راهکار رسیدن به خودکفایی گوشت قرمز چیست؟

بسیاری از دست اندرکاران صنعت دامپروری براین باورند که با توجه به جمعیت دامی کشور، علاوه بر تامین گوشت قرمز مورد نیاز، پتانسیل صادرات هم وجود دارد.

 براساس آمارهای اعلامی مرکز آمار، عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های رسمی کشور در خرداد ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد کاهش را نشان می دهد. همچنین وزن گوشت قرمز عرضه شده انواع دام های ذبح شده در کشتارگاه های رسمی کشور در مجموع به ۴۶ هزار و ۸۶ تن رسید که سهم گوشت گاو و گوساله از سایر انواع دام بیشتر بوده است‌.

با توجه به جمعیت دامی کشور، پتانسیل خودکفایی گوشت قرمز در داخل وجود دارد که متاسفانه بعد از اصلاح نظام یارانه به رغم افزایش چندبرابری هزینه های تولید، حمایت های لازم از این صنعت صورت نگرفته است. درحالیکه حمایت های دولت در پرداخت تسهیلات، توزیع نهاده های دامی مدت دار و عرضه گوشت قرمز در قالب کالابرگ می تواند از راهکارهای حمایتی لازم در راستای خودکفایی محسوب  شود.

بررسی های میدانی نشان می دهد که قیمت گوشت قرمز از اوایل بهمن سال قبل با نوساناتی روبرو شد که مسئولان وزارت جهاد با افزایش عرضه دام سبک از اواخر اسفند و اوایل فروردین خبر از آرامش بازار دادند که متاسفانه به رغم ممنوعیت صادرات و استمرار روند واردات، قیمت گوشت قرمز کماکان بالاست که این امر نشان می دهد مشکل التهابات بازار ارتباطی به عرضه ندارد.

بنابر آمار در سنوات گذشته سالانه ۹۰۰ هزارتن تا یک میلیون تن گوشت قرمز در کشور مصرف می شد که با کاهش سرانه مصرف، این رقم به ۵۱۰ هزارتن رسیده که تولید گوشت گوسفندی و گوساله بیش از نیاز است که با این وجود واردات گوشت تنها به تولید داخل ضربه می زند. 

حال بنابر آمارهای اعلامی و جمعیت دام سبک و سنگین در کشور انتظار می رود که حمایت های لازم از دامداران صورت گیرد تا پایداری تولید و امنیت غذایی در معرض خطر قرار نگیرد.

مشکلی در تامین گوشت نداریم/واردات گوشت راهکار موقت تنظیم بازار

آقای افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: بنابر آخرین آمار سرانه مصرف گوشت قرمز حدود ۶ کیلوست که با احتساب ۸۵ میلیون جمعیت کشور، ۵۱۰ هزارتن گوشت قرمز در سال مورد نیاز است.

به گفته او، براساس مرکز آمار جمعیت دام سبک در خردادماه ۶۸ میلیون راس اعلام شد که با احتساب ۴۰ درصد کشتار جمعیت دامی و تولید گوشت از این میزان دام کشتار شده، ۵۴۴ هزارتن گوشت گوسفندی از این بخش تولید می شود که با احتساب گوشت گوساله، مشکلی در تامین نداریم.

صدردادرس با بیان اینکه مشکلی در تامین گوشت مورد نیاز نداریم، گفت: بعد از اصلاح نظام یارانه، قیمت تمام شده تولید افزایش یافت به طوریکه در حد توان اقتصادی مردم نبود، بنابراین لاید راهکارهایی برای حل مشکل اقتصادی مردم بکارگرفته شود.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک واردات گوشت را از راهکارهای موقت تنظیم بازار اعلام کرد و گفت: در شرایط کنونی واردات تنها برنامه است که با این روش تولید و امنیت پایدار غذایی را از دست خواهیم داد. از این رو دولت نباید تنها متکی به واردات باشد.

او ادامه داد: دولت باید زیرساخت های لازم برای تولید در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت ایجاد کند تا افزایش بهره وری تولید در کنار توان اقتصادی مردم اتفاق بیفتد.

صدردادرس با تاکید بر ضرورت تقویت توان اقتصادی دامدار گفت: سیاست های حمایتی همچون دامدار کارت، تخصیص تسهیلات به دامداران، توزیع نهاده مدت دار و اجرای مصوبه تاخیر معوقات دامداران به رفع بحران کنونی کمک می کند. هرچند بانک ها در برابر اجرای مصوبات مقاومت می کنند.

بنابر اعلام مرکز آمار مقایسه عملکرد کشتارگاه های رسمی کشور در خرداد ۱۴۰۲ با مدت مشابه سال قبل نشان دهنده کاهش ۱۲ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های رسمی کشور است که این امر به عواملی همچون کاهش سرانه مصرف و قاچاق دام بستگی دارد.

نیازی به واردات گوشت نداریم/ پتانسیل خودکفایی گوشت قرمز در کشور وجود دارد

آقای مجتبی عالی،  مدیرعامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه امکان خودکفایی گوشت در داخل وجود دارد، گفت: با توجه به جمعیت دامی کشور علاوه بر توانایی خودکفایی تامین نیاز داخل و بی نیازی از واردات، امکان صادرات گوشت هم به بازارهای هدف وجود دارد.

به گفته او، با توجه به اصلاح نظام یارانه و افزایش ۵ تا ۶ برابری نقدینگی مورد نیاز دامداران انتظار می رود که حمایت های لازم صورت گیرد تا پایداری تولید در معرض خطر نیفتد.

عالی ادامه داد: گرچه قرار بود حمایت هایی تحت عنوان دامدار کارت صورت گیرد، اما متاسفانه پرداخت این تسهیلات تمدید نشد که در نهایت دامداران به سبب کمبود نقدینگی مجبور به کشتار دام شدند.

مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: اگر نهاده دامی مورد نیاز دامداران تامین می شد، آنها به علت کمبود نقدینگی مجبور به کشتار با وزن پایین نبودند. درحالیکه با پرداخت دامدار کارت و تامین نهاده دامی، امکان صادرات هم وجود دارد.

محدودیتی در تولید گوشت قرمز نداریم

آقای منصور پوریان، رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: اکنون واردات گوشت رقیب تولید داخل است که با این وجود شرایط تولید برای تولیدکننده سخت است.

به گفته او، علی رغم افزایش هزینه های تولید، حمایت از دامدار در حد شعار است که متاسفانه دامداران ما خروجی خوبی نسبت به تولید ندارند.

پوریان ادامه داد: با توجه به خشکسالی و گرانی نهاده دامی، حمایت همه جانبه از امر تولید ضروری است، درحالیکه به رغم ممنوعیت صادرات، واردات گسترده در حال انجام است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: با توجه به آنکه مسئولان اذعان می کنند که صادرات دام منجر به بالارفتن قیمت و هزینه های تولید می شود، بنابراین امیدی به صادرات نیست که با این وجود جای این سوال مطرح است که با توجه به ممنوعیت صادرات و واردات گوشت، علت بالا بودن قیمت چیست؟

به گفته او، با توجه به جمعیت بالای ۱۰۰ میلیونی دام، محدودیتی در تولید گوشت کشور نداریم.

پوریان با بیان اینکه دامداران بعد از جراحی اقتصادی بزرگترین ضربه را متحمل شدند، گفت: با توجه به هزینه های سرسام آور تولید، طرح های حمایتی از دامداران باید ایجاد شود تا علاوه بر تامین نیاز داخل، امکان صادرات وجود دارد.

او نیاز سالانه گوشت قرمز را یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: بنابر جمعیت دامی کشور، پتانسیل تولید یک میلیون و ۶۰۰ تا یک میلیون و ۷۰۰ هزارتن گوشت در کشور وجود دارد.

علی رغم آنکه بعداز اصلاح نظام یارانه قرار بود حمایت هایی در قالب توزیع نهاده دامی مدت دار، دامدار کارت و صادرات دام مازاد از دامداران صورت گیرد، اما متاسفانه نه تنها توجه چندانی به این صنعت نشد، بلکه با واردات بی رویه چالش هایی برای تولید داخل ایجاد شده است که حال انتظار دامداران از مسئولان آن است که با حمایت همه جانبه از خروج ارز جلوگیری کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Mohsen
۰۵:۵۴ ۱۶ مرداد ۱۴۰۲
با توجه به جمعیت دامی کشور، پتانسیل خودکفایی گوشت قرمز در داخل وجود دارد که متاسفانه بعد از اصلاح نظام یارانه به رغم افزایش چندبرابری هزینه های تولید، حمایت های لازم از این صنعت صورت نگرفته است. درحالیکه حمایت های دولت در پرداخت تسهیلات، توزیع نهاده های دامی مدت دار و عرضه گوشت قرمز در قالب کالابرگ می تواند از راهکارهای حمایتی لازم در راستای خودکفایی محسوب شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۵ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
گوشت از سفره مردم حذف شده چون گوشت کیلو ۴۶۰ هزار تومن گران است
Iran (Islamic Republic of)
Mohsen
۱۱:۳۰ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
گوشت خوردن زیادباعث کبدچرب میشه وسنگ صفرا
Iran (Islamic Republic of)
Ms
۲۰:۱۴ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
تنها راه کار حمایت از تولید است مهار تورم رشد تولید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۶ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
طبقه متوسط به پایین جامعه توان خرید گوشت ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
حرام اعلام کردن گوشت برای کارگران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
عوض کردن وزیری که به جیب خود نگاه میکند نه جیب ملت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۴ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
اگر برنامه زیری درست انجام شود.و به تولید کنندگان دام و طیور خوراک و مواد اولیه و به موقع وبا نرخ دولتی با سوبسید داده شود و در پایان از آنها با نرخ و قیمت تمام شده ار آنها خریداری شود و با هدایت به بازار و بدست مردم برسد. هیچ وقت کمبود ایجاد نخواهیم داشت.با برنامه و برآورد مصرف. ابتدا مصرف داخل کشور در طول سال و بعد اگر مازاد برتولید بود صادر گردد. هیچوقت کمبود ایجاد نمی‌شود..
Iran (Islamic Republic of)
Andikai
۱۶:۵۳ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
قدیمی‌ها بسیار عاقل بودند هرچند بیسواد ولی دانا
گوسفندان ماده را نمی‌کشتند یعنی تولید را فدای سود نمی‌کردند ولی این چند ساله چه قاچاق به کشورهای همیشه گدا و گشنه همسایه و چه کشتار بی رویه و چه کشتار میشها و گوسفندان ماده و چه ارزان فروشی و چه سیاستهای اشتباه دیگر ،همه و همه صنعت مهم دامپروری کشورمان را به نابودی کشاندند
در ضمن علاوه بر حفظ ذخایر راهبردی و مهم کشور باید دام‌های زنده فراوانی را همچون کشورهای طمع کار همسایه برای پرورش وارد کشور کرد چه از آفریقا و چه آمریکای جنوبی و کشورهایی که تولیدات بالا و توان بالایی دارند
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۱۶:۴۰ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
حمایت از دامدارها و خرید گوشت و محصولاتشان بصورت تضمینی و خودکفایی در تامین علوفه که در کشوری خشک و نیمه خشک همچون ایران عزیز ما یک کار بسیار سخت و جهادی است که در زمینه گوشت قرمز خودکفا شوییم مگر اینکه همه خانواده های روستایی ضمن احیای مراتع و کشت علوفه در سطحی خوب و وسیع به پرورش دام‌های سنگین بپردازند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۲ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
آمریکا به هیچ صراطی مستقیم نیست. آن ها برای دریافت مطالباطمان هم هزاران شرط و شروط می گذارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
خیلی ازخانواده ها بدلیل گرونی گوشت قرمز یا نمیتونند گوشت قرمزبخرند یا مصرف گوشت قرمزشون درما دوسه کیلو یا بیشترم شده لطفا ارزونی کنید!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
استفاده از آب و مراتع داخل کشور و از بین رفتن آنها به قیمت قاچاق گوسفند به کشورهای همسایه و جنوب خلیج فارس ،بجای واردات علوفه و نهاده‌های دامی ،بهتر نیست خود گوشت وارد شود
Iran (Islamic Republic of)
بختیاریوند
۱۶:۴۲ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
مثبت دادم ولی جلو قاچاق باید گرفته شود
پایه و اساس اقتصاد هر کشور کشاورزی و دامداری و باغداریست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۴ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
گوشت وارد بشه وضعمون از اینم بدتر خواهد شد تو خارج گوشت رو مفت نمیدن!
مثل اینجا هزینه داره!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۹ ۱۶ مرداد ۱۴۰۲
اینو هم در نظر بگیر که گوشت وارداتی کیفیت نداره.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
مردم گوشت نمیتونن بخرن باید واردات انجام بشه آخه برا چه وقت گذاشتن دیگه تا کی ما باید حسرت بخوریم چرا چرا .....
Iran (Islamic Republic of)
قاسم محمدی
۱۳:۳۸ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
اینجانب کارشناس کشاورزی هستم
درطی ۵ سال ایران رابه بزرگترین صادرکننده گوشت دنیاتبدیل میکنم...فقط ازنظرکارشناسان استفاده نمی‌کنید
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
آنها نظر شماها کارشناسان را نمی خواهند، چون به ضرر اطرافیان شان عمل نمی کنند، چون عده ای با واردات گوشت های آلوده و درجه پایین و واردات نهاده‌های دامی ، و اخذ دلار ارزان و صادرات قاچاق دام ها سود کلان می برند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
فکر می کنی بین مسئولین کسی نیست که این توانایی رو داشته باشه؟؟؟
داره ولی طوری بازی رو می چینن که سودش به جیب مبارک خودشون بره و ملت نیم میلیون پول بدن برای یک کیلو گوشت...
Iran (Islamic Republic of)
ناهید
۱۲:۲۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
پس چرا انقدر گوشت گرونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
دامداری های دولتی
چراگاه های دولتی
توزیع دولتی
قیمت دولتی
خرید دولت از دامداران
وعرضه به بازار
مانند گندم وآرد ونان
تعدیل قیمت و
استفاده ی عموم مردم
Iran (Islamic Republic of)
چغندر
۱۱:۴۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
هیچ‌ مسئولین‌ محترم‌ دست‌ از‌ قاچاق‌ دام‌ به‌ کشورهای
حاشیه‌ خلیج‌ فارس‌ بردارند‌
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
راهش اینه که نگذارین حیوانات ماده قاچاق بشوند به همین سادگی
Iran (Islamic Republic of)
ساسان
۱۱:۴۰ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
تمام بدبختی ها از تحریم شروع شد خودمون انتخاب کردیم با آمریکا در بیوفتیم تاوانشم همه پس خواهند داد نق ناله هم ندارن
Iran (Islamic Republic of)
چغندر
۱۱:۴۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
حال بنابر آمارهای اعلامی و جمعیت دام سبک و سنگین در کشور انتظار می رود که حمایت های لازم از دامداران صورت گیرد تا پایداری تولید و امنیت غذایی در معرض خطر قرار نگیرد.
Iran (Islamic Republic of)
مهسا
۱۱:۲۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
ارزانفروشی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
بخاطر ناکارامدی و بی برنامه گی مسئولان وزارت جهاد و کشاورزی در طول این سه دهه همیشه کشور دچار کمبود دام و طیور بوده است .اگر مسئولان با برنامه ریزی درست و حساب شده و بموقع رساندن خوراک دام وطیور و با نرخ ارز ثابت به تولید کنندگان دام و طیور بدهند.و از تولید گنندگان دام و طیور بخواهند به سازمان مربوطه تحویل دهند. دیگر این مشکلات پیش نیاید.
Iran (Islamic Republic of)
ایرانیومU-238.03
۱۱:۰۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
گوشت کیلویی 500 هزار تومان شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۱ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
مشکل از جایی شروع شد که خرید و فروش ها کارتی و الکترونیکی شده. شما پول کاغذی ببر قصابی و نیم میلیون بشمر بده یک کیلو گوشت بگیر. بعد ببین چه حالی میشی...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
ارزان فروختن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
تامین نهادهای دامی
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۱۵ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
نباید گوشت وارد شود
تا گوشت قیمت واقعی خود را پیدا کند و دامدار تشویق شود به تولید بیشتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
من گاوداری دارم ازسال ۸۵ نتونستم راه اندازی کنم مثل من در منطقه قزوین و در سراسر ایران عزیز زیاداست وزارت جهاد کشاورزی با این همه نیرو کاری انجام نمیده رفتند چسبیدن به کشت وصنعت ها دامداریهای خرد را زیر پا گذاشتن دامداریهای بزرگ برایشان سود داره اگر این گاوداریها ودامدایهای راه اندازی بشوند گوشت در تمام نقاط کشور ودر تمام شهرها ومحلات وروستا ها فراوان می‌شود اما حیف که این برای مافیا سودی ندارد وچوب لای چرخ میگذارند
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۰۹:۴۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
شما جیب ما رو نزن کمک پیش کش
Germany
ناشناس
۰۹:۴۵ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
گوشت الان 6 دلاره در کشور ولی در افریقا 3 دلار. قیمت مهم تر از تولیده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۵ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
در کشور کم آب و پر جمعیت ما بهتر است اکثر مواد غذایی وارد شود تا بیش از این محیط زیست نابود نشود ودر عوض مقداری از انرژی ارزان که بیش از کشورهای پیشرفته مصرف میکنیم،صادر شود.باید اقتصاد وصادرات و واردات وقیمتها آزاد و به حال خودش گذاشته شود تا به تعادل برسد ورقابتی باشد،وهرگونه حمایت ویارانه پنهان و چند نرخیها از جیب ملت،جز فساد و بیعدالتی ودرامدهای کاذب وفقر عده ای وخوردن حقشان توسط عده ای دیگر،چیز دیگری ندارد،
Iran (Islamic Republic of)
صمد
۱۱:۴۶ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
بسیاری از دست اندرکاران صنعت دامپروری براین باورند که با توجه به جمعیت دامی کشور، علاوه بر تامین گوشت قرمز مورد نیاز، پتانسیل صادرات هم وجود دارد.
Iran (Islamic Republic of)
پژوهش
۰۹:۱۷ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
هیچ راهکاری وجود ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۱ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
همین الان هم ما در گوشت قرمز کاملا خودکفا هستیم منتها این صد در صد خوراک دام هست که وارداتی هست. مشکل اصلی خوراک دام هست نه زنجیره بعد از خوراک دام
Iran (Islamic Republic of)
مهدی مهرآور
۰۸:۳۸ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
باسلام گران کنند تا ملت توان خرید گوشت را نداشته باشند حتی نیم کیلو اونموقع است برای صادرات اقدام کنند به مردم سخت بگیرن البته اینها را که نوشتم از قبل دولت وبانیانی دراین کار دخیلند بلدند ونیازی نیست این پیشنهاد .... را بدهیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
گران کردن و نخوردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
پولی که صرف واردات گوشت میشه اگه صرف حمایت صنعت دام پروری میشد به گونه ای که شاهد تحول بنیادی تو این صنعت باشیم نه تنها نیاز داخل رفع میشد بلکه برای صادرات هم مشکلی نداشتیم.و ارز اوری هم داشتیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
جالبه قبلا۹۰۰هزارتن مصرف داشتیم الان۵۰۰هزارتن.و تولید بیش از نیاز است.
این معنایش تولید بیش ازنیاز است یاعدم توان مردم درخرید گوشت است؟
یه تلق دیگه گوشت بره بالامیرسه به کیلویی یک میلیون تومن و مصرف کشور مثلا میرسه به۲۰۰هزارتن.اون وقت میتونیم صادرکننده هم باشیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۹ ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
خدایاا.. چهار سال دامدار رو مجبور کردین گاو و گوسفند خودش رو به قیمتهای مفت بفروشه حتی آبستن ها رو تازه الان افتادین به فکر گوشت؟؟
آخرین اخبار