخره چه پرسپولیس و چه استقلال از این نابسمانی در طول سالیان گذشته رنج برده‌اند و به جای فناوریِ خواهش و سفارش و زد بند، باید فناوری ساختار سیستم، کمیته حسابرسی و کمیته سرمایه‌گذاری در آن نظم برقرار شود.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی تصریح کرد: از همه مهم‌تر اول باید با صداقت باشیم و آنچه گذشته را بر زبان بیاوریم. بعد از آن هم رو به آینده تعهد بدهیم که وضعیت موجود اصلاح شود.

قربان‌زاده درباره شکایت فتح الله‌زاده از خودش گفت: هر موضوعی که به هواداران توضیح داده شود خوب است. خود من هم بازدیدی در گیلان و از شهرداری بندر کیاشهر داشتم توضیحی را دادم در مورد زمین چهار هکتاری، خوب است بیایند توضیح بدهند که اینطور نبوده است. هر طوری است صادقانه به مردم توضیح بدهند. به نام باشگاه استقلال چه چیزی گرفته شده و چطوری به یک روزنامه انتقال داده شده است و ... بیایند تمام این مسائل را توضیح بدهند.

او درباره اینکه فتح الله‌زاده سر چه موضوعی از او شکایت کرده است، گفت: من اطلاعی از این مسئله ندارم، ولی براساس قانون اساسی هر کسی می‌تواند تظلم خواهی داشته باشد نسبت به هر کسی، پس بنابراین در باز است هر کسی دفاعی داشته باشد دفاع مستدل آن را مطرح خواهد کرد. البته قاعدتا و در برخی مواقع موارد دیگری هم استخراج شده که منفعت طلبی‌های شخصی که اعضای هیات مدیره داشتند در دوره‌های گذشته و ما جلوی دوربین تلویزیونی برای مردم و هواداران یک طوری جلوه می‌دهیم، اما در واقع در درون اتفاق دیگری می‌افتد. هر زمان بیرون و درون ما یکی شد هواداران هم به صداقت اعتماد خواهند کرد.

قربان‌زاده در واکنش به اینکه چرا وارد فضای باشگاه پرسپولیس نمی‌شود و بیشتر درگیر باشگاه استقلال است، پاسخ داد: هیچ فرقی بین پرسپولیس و استقلال نیست و موضوعی که در آن شب مطرح شد خودِ من مطرح نکردم. من در آن برنامه با یک ربع با تاخیر وارد شدم  که برای چندمین بار مدیرعامل مقابل دوربین چک‌هایی را نشان می‌داد که آن‌ها را من هزینه کرده‌ام. در حالی که ما  به صورت شخصی چندین بار صحبت داشتیم. در واقع خود من صبح امروز (سه‌شنبه) یک کلیپی دیدم که دیشب کریمی گفته خوب نبود که این مسائل جلوی دوربین به زبان آورده شود و باید در باشگاه مطرح می‌شد.

رئیس سازمان خصوصی سازی خاطر نشان کرد:  ما معتقدیم در واقع سی یا چهل میلیون هوادار مورد ظلم واقع شده‌اند. شخصی این موارد گفته شده و پشت در‌های بسته به نتیجه رسیدیم که این مدل کار اشتباه است و این پول باشگاه است و باید آن را برگردانید. در ابتدای فروردین و بار‌ها دو نفری با هم صحبت داشتیم، اما دوباره شاهد بودید مقابل دوربین چیز دیگری مطرح شد. وقتی من می‌نشینم و قبل از آن چنین مسئله‌ای مطرح شده باید پاسخی داشته باشیم. اصل مسئله هم روز بعد با هفت ساعت بررسی کمیته بازرسی  اثبات شد که چه اتفاقی رخ داده است. مشت نمونه‌خروار است. ما در مورد این موضوع به این نتیجه رسیدیم. در خصوص مدیرعامل باشگاه پرسپولیس به یک نتیجه نرسیدم که رفته باشد دو بار چک را نقد کرده باشد. بله هر دو باشگاه بی انضباطی دارند و هر ۲ باشگاه با همین مدل فناوری و سفارش مدیریت شدند که باید بررسی شود، اما ابتدای امر باید اوضاع مدیریتی آن‌ها نظم پیدا کند.

او درباره اینکه عصر امروز آیا در مجمع باشگاه پرسپولیس شرکت می‌کند یا خیر، توضیح داد: باید بررسی کنم.

رئیس سازمان خصوصی‌سازی در پاسخ به این سوال که اسامی برخی پیشکسوتان باشگاه استقلال مانند هادی طباطبایی، ستار همدانی و علی خطیر برای حضور در هیئت مدیره این باشگاه در فضای مجازی مطرح شده و آیا  این مسئله صحت دارد یا خیر، گفت: بله چنین اسامی مطرح شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۶ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
آقای قربانزاده هدف شما از اول زدن استقلال بود وگرنه چرا تخلفات قبلی تیم پیروزی را بهش نپرداختی؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۸ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
این مردک اومد استقلالو برد تو حاشیه غیب شد بعد پرسپولیس که قهرمان شد دوباره پیداش شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
پس کی میخواهید باشگاه های فوتبال رو خصوصی کنید .تا کی باید دستمزدهای نجومی بازیکنان و باشگاه ها از جیب دولت و ملت پرداخت بشه ؟ وزیر ورزش پس چرا کاری نمی کنه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۱۶ خرداد ۱۴۰۲
آنقدر در شرکت های بانکی و نفتی حقوق های نجومی و پاداش های آنچنانی و وام های فراوان دادن که همه جا توقع دارن ثروت بادآورده بدست بیاورند ورزشکارام یاد گرفتن اینا از خواص مدیریت این دوره زمونس دور هم بشینید یه سفره ای پهنه بلاخره کنار میایید با هم
آخرین اخبار